Гласувахте ли ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Гласувахте ли?

Да
108
52%
Не
98
48%

Общо гласове: 206
One
Автомобил:
Двигател:

Re: Гласувахте ли ?

Мнениеот One » Вто 09 юни 2009 7:57

Гласувах и пак ще гласувам, и призовавам всички с поне капка мозък в главата
да гласуват

в друга тема го написах пак ще го направя

избирателната система у нас е такава, че гласовете на тези, които не са отишли до урните се преразпределят мандатно и т.н кретения за партиите събрали най-многто гласове

така партия Х ако при гласували над 50% би вкарала в парламента 10 човека, при гласували 30% ще вкара 100 - образно казано ,за да ме разберете !!!!

Вашият непуснат глас пак се преразпределя , но както системата реши !!!

Пуснете зачеркната бюлетина, нарисувайте трипръстия знак или каквото си решите, но отидете до урната !!!!

Потребителски аватар
archimedes
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот archimedes » Вто 09 юни 2009 8:24

КОНСТИТУЦИЯ

Глава първа
ОСНОВНИ НАЧАЛА

Чл. 1.
(1) България е република с парламентарно управление.
(2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.

Ако сега нe упражним тази власт, кога?

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Вто 09 юни 2009 8:40

archimedes написа:Ако сега нe упражним тази власт, кога?

И аз искам да упражнявам власт :drunk
За парламентарните съм на линия.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 09 юни 2009 8:55

гласувах...
миналите избори не гласувах, точно си мислех, че се превръщаме в нормална държава и мен лично не ме брига кой ще управлява, защото моя бизнес си върви и греда, сега отново влизам във фаза и ще гласувам нон стоп за някаква промяна

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Вто 09 юни 2009 9:02

Не, не гласувам. И не мрънкам.
От години чакаме някой да дойде и да ни оправи ... е, оправят ни.
Държавата няма да тръгне напред само с един вот, трябва гражданско общество и все някой да започне да спазва законите ...

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Вто 09 юни 2009 9:05

Както каза Пичагата, разбирам да сме цъфнали и вързали и да няма толкова голямо значение кой ни управлява както на Запад, да си седим по градинките и да пием бира на изборите. Ама в нашето положение, ... е съжалявам, но който не гласува прецаква мен, защото аз на такива неща на се кефя, най-грубо казано. Вместо да се чудите как да си оправдаете апатията и мързела, отидете и пуснете един невалиден глас, или гласувайте за съседа отгоре, или за зелените да спасите горите, но не избирайте индиректно тая пасмина, която за нищо не става. Поне дайте шанс на другите, дето са "същите маскари", може този път да крадат по-малко, което ще е огромен напредък! Или най-малкото гласувайте за тези, които ви предалгат нови лица, може пък да не са същите...
Кво гражданско общество искате, като дори не гласувате? Там, където не се гласува и изборите са предварително решени няма гражданско общество. Казва се диктатура под различните и форми.

Последна промяна от dobrin на Вто 09 юни 2009 9:14, променено общо 2 пъти.
Причина: Достатъчно ясно е мнението и без конкретни примери. Нека не навлизаме в политически дебати.

Потребителски аватар
StefanDragnev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот StefanDragnev » Вто 09 юни 2009 9:06

Говорите колко зле е нашата държава, добре но паралелно с това се замислете .. колко добре ни е така ... :roll:

Потребителски аватар
FaTDoG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот FaTDoG » Вто 09 юни 2009 9:07

Не гласувах, след месец пак няма да гласувам, щото демокрацията ми го позволява. Ще си мрънкам щото демокрацията ми го позволява.

Не виждам смисъл, тъй като в парламента си седят едни и същи мътри от 20 години. След 20 години пак ще са същите. Новите не са по различни от старите и идеята им е идентична - кради, пък квото и ще да става после.

Ония с бусовете и преди идваха и сега идват и ще идват и нищо няма да се промени, а ако си мислите, че тия дето ги докарват вече не са на власт, много лошо се лъжете. Same shit, different day.

И както агитирате да гласуваме, аз агитирам: НЕ ГЛАСУВАЙТЕ!!! Нека да видим кога ще дойде момента, в който управляващите ще управляват реално 100 - 200 хиляди българи.

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Вто 09 юни 2009 9:08

Аке не гласувате1 защото никой не харесвате то тогава гласувайте против тези които не харесвате :)

Последна промяна от dobrin на Вто 09 юни 2009 9:12, променено общо 1 път.
Причина: Без снимка е достатъчно ясно.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 09 юни 2009 9:09

Според теб най-добрият вариант е да стоим и да гледаме безучастно отстрани. Даже по-лошо - нищо да не правим и да мрънкаме, че нищо не става и сите са маскари.
Бай Ганьо никога няма да умре. :No

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 09 юни 2009 9:11

абе темата не е агитационна
всеки им атиква на раменете
дайте да видим просто дали повече от 38% от нас са гласували
демек съобразно с целия % гласували в държавата ние къде сме
щото аз съм на мнение, че тук има 90% умни хора

Потребителски аватар
StefanDragnev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот StefanDragnev » Вто 09 юни 2009 9:14

Аз се чудя какво правите в таз пуста държава тогава.... като за вас всичко ще е едно и също и след 50 години ... или сте мазохисти или обичате да си мрънкате ...
Нищо няма да се оправи докато българина не свикне да си ходи редовно на работа /не да закъснява с по 30 мин./, да си плаща данъците редовно, да си изхвърля където трябва буклука, не да ходи да протестира, че точно пред неговия блок е мръсно ... бе трябва да се научим да си пазим България ...

Потребителски аватар
FaTDoG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот FaTDoG » Вто 09 юни 2009 9:15

dobrin написа:...

В България всички сме бай Ганьовци и ще си бъдем такива винаги... Когато дойде някой и каже, че за 800 дни ще вкара бившите дУПЕтати в затвора и ако не го направи сам ще влезе, съм първи пред урните, още в 5.

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Вто 09 юни 2009 9:17

Гласувах за номер.........
На всички избори от 2005 година до сега съм гласувал, от тогава имам право на глас.
Само 2005 пропуснах, защото имаше кандидатстудентски изпити и не си бах в родното мяст.
Въпрос на съднание и отговорност.
На 5 пак ще ида да гласувам, защото не искам някой от Анадалоа или пък старци с по 2 бастуна и три патерици да ми определят бъдещето.
Ако ще си троша главата, да си я троша сам.
В неделя беше много топло, но гледам старци на по 70-80 години с бастуни, някои и с по два отиват и гласуват.
Знам за кого са гласували повечето, не го одобрявам, но одобрявам желантието им за гласуване. Евала на такива хора. Предишните поколения ми се струват по качествени от сега.
Мерси.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 09 юни 2009 9:21

Мда, и като не го направи и не влезе сам той в затвора, какво ще направиш?
Ще отидеш да си изтеглиш гласа ли? То да не е депозит?
Най-неправилното поведение е да се вярва на всеки нов чиляк, който се изправи и каже гръмки слова, как сите са маскари /което може и да е вярно/, и как той виждаш ли ще пребори корупцията...
Магаре да е, важното е да е ново - така се гласува в БГ. Това трябва да се промени, но и трябва да се гласува. Замислете се защо в най-развитите демокрации управляват едни и същи партии, с една две по-малки за подгласници. Такива рицари на бели коне там няма, дето все идват и спасяват народа от тиранията на предните. Причините са комплексни, но най-вече заради основанието за гласуване. Да дадеш глас "за", а не "против".

Върни се в “ОФФ-Топик - други”