Отказване на цигарите

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
ilia_d008
Автомобил: VW Golf III GTI
Двигател: ABF 1995

Re: купих ТАБЕКС

Мнениеот ilia_d008 » Сря 02 фев 2011 17:26

Табекси,дъвки всичко е отбиване на номера!
Истината е от веднъж и много инат и воля,аз така направих след 13 годишна димна заблуда!Лошото е че килограмите се покачиха и много трудно ги свалям макар че активно спортувам!

cveteca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cveteca » Сря 02 фев 2011 17:56

Това с Tabex и другите подобни е прах в очите.Пушех 10 години и през тях съм пробвал какво ли не за да ги спра.Рекорда ми беше 4 дни (поради тежка бронхоплевмония :D ).Единственият начин за отказване от цигарите е достатъчно силна мотивация.Моята не я препоръчвам на никой,понеже бях в болница и докторите ми казаха или спираш цигарите или по-добре да не знаеш :bishop (още се чудя дали не са ме излъгали mhihi ).Та спрях ги и вече над година не съм пипал.
Има обаче голям недостатък както спомена колегата от поста над мен.Качих над 10 кг само за месец-два откато ги спрях.Ходих даже на фитес,но без голям ефект :roll:

Потребителски аватар
elimn
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD 2004

Мнениеот elimn » Сря 02 фев 2011 17:57

Чета тази тема...Не че я търсих, а случайно попаднах на нея. Лошото е, че когато чувах как някой иска да отказва цигарите казвах: "Няма да се откажа от тях, нали няма да живея с орлите." И това ми мнение е породено от мисълта, че спирането на цигарите ще доведе до наднормено тегло, което за мен си е повод за депресия-жена съм. Трябва да избирам: Здраве, или красота/което е до една степен глупаво/ :?: :!: Но признавам: Колеги, надъхахте ме да се замисля да ги спра, :applause: но ще изчакам да отмине ящния и мързелив сезон! Напролет живот и здраве впрягам сили да спра цигарите и хуквам в парка :D :banana
Призив: Ако някой колега има нерви и сили да ме юрка да започна да спортувам от сега, а не да палвам цигарка пред комп. ще съм благодарна.
П.п. До преди 4 год. спортувах активно. Сега ме мързи :( Ей там е проблема.
И да не съм извън темата: "Табекс" няма да си купя, заради страничния ефект лош вкус и безсъние.

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Сря 02 фев 2011 18:25

не съм пушач но требва да направят кутията по 10лв и забрани(които се спазват сериозно) и така ще има масово отказване в Бг.Тука в Чикаго ,кутията боро е $8 и нещо,освен това има забрана не може да се пуши никаде(клубове,барове etc.) освен у вас или на улицата но да ена минимум 2-3 метра от входа на обществена сграда.Честно казано не си спомням кога е бил последния път когато съм помирисвал цигарен дим или пък да съм виждал някой да пуши,гледам и че по телевизията казват че % на пушачите под 30 е паднал много за последните 3-4 години .....

Потребителски аватар
sebastianz55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sebastianz55 » Сря 02 фев 2011 22:33

Потребителски аватар
kokobul
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokobul » Сря 25 яну 2012 8:18

не съм чел цялата тема !!но пуша отдавна !! :Mr Green Fun
не съм ги отказал но ги намалих доста 1 кут за 3-4-5 дни
разграничи навика от необходимостта
това е Успех на всички

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Сря 25 яну 2012 9:53

Добре събуди темата mhihi А сега ще е интересно хората, които са писали в тази тема преди година да кажат докъде са стигнали-

Потребителски аватар
biol
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот biol » Сря 25 яну 2012 10:33

Пиша веднага. Като дигнахте темата си направих сметка колко отдавна е било. 6 години вече не пуша. Нито една цигара от тогава. Ама по някой път така ми се допушва, малииии 6 години.
Цигарите могат да се спрат, гадно е, но не е невъзможно. Но пък сега има и един много сериозен стимул, колеги 5-10лв на ден е страшно много пари за цигари. Това са 3000 лв на вятъра. Като спрете цигарите избягвайте нощните заведения и кафенетата с пушачи- зора е един два месеца. Здравословно е много по-добре ама това всички го знаят, преди всяка зима кашлях като магаре, дамите да не се притесняват за килограмите, няма проблем – или най-много 1-2 месеца после всичко е нормално.

Потребителски аватар
princo
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 1.8T Quattro 1997

Мнениеот princo » Сря 25 яну 2012 14:07

biol написа:Пиша веднага. Като дигнахте темата си направих сметка колко отдавна е било. 6 години вече не пуша. Нито една цигара от тогава. Ама по някой път така ми се допушва, малииии 6 години.
Цигарите могат да се спрат, гадно е, но не е невъзможно. Но пък сега има и един много сериозен стимул, колеги 5-10лв на ден е страшно много пари за цигари. Това са 3000 лв на вятъра. Като спрете цигарите избягвайте нощните заведения и кафенетата с пушачи- зора е един два месеца. Здравословно е много по-добре ама това всички го знаят, преди всяка зима кашлях като магаре, дамите да не се притесняват за килограмите, няма проблем – или най-много 1-2 месеца после всичко е нормално.

