Мнениеот ABSOLUT » Пон 09 юни 2008 12:07
По принцип зависи каква е телесната повреда. Ако е лека телесна повреда (без счупени части или мозъчни сътресения) то жертвата може сама да предяви граждански иск срещу тебе, тогава държавата не се намесва. Но за това си трябва адвокат, който да внесе делото по каналния ред, защото бития надали знае как и къде точно, това съответно са пари, които не се знае той дали ще иска да даде, още повече и не се знае изхода от това дело при положение че и той е извършил престъпление драскайки ти колата. Другият вариант е средна телесна повреда, тогава вече държавата те съди, а не жертвата. Той си изкарва медицинско и отива до РПУ-то, където само подава жалба срещу тебе, от там нататък се задейства прокурорската машината и макар и бавно се върти. На мене ми се случи точно това. Един педераст (в буквалния смисъл) ми открадна слънчевите очила от офиса. Като го заплаших по телефона ми ги върна, ама аз бях много ядосан и му набих шамарите. Той с медицинското ходил в РПУ-то и подал жалба, аз давах обяснения пред полицаите, но тъй като беше лека телесна повреда, нищо не ми направиха от прокуратурата, а той беше пълен мизерник и нямаше пари да заведе дело, та така ми се размина. Ако има неточности от към законова гледна точка, колегите адвокати да допълнят. Пи?