Петиция в подкрепа на образованието

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 26 сеп 2007 14:24

Grizzlito написа:над 90% от учениците ходят на часни уроци, нека почнат да си плащат дануци върху приходие от уроци и ще има пари в хазната да им увеличат заплатите. Хората от БАН зимат по малко от тях и не дават уроци и никой не ги жали. Да не говорим че повечето не си вършат работата да не говорим колко взимат проценти от тур оператори за да организират екскурзии с учениците. Стига с тая наглост за 100% увеличение. И нека гледаме медала от двете му страни!!!!!

хайде още един от дирижирания хор!
диригента седи и ви гледа сеира....даже и в интернет!

Потребителски аватар
Grizzlito
Автомобил: Volkswagen T5 4motion
Двигател: AXE 2006
Контакти:

Мнениеот Grizzlito » Сря 26 сеп 2007 14:28

какво диржирано бе колега да не би да лъжа, за допълнителните им приходи, има други по окъсали от тях нали ако на тях вдигнат с 100% заплатите ще почне всеки да иска защотото се полага наистина увеличение. не са го закъсали толкова повечето въртят големи далавери с учениците. и аз съм бил ученик не отдавна и знам. защо трябва само защотот не съвпада мнението ми с твоето аз да съм в хора ти от прозиращите истината. аз не искам нищо повече от факти за мен е без значение кои прав кои крив. трябва увеличение на заплатите им. но нека да видим тогава какво ще стане същотото безхаберие ще е в училищата. тогава ще видиме кой е хора. Даскалиците ще имат повечко пари за кафе като сложим и уроците и процентче от тур оператори и издатели :) ихаааа по 10-20 за ниакоя друга 3ка :) ами искам мама да е учителка тогава

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Сря 26 сеп 2007 14:33

Grizzlito написа:какво диржирано бе колега да не би да лъжа, за допълнителните им приходи, има други по окъсали от тях нали ако на тях вдигнат с 100% заплатите ще почне всеки да иска защотото се полага наистина увеличение. не са го закъсали толкова повечето въртят големи далавери с учениците. и аз съм бил ученик не отдавна и знам. защо трябва само защотот не съвпада мнението ми с твоето аз да съм в хора ти от прозиращите истината. аз не искам нищо повече от факти за мен е без значение кои прав кои крив. трябва увеличение на заплатите им. но нека да видим тогава какво ще стане същотото безхаберие ще е в училищата. тогава ще видиме кой е хора. Даскалиците ще имат повечко пари за кафе като сложим и уроците и процентче от тур оператори и издатели :) ихаааа по 10-20 за ниакоя друга 3ка :) ами искам мама да е учителка тогава

като гледам разбогатяли се пустите му и учители.....всяко седмица месо ядат....на всеки 10 години дрехи си купуват....всеки ден телевизия гледат...вили,мерцедеси,джипове,хотели,заводи.....все тяхно е да знаете......зли експлоататори!!!!!Да живее пролетариата!
Ротфронт!

Потребителски аватар
Grizzlito
Контакти:

Мнениеот Grizzlito » Сря 26 сеп 2007 14:36

добре прав си но това което ми казваш важи за всеки 2ри служител в държавата. чесно ли е за да се увеличи на учителя със 100% заплата да не се увеличи заплатата на социалния работник. заплатите в БГ са обидно ниски. ТОВА Е ФАКТ СЪГЛАСЕН СЪМ но нека да се съобразят малко и с другите и аз искам 2000 лева заплата но за да ми я даде правителството ще трябва да няма ядене в детските градини. чесно ли е. тоя свят не е само егозъм че държавата ни е закъсала,факт. но не може да искаш невъзможното

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 26 сеп 2007 14:40

ти чете ли петицията, защо си мислиш, че тя е само за учителите и ми говориш за хората от БАН
точно "хората от БАН" ме информираха за тая петиция
старши научен сътрудник, докторант.... по подводна археология.... публикуван в чужди издания... взема под 300 лева заплата
ебах дееба таа система, защо ДА НЕ МОЖЕ ДА ИСКА

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Сря 26 сеп 2007 14:41

Grizzlito написа:добре прав си но това което ми казваш важи за всеки 2ри служител в държавата. чесно ли е за да се увеличи на учителя със 100% заплата да не се увеличи заплатата на социалния работник. заплатите в БГ са обидно ниски. ТОВА Е ФАКТ СЪГЛАСЕН СЪМ но нека да се съобразят малко и с другите и аз искам 2000 лева заплата но за да ми я даде правителството ще трябва да няма ядене в детските градини. чесно ли е. тоя свят не е само егозъм че държавата ни е закъсала,факт. но не може да искаш невъзможното

А така.....това да се чува......В разсъжденията и ти си абсолютно прав....но разбери ме - това са разсъждения в които те вкарват целенасочено.....тно си е цяла наука ка да те накарат да мислиш в определна посока(хората луди пари получават за това)....не е проблема заплатите а унижението на българския учител резултат от докарването му на ръба на биологичното съществуване.....

Потребителски аватар
Grizzlito
Контакти:

Мнениеот Grizzlito » Сря 26 сеп 2007 14:43

въпроса е да искаш нещо реално или просто всички да спрем да работим докато не ни дадат на всички това което ни се полага аз в такъв случй съм съгласен нека дае като във франция. или парата или си гледайте рабоатата. Ако всички го искаме да се вдигнат всички заплати ок съгласен съм. И още нещо относно хора и диригентите. Стачкта на шофьорите беше типично хорово изпълнение на възлюбения ни кмет така че не всяка стачка е пример за демократична държава може да и идеален предизборен инстурмент.

