Възрастова граница за шофьор?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И за изпит не са! По скоро преглед дали все още виждат. Все пак това са хора навъртяли доста километри, а на много хора им се виждат отстрани като заспали пенсии но всъщност не е така! И те са хора, повечето непокисти! Единствената опасност е по-голям риск да им стане лошо... знаете как седят нещата при повечето, лекарства, кръвно и тнт. Но забрана според мен не трябва да има!
- Andrey
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
[quote="ISRalien"]И относно статистиката - нормално е повечето катастрофи да да предизвикани от млади шофьори, защото те са и много повече от старите. И го знаете това, обаче пак си грачите, че те били повече, както и за жените шофьори...
[/quote]
Не си много прав. Значи става много простичко - правиш 2 групи - стари и млади, после гледаш във всяка група по отделно колко са произшествията и тогава правиш изводи кой е по-опасен. И понеже старите и младите са с различна активност /километри/ трябва да имаш предвид и този фактор като смяташ. Дотук хубаво ама няма данни, така че да оставим статитиката.
[/quote]
Не си много прав. Значи става много простичко - правиш 2 групи - стари и млади, после гледаш във всяка група по отделно колко са произшествията и тогава правиш изводи кой е по-опасен. И понеже старите и младите са с различна активност /километри/ трябва да имаш предвид и този фактор като смяташ. Дотук хубаво ама няма данни, така че да оставим статитиката.
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Твърдо ЗА!
Ако медицинските прегледи не бяха чисто формални и не се продаваха тогава щях да гласувам за преглед.
Никога няма да забравя как в Искърското дефиле точно един такъв "младеж" на 70+ с ладичката за една бройка не ме хвърли в дерето!
И айде да не споменавам колко моториста погребаха заради разни подобни които излизат от нивите по главните пътища без дори да погледнат дали някой идва!
Ако медицинските прегледи не бяха чисто формални и не се продаваха тогава щях да гласувам за преглед.
Никога няма да забравя как в Искърското дефиле точно един такъв "младеж" на 70+ с ладичката за една бройка не ме хвърли в дерето!
И айде да не споменавам колко моториста погребаха заради разни подобни които излизат от нивите по главните пътища без дори да погледнат дали някой идва!
- jetttlii
- Автомобил:
- Двигател:
Muncho написа:Твърдо ЗА!
Точно вчера в същото това дере един младеж на около 70 с лада караше с 40 км. ту на средата на осевата, ту в неговото платно, няма да казвам как набиваше спирачки без видима причина

Ефекта беше колона (знаете пътя), която по едно време почна да изпреварва в завоите

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Andrey написа:ISRalien написа:И относно статистиката - нормално е повечето катастрофи да да предизвикани от млади шофьори, защото те са и много повече от старите. И го знаете това, обаче пак си грачите, че те били повече, както и за жените шофьори...
Върху статистиката влияе и факта, че голяма част от старите шофьори карат на село, с 30 км/ч. При тези обстоятелства шанса за ПТП намалява многократно. За това наистина няма как да се направи вярна статистика. Значи няма и смисъл да давате пример с нея

Ако същия обаче шофьор му се отвори работа в София колко предпоставки за ПТП ще направи докато стигне и докато върти там?
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Приятеля на майка ми е на 64г. и мога да кажа, че е уникален шофьор. Има много практика в годините си. Просто всеки сам на такава възраст трябва да прецени дали да шофира. Дори и да карат с 30-40 има си правила, където има възможност за изпреварване се изпреварва и то ако е позволено.Тогава никога няма да има ПТП Тая жига кат се натовари с 500 кг. зарзават и край с нея. Хората нямат пари, за ремонти по колата пък камоли за нова, а това е една от основните причини да карат бавно!
Еми слагайте катанеца, няма смисъл от тази анкета! По света никъде няма такива забрани......

batmilko написа:LILO&STICH написа:Кви са тея чак и анкети
Е и?, кво ше постигнат с тая анкета![]()
![]()
![]()
само си чешат езиците
Еми слагайте катанеца, няма смисъл от тази анкета! По света никъде няма такива забрани......

- Oxyde
- Автомобил:
- Двигател:
LILO&STICH написа:
Всеки си носи кръста и ако е разумен,сам ще си направи сметката![]()
Мда но точно там е проблема ,че не са разумни и не разсъждават трезво,аз имам едни съседи които живеят под нас...принципно си живеят на село но зимата идват с москвича...тоя човечец е поне на 70г. едвам се мърда...но кара...поставям се на неговото място че няма друг начин да се придвижва..и ние на тяхните години ще сме по същия начин и няма да сме съгласни с тези неща...но идеята е за общото благо в крайна сметка..

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
чакай бре,за кво общо благо говоришOxyde написа:LILO&STICH написа:
Мда но точно там е проблема ,че не са разумни и не разсъждават трезво,аз имам едни съседи които живеят под нас...принципно си живеят на село но зимата идват с москвича...тоя човечец е поне на 70г. едвам се мърда...но кара...поставям се на неговото място че няма друг начин да се придвижва..и ние на тяхните години ще сме по същия начин и няма да сме съгласни с тези неща...но идеята е за общото благо в крайна сметка..

Ми погледни пикльовците дето взимат книжки с/у 10лв. и се правят на големи рацери.А накарай го да си даде книжката

На него му е лесно с/у 20-50-100-1000лв да си остане в него и пак си кара като си му харесва на него.Докато при "дъртите" поне им светка по некоя ламба у главата.Учили са се по друго време и са с друг манталитет,който трудно се оправя.Ама гледата да се нагаждат хорат.Не като сегашните.Взел книжка и света му е в краката

- Oxyde
- Автомобил:
- Двигател:
LILO&STICH написа:чакай бре,за кво общо благо говоришOxyde написа:LILO&STICH написа:
Мда но точно там е проблема ,че не са разумни и не разсъждават трезво,аз имам едни съседи които живеят под нас...принципно си живеят на село но зимата идват с москвича...тоя човечец е поне на 70г. едвам се мърда...но кара...поставям се на неговото място че няма друг начин да се придвижва..и ние на тяхните години ще сме по същия начин и няма да сме съгласни с тези неща...но идеята е за общото благо в крайна сметка..![]()
Ми погледни пикльовците дето взимат книжки с/у 10лв. и се правят на големи рацери.А накарай го да си даде книжката![]()
На него му е лесно с/у 20-50-100-1000лв да си остане в него и пак си кара като си му харесва на него.Докато при "дъртите" поне им светка по некоя ламба у главата.Учили са се по друго време и са с друг манталитет,който трудно се оправя.Ама гледата да се нагаждат хорат.Не като сегашните.Взел книжка и света му е в краката
Отклонихме се от темата нещо..говорихме за едно ,а сега намесихме всички хора с книжки...дискутирахме малко сравнихме мнения..и май стана време за катанецу

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “ОФФ-Топик - други”