Здравейте отново колеги,нямах нaмерение да пиша скоро ,но:
1.Когато пуснах темата с въпроса :Какво става с нас ,нямах впредвид да се правя на разследващ прокурор по случая,а да обсъдим заедно защо станахме такъв бездушен народ?Защо безучастно гледаме как хора се пребиват ,а ние дори правим видео?
Участвал съм с други хора в разтърване на жестоко биещи се на улицата.Не е толкова животоопасно да се хванат няколко човека и да разделят биещите се.Докато държиш единия на разстояние от другия и му крещиш за да го изкараш от това животинско състояние:"Спри бе човек,всичко свърши,спри ще стане беля",усещаш как с всяка изминала секунда опитите му да те избута и да се върне на "ринга" отслабват,адреналина му спада и накрая докато го държиш, остават само псувните и заканите към отсрещния.
Толкова ли е трудно когато 2-3-ма се бият,а в същото време 30-40 само гледат ,да се хванат 5-6 човека от "публиката" и да разделят биещите се? Абсолютно съм сигурен,че един да изкрещи:'' Спрете се бе хора" и да тръгне да ги разтърва,поне още няколко човека ще му помогнат.Лошото е че винаги чакаме кой ще първи.Незнам може би е някакъв " инстинкт на стадото" останал от праисторическия човек...
2.Колегата mirshavija,на когото явно съм "любимец", се обръща към мен( не без злоба) и решава че цитираното видео на местната Врачанска медия Пиктайм е самата истина и целия случай е ясен.
Може би,но интересно защо Централните медии излъчиха съвсем друг снимков материал на очевидци,на който се вижда как единия брат държи изотзад Тодор ,а другия го налага(юмрука му е насочен към лицето на момчето).Интересен е и разказа на един от очевидците който казва че двамата братя са били с много ударени лица-единия с разбита уста,а другия с насинено надуто и затворено око...Интересно е че вчера(15.01.) по новините на Канал 1 беше излъчен кратък репортаж с единия от братята,които имаше вид ,все едно току що се прибира от дълга ваканция.Ни следа от тежки поражения по лицето. Явно има уникален организъм.,или свидетеля нещо... В този репортаж въпросния брат каза :"Не сме го удряли момчето ,не е вярно...",а в същото време официалните резултати от 1-вата съдебно-медицинска експертиза е че нито един от нанесените по тялото на Тодор удари не са причина за смъртта му.Доколкото разбрах ,предстои 2-ра такава експертиза във ВМА -София...Не искам повече да коментирам този случай-както писах по-горе,идеята на темата ми е съвсем друга.Има си разследващи органи.
п.п. Г-н myrshavija,беше ми направил забележка за заглавието,но не можах да го оправя.Разгледах профила ти и видях че професията ти е ПРОГРАМАТОР.Незнам точно какво значи,не видях такава и в Азбучния класификатор на професиите и длъжностите в РБ.Навява ми асоциации на програмист,или пак нещо свързано с компютри,така че си доста по-класен от мен и нямаше да ти се разсърдя,ако ти беше поправил грешката ми.

Трагедията във Враца-какво става с нас?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
Re: Трагедията във Враца-какво става с нас?
Mustang GT-R написа:.... "Ако ти скочи някой и ти се защитиш, може и да влезеш в затвора, заради това, че шамарите са ти по-големи от тези, които може да понесе нападателя ти."
....

