Поредната гавра на КАТ - посред бял ден

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Re: Поредната гавра на КАТ - посред бял ден

Мнениеот GTspecial » Чет 29 апр 2010 23:27

Акта най-вероятно ще отпадне поради некомпететно съставяне от страна на ПП
Никой не оспорва некомпетентността на съставяне или цитиране на закона :да:
Възможно е да се допуска такава небрежност, защото няма кой (или по-точно много трудно)
може да се оспори некомпетентността на контрольорите..
може цяла вечер да давам примери, в който се проявява небрежност, некомпетентност, незнание, корупция
или каквото и да е от тяхна страна..
относно този мним свидетел, който всъщност не е свидетел, ако се докаже, че не е свидетел
не може ли под съдебна отговорност да се подведе?

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Чет 29 апр 2010 23:33

дисциплина му е майката

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Чет 29 апр 2010 23:45

Трябват дисциплина,толерантност,правила!Ами сега??? :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
heimdal
Автомобил: VW Polo
Двигател: 1997

Мнениеот heimdal » Пет 30 апр 2010 0:14

Точно това си мисля, дали е имало такъв прецедент за оспорване на "свидетели",
както и правото автоконтрольорите да се пишат като такива.
А иначе - да.
Колкото до г-на с 30 години стаж зад волана, да заповяда в лудницата тук да кара всеки ден сред изроди. За съжаление аз също не съм образцов водач, имам едни 2 акта - онези с принудителното преместване. На единия ми бяха написали 5 нарушения.
Включително "преминаване през остров" маркировка М15 беше. Е как ПРЕМИНАХ та ми вдигнахте колата :) Питам аз и отговор не искам.
Как да е, тогава само с поредното четене на закони/правилници си написах възражението и паднаха 4 от 5. За 5-тото пред себе си бях виновен и не съм се правил на луд - приех си справедливо написаното постановление. А можеше и него да оспорвам и предполагам щях да създам прецедента за проблемното място на което и до ден днешен спират автомобили. Да не споменавам
че тогава около моята имаше още 4. И вдигнаха точно моята, и не се върнаха за другите ?
:)

Прекалено за "безсмъртни" се имат. По закон имаме малко права - важното е не само да си знаем правата но и да си ги търсим.
Докато ги има.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 30 апр 2010 8:05

случайно сантафето да е обръщaно след удaра :roll:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 30 апр 2010 10:24

Абе вие добре ли сте :screwy :screwy :screwy
Я като сте толкова отворени ми кажете тролеите в коя лента се движат на кръговото? А като тролея е в най-дясна, а ти искаш да излезеш кво правиш? Минаваш през него или го изчакваш?
След като нашия човек си държи лентата, а другия иска да я смени, другия трябва да го изчака.
Още повече, че другия не е пуснал мигач.
Още повече, че схемата, нарисувана от куката няма нищо общо с кръгово движение.
Още повече, че са викнали "свидетел".
Още повече, че са си говорили там нещо в патрулката...
Ай сиктир, на всички ни е ясно кво е станало, ама се правите на...

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 30 апр 2010 10:41

ISRalien написа:Абе вие добре ли сте :screwy :screwy :screwy
Я като сте толкова отворени ми кажете тролеите в коя лента се движат на кръговото? А като тролея е в най-дясна, а ти искаш да излезеш кво правиш? Минаваш през него или го изчакваш?
След като нашия човек си държи лентата, а другия иска да я смени, другия трябва да го изчака.
Още повече, че другия не е пуснал мигач.
Още повече, че схемата, нарисувана от куката няма нищо общо с кръгово движение.
Още повече, че са викнали "свидетел".
Още повече, че са си говорили там нещо в патрулката...
Ай сиктир, на всички ни е ясно кво е станало, ама се правите на...

я по спокойно с тона

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Съб 01 май 2010 17:52

Така като гледам след като изчетох цялата полемика... ще излязат прави колегите които предположиха някаква форма на съревнование между шофьорите.

При детайлно разглеждане и съпоставка с реални условия... виновни са и двамата.

Справка, кръговото "Руски мапетник", кръговото "Панаира " в Плд. ,кръговото в Монтана, кръговото Пазараджик, кръговото Враца..

