разрешително за оръжие
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Re: разрешително за оръжие
Като се има в предвид къв матрял остана в държавата ... само това остава, всеки да запаше по-чифте пищови.
-
- Автомобил: VW
- Двигател:
777 написа:Liminat написа:да опазят честта си.
Много гледаш Шоуто на Слави. Там се прави гаргара с думата чест.
Какво значи да опазят честта си? Някой бие шамар на военен, оня вади пистолета и го застрелва. По устав.
Явно си добре запознат с неговото творчество. Тия неща обаче се пишат в устава на армията и ако не е променян, мисля, че има нещо в тоя дух.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Liminat написа:Всъщност военните по устав не са ли задължени дори с цената на употреба на оръжие да опазят честта си.
В кой от многото устави трябва да го пише това? Въпреки че ги знаех наизуст преди 20 години уставите, не се сещам за такова нещо.
Честта е наранена като му скъсаш пагона примерно, дали устава ще му разреши и военния съдия после ще го оправдае ако извади пищова и те гръмне!? Никак не вярвам
-
- Двигател:
И сега има част "за честта на пагона", но за употреба на оръжие, както и за тия, с право на носене и употреба, е неясно. На времето не мога да си представя как някой ше реши да бие два шамара на адмирала и тоя ще звъни на... 112. Или на командир на боен кораб. Сега срещу заплащане може и лозето ти да изкопаят.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
icoico написа:Знаеш ли, аз тоя дядка по случайност го познавам. Освен, че хал-хабер си нямаш какъв е бил точно случаят друго няма да пиша, защото човекът е баща на мой приятел.
Ico, аз ако чета по новините, поздравявам "дядо"-то. Просто не му помня името. След многократни набези в имота му и тотална безхаберност на полиция му са останали само подобни мерки. Щом се е наложило той да действа с такива мерки, сам можеш да си представиш каква е ситуацията в страната ни. Ако и мен постоянно ме грабеха, на негово място щях да обуча 2-3 немски овчарки, които да не спират да хапят който е влязъл, докато не спре да вика. АБСУРДНО е да си слагаш пехотни мини в двора или ток по оградата. Ама не по-малко абсурдно е циганите да правят постоянно набези, да влизат в дома на възрастни хора и да заплашват възрастните хора с резачки за дърва. Казвам ти съвсем честно, ако нещо подобно се случи с моите родители, само да ги намеря кои са, след това никой няма да ги намери тях. Не знам с какво убеждение сте останали за мен, аз съм много спокоен човк по принцип. Издивявам, когато обаче правата на някой не просто са нарушени, ами погазени, а над крадците едва ли не има политически чадър. Без това сме бедни и това, което сме си го купили - едвам-едвам.
К.Одаджийски написа:По скоро ще се нагледаме на щатски трагедии в нашенско, влиза един и гръмва 15-20 деца в някое училище, друг влиза в киното и гръмва колкото може повече и още много такива сценарии....
А според теб, още сега, ако искам, не мога ли да почна да търся и до 1 седмица да притежавам незаконно оръжие? Дали според теб не мога да преправя газов пистолет на боен или съм прекалено тъп? Резачката за дърва реже дървета, не може да убива хора, нали така? Истината е, че който иска да извърши злодеяния - начини безброй. Аз ти говоря как да се защитиш законно, без да се налага да лежиш някой, който те е нападнал с брадва в дома ти, а ти си го застрелял. По сегашният закон може един циганин да изнасили и жена ти, ама ако го прави нежно и не представлявало заплаха за живота й, както и твоят - нямаш право да използваш оръжие и смъртоносна сила.
Или според теб съм достатъчно тъп и с достатъчно малка пишка да се разкарвам с пистолет за кеф? Искам един път да ми се наложи да се защитя и да мога да го правя без да мисля дали после ще го излежа тоя или ще ме опява поп.
п.п Резачката за дърва не случайно я споменавам. И не съм се филмирал или да се държа детински. Аз няма да бъда цял живот прав и корав и да имам възможност да се защитавам от набези... Не си правете и вие подобни илюзии.
Възрастно семейство преживя истински филм на ужасите, след като беше жестоко пребито и ограбено. Хората са били нападнати снощи в дома им в хасковското село Малко Градище от трима маскирани мъже.
Въпреки че са им дали всичките си спестявания, бабата и дядото са били заплашвани и измъчвани с резачка за дърва.
Един от нарушителите – Славчо по прякор „Бече”, изтръгнал резачката от ръцете на Димитър Павлин, запалил я и я насочил към горските служители, отправяйки закани.
С брадва и резачка цигани нападнаха адвокат, полицай и дансаджия
Последна промяна от инжектопляктор на Вто 01 мар 2016 15:48, променено общо 1 път.
