Фитнес въпрос за разбирачи

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Фитнес въпрос за разбирачи

Мнениеот Adnan » Пет 17 юни 2011 14:14

pe6kata написа:Мазнините на корема са просто мастните депа на организма. По някакъв начин трябва да "обясниш" на тялото че няма нужда от тях.

Това става в комбинация с правилно физическо натоварване(имам в предвид на тялото, не на кормените мускули, чистейки талията е все едно дали ги тренираш или не. Просто след като свалиш мазнините ще имаш добре оформени мускули) и най-вече правилен режим на хранене(като последното е от първостепенно значение)

Мисля, че храненето ми е под контрол и благодарение на това съм отслбнал 20 кг. а не на упражненията.
Въглехидрати или не просто си ям всичко само, че на половина ефект има но не и на торбата с мазнините по корема.

Потребителски аватар
wiseman
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот wiseman » Пет 17 юни 2011 14:31

Muncho написа:Коремът пада последен.
Коремните преси се правят след като се е изчистил, само за оформяне.

Теоретично повишената концетрация на кислород би трябвало да намали умората и да повиши "постиженията". Основното при "аеробните" ( по-скоро кардио ) упражнения е поддържане на повишен пулс.
Можеш да пробваш да въртиш с малко повечко кислород.. но така сами си правиш мечешка услуга - дробовете ти свикват по мързеливия начин, а и окислителните процеси се засилват. Не случайно спортистите си провеждат тренировките по разни планински райони ( с по-разреден въздух ).

Не е нужно да гадаете повече. Горното мнение е най-вярно. Коремът се чисти последен. Няма упражнения за топене на мазнини само за определен участък!!! Тялото избира от къде да си вземе. За топене на мазнини - ниско въглехидратна диета (така нареченото НВД) + кардио, висок пулс (бягане, колело, въже..). Повишен кислород не спомага за по-добро изгаряне.
Поздрави

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пет 17 юни 2011 14:39

То е ястно, че като няма вече накъде ще почне и корема да спада и ще изчезне.
Но гледката е повече от отврътителна слаби ръце и крака и по средата една торба с л@йна.

Аз бях му хванал цаката едни коремни преси само, че настрани с тялото и колкото се може усукване.
След една седмица започна да се топят леко отсрани онези увисналите мазнини на корема.
Ама няма и след 2'рата седмица започна да ме боли от това упражнение и го спрях.

Major_Bobi
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот Major_Bobi » Пет 17 юни 2011 14:57

Vizor написа:цялата математика е като при качването
примерно трябват ти 4500 калории да качваш по 430 грама на ден
само че примерно като вървиш до работа харчиш от тези 4300 калории 1200
и така се смета
по същия начин
ако хабиш повече от колкото набавяш .. трабва да сваляш нали така ?

Нито качването е толкова лесно,нито свалянето.Да споделя малко от моя опит като бивш борец.Аз коремни преси не правя ,но имам 6 плочки.Това с тичането е най-голямата глупост за сваляне на килограми.Тичането се възприема от организма ни като стрес (един вид защитна реакция на организма),при която се гори всичко което попадне и от където попадне,а най-вече мускулна тъкан.С тичане забравете да отслабнете,да топите да.Все едно сте ходили на сауна,ама ден-два след сауната килата пак са си на мястото.А относно мисленето на колегата да ''обогати'' с кислород тренировката ще му кажа ,че са го излъгали много добре как за кратко време да си съсипе здравето и да не може да се качи и до втория етаж без да изплези езика.Натам ме мързи да продължавам да обяснявам

Потребителски аватар
treniora
Автомобил: Passat 3B5
Двигател: AJM

Мнениеот treniora » Пет 17 юни 2011 15:17

Не прочетох цялата тема, признавам си домързя ме ;)

Това ще ви помогне, само трябва да четете внимателно!

:beer

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пет 17 юни 2011 16:32

Adnan написа:
pe6kata написа:Мазнините на корема са просто мастните депа на организма. По някакъв начин трябва да "обясниш" на тялото че няма нужда от тях.

Това става в комбинация с правилно физическо натоварване(имам в предвид на тялото, не на кормените мускули, чистейки талията е все едно дали ги тренираш или не. Просто след като свалиш мазнините ще имаш добре оформени мускули) и най-вече правилен режим на хранене(като последното е от първостепенно значение)

Мисля, че храненето ми е под контрол и благодарение на това съм отслбнал 20 кг. а не на упражненията.
Въглехидрати или не просто си ям всичко само, че на половина ефект има но не и на торбата с мазнините по корема
.

