Нормално ли е това!???

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Чет 08 ное 2007 14:26

Мети, ако подпишеш по взаимно съгласие няма смисъл да звъниш където и да е!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 08 ное 2007 15:04

Хаааааа! Мети, братче, издигна ми се в очите на поне 10 метра!
Никакво подписване! И при дисциплинарното уволнение- съд!
Не съм чул някога работодателя да има шанс срещу работника при съдебни дела ;)

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Чет 08 ное 2007 15:14

Давай бате. Ние сме с теб. Никакво подписване. Да те уволняват дисциплинарно и после моеш да им скъсаш гъзовете (ако имаш кинти за адвокати)

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Чет 08 ное 2007 15:15

Няма да подписвам за молба за напускане,ама те си имат един редовен номер в такъв случай уволняват те дисциплинарно като за предтекст казват,че работника не се е явил на работа без да ги предупреди.
Един вид лъжат и те прават на глупак,но няма да ги оставия!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 08 ное 2007 15:19

Тази снимка на аватара ти ли си си я правил?
Демек, имаш ли фотоапарат? С дата и час?
Е, портала на фирмата едва ли му сменят цвета и дизйна всеки ден ;)
Ако решиш да се заядеш, всяко влизане на работа - ЩРАК!
На излизане отново ;) Дори няма нужда ти да си на снимката! Просто вратата...

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Чет 08 ное 2007 15:31

Мога да те посъветвам да отидеш в инспекцията по труда и да подадеш там писменна жалба, за това че работиш извънредно и не ти се заплаща извънредния труд. В рамките на 2 седмици ще дойдат на проверка на място и ще се произнесат писменно по твоята жалба. Та съвета ми е да им кажеш кога си на смяна и да дойдат да те проверят, че при изтекло работно време ти си още там и работиш. Тогава, приятелю дупе да им е яко :D Ако и уволнената колежка доде и потвърди незаплатения извънреден труд, ще е още по-добре. Обаче след това има опастност да си загубиш работата. Обаче хубаво ще ги глобят. Глобите почват от 1000-1500 нагоре.

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Чет 08 ное 2007 16:02

не би трябвало да могат да те уволнят дисциплинарно без предупреждение

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Чет 08 ное 2007 16:15

dude написа:не би трябвало да могат да те уволнят дисциплинарно без предупреждение

Ако има нарушение, което подлежи на дисциплинарно наказани, в частност дисциплинарно уволнение, работодателят няма нужда да предупреждава. Изисква от служителя писмени обяснения за даденото нарушение и издава заповед, в която много подробно са описани нарушенията, както и обясненията на служителя и го освобождава от следващия ден по чл. 190 от КТ. В този случай служителят дължи на работодателя обезщетение по чл.220 КТ в размер на едно брутно трудово възнаграждение (по трудов договор, а не това под масата!) за неспазено предизвестие. Дължи се едно, око срокът за предизвестие е един месец, може да бъде до три заплати (три месеца предизвестие).

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 08 ное 2007 16:54

Meти написа:
brabus написа::018: "Господари на ефира"

И аз това мисля да направи ще е много интересно

Искам да гледам :bowdown -евала яко ще ги изнервиш.Викни и втора проверка да се наакат съвсем.

Потребителски аватар
pike
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pike » Чет 08 ное 2007 18:16

embi4a написа:Мога да те посъветвам да отидеш в инспекцията по труда и да подадеш там писменна жалба, за това че работиш извънредно и не ти се заплаща извънредния труд. В рамките на 2 седмици ще дойдат на проверка на място и ще се произнесат писменно по твоята жалба. Та съвета ми е да им кажеш кога си на смяна и да дойдат да те проверят, че при изтекло работно време ти си още там и работиш. Тогава, приятелю дупе да им е яко :D Ако и уволнената колежка доде и потвърди незаплатения извънреден труд, ще е още по-добре. Обаче след това има опастност да си загубиш работата. Обаче хубаво ще ги глобят. Глобите почват от 1000-1500 нагоре.

Инспекцията по труда на проверка през нощта????-това ако го видя значи държавата се е оправила!!!!
Мети,ти бачкаш 15 дни в месеца нощен труд за 620лв-абе не си от най-зле-то.А това че работодателя ти е некоректен е твой проблем,а не негов!!!
За адвокатските разходи-по трудови правоотношения са безплатни за работника /или с клауза за заплащане от загубилата страна-евентуално работодателя ти,ако ползваш частно/
А някой смята ли между другото,че глобите стряскат работодатели от класа на тези....Ти вече глобите им си си ги изработил за фирмата.Колегите по горе много правилно са те насочили към антирекламата-"Господари на ефира" и подобни..Ама и там се чака!!Успех!!!

Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Чет 08 ное 2007 19:28

бате аз съм на 8 часов работен ден но от 2 години не сам стоял по малко от 10 часа :) Споко навсякаде се бачка яко, ако искаш да постигнеш нещо ! Друг е въпроса дали във Фантастико точно може да се издигнеш !

Весо 101 каза едно от най-добрите мнения, които може да се изкажат - В БГ КПД е най-малък и не сме свикнали да бачкаме. Всеки има избор и от него зависи бъдещето му ! Друго ,което искам да кажа е че в частните фирми няма ДЕМОКРАЦИЯ има бачкане и пак бачкане, само силните успяват !

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Чет 08 ное 2007 20:31

Meti евала ти но отук насетне бъди предпазлив и се допитвай за всичко до адвокат!!!

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Чет 08 ное 2007 20:32

moleo написа:бате аз съм на 8 часов работен ден но от 2 години не сам стоял по малко от 10 часа :) Споко навсякаде се бачка яко, ако искаш да постигнеш нещо ! Друг е въпроса дали във Фантастико точно може да се издигнеш !

Весо 101 каза едно от най-добрите мнения, които може да се изкажат - В БГ КПД е най-малък и не сме свикнали да бачкаме. Всеки има избор и от него зависи бъдещето му ! Друго ,което искам да кажа е че в частните фирми няма ДЕМОКРАЦИЯ има бачкане и пак бачкане, само силните успяват !
:да: Това мнение и на Vizor мисля,че темата е изчерпана! КПД му е майката на таз държава.Правило номер едно в БГ:много хора вършат малко работа :roll:

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Чет 08 ное 2007 20:38

H2O написа:...

Абе малко не съм съгласен щото пък все още има фирми дето малко хора вършат много работа, а има много търтеи около тях!!!

Потребителски аватар
Cee
Автомобил:
Двигател: AMX

Мнениеот Cee » Чет 08 ное 2007 20:42

brabus написа::018: "Господари на ефира"

Мммм да и аз мисля така май това е най-разумното решение но поне подай сигнал от анонимно лице защото ... поне така си мисля де ...че веднага могат да те уволнят ..... а пък и заплатата не е чак толкова лоша .....
:D :!: :D

Върни се в “ОФФ-Топик - други”