-
- Двигател:
Харпуна върши добра работа, при липса на друга възможност. Баща ми като си бачка по вилата, си му е някъде наблизо под ръка. Ама там и мангали не припарват, все някой комшия си е "забравил" кучето отвързано по улицата, а те не обичат цигани.
- forski
- Двигател:
- Контакти:
А стига с тия цигани, от 30 години ни грабят едни и същи, и никой от тях не е циганин.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Така е. Но съществуването на едните не оправдава другите. Ония горе те грабят, по поне не те нападат директно с брадвата. 

- forski
- Двигател:
- Контакти:
От 5 години живея в село където почти 1/3 са цигани, до сега никой не ме е гонил нито с брадва нито с резачка, за сметка на това "ония от горе" ме крадът всеки ден 

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Радвам се за теб. А какво да кажем за хората от други населени места, които почти ежедневно са жертви на набези? Далеч съм от мисълта, че само циганите крадат или всички цигани крадат. Има такива, които имат примерно средно и си работят. Обаче дали ще са набези от цигани или българи, какви ще са, що ще са - трябва да имаш право да се защитиш. А за тия, дето те крадат всеки ден - пушката отново е подходящ инструмент.
Ала Пиночет. 

- дърт милиционер
- Автомобил: WV Polo 2F 1993
- Двигател: 1.4 DIESEL
Не искам да прекъсвам спора ви .......с неуместни приказки от моя страна , но се сещам за един от последните стрелци - който беше защитил дома си - става дума за иконописеца Йордан Опиц. Там няма никаква самоотбрана - крадеца побягва , а Опиц го гръмва с незаконния си пищов в гръб ......явно е бил в силен афект, и не е могъл да се спре да не стреля. Осъдиха го ''само'' на 5г. и то само защото се вдигна пушилка в обществото в негова защита, въпреки , че беше по чл. 116 / умишленно убийство по хулигански подбуди / - от 15г.до 20г. или доживот. Дефакто на съдиите не им пука , че този обирджия е имал над 96 кражби . Виждам , че има някои колеги които мислят , че ако са въоръжени - живота им ще е по лек.......Извинявайте , не искам никой да обидя , но чувството за малоценност надделява. Както казах в предишния ми коментар - оръжието дава едно фалшиво чувство за сигурност , и ако притежателя му не го осъзнае ........го чака тъжно бъдеще - той все един ден при евентуален скандал ще употреби това оръжие неправомерно. Оръжието се ползва само в КРАЕН случай ! А такива случаи са почти неоправдавани от родното правосъдие. Аз също мисля , че престъпността е огромна , че полицията не си върши работата и че справедливост за жертвата няма........но пак повтарям - носенето на пистолет дава глупаво чувство за сигурност и превъзходство , и риска да го употребиш неправомерно е много голям. Виждал съм на улицата как двама шофьори се карат за едно дребно засичане , и впоследствие и двамата извадиха пищови ......да се плашат взаимно. Околните ги гледаха любопитно и не им минаваше през ума , че ако единия все пак обере мекия спусък......за всички става касапница , защото рикошета в околните сгради също е много опасен. Побоищата и нервните изблици са ежедневие , и ако сега когато си невъоръжен си замълчиш и всичко се размине.........ако си въоръжен , няма да е така.......и ставаш златна рибка за адвокати , следователи и съдии......ако нямаш пари да се оправиш - отиваш в пандиза и живота ти е съсипан. Процента на осъдените ''пишман стрелци'' в пандиза е доста голям - повечето са полицаи и военни . Всъщност в пандиза болшенството са хора като нас - сгрешили за първи път .....но фатално. Надявам се , че не съм ви отегчил. Който каквото е решил ще го направи и без моите съвети. Да върви на битпазара и да се снаражава........преди месец гледах там една циганка продаваше една дузина патрони за АК-47.........Полицията няма вече агентурен апарат за да се следи от цивилни куки.......дори един битпазар , а там е резонно да се наблюдава контингента. Но барнат ли го някой с незаконно оръжие......дупе да му е яко - мисля че беше от 2г. до 7г.......има осъдени и за един патрон. Закона е категоричен ......и патят най вече - ентусиастите. Както казах в предишния коментар - един добре тренирал самозащита човек - ще се справи много по добре - отколкото ако вади пищов и се надява , че другия ще се уплаши . ......Пък и доста пищови засичат в субдминния момент.................Някога десантчиците стреляха само в краен случай - всичко ставаше с ръкопашен бой. Сега вече не знам как е.......нали и армия няма.........Трагични сме.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
дърт милиционер написа:...
