Съвет за лаптоп

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir » Нед 24 юни 2007 18:58

musura написа:
stanimir написа:Цена: 1899.00 лв. с ДДС

Отделно, че този модел в момента с тези характеристики струва под 1680 лева с ДДС (трябва да почерпиш, че ти спестявам 220 лева :lol: )
Лично аз, ако ще давам толкова пари за лаптоп ще си взема такъв с висока резолюция на екрана или с малки размери :idea:
[/url]

Прав си, днес го видях в техномаркет,значително по-евтин,същия модел.
Значи,определено с дисплей под 15 не ме интересуватв никакъв случай,даже исках 17-ка,но...
Ок, тов акоето наистина и на мен не ми е ясно, и ще се радвам,с две думи само да ми кажеш-наистина ли е съществена разликата между core 2 duo core duo? Защо всички ми препоръчват да си взема "на всяка цена core 2 duo, тъй като еди-къде си(не в Бг) вече изобщо друго не се срещали" ?
П.п.-не съм геймър.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 24 юни 2007 20:57

stanimir написа:наистина ли е съществена разликата между core 2 duo core duo? Защо всички ми препоръчват да си взема "на всяка цена core 2 duo, тъй като еди-къде си(не в Бг) вече изобщо друго не се срещали" ?
П.п.-не съм геймър.

зависи за какво ти трябва компа. Ако ще го ползваш основно за гледане на филми и нормална офис работа (ms office примерно) не ти трябва супер мощен процесор. Така или иначе, колкото и да е бърз процесора на лаптопа, най-бавната част от него си остава харддиска и поради тази причина винаги ще работи малко по-бавно от аналогична настолна система. Разликата между процесорите не е фатална, ако не се занимаваш с примерно cad приложение, графичен дизайн или игри... За първия вариант и прост celeron ти върши работа. Хубаво е да има поне 1Г РАМ, но и да си харесаш модел с 512МБ, много лесно и евтино (около +40лв) може да добавиш още 512МБ.

Просот ми се струва нерентабилна разликата между лаптоп за 1050 лева с Celeron 1.7/1MB; 1GB DDR2; 80GB HDD; DVD-RW; WLAN и 15.4" дисплей и подобна конфигурация, но с C2Duo и HDD 120/160GB да струва с около 500-600 лева отгоре ...

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Нед 24 юни 2007 21:09

Значи да ви кажа едни впечатления.. от Acer TravelMate 290 series.. по точно 291LCi

значи .. 15" монитор който държи 1400х1050 резолЮция
Експи-то с всичките му мизерии върви ПЕРФЕКТНО ..
(E.. 15.0" SXGA+ TFT LCD :lol: )
безжичната мрежа е супер.. батерията държи 2 часа...

тази машина е с 512 сдрам и 1.4 процесор.. 855ГМ чипсет

ЕБАТИ СТАБИЛНАТА МАШИНА честно..

незнам просто двуядрен процесор с мощна видео карта на ейсър как ще се държи.. този комп на който съм в момента е адски стар... и е страхотен просто.. на тази резолЮция все едно гледам 17" екран

освен това се вижда под страхотен ъгъл..

ЕДИТ: за сведение....Куейк 3 върви с 90-130 кадъра.. на максфпс си държи холд 99 и диабло върви ПЕРФЕКТНО.. на такава слабичка машина.. немога да си представя на другите..

и пак за сведение.. имам тошиба сателит Л10-202 .. и там всичко върви доста по ужасяващо от този еисър

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir » Пон 25 юни 2007 15:56

Vizor написа:и пак за сведение.. имам тошиба сателит Л10-202 .. и там всичко върви доста по ужасяващо от този еисър

В какъв сйисъл по-ужасяващо?Кое върви по-ужасяващо?
Засега съм се спрял на HP-то,пък да видим.....

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 25 юни 2007 16:00

musura написа:
stanimir написа:наистина ли е съществена разликата между core 2 duo core duo? Защо всички ми препоръчват да си взема "на всяка цена core 2 duo, тъй като еди-къде си(не в Бг) вече изобщо друго не се срещали" ?
П.п.-не съм геймър.

зависи за какво ти трябва компа. Ако ще го ползваш основно за гледане на филми и нормална офис работа (ms office примерно) не ти трябва супер мощен процесор. Така или иначе, колкото и да е бърз процесора на лаптопа, най-бавната част от него си остава харддиска и поради тази причина винаги ще работи малко по-бавно от аналогична настолна система. Разликата между процесорите не е фатална, ако не се занимаваш с примерно cad приложение, графичен дизайн или игри... За първия вариант и прост celeron ти върши работа. Хубаво е да има поне 1Г РАМ, но и да си харесаш модел с 512МБ, много лесно и евтино (около +40лв) може да добавиш още 512МБ.

