На колко години сами подкарахте кола?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
smirkb0y
Автомобил: Seat Leon FR
Двигател: ARL+

Re: На колко години сами подкарахте кола?

Мнениеот smirkb0y » Нед 07 апр 2013 19:49

13-opel astra F

Потребителски аватар
МЗМА
Автомобил: IFA-mobile DDR
Двигател: 353W Baujahr-1971

Мнениеот МЗМА » Вто 09 апр 2013 23:00

Каква хубава тема,на какви благи спомени ме наведе-времето,когато чакаш бащата да го няма на хоризонта,да гепиш ключовете и да се правиш на рацЕр из махалата със соц танка :Mr Green Fun На 9 подкарах за първи път кола,която беше тъмно син Москвич 408-ловешка сглобка.Минах 20 метра с него пред едни гаражи и само толкова защото бях малко самоук,трябваха ми 5 минути да синхронизирам действията си:да включа на скорост и да тръгна без да изгасне или да забравя да натисна съединителя докато вкарвам лоста на 1-ва (едва не се задушихме в гаража,докато успеем да потеглим,при един от опитите за изкарване не му бях затворил вратата добре и при рязкото излитане за да предовратя удара с Ладата,която беше паркирана отсреща скочих на спирачките,колата изгасна,вратата се отвори рязко и се сгъна в калника :biggrin ),нямаше задна заради износени втулки на една от щангите и после го бутахме за да го приберем в гаража :11 .Вече като станах на 11-12 на лимонено жълтия 412 на дядо ми/вуйчо ми-колата беше разменна монета.Вуйчата си купи друга кола и Москвича мина изцяло в мое владение-на село не слизах от него-буквално.После купихме един резидав 408-1966 година,с идеята да го правим на пикап,но се оказа доста изгнил и аз му взех душичката от ръчкане.Продадохме го на един съсед,който го закърпи с ламарини за кофраж.На 14 купих първата си лична кола-Москвич 408И 1970-пак с горните скорости и кърваво червен кожен салон! :c010 За едно лято го стопихме от каране-из цяла България-съберем се 4-5 хашлака,всеки изнудил родата за малко кеш и айде с тубите за бензин :mhihi тогава още беше по лев и нещо.За съжаление Москвича го откраднаха 1 вечер,после си купих ЗАЗ за голямата сума от 150 лева,на който за едно лято навъртях около 5000 километра,но го продадох защото не можах да му оправя докементите.Имал съм много автомобили,дори ГАЗ 21-втора серия с еленчето,която се преебах да продам,но беше изгнила до неузнаваемост и бракувана-тогава никой не предполагаше,че тези коли ще струват нещо и вървяха за някакви смешни и жалки суми.На 18 вече изкарах книжката и сякаш тръпката и мерака за каране на автомобил в мен просто умряха!Вече не беше същото,както преди години...Ако направя обзор-карах по-често когато бях безрасъден хлапак и нямах свидетелство,от колкото сега когато вече забравям как се нижат годинките...

vladini
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladini » Вто 09 апр 2013 23:06

На 14 години.За пръв път в живота си седнах направо зад волана на ГАЗ 53 А,в градски условия!Точно в този момент,се сринах психически! :Mr Green Fun

Потребителски аватар
pavkataaa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pavkataaa » Чет 11 апр 2013 18:58

На 16 години подкарах на дядо ми колата , фиат Ритмо 16в :mhihi

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 11 апр 2013 19:10

на 12 бутнах друга кола, на 13-14-15 карах в Двореца на пионерите мускал 408 в кръжока "Авто Мото", на 24 взех книжка и подкарах моята

Потребителски аватар
indjov_GTI
Автомобил: E30
Двигател: M20B20 1990g

Мнениеот indjov_GTI » Нед 02 юни 2013 19:15

8 годишен(2-ри клас) ДаП-джийския Камаз на дядката :biggrin ,също така можех да му вдигам и коша :cool

Потребителски аватар
burn0ut
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот burn0ut » Нед 02 юни 2013 19:38