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
gergeto написа:...Може би,но интересно защо Централните медии излъчиха съвсем друг снимков материал на очевидци,на който се вижда как единия брат държи изотзад Тодор ,а другия го налага(юмрука му е насочен към лицето на момчето).Интересен е и разказа на един от очевидците който казва че двамата братя са били с много ударени лица-единия с разбита уста,а другия с насинено надуто и затворено око...
Ето ти снимката:
Ето ти свидетеля:
https://bg-bg.facebook.com/LZ2MMM
...Ази минах вече в момента когато те го държаха та немога да твърдя дали това найстина е така, но когато се приближавах към тях видях как починалото момче си дръпна ръката и се опита отново да удари този дето му е от ляво и да се дръпне (това са кадрите дето са изопъчени от медиите, че този от ляво на него го удря а той в този момент е завардва...), като отидох до тях ситуацията беше единият (от дясно на починалия) беше с подуто затворено ляво око, а другият (от ляво на момчето) с разбита уста... В този момент от таксито тъкмо слезе друго момче и отиде при тримата и почна да им казва да го пуснат и от там се започнаха словесни обиди и че се чака полиция... след което този от таксито взе бокса от ръката на починалото момче и го прибра в джоба си а аз тогава чак се намесих и му казах да върне бокса на земята и да не се меша че така ни забърква всички дето сме там учевидци...
Не му придиряй на правописа. THIS IS VRATZA, а там житейските приоритети са малко по- други. Освен това той е единственият, който е направил нещо полезно в случая.
Последна промяна от icoico на Съб 16 яну 2016 13:53, променено общо 1 път.
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Взе малко да ми писва от тази история!Навсякъде се дъвче едно и също!Отново някаква криворазбрана съпричастност,призиви "Аз съм Тодор".Не!Никой не трябва да е "Тодор"!Не може да се провокира агресия и след това се подръжава на това,само защото има смъртен случей,по неясни причини!Ако имаше ценности,възпитание и контрол на родителите това нямаше да се случи!Този нямаше да има в ръцете си аУди,камоли метален бокс!Тази овца Гретка не може да ми твърди,че това било "чест"!По ЗДвП,без значение какви са пешеходците,на обозначено място са с предимство!В "Дивия Запад" явно не е така!
Сега на всички им е удобно да обвинят прокОратурата,МВР,та дори и очевидци!Защо?Целиш агресия,саморазправа с хладно оръжие и после другите били виновни?
Трето,в един от репортажите(май бащата беше) се чу нещо от сорта-"Ако въпросния е бил агресор,нека дойде този,който го твърди и ще види какво е агресия."
Типични диваци,за които истината не им харесва,не искат да я чуят!
Призива е:"Не на агресията по пътищата!",а не заемането на нейна страна,щото някой е нямал късмет!
Интересен ще е ефекта от това тълкуване(на медии и роднини) на ситуацията за масовата публика!Дали няма да сложат вместо една щанга,две в багажника да се търкалят "ей така" за всеки случай!Щото хората ги "сваляли" от колите по светофарите!
Сега на всички им е удобно да обвинят прокОратурата,МВР,та дори и очевидци!Защо?Целиш агресия,саморазправа с хладно оръжие и после другите били виновни?

Трето,в един от репортажите(май бащата беше) се чу нещо от сорта-"Ако въпросния е бил агресор,нека дойде този,който го твърди и ще види какво е агресия."
Типични диваци,за които истината не им харесва,не искат да я чуят!
Призива е:"Не на агресията по пътищата!",а не заемането на нейна страна,щото някой е нямал късмет!
Интересен ще е ефекта от това тълкуване(на медии и роднини) на ситуацията за масовата публика!Дали няма да сложат вместо една щанга,две в багажника да се търкалят "ей така" за всеки случай!Щото хората ги "сваляли" от колите по светофарите!
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Интересно ми е колко от десетките хиляди които се канеха собственоръчно да линчуват "убийците" сега ще напишат "Извинявайте момчета,не бяхме прави за вас" !? Нека да позная....0 ! Всички ще останат дълбоко в себе си с убеждение ,че те все пак са били прави,но някак си системата ги е прецакала,а няма да си признаят че са лесно манипулируеми овце !
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Как ги пишете тези съчинения при положение, че няма точна информация какво всъщност се е случило. И що за тъпи коментари, че щом момчето излезнало от колата с бокс значи смъртта му е оправдана!
- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
Ако беше тръгнал срещу теб с бокс, ти какво щеше да направиш? Щеше да го заведеш на сладкарница? 