Просот ми се струва нерентабилна разликата между лаптоп за 1050 лева с Celeron 1.7/1MB; 1GB DDR2; 80GB HDD; DVD-RW; WLAN и 15.4" дисплей и подобна конфигурация, но с C2Duo и HDD 120/160GB да струва с около 500-600 лева отгоре ...

:да: -най-важното е да ти върши необходимата работа за най-малко пари ,а не да се оръсваш за най-новия дето другиден цената ще му падне 2 пъти
P.S.Лаптоп за CAD или графичен дизайн е само мит :lol:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пон 25 юни 2007 16:02

stanimir написа:
Vizor написа:и пак за сведение.. имам тошиба сателит Л10-202 .. и там всичко върви доста по ужасяващо от този еисър

В какъв сйисъл по-ужасяващо?Кое върви по-ужасяващо?
Засега съм се спрял на HP-то,пък да видим.....

ами какво.. тошибата е с матрица шарп.. на по динамичните игри върви много зле.. имам в предвид лаг-а на монитора.. незнам колко мс е .. обаче е кофти .. на този лаг има.. но немога да го усетя + това всичко зарежда адски бързо .. единственото което се усеща е че му е бавничък процесора..

играх си с един от новите еисъри днес.. ебати красотата ... 14" монитор... (непомня точно марката) .. кор ту дуо процесор с 512 рам и нвидия видео карта (не обърнах внимание каква) брайтвиъл... абе просто бях очарован от начина по който се държи .. беше с линукс... и нито едно от тежките приложения (като оупън офис и някоя друга графична програма) не му се отразиха .. след което за отрицателно време му сложих виста.. а тя вървеше все едно 98 на п4 3.06 с 1гб рам :lol: .. пуснах и медия центъра.. нея не я отрази .. на 2-3 процента стоеше процесора със музика.. разглеждане на снимки (това в медия центъра)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 25 юни 2007 18:54

Vizor написа:имам в предвид лаг-а на монитора.. незнам колко мс е .. обаче е кофти .. на този лаг има..

съвременните монитори са ОК и това го нямат, въпроса е в ъгъла на виждане - доста уж много маркови лаптопи немогат да се намажат на малкия пръст на LG и Аsus ноутбуците, специално по този показател :wink:

А и трябва да се има предвид, че всъщност големите марки, като Toshibа и HP всъщност не произвеждат лаптопи, а ги поръчват на ишлеме на по-бедни фирми (по-не-гъзарски марки, като LG и Benq) :wink:

Потребителски аватар
BECK0
Автомобил: VW Passat B7
Двигател:

Пак за лаптоп

Мнениеот BECK0 » Нед 15 юли 2007 21:51

DELL Inspiron 1501 - AMD Turion 64 X2 TL56

Основна информация:
процесор: Mobile Turion 64 X2 TL56 Dual Core (1.8 GHz, 2x512KB L2 Cache)
памет: 1024МB 533MHz DDR2
твърд диск: 120GB (5.400rpm)
оптични устройства: DVD записващо устройство
звукова карта: интегрирана
мрежова карта: интегриранa 10/100 Ethernet, Dell Wireless 1390 LAN 802.11b/g
видео карта: ATI Radeon Xpress 1150 with 256MB HyperMemory
дисплей: 15.4" WXGA (1280 x 800) TFT Display
детайли: 3-in-1 media card reader, PC Express Card 34/54 slot, 56k Modem, 1 x VGA, 4 x USB 2.0, RJ-11, RJ-45, speakers, microphone, 1 x Microphone/ line- in jack, 1 x Headphone/ Speaker/ line out, 1 x DC-in jack
операционна система: Free DOS
тегло: 3.0 кг
Три години гаранция!

Цена: 1378

Какво ще кажете за този? И аз трябва да вземам сега лаптоп, че се чудя какъв ?

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Нед 15 юли 2007 22:25

всичко др но не и ACER :!: :!: :!:

Потребителски аватар
kiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiko » Нед 15 юли 2007 22:28

за пореден път пиша-не отписвайте марката ACER.Не съм специалист -просто впечатления :аз ползвам такъв ,колеги и приятели имам ,които ползват лаптопи от тази марка-никой не се оплакал досега -само добри думи за тях.Просто споделям наблюдения...За цената си предлагат много -аз съм със серията ASPIRE-5100

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 15 юли 2007 22:41

kiko написа:за пореден път пиша-не отписвайте марката ACER.Не съм специалист -просто впечатления :аз ползвам такъв ,колеги и приятели имам ,които ползват лаптопи от тази марка-никой не се оплакал досега -само добри думи за тях.Просто споделям наблюдения...За цената си предлагат много -аз съм със серията ASPIRE-5100

