Доктор ПЕРНИКОВ и подкупите

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Чет 15 мар 2007 8:18

смени си работата и работи на черно mhihi

всеки си гледа неговата страна

Докторите искат прилично заплащане

Вие искате да ви оперират да ви спасят ако може без пари...
Тия хора 10 години от живота са загубили само за да се научат да работят....
а докторите ако мислиш са ги питали за тоя рамков договор...

Тая работа е малко като с училището - искаме перфектно отношение към децата от хора които получават смешни пари...

това е наследство от онова време кога всичко беше за без пари
Много ми е интересно някой може ли да ми каже точно колко струва един ден в болница да прекараш в Германия

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Чет 15 мар 2007 9:57

На мен покрай раждането на жената ми се наложи да почерпя с някой лев доктора, нямам нищо напротив сумата която поиска беше доста прилична в смисъл не ми отряза главата, но за тези пари си купих спокойствие :) В момента когато започнаха контракцийте само му звъннах и каза да тръгваме към родилното в два през ноща, когато отидохме доктора беше там. Не съм се притеснявал, сега ще има ли кой да я погледне и така нататък :)

Преди време ми се случи, татко да вдигне рязко кръвно карам го в бърза помощ, хапче това онова, и отговор само това можем да направим, и айде на сутринта само с талон от личния лекар може да дойдете пак. И дотогава какво да чакаме да се сдухва ли. Нещо куца в цялата история но какво не знам :( Явно трябва да попаднеш на свестен доктор.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 15 мар 2007 11:40

Според мен, всеки би дал нещо от благодарност, за здраве, да почерпи. Ама да ти каже "Ако не дадеш, няма да го лекувам" :evil: :motz: :censored: :076:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 15 мар 2007 11:52

Ми ако се дава на ръка що да им плащаме всеки месец без да сме болни в продържение на години? :roll: :?
Щото моите осигуровки ходят пак при тях. А не съм бил и 1 ден в болница. И накрая ще ми каже дай 1000 лева ли? При положение че съм оставил много повече за нищо? Направо ще го пребия, не да му давам, за да съм спокоен и ще ида в частна клиника където си е всичко по тарифи. Като иска да взима има си здравна каса има си всичко да взима от там. Пък и знаете ли колко взимат за несъществуващи операции? Малко им били а? Като са им малко да палят чехлите. :twisted: :evil: Ай сиктир ... :? :laser :049: :smackbum :047:
Пък да не говорим, че по частните клиники се чустваш като човек. И отношение и всичко. Не като тия държавни лайна, само пари наливаш цял живот, за да те завият един ден със скъсаното одеало и да ти кажат няма лекарства ходи поръчвай от Гърция и дай 1000 лева за операция и престой. И накрая шефа да си прави кабинети и къщи, да си купува коли с парите, като пукнеш. Боклуци скапани. :x :evil: :twisted: :?

Последна промяна от black` на Чет 15 мар 2007 12:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Чет 15 мар 2007 12:09

black` написа:...Щото моите осигуровки ходят пак при тях...

Там е проблема, не стигат до тях...

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 15 мар 2007 12:14

Ами честно казано не ме интересува къде ходят. Нито пък трябва да ги следим къде ходят тия пари. :wink: Има си органи има си хора за тая работа. Важното е че сме ги дали и в последствие очакваме човешко отношение. Не пак да им даваме допълнително. Нали :wink:
Щото мой роднина почина в болница. :( Даже искаше да си умре като видя в каква мизерия лежи. :cry: И като знам какви са условията не препоръчвам на никой да му се налага да влиза за по дълго вътре. Щото нямат дори игли и спринцовки. :?
А в същото време карат коли за по 30 40 бона и строят къщи и апартаменти. Горките те. С 500 лева заплата да си построиш къща за 300 400 хиляди си е за оплакване. 8)

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Чет 15 мар 2007 12:23

Пак бъркате тотално нещата...ама то като гледам и по "Тази сутрин " по бТВ също бяха много объркани(ако не беше тъжно щеше да е много смешно)...ако бях един чужденец сутринта щях да се пукна от смях...та основното е това -който лекар мисли че му е малко заплатата,че го оценяват не по достойнство,че е голям специалист и иска прилично заплащане,че е загубил 10 г. от живота си за да се научи да работи и т.н. излиза извън ДЪРЖАВНАТА болница на свободния пазар слага си тарифите,плаща си данъците в/у тях и пей сърце...няма лошо.
За неразбралите още един път->ключовите думи са ДЪРЖАВНА работа и пари на РЪКА(тези пари не влизат в бюджета на болницата и в/у тях няма данъци ).

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Чет 15 мар 2007 13:08

FELIPE написа:....който лекар мисли че му е малко заплатата,че го оценяват не по достойнство,че е голям специалист и иска прилично заплащане,че е загубил 10 г. от живота си за да се научи да работи и т.н. излиза извън ДЪРЖАВНАТА болница на свободния пазар слага си тарифите,плаща си данъците в/у тях и....

... и ще оперира в кухнята си може би?

Абстрахирайте се от темата за подкупа и си помислете дали наистина тези хора имат голям избор да работят извън държавния сектор? Като гледам много хора си мислят че е толкова лесно, колкото да си отвориш автосервизче в гаража. Купуваш един комплект гаечни ключове и почваш. Е да, ама не - май само, ако си специалист по кожни болести можеш да минеш с една лупа и микроскоп в апартамент под наем. За всичко друго си е необходима мнооого скъпа техника и клиника. Кой може да си го позволи сам? И ако си завършил преди 20 години изобщо не си си мислил какви времена ще дойдат. И сега какъв избор имаш - или да си в държавна болница, или да си в частна клиника (ама те не са стотици, ами няколко десетки само и места йок ;) ) или да почнеш да продаваш краставици на пазара, или да караш такси (примерно). Джипи също нямаш шанс - баницата отдавна е разпределена, а освен това изискванията са абсурдни - трябва да имаш някъде към 300-400 кандидати за пациенти за да ти дадат разрешение да почнеш. Не помня точната цифра, но беше там някъде. Вместо да е обратното - да имаш толкова горна граница на броя пациенти. Щото не знам как някой личен лекар може да обслужи 2000 пациента - това физически е невъзможно. Ти не можеш имената да им запомниш, камо ли кой от какво страда и да подходиш индивидуално към него.
Та се опитвам да кажа - не са виновни хората, ами скапаната система. Щото хем не могат да мръднат от болницата, хем им плащат някаква мизерна заплата. А те също хранят семейства. :wink: Я да им направят заплатите подобаващи на ценза, пък да видим дали ще искат подкупи.

И да поясня за да не си помисли някой нещо - защитавам ги не защото съм лекар - завършил съм икономика.

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Чет 15 мар 2007 13:44

Няма ли някой лекар в тоя форум да разясни нещата??

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 15 мар 2007 13:52

Искането, получаването, предлагането и даването на подкуп, е престъпление съгласно разпоредбите на действащото българско законодателство. Без значение на каква заплата работи получаващия подкупа, нито дали има добра професионлна реализация, условия на работа, високи сметки за парно, или друго. Оправдание няма.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”