Възрастова граница за шофьор?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Да има ли горна граница за книжка?

ДА
153
44%
НЕ
64
18%
След 65 да се полага изпит
133
38%

Общо гласове: 350
Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 06 окт 2008 10:10

И за изпит не са! По скоро преглед дали все още виждат. Все пак това са хора навъртяли доста километри, а на много хора им се виждат отстрани като заспали пенсии но всъщност не е така! И те са хора, повечето непокисти! Единствената опасност е по-голям риск да им стане лошо... знаете как седят нещата при повечето, лекарства, кръвно и тнт. Но забрана според мен не трябва да има!

Потребителски аватар
Andrey
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andrey » Пон 06 окт 2008 10:14

[quote="ISRalien"]И относно статистиката - нормално е повечето катастрофи да да предизвикани от млади шофьори, защото те са и много повече от старите. И го знаете това, обаче пак си грачите, че те били повече, както и за жените шофьори...
[/quote]

Не си много прав. Значи става много простичко - правиш 2 групи - стари и млади, после гледаш във всяка група по отделно колко са произшествията и тогава правиш изводи кой е по-опасен. И понеже старите и младите са с различна активност /километри/ трябва да имаш предвид и този фактор като смяташ. Дотук хубаво ама няма данни, така че да оставим статитиката.

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Пон 06 окт 2008 10:24

Stefan написа:Аз съм твърдо ЗА. Човек чукне ли 70г. вече трябва да предава щафетата на внуците си mhihi

Малии чул те е Господ :lol: И аз съм за :)

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пон 06 окт 2008 10:26

Твърдо ЗА!
Ако медицинските прегледи не бяха чисто формални и не се продаваха тогава щях да гласувам за преглед.

Никога няма да забравя как в Искърското дефиле точно един такъв "младеж" на 70+ с ладичката за една бройка не ме хвърли в дерето!

И айде да не споменавам колко моториста погребаха заради разни подобни които излизат от нивите по главните пътища без дори да погледнат дали някой идва!

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Пон 06 окт 2008 10:33

Muncho написа:Твърдо ЗА!
Никога няма да забравя как в Искърското дефиле точно един такъв "младеж" на 70+ с ладичката за една бройка не ме хвърли в дерето!

Точно вчера в същото това дере един младеж на около 70 с лада караше с 40 км. ту на средата на осевата, ту в неговото платно, няма да казвам как набиваше спирачки без видима причина :shock

Ефекта беше колона (знаете пътя), която по едно време почна да изпреварва в завоите :?

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 06 окт 2008 10:40

Andrey написа:
ISRalien написа:И относно статистиката - нормално е повечето катастрофи да да предизвикани от млади шофьори, защото те са и много повече от старите. И го знаете това, обаче пак си грачите, че те били повече, както и за жените шофьори...

Не си много прав. Значи става много простичко - правиш 2 групи - стари и млади, после гледаш във всяка група по отделно колко са произшествията и тогава правиш изводи кой е по-опасен. И понеже старите и младите са с различна активност /километри/ трябва да имаш предвид и този фактор като смяташ. Дотук хубаво ама няма данни, така че да оставим статитиката.

Върху статистиката влияе и факта, че голяма част от старите шофьори карат на село, с 30 км/ч. При тези обстоятелства шанса за ПТП намалява многократно. За това наистина няма как да се направи вярна статистика. Значи няма и смисъл да давате пример с нея ;)
Ако същия обаче шофьор му се отвори работа в София колко предпоставки за ПТП ще направи докато стигне и докато върти там?

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пон 06 окт 2008 10:45

След 65 да се полага изпит.... :idea:

Твърдо съм ЗА........... :!: :!: :!:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 06 окт 2008 10:47

Абе колкото и да си говорим, на човек му се забавят реакциите като стане на 65-70.Точно от тази гледна точка гласувах за изпит след 65г. мисля, че е най правилно.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 06 окт 2008 10:47

еее,вие не сте хора бре :?

