новини - НЕЧУВАНА ЖЕСТОКОСТ НА МАГИСТРАЛА СТРУМА:

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Petel.bg - новини - НЕЧУВАНА ЖЕСТОКОСТ НА МАГИСТРАЛА СТР

Мнениеот bobocamaro » Сря 13 ное 2013 12:42

Ма да си жив и здрав бе, Форски. Прекалено ниска топка си ми, да навлизам в полемика с тебе.

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Сря 13 ное 2013 12:47

forski написа:Добре, какъв е проблема да изпревариш на автомагистрала преди завой без видимост?

Ами не се знае зад завоя какво има, а ти като изпреварващ си длъжен да извършиш тази маневра безопасно и ако не можеш безопасно просто не я предприемаш.
Няма да ти давам случаите дето откачалки карат насрещно по магистралата в лявата лента, само си помисли ако има някакво препястствие (човек, автомобил, камион, сърна, мечка, глиган и т.н.) как ще отреагираш от 140-150 до 0 и тези зад теб дали ще успеят и те да спрат.

Потребителски аватар
Pokerstars
Автомобил: Audi A4 B7
Двигател: 2006

Мнениеот Pokerstars » Сря 13 ное 2013 12:48

ОФФ. Много по стойностни теми от тази са били заключвани без причина! Някой може ли да ми обясни, какъв е смисъла на тази тема? Поредната, която предизвиква само спорове, крайни квалификации и обиди! :lock

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 13 ное 2013 12:50

Мършав доволен ли си от резултатите и мненията в малкия социален експеримент който проведе, вече имаш достатъчно мнения за да кажеш как се представихме?

Потребителски аватар
radi_b4
Автомобил:
Двигател: ACK

Мнениеот radi_b4 » Сря 13 ное 2013 13:16

Мършавия според мен е абсолютен дебелокож интригант, вживял се в ролята на следовател и съдник. Аз лично съм доволен от проучването му, става ясно що за социопат е всъшност.

Позволявам си да препратя линк към темата на близки и познати в този и други форуми.

Наглост като тази не бива да остане ненаказана.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 13 ное 2013 13:28

radi_b4 написа:Мършавия според мен е абсолютен дебелокож интригант, вживял се в ролята на следовател и съдник. Аз лично съм доволен от проучването му, става ясно що за социопат е всъшност.

Позволявам си да препратя линк към темата на близки и познати в този и други форуми.

ти чуваш ли се или просто си пишеш колко да не заспиш :no :no :no
темата си е на място,това че на теб не ти харесва си е твой проблем icon_idea

Потребителски аватар
Pokerstars
Автомобил: Audi A4 B7
Двигател: 2006

Мнениеот Pokerstars » Сря 13 ное 2013 13:34

Митко, не си прав. Кои сме ние та да съдим или разследваме деянията на други хора? Нямаме право! За автора на тази тема всеки си е направил извода. Много явно всички негови мнения, провокации и обиди остават несанкционирани.
Темата наистина е провокативна и без никакъв смисъл! :lock

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Сря 13 ное 2013 13:37

MITKO_DVD написа:
radi_b4 написа:Мършавия според мен е абсолютен дебелокож интригант, вживял се в ролята на следовател и съдник. Аз лично съм доволен от проучването му, става ясно що за социопат е всъшност.

ти чуваш ли се или просто си пишеш колко да не заспиш :no :no :no

Темата е на място да се коментира по нормален начин и с някаква доза респект към това че млад човек е починал вследствие нечия глупост. Но тона който заведе този хубав човек мършавия е доста далеч от нормално коментиране да не говорим за респект. Тъпи въпросчета, задедни по начин че да изглеждат реторични и съответно отговора на всеки отговор на неговите малоумни въпроси е отново с въпрос. Положението е отчайващо :dummy

т.к съм моторист и може би съм малко пристрастен за момента искам да видя каква информация ще излезе още преди да коментирам. Но като цяло има страшно много комплексари които се дразнят на мотористите и дори аз самия съм бил засичан нарочно от кола, само защото съм по-бърз от нея :screwy В родната действителност мачовщината и някакво доказване пред някой си е много ама много криво разбрано :scare3 :scare3

