преди месец минах гтп без данък,кво праим ся?
пп-приеха ли закона вече или само са дръгнете тука за спорта?
Ще си продаваме колите без нотариус и такса !!!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Ще си продаваме колите без нотариус и такса !!!
icoico написа:MMX написа:icoico написа:...
Май не можеш да проумееш, че местният нотариус като реши да взема 70лв за прехвърляне ще намери начин да обоснове колко пари за какво са. Като ги платиш, за теб важно ли е дали 50 отиват за местен данък или 30? Мен конкретно ме интересува колко давам, а не кой колко от тях взема.
И като ти поискат в общината още веднъж тия пари пак ли ще ти е все едно?
Аз доколкото помня, това което даваш на нотариуса включва и местния данък. Не знам на теб кога и как ти ги искат в общината.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз пък доколкото помня неотдавна много хора изреваха по следната схема:
...Внимавайте да не платите данъка два пъти, което се случва много често. При заплащане на този данък при нотариуса изискайте документ, че е платен, който да представите по-късно пред данъчните. Много често двете страни се договарят, за да спестят от разноските по прехвърлянето, да запишат продажбата на много по-ниска стойност. Ако сте купувач обаче внимавайте, тъй като при разваляне на сделката, ще може да имате претенции само върху сумата записана в договора. Нотариусите на практика не изискват удостоверението за застрахователната стойност, като прибират местния данък върху сумата в договора, която се оказва примерно 20-30лв, без да ви издадат бележка, надявайки се да не се върнете. След регистрацията в КАТ, трябва да отидете и за регистрация в общината. Там ще ви поискат или да им представите документ за платен местен данък, или да платите данъка втори път. Повечето хора, предпочитат вместо да се върнат да си търсят бележката от нотариуса, да извадят парите и да го платят отново...
Няма да пействам линк, щом ти се вижда сложно за ориентиране
...Внимавайте да не платите данъка два пъти, което се случва много често. При заплащане на този данък при нотариуса изискайте документ, че е платен, който да представите по-късно пред данъчните. Много често двете страни се договарят, за да спестят от разноските по прехвърлянето, да запишат продажбата на много по-ниска стойност. Ако сте купувач обаче внимавайте, тъй като при разваляне на сделката, ще може да имате претенции само върху сумата записана в договора. Нотариусите на практика не изискват удостоверението за застрахователната стойност, като прибират местния данък върху сумата в договора, която се оказва примерно 20-30лв, без да ви издадат бележка, надявайки се да не се върнете. След регистрацията в КАТ, трябва да отидете и за регистрация в общината. Там ще ви поискат или да им представите документ за платен местен данък, или да платите данъка втори път. Повечето хора, предпочитат вместо да се върнат да си търсят бележката от нотариуса, да извадят парите и да го платят отново...
Няма да пействам линк, щом ти се вижда сложно за ориентиране

- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Това е така, но проблема е, че хората не си търсят бележките, или поне по-голямата част от тях.
Няма начин Нотариусите да прибират парите за Местен Данък и да не ги внасят.
Казвам го от личен опит и го гарантирам 100%.
Нотариалната камара проверява Нотариусите редовно и изисква документа винаги.
Никой няма да си рискува хляба.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
yoan4o написа:Това е така, но проблема е, че хората не си търсят бележките, или поне по-голямата част от тях.
Тук ще си позволя да не се съглася

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=60&t=396362
yoan4o написа:Ясна е работата.
Трябваше по телефона да ми кажеш, че става въпрос за Молдовци.
Те и бездруго ще те заведат в бившата ми кантора. Там работят предимно.
Споко. Прехвърлил съм много коли на тая схема.
Няма рискове за тебе. Те си правят други далавери в последствие.
Там изобщо не я регистрират колата. Препродават я с БГ табелите.
Тук, види се, нотариусът заверява едновременно генерално пълномощно и договор за продажба,и то определен нотариус. Доволният собственик с договора за продажба си отписва колата в общината, доволният молдовец с пълномощното си бие шута за Молдова и забравя, че я е купувал, нещо не ми звучи много...как е думата, законно?

