не прочетох цялата тема, но знам следното:
преди 3 години като въведоха минетките, разбрах, че за първите N месеца САМО в ГУП на площад македония в софия са събрани над 90 милиона лева!!! 2 седмици след това министъра на транспорта каза по ТВ "до момента в ЦЯЛА българия сме събрали ОБЩО 60 милиона лева от винетки" тоест сещайте се 70% от тия мангизи къде потъват.
разберете че ние сме в EU само формално, реално сме в дивия запад
"Къде са ни европейските пътища?"
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Gigabyte
- Автомобил: neko drugo
- Двигател: vaprosche
Пресен пример е пътя за Плевен от Кнежа... Тоя път го "правят" от 5години поне и то сигурно 3 зими го застилваха с камъчета ,за да може да се пътува и миналата година почнаха да асфалтират и след тази зима пропадна на някои места асфалта и се появиха дупки и сега вече е в действие кърпенето
Кажете ми колко пари са откраднали за този път ,който го бавят от 5години и никакъв резултат освен 10тина пропаднали дупки и поне 2-3 остри прагове по пътя където хората с по ниски гуми не ми се мисли какво ще стане с по-голяма скорост...

- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Gigabyte написа:Пресен пример е пътя за Плевен от Кнежа...
преди 2 години пътувах по този път..
истинско удоволствие беше... имаше само един участък от 1 км.. който имаше асвалт... но беше в ремонт в едното платно,,,,
пътя беше уникално хубав... удоволствие голямо..
ако наистина се е порутил .. много жалко...
все пак си е на база на старият... не съм сигурен, че е усилван отдолу...
абе щом в Криводол започнаха и изградиха няколко отсечки .. вървим..
правят се пътища...
но с 35 евро на година пак казвам.. толкоз...
- GARTNER
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
wili98 написа:Gigabyte написа:Пресен пример е пътя за Плевен от Кнежа...
преди 2 години пътувах по този път..
истинско удоволствие беше... имаше само един участък от 1 км.. който имаше асвалт... но беше в ремонт в едното платно,,,,
пътя беше уникално хубав... удоволствие голямо..
ако наистина се е порутил .. много жалко...
все пак си е на база на старият... не съм сигурен, че е усилван отдолу...
абе щом в Криводол започнаха и изградиха няколко отсечки .. вървим..
правят се пътища...
но с 35 евро на година пак казвам.. толкоз...
Преди две седмици минавах по този път и е под всякаква критика колегата Gigabyte е прав че го правят от 5 години и аз пътувам доста често по този маршрут като си ходя в Оряхово абе няма оправия и 200евро да е винетката пак някои ще краде и пак ще сме на това положение.
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз си плащам и данък и винетка и ремонтите ... Очаквам хубави пътища за парите които давам на пусатата държава... А какво получавам - страх да карам в буквалния смисъл! За София мога да кажа колко добре са направили "новия околовръстен път" Ами аз там карам на слалом за да не пропадна в някой канал, който дори не трябва да е на пътя .. и за какво го правиха тва околовръстно ... за да си доразбия колата ли ... Сега тая година данъка ще ми е 200лв.... С ръка на сърцето казвам ЯД МЕ Е ЧЕ СИ РЕГИСТРИРАХ КОЛАТА В СКАПАНАТА ОБЩИНА. Винетки купувам само защото ме е страх от полицаите и глобите както каза колегата на първята страница, а не защото искам. Англичани питат "Защо са ви такива пътищата, данъците ли не си плащате ?" Като давам пари очаквам нещо в замяна ( по принцип давам пари само за добре свършена работа ) а в зямяна получавам разбита кола, която като я купих нямаше забележка... сега карам с 20-30 по някой пътища защото ако вдигна повече имам чувството че ще се разпадне ...
Колеги-да споделя и мойто виждане..
Парите от винетки отиват във Фонд Републиканска Безпътна мрежа,нали?
Ама оттам къде отиват?Явно в някои населени места с 300-800 жители в Южна Бг,с изразено мохамеданско самосъзнание...Пример- село Дръндар...
Преди две години правиха пътя за Банкя...този по маршрута на 43...Даже подпорна стена направиха.Някой скоро минавал ли е оттам?
Вили е прав че с винетки от по 70кинта все пак се прави нещо!Но надали ако е 150кинта-ще се прави 2пъти повече!!!
Просто ще има повече кинти за "усвояване"!!!!
За столичната инфраструктура имам право да пиша само до 50%-понеже
все пак едната ми кола е с ТХ регистрация....
Ама как толкова години не може да се направи нещо за да се спре тая мъка със саморазбиващия се участък на Околовръстното точно до "Поли Берш"...
По темата-защо точно таксиметрите да не сложат лепенки?
Те са Сила....
За малко правителството да бутнат тогава...
Ако има ефект-и ние ще сме доволни!!!
Парите от винетки отиват във Фонд Републиканска Безпътна мрежа,нали?
Ама оттам къде отиват?Явно в някои населени места с 300-800 жители в Южна Бг,с изразено мохамеданско самосъзнание...Пример- село Дръндар...
Преди две години правиха пътя за Банкя...този по маршрута на 43...Даже подпорна стена направиха.Някой скоро минавал ли е оттам?
Вили е прав че с винетки от по 70кинта все пак се прави нещо!Но надали ако е 150кинта-ще се прави 2пъти повече!!!
Просто ще има повече кинти за "усвояване"!!!!
За столичната инфраструктура имам право да пиша само до 50%-понеже
все пак едната ми кола е с ТХ регистрация....
Ама как толкова години не може да се направи нещо за да се спре тая мъка със саморазбиващия се участък на Околовръстното точно до "Поли Берш"...
По темата-защо точно таксиметрите да не сложат лепенки?
Те са Сила....
За малко правителството да бутнат тогава...
Ако има ефект-и ние ще сме доволни!!!
- offside
- Автомобил: Passat B5 1997
- Двигател: 1.8 20v ADR
Винетка ще платя само тогава когато мога да мина по "магистрала" Хемус през всички тунели без да ме отклоняват в съседно платно и без да се мъча да заобикалям хиляди неравности , хълмчета ,дупки и нз си какви още препятствия ... някой каза че първокласните пътища били добре .. май "магистралите" в наща мила татковина не са в това число 