Потребителски аватар
radi_b4
Автомобил:
Двигател: ACK

Мнениеот radi_b4 » Сря 13 ное 2013 13:48

MITKO_DVD написа:

Не ми харесва присъщата черта на Ганьо да е съдник, специалист и разбирач във всичко, без дори да е виждал коментираните от него събития, факти, обстоятелства.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Сря 13 ное 2013 13:53

Ами значи трябва да харесаш темата!
защото това и е целта!

"журналистите" осъдиха някой на база една фейсбук страница
целта е да се замислят всички, а не като баба ми - казаха го по телевизията, има го във вестника - значи е вярно

п.п. а покерстарс къде се обаждаш пък ти :mhihi :mhihi :mhihi
мненията не са ти по темата а срещу автора (това е "устно" предупреждение)

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 13 ное 2013 14:01

наистина ли ви е нужно някой да ви обясни точно какво се има предвид?
добре, че все пак на някой му стигна търпение да разясни...
същото това нещо ме възспира мен, например, вече да ходя по протести-вече на никой не е ясна изначалната идея...но да не кълчиме нещата.
придържайте се към изначалната идея на тази тема-всички които са в състояние да я разберат.
за другите-прочетете мнението на драго!

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 13 ное 2013 14:04

Колеги, на мен пък друго не ми хареса!
Без значени дали има и една вярна дума в самата статия, само защото някой е оприличил една от колите като "МАЙ БЕШЕ Поло или Голф" взехте страна, и едва ли не оправдахте действията на водача на въптосния автомобил!
От 100 кладенеца вода извадихте, какво значение има какъв е бил мотора и каква е била колата, след като резултата е такъв какъвто е?

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Сря 13 ное 2013 14:05

Aprilia написа:т.к съм моторист и може би съм малко пристрастен за момента искам да видя каква информация ще излезе още преди да коментирам. Но като цяло има страшно много комплексари които се дразнят на мотористите и дори аз самия съм бил засичан нарочно от кола, само защото съм по-бърз от нея :screwy В родната действителност мачовщината и някакво доказване пред някой си е много ама много криво разбрано :scare3 :scare3

Казваш го сякаш няма такива комплексари и сред мотористите? Такива, които изпреварват отдясно със скорост със 100 км/ч по-висока от твоята, такива които се бутат между колите в задръстването и бутат и чупят огледалата на хората, такива които рискуват собствения си живот и живота на хората около тях постоянно. И после реват навсякъде "пазете мотористите" ...

Преди да подскочиш - не казвам, че ти си такъв или пък всички са такива, нито пък, че няма такива шофьори, каквито написа ти.

Не знаем наистина дали човека с бялата кола не е изпреварвал и моториста да се е заврял между него и мантинелата със 50+ км/ч над неговата скорост.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 13 ное 2013 14:47

forski написа:Колеги, на мен пък друго не ми хареса!
Без значени дали има и една вярна дума в самата статия, само защото някой е оприличил една от колите като "МАЙ БЕШЕ Поло или Голф" взехте страна...

Коя статия?
1. Всичките такива на "новинарски" сайтове посочват като единствен източник на информацията страницата във Фейсбук.
2. На тази страница за 2 дни многото свидетели, видели катастрофата се стопиха първоначално до групата мотористи, които са карали след пострадалите, а после до ЕДИН единствен моторист.
3. "Сблъсъкът" на втория ден се превърна в "умишлено притискане към мантинелата".
4. Появи се човек, който твърди, че е първият спрял след катастрофата и той дума не обелва за някаква малка бяла кола, която да я е причинила.
5. Авторите на страницата явно не са в час има ли, няма ли полицейско разследване по тази версия, което ясно личи оттук: ...Според публикации в някои медии, полицията в Перник работи по версията, че моторът е катастрофирал сам заради несъобразена скорост...-това пак от страницата.
6. Ако имате лошия късмет да притежавате малка бяла кола със или без белег от сблъскване отляво и утре група мотористи ви натроши на ситно, каквито са призивите там , "щото много приличате на оня от фейсбукстраницата" ко праим? (Не е толкова невероятно, има прецедент от сирийския случай миналата седмица...)

