Ex Smoker или "VW Кампания - No Smoking"

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
leoparda
Автомобил:
Двигател:

Re: Ex smoker или "Vw Кампания - No Smoking"

Мнениеот leoparda » Пет 16 окт 2009 23:03

Пушех от 6 години,не съм палил цигара вече 3 месеца/не са малко но ми се струват достатъчно дълги/не мисля и да запалвам.Приятно е когато още от сутринта нямам вкус в устата на умрели катерички и приятелката ми не ми казва,че се целува с пепелник :Mr Green Fun .Иска се голяма воля която обаче за съжеление не всички имат!Цигарите са просто вреден навик...но отвикнеш ли от него удоволствието е голямо.Не правете грешката като мен да ги отказвате с ядене,не е хич полезно :Mr Green Fun ..но пък е изпитано и доказано че работи,колкото до ТАВЕХ--->води до пристрастяване в някои случаи :screwy ..Пожелавам на всеки пушач,които има желание но няма воля да спре гадните фъшкий!!!

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 17 окт 2009 11:10

И аз ги бях спирал ма като броим дни и т.н. глупости пак ги пропуших след година. То и тогава си пушех де ама 2-3 цигари месечно. Сега от март месец нито една. Само пиене. Абстиненцията и зависимостта ми е много голяма и като седнем с други пушачи на маса да пием едвам се сдържам все още. Ама след 3тата ракия не ми прави вече впечатление. Пушех над 10 години от невръстен още и едвам качвах третия етаж на къщата. :| Сега е значително по-хубаво и свежо. :Mr Green Fun :drinking: Но да кажа и че не одобрявам измислените рестриктивни мерки с вдигането на цените на цигарите. Ако си пуши човек си пуши. С високи цени няма да ги спре. Само изкуствено му бъркат в и без това изтънелия джоб. А това си е яката наркоманско-зависима работа с тия цигарки за съжаление. :| :screwy

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 17 окт 2009 21:43

Трети ден. Като първите два...

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Нед 18 окт 2009 21:01

Четвърти ден. Май започвам да свиквам с гадното и да не му обръщам внимание :D

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пон 19 окт 2009 7:01

groznika написа:Четвърти ден. Май започвам да свиквам с гадното и да не му обръщам внимание :D

почнеш ли да броиш дните ... само е въпрос на време да почнеш пак ...

Потребителски аватар
Alek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alek » Пон 19 окт 2009 8:31

kossel написа:
groznika написа:Четвърти ден. Май започвам да свиквам с гадното и да не му обръщам внимание :D

Подкрепям горното мнение...много е трудно, но трябва да се опита човек да не брои дните...

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Пон 19 окт 2009 11:03

ХОра,след като миналата седмица изчетох всички мнения до 1(имах 3 цигарки в кутията) реших че е време и аз да сложа края на тази гадост!Вече 5 дни (но не трябва да ги броим щото се получава един депресивен ефект като с календарчето в казармата)карам без цигари и откривам че всичко е до гадния навик,много малка е зависимостта(поне при мен)и след като пушех по близо кутия на 24 часа почти не изпитвам нужда от самата цигара а остава навика като си сипя кафе,като хапна да се сетя за цигара....опитах и се получи,искрянно се надявам че ще успея!Но наистина апетитът нараства...

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Пон 19 окт 2009 21:23

Alek написа:
kossel написа:

Подкрепям горното мнение...много е трудно, но трябва да се опита човек да не брои дните...

Ами не е точно така. Ако не броя дните няма да мога да си следя схемата за пиене на табекса така, че на този ранен етап е неизбежно :)
Днес обаче така се заплеснах в работата, че цял ден забравих и за пушене и за хапчета :applause:

Подкрепям и казаното от колегата по-горе. Зависимост към никотина не мога да определя дали имам, но дразнението ми определено е провокирано от дълбоко загнездил се двигателен навик. Според мен е въпрос на време да се изолирам от него, а не въпрос на време за пропушване отново.

katri71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katri71 » Вто 20 окт 2009 14:01

И аз не пуша вече 8 дена, ама имам чувството ,че докато съм жив все ще ми се пуши :).Голям инат съм - да видим дали ще успея да се преборя с този гаден навик.Пуша ги от както се помня (близо 20 години) по кутия на ден и ако сега успея да ги откажа ще го почерпя бате Бойко :)или по-скоро ако го видя него или финансовия му някъде ще му кажа "Ами пущи си ги сам тези лайна за 5 лв. ", жалко само за хората от Булгартабак, които ще се окажат потърпевши и ще останат без работа от догодина, защото съм убедем ,че доста хорица вече няма да могат да си позволят и последното им останало удоволствие.
Отначало си мислех, че ако оставя цигарите ще трябва да оставя и кафето и алкохола и за риба да спра да ходя, защото съм страстен рибар, но не е така - продължавам да си пия с удоволствие кафе, пия бира и направих 3 риболовни излета вече без цигари.Именно този факт ми дава надежда, че може би този път ще успея да ги махна тези фашкии, макар че в шкафа си държа все още една отворена кутия кутия за кураж :)

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Вто 20 окт 2009 16:52

Никога не съм пушил, дори дърпал от цигара, така ще си остане и занапред. Успех на всички решили да ги откажат.

leoparda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leoparda » Сря 21 окт 2009 13:47

Колега как се чустваш като за 7-ми ден....има ли го чувството mhihi

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Сря 21 окт 2009 18:55

leoparda написа:

Колега как се чустваш като за 7-ми ден....има ли го чувството mhihi

Все по-слабо колега :)
Намирам цялата работа като въпрос на воля и положителна психологическа настройка както и на достатъчно добра мотивация :)

leoparda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leoparda » Сря 21 окт 2009 20:07

Всичко опира до това което казваш,да прав си...но нека не забравяме и гадният двигателен навик.Аз го превъзмогнах с доста занимания,едно от който да вися в форума с часове....наиииий вече в темичката фЪн :Mr Green Fun .Искрено ти пожелавам колега повече цигара да не сложиш в устата си....както на теб така и на всеки решил се на тази стъпка... 8)

Barni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Barni » Сря 21 окт 2009 20:53

Пети ден удържам нз до кога, реших да ги спра след пиянска вечер с 2 кутий и половина за деня и въпросната вечер и на другия ден се бях задънил и така реших че ся е моментъ

Потребителски аватар
hooligans
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 21 окт 2009 21:48

чичи и ти ли ни предаваш братко :cry:
ебаси , кога и аз ще напиша в тази тема : 2ри ден mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”