Обява за работа

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
ciucci_galant
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ciucci_galant » Пет 21 мар 2008 15:45

Bordiur написа:
pakumba написа:прав си за много неща, само това за програмиста и 1000 лв начална.... ами колко да получава? в крайна сметка е учил 5 години, какво е научил не е ясно де, но това са 5 години мизерия, 5 години плащане на образованието, 5 години "загубено" време. колко да му се плаща дори и начално- 300 лв ли? като една квартира е 500 лв, като бензина е 2 лв и една кола е 1,50? е колко да получава макар и начинаещ/може би във варна нещата са по-различни, но в сф си ги взема от сефте начални/ то пък е срамота да си сервитъор или барман и да вземаш 2000 лв, а човек с образование да му дадат 500. па било и неопитен

Във София сички стартови заплати са по 500 лв и ако си налегне парцалките съответния тип може да зима 1500 след 1 година. Верно ще требва да дели една квартира с още 5 човека ама ще е само за 1 година колкото да изплува от лаината. Ако във фирмата, в която работи нема мегдан за увеличение то за 6 месеца може да научи много и да се махне и да потърси по добре платена работа. Тъи че споредмене не е проблема във фирмитен, а наплива на малоумници, които завършват образуванието си по кръчмите и после си бият дипломите у гърдите и чакат после некои да им дава 2000 лв затова че се налива 7 вечери у седмицата.

Баце я недей глупости да приказваш не навсякъде стартовата е 500 има и места където е доста по-ниска и колкото и да работиш няма да стигнеш тия 1500. Като пишете нещо мислете бре хора.

Потребителски аватар
Black
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Black » Пет 21 мар 2008 16:24

Абе важното е да се чустваш добре и свободен където бачкаш, другото само идва с времето. Ама такава фирма още не съм намерил. Но и като няма да го д..ат. Няма да им ставам роб за 350, 500 лева ако ще турско да е :!: А много подтискащи фирми ги има. Ама докато всички служители треперят да не ги уволнят щото пушели, пиели кафета. Е какво? Нали и ние сме хора, и трябва да правим някои странични неща дето би трябвало при добре свършена работа фирмата да не ги гледа чак толкова. Стига да не се прекалява естествено. :evil: Щото от другата страна са тия дето нито пушат, нито пият, ама и работа не вършат никаква. Ама се харесват в очите на ръководството. Ейййй роби си бяхме и роби ще си останем. Егати мисленето егати глупостите. Всички такива здухани фирми под ножа и да събират партакешите... :!: :!: :!: :patriot

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пет 21 мар 2008 16:36

Не мога да разбера къде е проблема:

Първото нещо е телефонен разговор (ако е даден телефон) - в рамките на ала-балата която питаш уж отстрани въпроса за рамката на заплащането е неизменен. След като чуя че почва от Х, където Х е по-малко от моя долен праг: Мерси, не ме устройва.

Ако не е даден телефон пускам документите и чакам да ме потърсят. Но на интервю не отивам без да съм разбрал за кво иде реч. Времето ми е прекалено скъпо за да си го губя с някви интервюта с хора, които нямат представа колко струва това което търсят.

Сори ако звучи надменно, но в крайна сметка това е моят опит.

Потребителски аватар
Black
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Black » Пет 21 мар 2008 16:45

Евала :!: Никак надменно не звучи даже.
Проблема е че не се интересуват колко искаш да получаваш, а колко те искат да ти дават. Точно робския манталитет. И всички се съгласяват. Даже ми прави впечатление , че дори едни необразовани и бедни роми се държат на положение 100 пъти повече от нас. Затова и няма да се опитвам повече да променя нещо. Щото българите сме от сорта, една птичка пролет прави, а другите вълците ги яли. Затова и ще си останем най-бедните в европа. Не в съюза! :twisted: :evil: И по-зле ще става. Айде успех на начинаещите. :wink: И занапред въобще не смятам да работя за такава скапана нация. Въобще даже съжалявам и се чудя за какво съм работил за българи досега. Като нищо не съм постигнал няколко години и си тъпча на едно място. И много са така тука ... 8) За едната 20 годишна кола или за прехраната която я я има я не. Какво да чакам да се пенсионирам с опит, за да имам пари и възможности ли? То ми трябват сега! Не на 50! Аидеее стига повече... :wink:
Какви 500 лева стартова. Че то един скапан овчар в гърция взима 300 евро+храна+спане начално. Може да е мизерия спането и храната ама все пак... :( Да не говорим че над половината неща там вече и горивото са по-евтини. Тука с више 500 начална. Айдееее метлааа на такива. :twisted:

Потребителски аватар
~~~~~
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ~~~~~ » Пет 21 мар 2008 17:26

Black написа:...То ми трябват сега! Не на 50! Аидеее стига повече...

И аз тъй смятам

Потребителски аватар
Bordiur
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Bordiur » Пет 21 мар 2008 17:32

ciucci_galant написа:
Bordiur написа:
pakumba написа:прав си за много неща, само това за програмиста и 1000 лв начална.... ами колко да получава? в крайна сметка е учил 5 години, какво е научил не е ясно де, но това са 5 години мизерия, 5 години плащане на образованието, 5 години "загубено" време. колко да му се плаща дори и начално- 300 лв ли? като една квартира е 500 лв, като бензина е 2 лв и една кола е 1,50? е колко да получава макар и начинаещ/може би във варна нещата са по-различни, но в сф си ги взема от сефте начални/ то пък е срамота да си сервитъор или барман и да вземаш 2000 лв, а човек с образование да му дадат 500. па било и неопитен

Във София сички стартови заплати са по 500 лв и ако си налегне парцалките съответния тип може да зима 1500 след 1 година. Верно ще требва да дели една квартира с още 5 човека ама ще е само за 1 година колкото да изплува от лаината. Ако във фирмата, в която работи нема мегдан за увеличение то за 6 месеца може да научи много и да се махне и да потърси по добре платена работа. Тъи че споредмене не е проблема във фирмитен, а наплива на малоумници, които завършват образуванието си по кръчмите и после си бият дипломите у гърдите и чакат после некои да им дава 2000 лв затова че се налива 7 вечери у седмицата.

Баце я недей глупости да приказваш не навсякъде стартовата е 500 има и места където е доста по-ниска и колкото и да работиш няма да стигнеш тия 1500. Като пишете нещо мислете бре хора.

Да ако работиш на половин работен ден може и да зимаш по малко :!:

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greda » Пет 21 мар 2008 17:33

В крайна сметка, както всеки кандидат си гони интересите, така и работодателите правят същото...
някой писа, че не се публикуват заплатите за да не видят старите служители на какви условия идват новите :roll: сигурно има и такива мотиви, но не виждам как ще дам по-голяма или равна заплата на човек, за който не знам какво може, от тази на дългогодишен, опитен служител :shock
а това, че така се пробва да се види кой срещу колко би започнал работа за съжаление не е валидно при нас :( Сигурно бих го правил, ако можех да варирам със стотици левове в заплатите и пак да си остават атрактивни..... уви, случаят не е такъв. Но пълно щастие няма

pakumba написа:а не мислиш ли, че така "изпускате" качествени хора?

не само съм сигурен - знам го !!!
това е валидно и в обратния вариянт :idea:
Казваш, че едвам си издържал 2-3 подобни интервюта и те разбирам, защото навремето и на мен ми се е случвало. Аз всеки път говоря с по 20-30 човека и виждам празни погледи поне в половината :(

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greda » Пет 21 мар 2008 17:36

Чудомир написа:Не мога да разбера къде е проблема:

Първото нещо е телефонен разговор (ако е даден телефон) - в рамките на ала-балата която питаш уж отстрани въпроса за рамката на заплащането е неизменен. След като чуя че почва от Х, където Х е по-малко от моя долен праг: Мерси, не ме устройва.

Ако не е даден телефон пускам документите и чакам да ме потърсят. Но на интервю не отивам без да съм разбрал за кво иде реч. Времето ми е прекалено скъпо за да си го губя с някви интервюта с хора, които нямат представа колко струва това което търсят.

Сори ако звучи надменно, но в крайна сметка това е моят опит.

Не е надменно - перфектно е! Двама човека от екипа ми направиха точно така :idea:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пет 21 мар 2008 17:49