Неадекватно е поведението на номер 1 ,при положение ,че отляво хем на огледалото хем като сянка иде SUV,може и да е луд..ми пусни го..другото си е за теб.

По същият показател SUV-а понеже е " гоуем" карай да върви,сичко газим....

Няма логика да си от външната страна и да обикаляш по най-дългата дъга на кръговото и да не излезнеш на 1 изход ,че и на 2-ия.. или си ненормален ,или търсиш правилният изход..последното ок, ама изчакай ,спри, набии авариините и се куми тогава...Пробвайте го кадето искате и ще бъдете отнесени..особено в Плд.

Няма кръгово без знаци.. макар и малоумни, справка Руски паметник. Доктор Димков препоръчва 2 броя актове, за нереална преценка, и на двамата водачи да си им е за урок.

Инак най лесно е да се забиеш в някоя залухана патка дето не гледа ,с назидателна цел ама после какво правим ,едно големо нищо.
айде някой да ходи да пише актовете.
:Mr Green Fun

Потребителски аватар
LiRiX
Автомобил: SEAT LEON
Двигател: AUS 2001

Мнениеот LiRiX » Нед 02 май 2010 22:07

Кой крив, кой прав не знам, но и двамата "не са се видели", което е странно. Нито джипа гледа в дясно нито другия в ляво.
Другия път обеца на ухото :) трябва да се пазим все пак... едва ли има безгрешни хорица.

Потребителски аватар
kc_3011
Автомобил: VW Bora Variant
Двигател: AUS 2000

Мнениеот kc_3011 » Пон 03 май 2010 21:36

Добре де, може и да съм пропуснал, но в крайна сметка на това кръговото няма ли пътна маркировка. Имам предвид стрелки за посока на движение. Поне при нас в Бургас е така и на трите кръгови кръстовища: най-дясната лента е само направо, средната е неправо и наляво и лявата лента е за наляво. Изключително несериозно ми звучи да правиш ляв завой от крайна дясна лента. По-често съм очевидец от лява лента да се мъчат да продължат направо и тогава засичат завиващите на ляво от средната лента. Така поне е в Бургас. Разбира се, ако в случая говорим за липса на хоризонтална маркировка, нещата биха изглеждали по различен начин ;)

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 03 май 2010 22:00

хехе,в София няма маркировка дори и пред президенството :Mr Green Fun

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 03 май 2010 23:19

LILO&STICH написа:хехе,в София няма маркировка дори и пред президенството :Mr Green Fun

Баш пред президенството и БНБ сложили наскоро нова, онзи ден и аз се зачудих на новичките линии :mrgreen:
Интересно ми е същия този спор пренесен в кръговото на 4-ти км. Там всеки си излиза от която лента иска, не помня да съм видял някой да излиза от най-дясна, то в нея изобщо никой не кара:-)

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 04 май 2010 8:25

На 4ти бегло се вижда маркировка, която очертава кръг с прекъсната линия преди крайната лента.
Тоест там Сантафето е виновно отвсякъде, защото за да излезне трябва да смени лентата.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 04 май 2010 8:31

Приятелят на hemidal не е виновен. В кръговото има ленти. Джипа трябва да се престрои от лява в дясна лента за да излезе от кръговото и така е отнел предимството на другия човек.

Колкото за лентите и десния завой - освен ако дясната лента не пише че е само за десен завой няма проблем да се кара направо. Но десен завой от лява лента....това мноооого рядко го позволява маркировката и то на път с доста ленти.

Последна промяна от theultimate на Вто 04 май 2010 17:18, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Вто 04 май 2010 16:57

Схемата на полицая е по-правилно нарисувана за това кръстовище. Всъщност колелото в средата на кръстовището е толкова широко, колкото тревната площ в средата на булеварда. Т.е. колите не се движат за известно време в "колело", както е на паметника Левски (за това се сетих в момента)и на рисунката на колегата, а наближавайки кръстовището си вървят направо и преминават през него. Лентите са прави през кръстовището, а не кръгообразни. Така че автомобил №2 няма причина да пресича дясната лента, за да се движи направо след кръстовището. По-скоро №1 се е опитал с лява маневра да навлезе в средната лента за движение (в желанието си да продължи по колелото) и е пресякъл пътя на №2. И е сгазил лука...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”