В момента казваш единствено, че законът защитава крадците и въобще престъпниците, полицията си бара оная работа и е безполезна и ако дойде някой да ни краде, не трябва да се защитаваме, а да му се молим и да му предложим кафе. Крайно време е за законови промени. И въобще не казвам да има бойни патрони, един пистолет със стоп патрони е достатъчен да те спаси от мангал с брадва.
Самозащита трениран - бла-бла. Нищо не прави, другият като е с брадва. Или някоя тръба. Или си 70 годишен и вече нямаш силата да се биеш. Идват, разбиват ти вратата, връзват те и те режат с резачка за дърва. Изглежда на теб мисълта ти харесва или? Защото аз си мисля какво ще стане след 20 или 30 години...
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Всъщност първоначално Опиц е бил осъден на 7+1 години,по чл.115,и остават 7 години при акумулацията по чл.23. А стават 5 години по следния начин:
Чл. 55. (1) При изключителни или многобройни смекчаващи обстоятелства, когато и най-лекото, предвидено в закона наказание се окаже несъразмерно тежко, съдът:
1. определя наказанието под най-ниския предел;
Както и да е,иде реч,че можеш да намериш начини,но ние не сме престъпници и искаме законен начин за оръжие,не за носене,а за притежаване,искам да уточним това за последно.После всеки си носи риска и последствията сам.
Това е несериозно.Някакъв алкохолизиран млад пенсионер има право да носи,щото това е работил.По тая логика всички охранители трябва да имат право да носят не само като почиват,но и като се пенсионират.Ще извиняваш,но съм син на военен и познавам доста от съсловието им,без да споменавам,че са гърмели по жените си и до един са алкохолици.И завидно също споделят мнение,че ще стрелят без да се замислят при посегателства над имот или собственост.Кви психо тестове,не мога да се сравня с тях извъобще.И не виждам логична причина да са въоръжени,щом не са на работа.
Чл. 55. (1) При изключителни или многобройни смекчаващи обстоятелства, когато и най-лекото, предвидено в закона наказание се окаже несъразмерно тежко, съдът:
1. определя наказанието под най-ниския предел;
Както и да е,иде реч,че можеш да намериш начини,но ние не сме престъпници и искаме законен начин за оръжие,не за носене,а за притежаване,искам да уточним това за последно.После всеки си носи риска и последствията сам.
К.Одаджийски написа:Ами това е работил, предполага се че е запознат и длъжен да спазва законите, минавал е и психо тестове и прегледи, ходил е редовно на стрелби, познава оръжието и пораженията които може да нанесе, през цялата си служба е имал право да носи оръжие, защо да няма право като се пенсионира?
Това е несериозно.Някакъв алкохолизиран млад пенсионер има право да носи,щото това е работил.По тая логика всички охранители трябва да имат право да носят не само като почиват,но и като се пенсионират.Ще извиняваш,но съм син на военен и познавам доста от съсловието им,без да споменавам,че са гърмели по жените си и до един са алкохолици.И завидно също споделят мнение,че ще стрелят без да се замислят при посегателства над имот или собственост.Кви психо тестове,не мога да се сравня с тях извъобще.И не виждам логична причина да са въоръжени,щом не са на работа.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Извинен си
Искам да го видя, всеки с пищов законен, вервай ми. Аз имам и не го вадя от касата в службата щото съм отговорен човек, който иска да си взима пищов да се пази от цигани с резачки.
Ето ви и една пищовлийска случка описвана и в този форум

Искам да го видя, всеки с пищов законен, вервай ми. Аз имам и не го вадя от касата в службата щото съм отговорен човек, който иска да си взима пищов да се пази от цигани с резачки.