Добре де, а като видите, че не можете да осигурите на качествени хора нужните условия и заплащане не си ли мислите да закриете фирмата, или наемате такива за по 500 лева да ви "работят" до гроб? Щото според мен това вече не е фирма ако е така. Много ми е интересно, не се заяждам! :oops: :roll: Щото нали знаеш, че и мама на тати не дава без пари. :roll: Просто ми е интересна психологията на БГ работодател. :lol:

totaleng

Мнениеот totaleng » Пет 21 мар 2008 18:10

Black написа:.... Щото българите сме от сорта, една птичка пролет прави, а другите вълците ги яли. Затова и ще си останем най-бедните в европа. Не в съюза! :twisted: :evil: И по-зле ще става. ..... Въобще даже съжалявам и се чудя за какво съм работил за българи досега. Като нищо не съм постигнал няколко години и си тъпча на едно място. И много са така тука ...
Какви 500 лева стартова. Че то един скапан овчар в гърция взима 300 евро+храна+спане начално. Може да е мизерия спането и храната ама все пак... :( Да не говорим че над половината неща там вече и горивото са по-евтини. Тука с више 500 начална. Айдееее метлааа на такива. :twisted:

:screwy
Ай бий си :whip и отивай да пасеш оФците в гръцко. Ако всички които мислят като теб отидат там - със сигурност Гърция ще ни изпревари по ниски доходи. Лежпери дето нищо не са постигнали няколко години нямат място в една развиваща се държава. Работа има за всички, това че ти не си се развивал последните няколко години и само със завист си мислел за овчарлъка в съседни държаве - никой не ти е виновен. Роби си ти, ама на собственото си мислене, не на друго.
Такива като теб най ги обичам като ми дойдат на интервю.
ма знаеш ли в Горни карабах кви заплати земат, аз за по-малко от 123001230 EUR няма да почна

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пет 21 мар 2008 18:12

Брееее ето го поредния от кюпа... :lol: :lol: :lol: Направо ме уплаши. :lol: Точно пък такива като тебе "фирмаджии" най ги обичам дето заповядват какво да правя. Айдее ... :lol:
Първо прави разлика между работа и доходи после ми се прави на мениджър. не съм казал, че няма работа... :idea: :lol: :lol: :lol:

Последна промяна от black` на Пет 21 мар 2008 18:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greda » Пет 21 мар 2008 18:15

black` написа:.......

Не си мисля да закривам нищо, защото фирмата не е моя :wink: А и никъде не съм казал, че не осигуряваме добри условия на добрите си хора :idea: Напротив - казах, че за 6 години никой не си е тръгнал от екипа ми... Просто нещата са свързани - работиш добре - получаваш добри условия (които не значат единствено висока заплата)
Естествено, сигурно рано или късно някой ще напусне и ще отиде на по-добра работа. И няма лошо.
Единствено искам да кажа, че пазарът на труда е двупосочен - както няма много, добри работодатели - така няма и много, добри кадри...

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пет 21 мар 2008 18:16

greda написа:...
:да: ОК мерси. :wink:

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Пет 21 мар 2008 18:17

totaleng написа:
Black написа:.... :twisted:

:screwy
в НАГорни Карабах кви заплати земат, аз за по-малко от 123001230 EUR няма да почна[/i]

Пак да споделя, че в момента има адски глад за читави работници
заплатите са от 800 лева нагоре стартова, с осигуровки на тези пари и след 2 месеца над 1200 лева заплата...с нетвърде високи изисквания.
3 приятели си намериха работа по обяви за една седмица уж на майтап...
Ако не може човек да изкара 1000 лева на месец, не знам защо изобщо се мъчи да работи, ами не хваща гората :idea:

totaleng

Мнениеот totaleng » Пет 21 мар 2008 18:18

Както greda каза - на качествените хора - качествени условия (и не само заплата влиза в условия)
На човек който не е показал какво може - естествено, че няма добра заплата.
Много е важно човек да се научи да се доказва и тогава да иска условия , на обратното - дай заплата, а аз ще ти покажа какво мога. Ами ако не ми покажеш, ще върнеш ли заплатите? :roll:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”