Как ще ограничавате някой с каквото и да било.Всеки си носи кръста и ако е разумен,сам ще си направи сметката :idea:

Кви са тея чак и анкети :?

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 06 окт 2008 11:03

LILO&STICH написа:Кви са тея чак и анкети :?

Е и?, кво ше постигнат с тая анкета :lol: :lol: :lol:

само си чешат езиците

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 06 окт 2008 11:07

Приятеля на майка ми е на 64г. и мога да кажа, че е уникален шофьор. Има много практика в годините си. Просто всеки сам на такава възраст трябва да прецени дали да шофира. Дори и да карат с 30-40 има си правила, където има възможност за изпреварване се изпреварва и то ако е позволено.Тогава никога няма да има ПТП Тая жига кат се натовари с 500 кг. зарзават и край с нея. Хората нямат пари, за ремонти по колата пък камоли за нова, а това е една от основните причини да карат бавно! :roll:

batmilko написа:
LILO&STICH написа:Кви са тея чак и анкети :?

Е и?, кво ше постигнат с тая анкета :lol: :lol: :lol:

само си чешат езиците

Еми слагайте катанеца, няма смисъл от тази анкета! По света никъде няма такива забрани...... :roll:

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Пон 06 окт 2008 12:38

LILO&STICH написа:
Всеки си носи кръста и ако е разумен,сам ще си направи сметката :idea:

Мда но точно там е проблема ,че не са разумни и не разсъждават трезво,аз имам едни съседи които живеят под нас...принципно си живеят на село но зимата идват с москвича...тоя човечец е поне на 70г. едвам се мърда...но кара...поставям се на неговото място че няма друг начин да се придвижва..и ние на тяхните години ще сме по същия начин и няма да сме съгласни с тези неща...но идеята е за общото благо в крайна сметка.. :idea:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 06 окт 2008 12:44

Oxyde написа:
LILO&STICH написа:

Мда но точно там е проблема ,че не са разумни и не разсъждават трезво,аз имам едни съседи които живеят под нас...принципно си живеят на село но зимата идват с москвича...тоя човечец е поне на 70г. едвам се мърда...но кара...поставям се на неговото място че няма друг начин да се придвижва..и ние на тяхните години ще сме по същия начин и няма да сме съгласни с тези неща...но идеята е за общото благо в крайна сметка.. :idea:
чакай бре,за кво общо благо говориш :roll:

Ми погледни пикльовците дето взимат книжки с/у 10лв. и се правят на големи рацери.А накарай го да си даде книжката :lol:
На него му е лесно с/у 20-50-100-1000лв да си остане в него и пак си кара като си му харесва на него.Докато при "дъртите" поне им светка по некоя ламба у главата.Учили са се по друго време и са с друг манталитет,който трудно се оправя.Ама гледата да се нагаждат хорат.Не като сегашните.Взел книжка и света му е в краката :x

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Пон 06 окт 2008 15:53

LILO&STICH написа:
Oxyde написа:
LILO&STICH написа:

чакай бре,за кво общо благо говориш :roll:

Ми погледни пикльовците дето взимат книжки с/у 10лв. и се правят на големи рацери.А накарай го да си даде книжката :lol:
На него му е лесно с/у 20-50-100-1000лв да си остане в него и пак си кара като си му харесва на него.Докато при "дъртите" поне им светка по некоя ламба у главата.Учили са се по друго време и са с друг манталитет,който трудно се оправя.Ама гледата да се нагаждат хорат.Не като сегашните.Взел книжка и света му е в краката :x

Отклонихме се от темата нещо..говорихме за едно ,а сега намесихме всички хора с книжки...дискутирахме малко сравнихме мнения..и май стана време за катанецу :lock:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 06 окт 2008 16:39

ама естественно че всички дето са в колите са потенциялни бре човек.Чете ли новото предложиние за младите шофери :!:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”