Отново мизерия - този път Еконт
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Отново мизерия - този път Еконт
Процента на превод на пари е 1.2.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами процента на Н.П. влиза в куриерската услуга и се заплаща от получател или от този , който я плаща.Може да е 2.4 процента , но може и да е 1.2.
Това е вярно.
Еконт предлага услуга 'пощенски паричен превод' Комисионата е в размер на 1,2% от сумата, която се изпраща.
В рамките на един и същ ден парите могат да бъдат изпратени от град А и получени в град Б.
Услугата 'наложен платеж' е удобна при изпращането на стока, при доставката на която от получателя трябва да се събере определена от изпращача сума. Изплаща се на подателя на деня след доставката. Комисионната за изплащане на наложен платеж в брой е 2,4% от сумата и се включва към куриерската услуга. Ако изплащането е по банкова сметка комисионата е 1,2% като за тези плащания по банка е нужно да се сключи еднократно писмено споразумение.
Има и безплатен телефон за консултации от Еконт, той е 0 8001 8001
Последна промяна от hipersonic123 на Чет 10 фев 2011 8:58, променено общо 1 път.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
за 70-90 кила "Лео Експрес " са 20-25-27лв по надолу от Еконт. Като не искате такса 1,2% - по банков път.
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Колеги въпроса ми е следния... Вчера пуснах един Аифон 4S за 500лв до гр. Карнобат. Уговорката беше купувача да плати транспорта.. Имаше 18,61лв доставка.. Днеска купувача в 9:30 ми звъни и ми казва..
-Брат намали ми още малко че доставката е доста висока..
Телефона бях го публикувал за 550лв. Той ми писа по от продавалника че ако му го бутна на 500лв ще го вземе и ще поеме доставката.. Съгласих се разбирасе.. И след неговите думи да му намаля ядосах се и му цитирах горния пост (думите които ми каза той) И му казах че няма да му намаля дори и стотинка.. И той ми каза че щял да върне пратката ако не съм му намалил още от цената.. Разбирасе това ми го казва в офиса на място.. След 5 минути ми звънна служител от офиса в Карнобат че отказал пратката и ме попитаха дали на този адрес да ми е пуснат обратно от който съм е пуснал... Той би трябвало да е платил днеска 18,61лв след като е отказал пратката.. Утре и аз ли ще платя същата сума или по-малка ще е питам защото за първи път ми отказват пратка и то по този начин
-Брат намали ми още малко че доставката е доста висока..
Телефона бях го публикувал за 550лв. Той ми писа по от продавалника че ако му го бутна на 500лв ще го вземе и ще поеме доставката.. Съгласих се разбирасе.. И след неговите думи да му намаля ядосах се и му цитирах горния пост (думите които ми каза той) И му казах че няма да му намаля дори и стотинка.. И той ми каза че щял да върне пратката ако не съм му намалил още от цената.. Разбирасе това ми го казва в офиса на място.. След 5 минути ми звънна служител от офиса в Карнобат че отказал пратката и ме попитаха дали на този адрес да ми е пуснат обратно от който съм е пуснал... Той би трябвало да е платил днеска 18,61лв след като е отказал пратката.. Утре и аз ли ще платя същата сума или по-малка ще е питам защото за първи път ми отказват пратка и то по този начин
- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
Той ще плати половината цена на доставката,а другата половина ти.
Аз така един път плащах,защото купувача нямал пари да я плати

- predat0r
beuchat написа:Той ще плати половината цена на доставката,а другата половина ти.
А защо половината.. Спомям си една случка един приятел беше поръчал китайски таблет.. Отказа е и му прибраха парите за доставката.. Цената беше около 6-7лв
- beuchat
Нямам идея защо е така,по спомен може да се избира от изпращача ако получателя я откаже 2мата да платят по 50% от стойността,или изпращача да плати цялата сума.
Поне в Ямболския Еконт е така.
Поне в Ямболския Еконт е така.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
predat0r написа:Утре и аз ли ще платя същата сума или по-малка ще е питам защото за първи път ми отказват пратка и то по този начин
два варианта има я случая: 50:50 или ти да платиш и за двете посоки.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Ако имаш преглед на пратката, плащаш доставката и ако приемеш пратката, плащаш наложения платеж. По принцип получателя може да откаже и без да преглежда пратката - тогава подателя плаща и в двете посоки.
- predat0r
Winner25 написа:Ако имаш преглед на пратката, плащаш доставката и ако приемеш пратката, плащаш наложения платеж. По принцип получателя може да откаже и без да преглежда пратката - тогава подателя плаща и в двете посоки.
Прегледал е пратката питаше ме защо е бил ужулен единия кейс.. И аз му казах че в магазина не дават кейсове аз му подарявам 2броя..
- beuchat
Кофти случка колега.При мен откакто се случи това,при продажба на нещо си подбирам много внимателно купувача и се разбирам с него по телефона.
- predat0r
beuchat написа:Кофти случка колега.При мен откакто се случи това,при продажба на нещо си подбирам много внимателно купувача и се разбирам с него по телефона.
Ядосах се много.. По телефона взе да ми казва..
-Брат ако ми свалиш още 30лв ще е взема иначе е връщам

Внимайте колеги много. Подбирайте си клиентите
- Winner25
В такъв случай ще платиш само в едната посока - сумата я пише на товарителницата която са ти дали като го изпращаш, но без таксата за наложения платеж.
- predat0r
Winner25 написа:В такъв случай ще платиш само в едната посока - сумата я пише на товарителницата която са ти дали като го изпращаш, но без таксата за наложения платеж.
Това ме интересуваше

- Winner25
Не знам какво влиза в тези 18.61лв
Би трябвАло да плати само доставката.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”