Софийският военен съд призна за виновни

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
vekatap
Автомобил: Lupo
Двигател: AUA
Контакти:

Мнениеот vekatap » Пет 16 ное 2007 19:20

Не забравяйте и че тези не са били обикновенни полицаи. Несправедливо са осъдени, защото са били на АКЦИЯ в момента, а след като са ги пратили, един такъв завършек със смърт не е изненада. Абе да съдят такива кадето като се напият в някоя кръчма и гърмят наляво и нядясно и загиват обикновенни хора, а не такива от спец частите които са си вършели работата :arrow:

Потребителски аватар
Божков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Божков » Пет 16 ное 2007 19:57

Би било странно да решат да убият умишлено някого по време на акцията. За мен е убийство по непредпазливост или нещастен случай, ако жертвата е имал някакви заболявания.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пет 16 ное 2007 20:00

Е какво му е странното. Представи си когато убиха Кюлев тия с жилетките дето седяха на всяко кръстовище ... Еми кво всеки който спрат за проверка ли да убиват? :?: Не ги оправдава, че са били на акция. Да гният там щом са се издънили. :idea:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 16 ное 2007 20:02

принципно и аз не съм съгласен с формулировката "предумишлено убийство", по-точно би било да е по непредпаливост и предполагам, че на слведваща инстанция ще се променят нещата

Потребителски аватар
jettro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jettro » Пет 16 ное 2007 21:01

musura написа:
jettro написа:що не дойдоха мен да прибият или някой от Вас....

да не ти се случва, че много боли после :idea:

jettro написа:къ па толкова убийства неможаха да докажат

Съда не доказва, той отсъжда. А работа на полицията, следствието и прокуратурата е да докажат кой крив и кой прав. Сам ще достигнеш до извода, че доказването на толкова много убийства и т.н. всъщност основно зависи от полицията :idea: и това, че не са разкрити, не е по вина на престъпниците :idea:

jettro написа:ако "жертвата" нямаше роднина в ДПС дали изобщо щеше да се помни този случай

Ей тука си прав, и това само показва още един път "как си върши работата МВР" - демек, работи се само за наши хора. Ако бяха убили нормален гражданин - в смъртния му акт щеше да пише "Починал от инфаркт", нямаше и да научим за случая, защото живота на един гражданин е маложавен за великата полицейска (държавна) машина... То най-малкото, ако беше важен живота, щяха до сега 100 пъти да са построили магистралите, а не да гледат умно как 1000+ човека умират всяка година и 10 000+ се осъкатяват по прекрасните български пътища, ама това е друга тема за разговор :idea:

И между другото, не разбрах позицията ти по въпроса, какво всъщност трябва да е наказанието на тези полицаи? Може би мъмрене пред строя?

Колега, първо не съм съгласен, че България е полицейска държава, не знам какво е твоето разбиране за полицейска държава...Неможе да наричаш държава в която полицайте ги е страх да натупат шепа развилнелисе цигани полицейска държава. Ако бяхме полицейска държава тези полицаи нямаше да са осъдени а наградени. България е мафиотска държава и всички държавни структури се ръководят от мафията или по скоро тези дето управляват държавните структури са мафията. Никой от властимащите няма интерес от силна полиция, така народа се държи в страх лесно и се управлява по лесно.
А моето мнение по делото ли - кажи ми ти ако беше полицай как щеше да ти подейства резултата от това дело. Едва ли ще си много стимолиран да се бориш с престъпноста......Не е нормално в една държава полицай убил престъпник да бъде осъждан по-бързо от престъпник убил полицай. Прекалено показно е това дело за да го приема за нормално. И целта изобщо не е да се покаже че всички са равни пред закона......
А затова кой доказава престъпленията - да полиция, следствие и прокуратура ги доказва, но ги доказва пред съда. Но когота съда е склонен да отхвърли обвинение за незаконно притежание на оръжие с довода на защитата, че обвиняеми не знаел че имал пистолет в жапката или онивинява убиици с скалъпени на бързо психо експертизи за невменяемост........не ми казвай че полицията не си е свършила работата.

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Пет 16 ное 2007 22:11

Абе ,куки тъпи,що не пребиете и Черепа щото е мутра, или Б.Б или пък Слави Бинев и още много други като тях като сте толкова ербап...... А на вашите защитници само мога да пожелая да им вържат рицете и да ги поритат по главите пък после да защитават тези дето са ги ритали....