- sportul
двамата братя трябва да бъдат оправдани не смъртта му.
Човека пресича на пешеходна пътека , някъв му свири . След върпос защото свири дребния излиза с бокс и удря единия брат в главата .
Починалия пада сам 10 мин след като са преустановили всякакви физически контакти .
Двете изречения който не може да ги усмисли ,много лошо за него . Аз предпочитам такива хора като Тодор(починалия) да няма по улиците !
Човека пресича на пешеходна пътека , някъв му свири . След върпос защото свири дребния излиза с бокс и удря единия брат в главата .
Починалия пада сам 10 мин след като са преустановили всякакви физически контакти .
Двете изречения който не може да ги усмисли ,много лошо за него . Аз предпочитам такива хора като Тодор(починалия) да няма по улиците !
-
- Автомобил: VW
- Двигател:
Не е съвсем просто, губят се моменти. Има счупено огледало, което е старт на практическата част, ако наречем сплетни, псувни и закани теория. Важно е и кой, как и дали е блъскал до момента, който вече го знаем и който е толкова късен, че там вече е и майката.
Бог да го прости момчето, няма кой да го върне, тежко им и на братята, да отърват панделата (дори да не са удряли смъртоносно) ще им стъпи над 50к лв. Поуката е за живите, да си подбират поведение и действия, щото от един момент нататък няма връщане назад.
Бог да го прости момчето, няма кой да го върне, тежко им и на братята, да отърват панделата (дори да не са удряли смъртоносно) ще им стъпи над 50к лв. Поуката е за живите, да си подбират поведение и действия, щото от един момент нататък няма връщане назад.
- дърт милиционер
- Автомобил: WV Polo 2F 1993
- Двигател: 1.4 DIESEL
Каквото е търсел.....намерил си го е. С този метален бокс..........Палячо.Братята ще бъдат съдени , но е много относително - каква ще е присъдата......още повече , като знам какви съдии и прокурори имаме.......От доживотен затвор - до пълно оправдаване.Голям цирк ще се разиграва. Мисля , че присъдата ще е някъде по средата.А медиите е факт , че палят общественното мнение в каквато посока си поискат.
- sportul
дърт милиционер написа:Каквото е търсел.....намерил си го е. С този метален бокс..........Палячо.Братята ще бъдат съдени , но е много относително - каква ще е присъдата......още повече , като знам какви съдии и прокурори имаме.......От доживотен затвор - до пълно оправдаване.Голям цирк ще се разиграва. Мисля , че присъдата ще е някъде по средата.А медиите е факт , че палят общественното мнение в каквато посока си поискат.

Stivi написа:Интересно ми е колко от десетките хиляди които се канеха собственоръчно да линчуват "убийците" сега ще напишат "Извинявайте момчета,не бяхме прави за вас" !? Нека да позная....0 ! Всички ще останат дълбоко в себе си с убеждение ,че те все пак са били прави,но някак си системата ги е прецакала,а няма да си признаят че са лесно манипулируеми овце !
Виждам, че ти си дълбоко убеден вече кой е прав и кой крив и убийците не ги смяташ за виновни. От форумите ли си създаде такова безпогрешно мнение или дори и клипове гледа - съзнавайки, че виждаш всичко отначало до край (или може би само финални кадри)?
На всички останали мога да кажа - осъзнайте, че протестите не са "искаме доживотен затвор за убийците", а протест преди за пореден път едно убийство да бъде потулено и замазано като някакъв нещастен случай. Съответно с условни присъди (и доста пари под масата). За справка - в моя град убиха един съсед, на 41 години. Прибирал се пиян вечерта, от една кола слезли няколко пикльовци. Единият решил да се изяви като боксьор като вижда, че човекът е много пиян и няма опасност да му отвърне. Ударил го - оня паднал, ударил си главата и умрял по-късно. Тия след удара го оставили и заминали. Разкриха кои са, уж се води някакво разследване, но както изглежда така и ще остане без последици. При положение, че извършителят е съвсем ясен. Като казвам без последици означава без виновникът да стои и 1 ден в затвора (в ареста ако е стоял е не повече от 2-3 дни). Може би тук надъханите против Тодор от Враца (заради бокса му) ще ми кажат, че това е бил нещастен случай - човекът си е ударил главата и "боксьорчето" с нищо не е виновно?!
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Когато един човек тича напред назад,разхожда се ,стои и говори с други хора без никаква следа от удар по лицето някак си изразите "зверски побой" и "убили" са меко казано смешни ! А да се настройва цяла държава срещу някого пък си е направо подсъдно, и журналисти използващи квалификации като "убийци" заслужават да им се размаже муцуната с бокса на "жертвата" !
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Ами смешни са. Няма нито кръв по лицето нито нищо, а русата кифла вика, че го държали и били двамата. Факт е, че адреналина му е дошъл в повече и ясно се вижда как сам пада. Друг е въпроса какво прави в колата си, а не е в час.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”