Цени на материали+ труд, строителство
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Мисля,че в една друга тема във форума колегата KRIS11 ме подпали по темата за този вид строителство/за което благодаря/ и доста проучих нещата.Ако не бях тръгнал по другия път може би щях и аз да се ориентирам на там.Това което със сигурност ще потвърдя,че тази система на строене е за хора,които ценят времето и нервите си,което хич не е на последно место, и накрая не получаваш дървена къщурка,а добре построена къща.
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
kris11 написа:zaro написа:Интересно,
колега, мисля че няма да се сметне за реклама ако дадеш малко по подробно инфо:)
Google - крио и си готов
http://creobg.net/bg/ Много интересни идеи но няма ли някой с вече направено такова да се похвали ?
http://www.thermobau.cd2.com/productbg.htm
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Re: Цени на материали+ труд, строителство
Колеги, какво ще кажете за тези тухлички? Във форума на мисията моят дом има тема как се зида с такива тухли.
И още един въпрос за малка бетонобъркачка. Каква ще препоръчате за малки работи по къща и двор? Предстои ми започване на строителство, а след време и гараж, и огради на целия двор, и т.н. Гледам, че сега масово се продават за 300-400 кинта, 130-140 литрови. Но полезния им обем е около 100 литра, което ще рече, че за 1 кубик бетон ще трябва да я зареждаш 10-на пъти и пак хамалогия. А ако е малко по-голяма 160-190 литра - казват, че събирала малка торба цимент(25кг), и две колички пясък/баластра. По-скъпи са, 600-700-800лв., но и хамалогията е по-малко, пък и в крайна сметка се изплащат. Интересуват ме конкретни впечатления...
И още един въпрос за малка бетонобъркачка. Каква ще препоръчате за малки работи по къща и двор? Предстои ми започване на строителство, а след време и гараж, и огради на целия двор, и т.н. Гледам, че сега масово се продават за 300-400 кинта, 130-140 литрови. Но полезния им обем е около 100 литра, което ще рече, че за 1 кубик бетон ще трябва да я зареждаш 10-на пъти и пак хамалогия. А ако е малко по-голяма 160-190 литра - казват, че събирала малка торба цимент(25кг), и две колички пясък/баластра. По-скъпи са, 600-700-800лв., но и хамалогията е по-малко, пък и в крайна сметка се изплащат. Интересуват ме конкретни впечатления...
по добре си пусни кофражи навсякъде, където мислиш да наливаш викни си бетоновоз с бетон-помпа и от раз приключи
иначе с таз баркачка ще ти се сбърка фантазията.....
иначе с таз баркачка ще ти се сбърка фантазията.....
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
братчед, не съм казал, че ще лея цялата къща с тая бъркалка ве. ако четеш по-внимателно
съм писал по-горе, че ще се правят по-малки работи - подови замазки, огради, дувари и тн. Неща които искат 1-2 кубика бетон, и за неща на които не мога да пусна кофражи навсякъде едновременно. За 1-2 кубика има ли смисъл да разкарвам бетновоз? С нея няма да се леят 50-100 кубика наведнъж... иначе за плочи, основи и тн по-обемисти ще си докарам миксер и тн.
съм писал по-горе, че ще се правят по-малки работи - подови замазки, огради, дувари и тн. Неща които искат 1-2 кубика бетон, и за неща на които не мога да пусна кофражи навсякъде едновременно. За 1-2 кубика има ли смисъл да разкарвам бетновоз? С нея няма да се леят 50-100 кубика наведнъж... иначе за плочи, основи и тн по-обемисти ще си докарам миксер и тн.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Според мен са много добри - не ти трябва изолация за тях поне на зида.Имат малко специфики кадето се срещат с бетона.Само ще ти спомена че проектриам в работата магазини "Лидл" - това е верига евтини германски супермаркети и те строят само с тях магазините си по целия свят ,а те държат на ниска цена в дългосрочен план - демек и експлоатацията.Освен всички други предимства тая тухла можеш да я измажеш с обикновенна вар ако си предвидил добре бетоновите елементи с изолацията /те не могат с вар/.
- kjm
- Автомобил: audi a3
- Двигател: ALH
тухлите са мн.добри и мн.здрави,режят се с ъглошлаиф по размер и почти нищо не изхвърляш
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
и аз съм чувал че са добри тухлите , но незнам
Рабит , да не би да отварят лидл в БГ

Рабит , да не би да отварят лидл в БГ

- Rabbit_TDI
- Контакти:
Отварят и то не един.Програмата им за близките 2 години е за 50-70 парчета 

- calm
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.8T
- Контакти:
Re:
Rabbit_TDI написа:Ето и тука малко цени за ориентация
http://remonti-bg.com/index.php
Тва е луда работа. Тия цени могат единствено да те ориентират към някой мост от където да скочиш.
Ако правиш по тях сметки за строеж на къща едва ли ще ти дойде под 600Е/м2

- Rabbit_TDI
- Контакти:
Пич тия цени са на услуга от фирма с фактура и то преди строителната криза /виж кога е ъпдеитван фаила/.Сигурен съм че маста хора са си платили точно по тях.На тебе нищо не ти пречи да кажеш на какви цени ти строиш или си поръчвал няква стоителна работа.
- calm
- Контакти:
Rabbit_TDI, колега! Сайта е ъпдейтнат юни, когато кризата вече беше ударила. Не искам да влизам в спорове, но... цени от порядъка на 12лв. за бояджийска шпакловка + шкурка, 2.40- грунд, 8.40- боядисване - два цвята... 22.80 за квадрат готова продукция
На апартамент 100м2, грубо ги сложи 300м2 тавани и стени... Та това прави 6840лв. с ДДС, или 5700 без него
Апартамент ли ще си купуваш, или ремонт ще му правиш. За да не задълбавам в единните трудови норми в строителството
, ще направя бакалските сметки така: горе упоменатите видове СМР, за въпросната квадратура, се изпълняват в рамките на 14 дни, което е по 407.14лв. на ден
. Два калпака значи ще изкарват по 203.57 на ден
Дай боже всеки му, ама...
Още- монтаж на мивка- 52
Та ти вече си купил мивката дее.а
При това положение, на човек някак си от вътре му идва да се пазари. Друг е въпроса, че едно нещо струва толкова, колкото може да му се вземе.
Аз повече от 7лв./м2 за шпакловка и боя не давам, повече от 10лв./м2 не бих искал. Не се пазаря и не се циганя.
Други цени, ако искаш- на лични.

Още- монтаж на мивка- 52

При това положение, на човек някак си от вътре му идва да се пазари. Друг е въпроса, че едно нещо струва толкова, колкото може да му се вземе.
Аз повече от 7лв./м2 за шпакловка и боя не давам, повече от 10лв./м2 не бих искал. Не се пазаря и не се циганя.
Други цени, ако искаш- на лични.
- calm
- Контакти:
Rabbit_TDI
Цените са актуални към днешна дата и са с вкл. ДДС
Цените са актуални към днешна дата и са с вкл. ДДС
Върни се в “ОФФ-Топик - други”