Евала! :bowdown :bowdown :bowdown И аз ги отказах с повечко ходене на фитнес.

Потребителски аватар
DimitarBT
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Сря 25 яну 2012 15:32

и аз пуша да го ева :( пафкам ги яко...по 2 кутии на ден.Един единствен път съм правил опит да ги спирам...за 1 ден :Mr Green Fun На втория ден....взех да къртя...вратичките на гардероба...щкавченца...просто не трябваше да има никой около мен.Бях като тасманийски дявол(буквално)

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Сря 25 яну 2012 15:43

Не пуша от около двасетина дена. Спрях ги с табекс. Табекса ми помага да ги спря, ама не пия табекс по предписание. Пия по-малко хапчета от предписаните, т.е. първите дни пих по 3 хапчета сега пия по едно хапче дневно.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Сря 25 яну 2012 21:06

Да си призная и аз. Пуша много. Има дни, в който 2 кутии не ми стигат.
Купих Табекс. Успях да го пия точно два дни. В тези дни наистина намалих цигарите. Не знам дали, защото Табексът действа така или защото мозъка ми си мислеше, че не ми се пуши, защото пия хапчета за подтискане. Няма значение.
Лошото беше, че от всички странични действия на тези хапчета мен ме удари най-гадното според мен. А именно болки в мускулите. Не можех да клякам и ходих като пате близо 2 седмици след като ги спрях...
За съжаление все още пуша и то пак толкова както преди.
Реално през дробовете ми за една година минават две евтини коли втора употреба. За вредите не коментирам.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 25 яну 2012 21:25

26 години не пушех.. и след един малко по тежък инцидент пропуших. Мисля да ги откажа с фитнес и с много, много воля. Надявам се да ме води мисълта за това, какво представлявах лятото. 85кг 43см ръце.. приятно! (повечето във форума ме помнят като 58кг де..). В момента в къщи се строи фитнес. Малко по малко се обзавеждаме и волята да постигна това, което загубих заради цигарите ме дърпа адски много. Лятото можех да бягам по 10-12км на плажа, а сега на 10-тата минута не мога да си поема въздух. Липсва ми това и мисля, че смотаните цигари ще трябва да ги изхвърля със страшна сила.

STOP SMOKING BEFORE SMOKING STOPS YOU!!

Потребителски аватар
Огито Ангелов
Автомобил: VW Golf III
Двигател: AFT

Мнениеот Огито Ангелов » Сря 25 яну 2012 21:27

Аз пуших 13 години нон стоп, но от 9 месеца не съм слагал цигара в устата си. Не съм ползвал табекс, не вярвам в тия глупости. Признавам първата седмица ми беше много труно, ядях по един хляб със сладко и пиех много вода, защото постояно бях с пресъхнала уста, за мое съжаление килограмите ми не се промениха. След това всичко се нареди, просто всичко идва от волята.

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Сря 25 яну 2012 22:24

Добре и аз ще пиша,утре правя една година и два месеца от както не съм си дръпвал, камо ли цяла цигара.Колко време съм пушил преди това? 17 години твърдо,без да ги спирам и за ден,и средно по една кутия дневно.Дали съм имал причина да ги спра? Не никаква!Нито съм кашлял нито съм имал храчки (е можеби малко храчки)Защо съм ги спрял тогава ли?Ами един ден се замислих че съм забравил какво е да си непушач,дали е както говорят че имаш повече въздух и ти е по-леко,е винаги съм си бил наясно че се тровя.Как ги спрях?Ами без табекси,лепенки,хапчета...нищо, единствено със желание да спра да си тровя организма.Естествено като човек който никога преди това не пробвал да ги спре, имах първи неуспешен опит съпроводен с много агресия, викане с повод и без повод(естествено най-близките около теб го отнасят)но не се отказах и след месец пробвах пак и успях eusa
Сега за последиците:за 4-5 месеца качих 12кг отгоре, от там почнах да дигам кръвно, и вместо да ми стане леко, ми стана тежко, и с парите от цигарите, си купувах дрехи mhihi
Сега нещата почнаха да се стабилизирват само 4 килца съм отгоре на тея когато ги спрях, следователно и кръвното се нормализира.Може би такива дълго годишни пушачи като мен е редно да намалят на 4-5 цигари дневно за месец, преди да ги спрете.Все още ми е любим навик и ми се припушва с питието,но се въздържам от страх.
На тези които ще се пробват да ги спрат ще им кажа,единствено от вашето истинско желание зависи. не помня кой го беше казал:
Най лесното нещо е да спреш цигарите,най-трудното е да не ги почваш пак!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”