трябва да ти кажа че си в много голяма грешка :!:
пишеш че имаш проблем, искаш съвет, получаваш такъв и си знаеш твоето... просто ей тка го игнорираш. Е няма как да стане. Когато разбереш, че основната тренировка всъщност започва след като излезеш от залата, тогава очаквай резултати.

Ако храненето ти беше под контрол, нямаше да свалиш 20кг, да си с ръце като спагети и пак да си с корем.
Да свалиш 20кг е едно, да свалиш 20кг мазнини е нещо съвсем друго. Да не говорим че можеше да си пак 90кг, но с въпросните плочки :!: 20кг се свалят много лесно и бързо, както и се качват. Спираш да ядеш, и ще се сваляш килограми(основно от мускули обаче, или пък хапваш по нещо ама тренираш като луд, така че да не успяваш да компенсираш изразходваната енергия с храната)

Давам ти нещо наготово, дето на мен ми е отнело много четене, опити и грешки,(макар и да звучи простичко) пък ти каквото знаеш прави. Да не говорим че в началото на 90-те и информацията по тази тема беше кът, а сега всичко има.

При бодибилдинга се гони винаги визуален ефект- килограмите не важат. Това да изглеждш добре не е вързано с килограмите.

Много ми харесва един лаф в бодибилдинга: не е важно да вдигаш 200кг от лежанка, по-важното е да изглеждаш така, че все едно можеш да ги вдигнеш :lol:

Както и да е, пробвай с някое магическо упражнение, като ти писне, щото ще ти писне, препрочети това дето съм си играл да ти пиша. От мен толкова.

Успех.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пет 17 юни 2011 16:40

Без строга диета и ограничаване на въглехидратите не е възможно да оформиш плочките. Освен ако не работиш в камена кариера и гориш по 6000 калории на ден
Написали са ти го и други преди мен.

Потребителски аватар
nuri_3556
Автомобил: Golf 3+golf 4
Двигател: AEK 1995+AGU 250+
Контакти:

Мнениеот nuri_3556 » Пет 17 юни 2011 17:14

колега вземи си няква химийка за релеф mhihi mhihi

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 17 юни 2011 18:09

Нали с тея химийки пак трябва да правиш всичко правилно. Винстролчето е хубаво нещо с някой фатбърнър силен, но пак тряя слушаш пешката..

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пет 17 юни 2011 18:27

pe6kata написа:
Adnan написа:

Въглехидрати или не просто си ям всичко само, че на половина ефект има но не и на торбата с мазнините по корема
.

трябва да ти кажа че си в много голяма грешка :!:
пишеш че имаш проблем, искаш съвет, получаваш такъв и си знаеш твоето... просто ей тка го игнорираш. Е няма как да стане. Когато разбереш, че основната тренировка всъщност започва след като излезеш от залата, тогава очаквай резултати.

Ако храненето ти беше под контрол, нямаше да свалиш 20кг, да си с ръце като спагети и пак да си с корем.
Да свалиш 20кг е едно, да свалиш 20кг мазнини е нещо съвсем друго. Да не говорим че можеше да си пак 90кг, но с въпросните плочки :!: 20кг се свалят много лесно и бързо, както и се качват. Спираш да ядеш, и ще се сваляш килограми(основно от мускули обаче, или пък хапваш по нещо ама тренираш като луд, така че да не успяваш да компенсираш изразходваната енергия с храната)

Давам ти нещо наготово, дето на мен ми е отнело много четене, опити и грешки,(макар и да звучи простичко) пък ти каквото знаеш прави. Да не говорим че в началото на 90-те и информацията по тази тема беше кът, а сега всичко има.

При бодибилдинга се гони винаги визуален ефект- килограмите не важат. Това да изглеждш добре не е вързано с килограмите.

Много ми харесва един лаф в бодибилдинга: не е важно да вдигаш 200кг от лежанка, по-важното е да изглеждаш така, че все едно можеш да ги вдигнеш :lol:

Както и да е, пробвай с някое магическо упражнение, като ти писне, щото ще ти писне, препрочети това дето съм си играл да ти пиша. От мен толкова.

Успех.

Разбирам, благодаря.

Ще остана още повече благодарен ако споделиш и твойто ядене след тренировка.