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Сря 26 сеп 2007 14:46

Grizzlito написа:въпроса е да искаш нещо реално или просто всички да спрем да работим докато не ни дадат на всички това което ни се полага аз в такъв случй съм съгласен нека дае като във франция. или парата или си гледайте рабоатата. Ако всички го искаме да се вдигнат всички заплати ок съгласен съм. И още нещо относно хора и диригентите. Стачкта на шофьорите беше типично хорово изпълнение на възлюбения ни кмет така че не всяка стачка е пример за демократична държава може да и идеален предизборен инстурмент.

и тук си много точен!Поздравления....явно не си от хора на диригента!Извинения! :oops:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 26 сеп 2007 14:46

batmilko написа:ебах дееба таа система, защо ДА НЕ МОЖЕ ДА ИСКА

може, закона му го разрешава, стамката е крайна ЗАКОНОВА мярка
обаче този от БАН като не може да притисне никой до стената, никога няма да получи пара
шофьорите притиснаха, изнудиха обществото и то им плати
учителите също имат лостове да притиснат обществото
учените от БАН нямат такива
баща ми работи в бан и знам каква му е заплатата :twisted:
п.п. а за Локаут ще ви разправям друг път :wink:
п.п.п. Боте, убава мисла написа апропо

Потребителски аватар
Grizzlito
Контакти:

Мнениеот Grizzlito » Сря 26 сеп 2007 14:54

ами в едно мога да съглася на 100% с вас, осакатяването на образованието и наука е дългосрочна гаранция са набвянето на послушни хористи. И то трябва да е на ниво. но проблема на образованието е не само в ниските заплати на учителите. след освобождението хората са произвеждали велики умове дори в условята на национални кризи. Нека вдигант заплатите но учител е начин на живот не работа дето се върши през пръсти.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 26 сеп 2007 14:58

казано е
прос народ - слаба държава

на кой му е притрябвала силна държава ????????

нека народа е прос, така по лесно се манипулира и краде
елементарно е !

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Сря 26 сеп 2007 15:34

musura написа:Само аз ли наимрам, че учителите са прекалено много и прекалено некомпетентни :roll:

Децата намаляват, учителите не....Нека да уволнят половината, да дадат парите на другата половина и да им вдигнат допълнително заплатите.
Но не - синдикатите риват...

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Сря 26 сеп 2007 17:12

Някой от вас тук даскал ли е?
Само тогава може да прецените на какво е подложен ежедневно той!
6 часа х 30 деца = 180 дечица,всяко с различни интереси/капризи,180 дечица минаващи през даскалче орязано отвсякъде с права и финанси!
Даскалчето трябва да влиза винаги в положението на учениците,защото не било професия да си учител,а какво е било?
Незнам дали има даскали мърша,но със сигурност има ученици за ТВУ които са настанение в елитни училища,защото тате е бизнесмен,адвокат,прокурор и си е еб@ало мамата ако му се скараш!
И всичко това колко години вече.........и докога така?!?!
И защо се кахърите за полицайчета и шАфьорчета като на тях отдаааааавввнаааа им оправиха финансовото положение!!!
Шоферите стачкуваха точно 1 ден и се намериха набързо парици,щото 'орицата не могли да 'одат пеши на работЪ!!!
А че ние освен възпитатели сме и пазачи чак сега ли го разбраха родителите?!?!Когато трябваше да си водят децата с тях на работа?!?!
Ами братлета,простоп БГ учителя няма никакъв стимул за работа,оттам пада и качеството на образованието!!!
Има бюджет,но трябва да се лапа точно от този определен за образованието,защото останалите си го извоюваха по един илки друг начин!!!
А за частните уроци........ами даскалите по физе не дават такива за съжаление,ама и те са хорица!
И последно.......иска се 100 % увеличение ПОЕТАПНО!!!
За каква трагедия говорите,че от пенсионерите ше се вземе и такива глупотевини!!!
Руснака Станишев и необръснатия Вълчев добре се справят засега,за съжаление те няма да дадат нищо на вашите деца!!!

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 26 сеп 2007 17:13

Kaizer Soze написа:
musura написа:Само аз ли наимрам, че учителите са прекалено много и прекалено некомпетентни :roll:

Децата намаляват, учителите не....Нека да уволнят половината, да дадат парите на другата половина и да им вдигнат допълнително заплатите.
Но не - синдикатите риват...

очевадно решение, само не и за управляващите... както и за самите преподаватели. Точно това имам предвид, когато казах, че има нужда от сериозна реформа...

Потребителски аватар
dekata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dekata » Сря 26 сеп 2007 18:32

Принципно подкрепям учителите за искането на по-високи доходи.НО. Не мисля,че ниските доходи са оправдание за лошото образование.Да речем че получат исканите пари-кво правим?Работим съвестно няколко месеца,година.Между другото леко сме повишили стандарта си на живот и парите пак не стигат.Пак постепенно ще занижим качеството,защото нямаме стимул?И пак ли ще стачкуваме?За мен една работа или я работиш съвестно и качествено или не.Преди работих една работа и бях доволен от заплащането въпреки,че парите не стигаха.След няколко години видях,че не съм оценен достойно и напуснах.Не влоших качеството на работа ,а просто напуснах.Сегашният ми шеф оценява качеството ми на работа и ми дава подобаваща заплата.Сега получавам почти три пъти повече от преди и между другото парите пак не ми стигат :D Но не защото са малко ,а защото си позволявам повече глезотии-просто си повиших стандарта на живот :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”