icoico написа:Тук, види се, нотариусът заверява едновременно генерално пълномощно и договор за продажба,и то определен нотариус. Доволният собственик с договора за продажба си отписва колата в общината, доволният молдовец с пълномощното си бие шута за Молдова и забравя, че я е купувал, нещо не ми звучи много...как е думата, законно?
След като молдовецът е "забравил" да декларира покупката, може ли да ми обясниш къде е незаконното действие на нотариуса? Няма проблем и тук да си купиш кола и да не я декларираш в данъчното. Може и на преглед да не ходиш. Може да не си правиш гражданска. Все нотариуса ли е крив?
то ясно, че е схема, ама тънкият момент е че законно и ти си чист, молдовеца да му мисли след това. Граничните власти и МВР да си оправят системата. Ако при тях има онлайн проверка, схемата ще се сгруха.
А относно нотариусите ... че на онзи дето продаде колата на главния прокурор случи ли му се нещо реално :))
/1 година условно, без да си губи правата/
бтв ГТП вече има онлайн връзка с данъчното, та ако едното не е платено, другото не минава :)
А относно нотариусите ... че на онзи дето продаде колата на главния прокурор случи ли му се нещо реално :))
/1 година условно, без да си губи правата/
бтв ГТП вече има онлайн връзка с данъчното, та ако едното не е платено, другото не минава :)
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
icoico написа:
Тук, види се, нотариусът заверява едновременно генерално пълномощно и договор за продажба,и то определен нотариус. Доволният собственик с договора за продажба си отписва колата в общината, доволният молдовец с пълномощното си бие шута за Молдова и забравя, че я е купувал, нещо не ми звучи много...как е думата, законно?
Напълно законно е.
Къде пише, че собственика преди да продаде колата не може да упълномощи целия китайски народ.
Нали се сещаш, че аз мога в рамките на един ден да отида при 10 нотариуса и да направя пълномощно за дадена кола и накрая при 11-ти да я продам.
Никой нищо не може да разбере, щото нямат връзка, пък няма и нужда, щото НЕ Е незаконно.
Моралната гледна точка е друго нещо, като тук за съжаление е поредното разминаване със законодателството в БГ.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
yoan4o написа:...Напълно законно е.
Къде пише, че собственика преди да продаде колата не може да упълномощи целия китайски народ.
Нали се сещаш, че аз мога в рамките на един ден да отида при 10 нотариуса и да направя пълномощно за дадена кола и накрая при 11-ти да я продам.
....
MMX написа:...След като молдовецът е "забравил" да декларира покупката, може ли да ми обясниш къде е незаконното действие на нотариуса?...
Хм...чакай да се пробвам любителски:
ЗННД
Опазване правата и интересите на страните
Чл. 25. (1) Нотариусът е длъжен да опазва правата и интересите на страните, да ги упътва, да изяснява тяхната воля и фактическото положение, да ги запознае ясно и недвусмислено с правните последици и да не допуска пропуски или бавност в работата, които биха довели до накърняване на техните права.
НК
Чл. 317. Който противозаконно се ползува от документ, като знае, че издателят го е подписал, без намерение да се задължи по него, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация.
Някой нещо?
- radi_b4
- Автомобил:
- Двигател: ACK
Освен, че четеш закона като дявол евангелие... Все едно да си купиш билет от жп гарата и да не го покажеш във влака, понеже е бил до Гара Левски, а пътуваш до Гара Варна.
Освен едно-две мнения по-горе, всичко друго е постове на ползватели на гугъл сърч по начин, който е изгоден само на тях, без грам юридическа обосновка. Правото не е за всеки, макар, че всеки днес се мисли за юрист.
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk 2
Освен едно-две мнения по-горе, всичко друго е постове на ползватели на гугъл сърч по начин, който е изгоден само на тях, без грам юридическа обосновка. Правото не е за всеки, макар, че всеки днес се мисли за юрист.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
radi_b4 написа:Освен, че четеш закона като дявол евангелие...
Ако не си забелязал не го чета, а го копирам и оставям тълкуването на вас, правистите. Изтълкувай го юридически обосновано pro bono publico (тоест без хонорар

- radi_b4
- Автомобил:
Ела и си плати хонорара, чак тогава. Ангария никому.
Дай да не спамим, говориш неща, които не кореспондират с обективната истина.
Дай да не спамим, говориш неща, които не кореспондират с обективната истина.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
radi_b4 написа: Правото не е за всеки

И колкото повече човек чете мненията ти все повече се убеждава колко истина има в тези няколко думи.
- radi_b4
- Автомобил:
Вие юрист ли сте, колега?
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
radi_b4 написа:Ела и си плати хонорара, чак тогава. Ангария никому.
Сбъркал си рейса пич...
Форумът на vwclub.bg е създаден и се поддържа с цел взаимопомощ.
Sent from my Pravec 8M using Turbo Paskal 2
Върни се в “ОФФ-Топик - други”