Ха сега си спомнете как бе убит Чората. Колко лъжи се издумаха от тогава, а освен тези петимата наглеци други осъдени няма. Кой ще осъди най-напред министър Р. Петков за подбудителското му изказване, с което РАЗВЪРЗВАШЕ РЪЦЕТЕ НА ПОЛИЦИЯТА ДА ВСЕЯТ РЕСПЕКТ И ДА ДЕЙСТВАТ НА РЪБА НА ЗАКОНА. Естествено е, че след като главтаря каза ДРЪЖ - кучетата му хукнаха и .... се осраха. Чората казват бил наркопласьор , а колко пъти го заловиха тези некадърници, с какви доказателстава те разполагаха и колко акта за престъпната му дейност внесоха в прокуратурата ? Естествено е, че убийството е умишлено, защото не е известно Чората да е застанал изправен срещу тях с калашник и те да са действали в условията на неизбежна самоотбрана. Напротив те са били толкова страхливи, че са събрали едва ли не цялото полицейско управление срещу един единствен човек, който по всяка вероятност е разполагал с много повече финансови средства от тях и ритайки го са си избивали комплексите . Убит е по най-жесток начин с ритници в главата(с обувките, които ние сме им заплатили), а не чрез някакви кардиогенни шокове, каквито версии се тиражираха в началото. Много ми се иска да попитам какво стана с тези лекари, които написаха фалшив акт за смъртта на Чората. Доколкото познавам българското законодателство за това деяние се полагат от 10 до 20 години затвор по чл.212 (5) НК? Чакам, да ги видя тези доктори, които се подчиниха на горестоящите си шефове и целенасочено съставиха документ с невярно съдържание. Главният секретар на МВР ген. лейтенант Илия Илиев най-нагло излъга целия български народ за обстоятелствата около смъртта на Чората, и то след като за разлика от нас, разполагаше с фактите около убийството, но изобщо не направи и намек да си подаде оставката, както воинската чест го изисква при такива обстоятелства. Това говори само какви недостойни люде са в системата на МВР-същата, за която някои от тук пишещи ни събратя се опитват правят паралел с американската правоохранителна система-просто едно нелепо сравнение. Между другото-паралела с двамата убийци на гъбаря е повече от неуместен, но той говори за силно занижената дисциплина в същата тази система на МВР. А по случая с Чората имаме полицейски произвол извършен от повече от две лица, при това по повод на изпълнение(каква неуместна дума) на служебните им задължения( в същност те са лицата , които би трябвало да пазят обществото от убийците). Доколко са били кадърни говори факта , че Чората не само се е разхождал на свобода, но и необезпокояван е извършвал дейността си. Колкото до самото убийство, то е извършено по особено мъчителен за жертвата начин, така че дори това им наказание, не е адекватно на деянието им. Би следвало прокуратурата да пледира за доживотни присъди. А сега те вече показват и ситинският си облик, вместо като истински мъже да поемат кръста си , те като жалки страхливци започнаха да хленчат и то след като наказанието не е адекватно на деянието им. Защото кой ще върне на една майка сина и ? А ако този син е Вашия, пак ли бихте ги защитавали ? Остава открит обаче въпроса дейставала ли е сега и военна прокуратура и съда независимо и издадоха ли справедлива присъда или това е само един трик пред благодетелите ни от Европа(същите онези, които развързват кесията си с еврофондовете)? Сега те хленчат и молят за милост, а когато ритаха едно оковано с белезници лице(без значение дали е престъпник или не) дали са си давали сметка, че възмездието може да ги настигне или отново ще разчитат на благодетеля си който ги насъска срещу така наречените бандити. Крайно време е в полицията да заработят лица, които ще залавят бандитите( а няма да чакат те да им плащат сметките), ще предоставят доказателства за престъпната им дейност и ще чакат от съда да издаде справедливи и безпристрасни присъди. Полицаи на които обществото ни може да се надява, че ще защитят интересите му, а не да работят в услуга на този или онзи бандит или министър (също бандит) и които ще са много по- малко корумпирани и далече по способни, образовани и възпитани от колкото тези петимата хленчовци.