Това от потребители е много трудно да се хване кое става и кое не, защото ти и приятелите ти имате примерно общо 4-5 ноутбука. Обаче един търговец, който е продал 400-500 вече вижда нещата по друг начин :idea: А и е нормално, човек да си хвали неговото. Както с автомобилите - за нас VW са много добри, за фиат-притежателите фиатите са много добри, за БМВ-маниаците БМВ е но.1 и така нататък... :wink:

Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Нед 15 юли 2007 23:31

Rabbit_TDI написа:P.S.Лаптоп за CAD или графичен дизайн е само мит :lol:

Що?
Моя примерно най-общо казано е джобна работна станция...
13" е тук в къщи или в офиса е закачен основно към външен монитор и си пердаши графична работа* та пушек се вдига....

* разбирай билборд 4х3м/150 dpi - CMYK

само за пробата го мерихме бабешката с не лоши конфигурации ползвани за графична работа и средно ги сгъваше при еднакви файлове, софтуери и задачки с около 30%

П.С. С риск да бъда оплют не е маркова машинка, в смисъл не е готова конфигурация а съм си го събирал сам....
но идеята ми си беше още от самото начало да е здраво прасе събрано в колкото се може по-дребно тяло.

ако това не ти се види подходящо за графика, евала :)
Intel core 2 duo 2.2GHz s 4Mb L2
Intel дъно на 766Mhz FSB
2G DDR2 на 766Мhz Dual Chanell
DVD RAM
hitachi 7200/8 SATA
WiFI abg
bluetooth
и останалите там стандартни Лан 1Гбит, модеми, PCMCA, USB-та вградени карт риидъри и т.н.
На батерия се ползва редовно, в началото без зор устискваше близо 3,5h. сега половин година по-късно вече е само почти 3h....

за протокола само - тежи 1600гр. :D

Последна промяна от minimiro на Нед 15 юли 2007 23:45, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Re: Пак за лаптоп

Мнениеот Чудомир » Нед 15 юли 2007 23:35

BECK0 написа:
DELL Inspiron 1501 - AMD Turion 64 X2 TL56

Основна информация:
процесор: Mobile Turion 64 X2 TL56 Dual Core (1.8 GHz, 2x512KB L2 Cache)
памет: 1024МB 533MHz DDR2
твърд диск: 120GB (5.400rpm)
оптични устройства: DVD записващо устройство
звукова карта: интегрирана
мрежова карта: интегриранa 10/100 Ethernet, Dell Wireless 1390 LAN 802.11b/g
видео карта: ATI Radeon Xpress 1150 with 256MB HyperMemory
дисплей: 15.4" WXGA (1280 x 800) TFT Display
детайли: 3-in-1 media card reader, PC Express Card 34/54 slot, 56k Modem, 1 x VGA, 4 x USB 2.0, RJ-11, RJ-45, speakers, microphone, 1 x Microphone/ line- in jack, 1 x Headphone/ Speaker/ line out, 1 x DC-in jack
операционна система: Free DOS
тегло: 3.0 кг
Три години гаранция!

Цена: 1378

Какво ще кажете за този? И аз трябва да вземам сега лаптоп, че се чудя какъв ?

Първи минус - тежък, и то доста. Отдавна не бях чувал за съвременен марков аптоп с тези кила (изключвам модели с над 15 инча дисплей, за мен това вече не са лаптопи)
Втори минус (евентуален, мързи ме да търся сега) - вероятно е с bright дисплай, сиреч огледало. На мен лично такъв тип дисплей не ми харесва, защото много отразява светлината (особено луминисцентната)
Голям плюс - гаранцията.
Втори плюс - операционната (нямаме излишни пари да даваме, нали така :wink: )

Последна промяна от Чудомир на Нед 15 юли 2007 23:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 15 юли 2007 23:36

Преди два дни едно момченце си взе едно такова HP8440, според мен става за всичко, барабар и геймс (много прилична 3Д карта), дисплея убива в земята всичко по-малко от 24" (1920х1200 пиксела) и процесорчето е хммм... меко казано лошо :twisted: Харддиска е на 7200 оборота (демек като на настолно ПЦ), има 2Г рам, какво повече да иска човек... а и 3 години гаранция :idea:

Изображение

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Пон 16 юли 2007 7:52

musura написа:

Преди два дни едно момченце си взе едно такова HP8440, според мен става за всичко, барабар и геймс (много прилична 3Д карта), дисплея убива в земята всичко по-малко от 24" (1920х1200 пиксела) и процесорчето е хммм... меко казано лошо :twisted: Харддиска е на 7200 оборота (демек като на настолно ПЦ), има 2Г рам, какво повече да иска човек... а и 3 години гаранция :idea:

Изображение

Мда това е добро.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”