- Dan4ote
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nii написа:не прочетох цялата тема, но знам следното:
преди 3 години като въведоха минетките, разбрах, че за първите N месеца САМО в ГУП на площад македония в софия са събрани над 90 милиона лева!!! 2 седмици след това министъра на транспорта каза по ТВ "до момента в ЦЯЛА българия сме събрали ОБЩО 60 милиона лева от винетки" тоест сещайте се 70% от тия мангизи къде потъват.
разберете че ние сме в EU само формално, реално сме в дивия запад
За съжаление си прав.
Това като каже някой "не си плащате - затова е така" изобщо не е вярно, защото огромна част от шофьорите си плащат, а почти нищо не се прави. В тази престъпническа държава не мога да съм сигурен, че като си платя винетка, ще отидат за тяхното им предназначение. Въпреки, че винаги си плащам, много съжалявам и го правя, за да не ме глобят. Ако беше различно, щях с кеф да си купя винетка.
Да не давам пример как се правят пътищата в град ми и как след няколко месеца вместо качествен път с евро стандарти, откъдето всъщност са и парите, изкачат едни ферарита по пътищата.
Аз разбирам да се краде, ама да се върши и работа, б*хти държата скапана...
- skilidka
- Автомобил:
- Двигател:
:)
Продавам си колата.......4000 лева.
Може бартер за винетка.......
Тия винетки поне да беха хартиени да си бърша гъза с тех кат ми са приака некаде по път......
Може бартер за винетка.......
Тия винетки поне да беха хартиени да си бърша гъза с тех кат ми са приака некаде по път......
обаче искренно се радвам на хората на принципа "ми като за 63 лева винетката - бива,като увеличат цената пътищата ще станат по-хубави".
що така бе,колеги?
вие каква разлика виждате в пътната мрежа сега и преди да въведат винетките,т.е. виждате ли някакъв резултат от парите,дето си ги цакате като попчета всяка година?
щото аз разлика особена не виждам - извънградско като излеза не вдигам повече от 70,магистралата софия - пловдив е жив ташак,а като почнат ремонти ги бавят по минимум година и половина(с цел точене на пари,разбира се).
на всичкото от горе тази пролет пътната обстановка поне в моя град е апсулютну същата,квато беше и преди 4 години примерно - пролет пукна,едни кратери зейнаха из целия град,булевардите представляват масово мини рали писти с препядствия, куцо и сакато бърза да почне да копае асфалта,че да търси петрол може би,идилията е пълна с една дума.

що така бе,колеги?
вие каква разлика виждате в пътната мрежа сега и преди да въведат винетките,т.е. виждате ли някакъв резултат от парите,дето си ги цакате като попчета всяка година?
щото аз разлика особена не виждам - извънградско като излеза не вдигам повече от 70,магистралата софия - пловдив е жив ташак,а като почнат ремонти ги бавят по минимум година и половина(с цел точене на пари,разбира се).
на всичкото от горе тази пролет пътната обстановка поне в моя град е апсулютну същата,квато беше и преди 4 години примерно - пролет пукна,едни кратери зейнаха из целия град,булевардите представляват масово мини рали писти с препядствия, куцо и сакато бърза да почне да копае асфалта,че да търси петрол може би,идилията е пълна с една дума.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”