Осъдените полицаи, убили Чората, искат спасение -> Коментари

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 16 ное 2007 22:25

tyo написа:...

евала за цитата - не бих могъл да го напиша толкова добре, но напълно отговаря на позицията ми :bowdown Особенно в часта за министъра, главния секретар и докторите... между другото точно подкупните лекари са в основата на 90% от забатачените мафиотски дела и затова, че няма осъдени - винаги всички се разболяват, като наближи време за съд... видяхте Маргините едни лумбагота, ишиаси и дископатии ги налегнаха в ареста...

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 16 ное 2007 22:27

Който твърди, че българия е полицейска държава, да отиде в щатите и да види какво означава полицейска държава.

Там половината население са военни и полицаи!

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 16 ное 2007 22:28

О, аз не казавам, че сме полицейска държава, а по-точно, че сме анти-полицейска държава. При нас полицаите станаха по-големи мутри от мутрите :wink:

Потребителски аватар
~~~~~
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ~~~~~ » Пон 19 ное 2007 12:13

"защото не е известно Чората да е застанал изправен срещу тях с калашник и те да са действали в условията на неизбежна самоотбрана" - да ама и полицаите не са го застреляли с пистолети. Тъй че примерът е тенденциозен.

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Пон 19 ное 2007 17:57

прочетох доста мнения и ми направи впечатление, че повечето колеги много критично се изказват за полицаите. От друга срана никъде няма изчерпателно обяснение каква е била действителната ситуация. Замислете се, ако имахме работеща съдебна система чората щеше да е в затвора още при първия му сблъсък със закона и нямаше да се стига до тази ситуация.
Интересно ми е как колегите с критичните коментари по аддрес на осъдените полицаи ще се изкажат и по другите теми от форума където става въпрос за посегателства над коли на други наши колеги.
Според мене полицаите в този случай са изкупителна жертва. Присъдата е прекалено висока и не на когото трябва

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 19 ное 2007 19:15

ооо това е предумишлено убийство ...вярвайте ми ...... не знам кой какво е заповядал, кой от всичките петима е бил палачът или са прекрачили тънката линия между биещият и убиващият ..НО това не е смърт без умисъл .... не смятам да се обосновавам ...но вярвайте ми аз толкова смазано човешко същество не съм виждал ;)

Изображение

тука на снимката ...това е нищо, мога да доразскажа, но ще си спестя ....... само ще спомена че следите от белезници бяха до кокъл ...което води до два много интересни факта ...... човека е бил жив, закопчан когато са млатили ...... и е бил жив когато е казвал да спрат да млатят ...ама не са спрели;).....истината за причините и повода едва ли е ще се разбрат някога....но това не е непредумишлено убийство

При полицейска проверка по време на акция "Респект" на МВР Ангел Димитров (Чората) е получил сърдечен удар. Малко преди това полицаи са обискирали дома му.

Уважавам хората от системата на МВР че в тежки условия се опитват да пазят нас гражданите ....но не могат да си позволяват такива своеволия ........ или най малкото не безнаказано ... щото аз ако излеза, вържа и пребия до смърт някой заподозрян в еди какво си ще ме оставят ли .....

а чората не беше чист ... а имам и лични причини да не ми беше приятен и мога много интересни неща да кажа ...но не смятам че някой заслужава такава смърт

а един от осъдените всъщност ми е роднина ....и ще го отнесе заради другите .... ;) но ..малшанс ...

Потребителски аватар
Божков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Божков » Пон 19 ное 2007 21:08

Това по ръцете му някакви дупки ли са?

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 19 ное 2007 22:23

от инфаркта е ...прилошало му е, паднал е по стълбите, ударил се е 52 пъти в радиатора на междуетажното пространство и е изпадал през прозореца на асвалта ..след това е бил прегазен от автобус и нахапан от глутница бездомни кучета ......

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Вто 20 ное 2007 9:47

Туан малко предубедено го разказваш. Има някои хора, умопомрачени от чувството си за безнаказаност, които въпреки, че виждат, че са губещи продължават да се държат предизвикателно като използват обиди, закани и т.н. Защо изключваш варианта, че заедно с виковете да спрат не е използвал закани. При такава ситуация те не биха могли да разберат че онзи е зле. А иначе снимката е много грозна.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”