Петре
Автомобил: Golf II
Двигател:

Мнениеот Петре » Пет 17 юни 2011 18:38

задължително до 20 минути след тренировка се яде бърз въглехидрат-корни,сникерс,...единственото време,когато са полезни(за инсулина).След още 1/2 час се хапва бавен такъв-извара например,миксирана с кисело мляко.
Забелязъл съм,че при мен оризът дава много сила за тренировка,макар и да съм го ял 4 часа преди нея.Същото не се отнася за картофите.
Слушай си тялото,то ти говори :lol:

Потребителски аватар
wiseman
Автомобил:
Двигател:

Re: Re:

Мнениеот wiseman » Пет 17 юни 2011 18:42

Major_Bobi написа:
Нито качването е толкова лесно,нито свалянето.Да споделя малко от моя опит като бивш борец.Аз коремни преси не правя ,но имам 6 плочки.Това с тичането е най-голямата глупост за сваляне на килограми.Тичането се възприема от организма ни като стрес (един вид защитна реакция на организма),при която се гори всичко което попадне и от където попадне,а най-вече мускулна тъкан.С тичане забравете да отслабнете,да топите да.Все едно сте ходили на сауна,ама ден-два след сауната килата пак са си на мястото.

Би ли споделил как според теб се свалят мазнини и имаш плочки?
Предварително благодаря, наистина ме заинтригува как без кардио става това.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пет 17 юни 2011 18:58

Чета я темата и виждам две линии:
1- едните обясняват колко е лесно свалянето на килограми
2- другите обясняват колко не е лесно свалянето на килограми
Малко разяснения относно свалянето на мазнините в коремната област ще са ми полезни и на мен, споделете моля :!:
И аз споделям мнението че коремните преси и тичането не топят корем. Коремните преси оформят мускулната тъкан под мазнината. Тичането те изпотява, изхвърляш водата която си погълнал през деня. Но ефекта му за трайно сваляне на килограмите е слаб.
Вече ако нещата се комбинират с подходящ режим на хранене/не се препоръчват краиности от сорта на водни диети и гладуване/, може и да се отслабне. Но пак няма да е избирателно къде, ами ще е цялостно по тялото.
Не е невъзможно да се изчисти корема, но нито ще е лесно, нито бързо. Мазнини натрупвани с месеци не се топят за месец поради няколко причини - ако заслабнеш рязко кожата ще увисне, а не е никак красиво ; рязкото отслабване натоварва системите на организма, опасността вместо отслабване да си лепнеш болест е осезаема ; тичане с много дрехи го приемам до някъде, но се натоварва сърцето и не трябва да се прави до умиране!!! , тичане обвит със стреч фолио не мисля че е правилно, потните жлези не изпълняват ролята си поради възпрепятстване, а това е важен фактор в обмена на веществата колкото и да е смешно на пръв поглед.
Не знам евентуална комбинация с тия химийки за слабеене до какво би довела, но и там рекламата е по-силна отколкото реалния успех.

Написаното по-горе е лично мнение, не обвързвам никои с него. Не желая да ме чекнат че греша. Занимавам се със фитнес от почти 6 години. Бях пуснал тема преди в тоя ред на мисли, но ефекта от нея с крайна сметка е нулев - продължих да пия витамини само. viewtopic.php?f=60&t=240783&hilit=%D0%B2%D1%8A%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81+%D0%B7%D0%B0+%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B0+%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B0

Потребителски аватар
aRoGaNsS
Автомобил: Golf 4 TDI GTI
Двигател: 1.9 ARL 2002

Мнениеот aRoGaNsS » Пет 17 юни 2011 19:05

Като ходих на тренеровки по бокс моя тренер ми казваше: Закуската изяш си сам,обяда сподели а вечерята дай на врага си. Всичкото това с топенето на мазнини е в храната.

Потребителски аватар
wiseman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wiseman » Пет 17 юни 2011 19:13

joromnt написа: Тичането те изпотява, изхвърляш водата която си погълнал през деня. Но ефекта му за трайно сваляне на килограмите е слаб.
Вече ако нещата се комбинират с подходящ режим на хранене/не се препоръчват краиности от сорта на водни диети и гладуване/, може и да се отслабне. Но пак няма да е избирателно къде, ами ще е цялостно по тялото.

След 20-25 минута на тичане (пулс около и над 120) тялото почва да топи мазнините, а не да изхвърля само водата.
Не се отслабва с 5-10 минути тичане на ден. Мимимума е 4 пъти седмично по 25-30 минути. Трайно сваляне на килограмите - само когато поддържаш форма и имаш бърз метаболизъм.
Преди спортувах по няколко часа на ден = 62-65 килограма
Сега седя на стол по 8 часа = 78 - 82 килограма
Просто от залежаването метаболизма ми се забави и същото количество храна няма как да го изгоря и .....коремчееее

Върни се в “ОФФ-Топик - други”