Темата е почти безмислена. Първо, трябва да се види кой какво може да докаже.
Реално, ако наистина си получил нещо, което не ти се полага, си длъжен да го върнеш. И ако има начин банката да докаже, че това не са твои пари, а е станала грешка, то има реален шанс да ги върнеш.
Общо взето си чешем езиците тука ...

"Oткраднати" пари от банка ДСК
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- sub4o
- Автомобил: Seat Ibiza
- Двигател: AUB 2003
Re: "Oткраднати" пари от банка ДСК
Случая се задълбочава... Сега разбирам, че от сметката на майката на приятелката ми в банка ДСК са източени 510 лв. Как? Въпросната майка е инвалид и получава инвалидна пенсия. Поради причината, че е инвалид и има известни проблеми с прдвижването не ходи често до банкомат, за да проверява наличността по сметката си. Оставя инвалидната пенсия да се събира и при натрупване на по-голяма сума я тегли наведнъж. С голяма изненада открива, че въпреки не е теглила пари 6 месеца, по сметката й има смешна сума. Веднада отива в банката да иска разпечатка и се установява, че всеки месец след превеждането на пенсията й до 1 седмица е изтеглена. На разпечатката се вижда, че парите са теглени от банкомати на ДСК в крайни квартали, които са доста далеч от дома й. От банката казват: "Това си е лично ваш проблем, не сте си съхранили правилно ПИНа. А и сумата не е кой знае колко голяма." При искане за предоставяне на записите от охранителните камери заявяват, че се пазят само 1 месец. Е, питам колеги, на какво прилича това? И не се ли случва тази случка на правилния човек. При нов разговор, след като вече и ние "дължим" на ДСК $800 казват, че записите се съхраняват 1 година и ще видят какво могат да направят по случая. Аз съм съгласен всички да сме честни, те поемат тяхната неустойка и връщат 510 лв., а ние ще им върнем $800. Най-много се възмущавам от наглостта на ДСК. Банката е господ, тя винаги има право. Ние сме стадо безмозъчни и безгръбначни твари, дръзнали да обезпокоим Всевишния. Поверяваш им парите си, а те после те правят на маймуна, че не си поддържат банкоматите, после пак си виновен като не си гледат работата. Нека бъдем хора, всеки да призна грешката си и да се уважаваме.
sub4o написа:...
В случая са в грешка. Картата не е открадната, следователно трябва да ти възстановят сумата - те не са си опазили банкоматите.
За това вече можеш да си ги гониш до дупка. Поразрови се в нет-а, преди време имаше доста информация какво трябва да се направи.
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
dobrin написа:Темата е почти безмислена...
Общо взето си чешем езиците тука ...
отдавна мисля така
Върни се в “ОФФ-Топик - други”