Ето ви и една пищовлийска случка описвана и в този форум
Здарвейте на всички регистрирах се тук за да поднеса огромните си благодарности на един голям човек в буквалният и преносният смисъл който днес може би ми спаси живота .Случката е следната :Сутринта както си карах корсичката ми звънна телефона отбих в дясно пуснах аварйини мигачи за да мога да си проведа разговора на спокойствие вече почти бях приключила и си прибирах телефона когато отзад нещо многo силно ме тресна и помести колата с 2-3 метра напред .Уплаших се много едвам си разкопчах колана и около минута се мъчих да отворя вратата защото беше заяла в този момент се появи говедото което ме удари и задърпа вратата и я отвори след което буквално ме хвана за косата и ме извлече от вътре като пране от пералня и започна да ми крещи и да употребява епитети които смятам да ви спестя започна да ми обяснява как съм си купила Мерцедес за много хиляди евро като същевременно ме блъскаше в колата .В същото време от пътя за Филиповци и Люлин (действието се развива в квартал Суходол) излезна една кола Ауди и мина покрай нас но след 20-30 или 50 метра с някакъв зверски рев се завъртя в обратна посока и тръгна към нас звуците които издаваше бяха ужасяващи когато спря до на все едно всечките гуми и се спукаха едновременно така изсъска.От колата слезна един ОГРОМЕН мъж ама не просто ОГРОМЕН ами направо плашещо голям и тръгна към нас в този момент говедото което ме удари ме пусна и извади пистолет насочи го към големият човек и се развика какъв бил той за за какво бил спрял и да се маха обаче Грамадата (наричам го така защото така и не разбрах как се казва) си вървеше съвсем невъзмутимо към него и само промърмори нещо от сорта на Ей сега ще разбереш кой съм После всичко се случи като на филм с един скок беше вече до него и с един единсвен ритник му изби пистолета от ръката и после с някакъв много странен удар все едно забива пирон го удари по главата и онзи все едно умря ни дума ни вопъл ни стон после го нарами като пазарска чанта и го завлече при Мерцедеса отвори багажника и го напъха вътре и пак затвори .Гиганта се приближи до мен попита ме дали съм добре и има ли ми нещо дали имам нужда от лекар обясних му че съм добре и само съм уплашена .Докато се разиграваше цялата тази сцена от моята корсичка започна да излиза пушек от багажника а колата ми е с газово тогава Гиганта се затича към неговата кола и се върна с пожарогасител започна да пръска с него и се вдигна невъобразима пушилка По това време там трафика е много натоварен и въпреки всичко никой не спря да помогне въпреки дима и пушилката които се вдигнаха след като свърши пожарогасителя установихме че колата не е загасена все още Гиганта отиде пак до неговата кола и се върна с още един и започна пак да пръска и слава богу успя да я загаси след това пак отиде до колата си премести я така че да не пречи и се върна с един триъгълник връчи ми го с думите :Отивай да го сложиш ей тамКато се върнах вече говореше по телефона с полицията и обясняваше каво се е случило след като приключи с разговора пак се поинтересува дали съм добре и дали наистина нямам нужда от лекар и ме успокои че ще изчака с мен докато дойде полицията .Полицията дойде завидно бързо за няма и 10 минути не знам какво им беше казал по телефона но когато дойдоха останах с убеждението че се познават защото се здрависаха с него и започнаха да го разпитват какъв е случая той им го обясни на две на три и ги заведе до багажника на мерцедеса отвори го и извади онзи боклук все едно си вади пазарската чанта показа им и пистолета къде е паднал оказа се газов при това без патрони в него също така се оказа че комплексара с мерцедеса е доста наквасен.След като приключи с обясненията дойде отново при мен попита ме може ли с още нещо да ми помогне и се извини че трябва да тръгва защото го чакали доста клиенти Просто невероятен ЧОВЕК !!!Това е историята в кратката и версия другото е без значение за целият си 47 годишен живот не съм срещала такъв човек отзивчив внимателен и готов да помогне на всяка цена без значение дали познава човека на който помага дано да има повече такива Българи като него .Този интернет адрес го видях на едни етикетчета залепени на колата му докато чакахме полицаите имаше и още нещо RIP Lonikar или нещо подобно колата му е Ауди сиво модела не го знам но издава страшни звуци като се движи все едно непрекъснато пука гума полицаите ми казаха че имал автосервиз някъде в Суходол но така и не разбрах къде Умолявам ви ако познавате този човек кажете му да прочете тук искам да се запозная с него в нормални условия и да му благодаря за всичко което направи днес за една лелка която не познава а и триъгълника му е още в мен .А ако случайно прочете това то следващите думи са за него :ГОЛЕМИ ЧОВЕЧЕ НЕКА БОГ ДА ТЕ БЛАГОСЛОВИ С ЦЯЛАТА СИ ОБИЧ И ТЕБ И РОДИТЕЛИТЕ ТИ КОИТО СА ТЕ ОТГЛЕДАЛИ И ВЪЗПИТАЛИ ДА ПОМАГАШ НЯМАМ ДУМИ ДА ИЗРАЗЯ БЛАГОДАРНОСТТА СИ КЪМ ТЕБ ЩЕ СЕ РАДВАМ МНОГО ДА СЕ ДОЗАПОЗНАЕМ В НОРМАЛНИ УСЛОВИЯ. Ако случайно прочетеш това пиши ми на: marieta.toleva@abv.bgС уважение Мариета Толева
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
К.Одаджийски написа:Ето ви и една пищовлийска случка описвана и в този форум
Само защото пистолетът не е бил боен и онзи не го е употребил, вместо да чака другият да се доближи, не означава че всеки "каратист" ще има тоя късмет.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”