Мен никой не пожела да ме научи да карам, поне докато не изкарам книжката (не че още имам де, ама това са вече въпроси от друг тип). Добре че имах един приятел, който ми се доверяваше да ми дава тяхната Кордоба :Mr Green Fun Та от малък си гледам на теория как се кара, първо се качих на един Ескорт на около 16 бях ... само със съединител го подкарах и от там се почна. Добре, че работех в автомивка и си бръмчах малко или много там, имахме си паркинг и се научих тогава да паркирвам доста добре - бусове, джипове, S-класи и мноооого други. И специален поздрав за автора на темата - и ние имахме Вартбург доскоро, та и него 1-2 пъти съм го изкарвал в квартала :bowdown Най-много съм вдигал 160 ... на писта ... с една стара Вектра :screwy

Ако има деца, които четат темата - НЕ ПРАВЕТЕ НИЩО ОТ ТОВА, КОЕТО ЧЕТЕТЕ ТУК! ИМА ТВЪРДЕ ГОЛЯМ ШАНС ДА СТАНЕ НЯКОЙ САКАТЛЪК!

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Нед 02 юни 2013 19:46

На 24 години

Потребителски аватар
jamie1
Автомобил: Chevrolet Aveo LT
Двигател: DOHC

Мнениеот jamie1 » Нед 02 юни 2013 19:49

На 19 като взех книжката преди 6 години.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Вто 04 юни 2013 22:32

На 13 годинки с Лада 2107, после редовно с Москвич 412 :mhihi Може да има тема, подобна на тая, примерно - Колко ПТП-та имате :mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
Damianski
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AFT

Мнениеот Damianski » Сря 10 юли 2013 12:03

burn0ut написа:Мен никой не пожела да ме научи да карам, поне докато не изкарам книжката (не че още имам де, ама това са вече въпроси от друг тип). Добре че имах един приятел, който ми се доверяваше да ми дава тяхната Кордоба :Mr Green Fun

:mhihi можеби 85% от хората в окръг Ямбол , Бургас , Ормана и Бакаджика :mhihi се досещат кой е той , да не говорим , че преди той да вземе книжка крадеше сИата и аз карах до някое място където може да измушва кочината с курррдобата :mhihi

Потребителски аватар
PeshoVW
Автомобил: VW Golf II
Двигател: EZ
Контакти:

Мнениеот PeshoVW » Сря 10 юли 2013 13:58

Бях 3 клас когато за първи път се качих да карам кола, тогава беше първия ми урок по каране на автомобил с баща ми, а автомобила беше Трабант 601! Доста добра машина въпреки присмехулството на мнозина надути "разбирачи". :)

Потребителски аватар
diesel*
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diesel* » Сря 10 юли 2013 14:31

За първи път когато бях 5ти клас навих баща ми да ме научи на голфа в село. :biggrin Та карах малко и трябваше да върна назад да обърна и понеже отзад беше високо изкривих кюнеца :mhihi Самостоятелно ми даваше от 8ми клас да си го карам :cool

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Чет 11 юли 2013 22:13

Това е много яка тема .... върна ме назад във времето и ме налегна носталгия ! За първи път имах нещо общо с кола на 5-6 години .... само въртех волана в ЗАЗ-а на дедо ми седнал в него докато той кара ! За първи път карах кола и първата ми катастрофа беше на 8 години в портата на село ... карах само на право и не знаех как се спира ... това сега като се сета ми беше и първата кражба на кола :mhihi После се учих на нашия Фият Типо на 13-14г. и същото това лято карах ЗИЛ от Кюстендил или Казанлък май беше към София около 1км и от тогава до сега колите и шофирането са ми мания ! По това време си измислих и една мечта която трябва да постигна през жовота си ... да мога да карам всичко което може да се кара на тая планета без кораб и влак(трамвай)... от тогава до сега съм карал мотор,кола,трактор,камион ,а сега обмислям и сбъдването на най-голямата си мечта ... ама нещо нема кинти !

dentdaemon
Автомобил: Polo 6N1
Двигател: 1.6L 55kW AEE
Контакти:

Мнениеот dentdaemon » Чет 11 юли 2013 22:22

На 20 като започнах уроци за книжка. Преди това никога не се бях качвал на шофьорското място.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”