Потребителски аватар
DrugiaBliznak
Автомобил: Ford Mustang V8 GT CS
Двигател: 450bhp

Мнениеот DrugiaBliznak » Сря 13 ное 2013 14:58

Първо искам да кажа следното : "Нека тази жена почива в мир и дано моториста се оправи с минимални последици от случката ! ".
По отношение на мотористите,искам да кажа,че аз лично ги харесвам - искат се големи топки според мен да седнеш буквално върху двигател,способен да развива огромни скорости и винаги когато видя моторист се опитвам максимално да го улесня (било то на магистрала,било то в града).Обаче някои от тези хора,не осъзнават ,че нямат нито Airbag-ове,нито метална "клетка",която да ги предпази при недай си Боже евентуална катастрофа.Общо взето третия закон на Нютон важи в пълна сила и моториста и спътника му хвърчат в различни посоки на различни части.Не разбирам просто от къде идва това желание да карат с минимум 50 над ограничението,при положение ,че пътищата ни са под всякаква критика(даже и магистралите).Да бяха германските аутобани разбирам,но тука мен с кола ме е страх да развия някаква скорост ,за да мога да реагирам на някаква дупка или нещо неочаквано (като някоя овца или крава да е преминала някоя ограда),какво остава за мотор.
Това,което искам да кажа е ,че аз мога да ви правя път на магистралите и да ви давам място по светофарите,НО идиотите,които не мислят така в България са много повече.Ганьо е отмъстителен и не обича да му казват ,че е кух като градинска лейка,въпреки,че той си го знае,което значи че когато моторист изпревари някой селяк(манталитет,не географско понятие),не се знае дали в желанието си да покаже,че УЖ му е по-голям на също толкова кухата лейка до него(било то женска лейка,мъжка лейка или група от лейки) или за собствено удоволствие,което ще го грее заедно с ракията вечерта,няма да предизвика ПТП в глупостта си.

По темата - НИЩО не би ме учудило.Самия факт ,че живееш в България трябва да ти е достатъчен.Няма камери по магистралите,които да улеснят издирването на извършителя,според часа на дедянието и посоката на движение на виновния.Да не говорим,че кой знае колко отбивки има по тази магистрала за разни села или други градове и извършителя най-вероятно е свил в първата възможна в желанието си да избяга от произшествието.Липсата на свидетели(компетентни такива,които са видяли повече от цвят на колата) също не ме учудва - на автомагистрала посред бял ден някой удря моторист - СПИРА,за да види какво е сътворил(което значи че има време за другите участници по магистралата да видят номера или поне част от него) и потегля отново(което дава възможност на автомобилите пред него да забавят скорост с цел извършителя да ги надмине и да му видят номера тогава).Пълната липса на време за реакция от органите на реда също не ме учудва - в една нормална държава,веднага след като е докладвано произшествие, от което извършителя е избягал ,най-близките магистрални патрули се включват в преследването,установява се радиус на издирване и евентуални пътища ,по които извършителя може да се е отбил и прикрил.Липсата на хеликоптер,който В ПЪТИ улеснява цялото издирване дори няма да го коментирам,защото ще предизвика бурни смехове - от крадене няма пари за самия път,какво остава пък за хеликоптер.Също за самия извършител може да се установи нещо - от един бърз поглед може да се установи дали е слаб/пълен,косата дали е светла или тъмна,къса или дълга,цвят на кожата,пол.
За какво са им на магистрална полиция чисто новите BMW-та и Мерцедеси ? Да се фукат из София на Цариградско и на околовръстното само явно,а не да стоят на магистралите където им е мястото и да дежурят за евентуални произшествия.
Пълна липса на компетентност.
Дано някой ден нещата се оправят.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”