Глобал Маркетс. Лъжци! Атлантик кепитъл - ново име!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Re: Глобал Маркетс - тормоз и лъжи!

Мнениеот maxpayne » Чет 12 авг 2010 14:03

Да използвам случая да питам - играете ли на форекс?

Последна промяна от Varbona на Чет 12 авг 2010 15:41, променено общо 1 път.
Причина: По-добре използвай темата http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=67&t=84360?

miki_999
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miki_999 » Пет 13 авг 2010 11:30

И на мен се опитаха да ми продадат акции от Apple :) Като гледам колко народ са изтормозили се замислям има ли възможност да се подаде някакъв вид колективна жалба, с цел даване на гласност и съответно по голям ефект. А иначе идеята с импулсния телефон е доста свежа :) :lol:

Потребителски аватар
heimdal
Автомобил: VW Polo
Двигател: 1997

Мнениеот heimdal » Пет 13 авг 2010 23:18

Спокойно !!! В България преоткриват топлата вода с телемаркетинга :)
Някой изселник е видял как тормозят хамерикансите - да им продават тинтири минтири по телефона ...
Бягааай, не случайно в Asterisk има "torture telemarketers" :-D

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Пет 13 авг 2010 23:40

Тези май само на мен не са ми звъняли mhihi

magiaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот magiaa » Чет 19 авг 2010 17:49

Йордан Моллов е ненормален, този човек може да измисли всякакви схеми!
Не се учудвам за новата им стратегия. Всъщност какво стана с лубриканта? :D

magiaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот magiaa » Чет 19 авг 2010 20:10

Аз разгледах този форум и фейсбук групата, доста задълбочено. Бивш служител съм и мога да кажа, че момчетата които звънят , не са виновни, натискат ги здраво! А всеки се бори за оцеляване. Защитата от страна на служителите е липса на всякакъв професионализъм. Тяхната работа не е да се защитават, а да направят така, че хората да са доволни от тях, като имат забранителни листове, да ги изпълняват.
Имат клипове в youtube и profit.bg , заслужава си да ги видите. Когато се види ръководния екип, всеки може да си направи сметка за начина им на управление!
Много ми хареса идеята за лубриканта, мисля че им трябва! Интересуват се едновременно от мъже и жени, а някои се писали обвързани и още какво ли не. Това не ми се вярва....Тези хора няма никой да ги търпи, повече от 24 часа. Факт е, че любовта за някои хора там е на първо място!!!!!
Може би има начин да им се намерят личните телефони, трябва да проверя останали ли са от старите колеги, защото персонала се сменява постоянно!
Тук се сещам за обявите, които пускат за работа и начина на подбор на персонал и така нататък!

jims
Автомобил:
Двигател:

Re: Глобал Маркетс - Global Markets - Измама и тормоз

Мнениеот jims » Пет 20 авг 2010 8:21

-

Последна промяна от jims на Вто 10 юни 2025 11:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пон 23 авг 2010 14:49

Убеждать людей приобрести то, что им не нужно, на деньги, которых у них нет, чтобы произвести впечатление на тех, кому до этого нет никакого дела, — сегодня это мошенничество стало поистине виртуозным.
Виктор Папанек о реклам

Да убеждаваш хората да си купят нещо, което не им е нужно, с пари които нямат, за да направят впечатление на тези които си нямат и понятие. - в днешно време това мошенничество е наистина виртуозно.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 03 сеп 2010 11:15

ХАХАХА Днес пак ми звъня Михаел Колев 0882334804.

Диалог:

- Вие на каква длъжност сте там?
- Нямам длъжност.
- Е как така?
- Еми просто си звъня.
- А защо ми звъните?
- Ми просто ей така....
- Свържете ме с Моллов?
- Моров?
- Управителя Моллов!
- Ммонров кой?
- Вие не знаете ли кой е управителя на Глобал Маркетс?
- Ми честно казано не знам!

Е ТОВА СА БРОКЕРИ!!!! ОБРАЗОВАНИ И ИНФОРМИРАНИ!!!!!!!!

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Re: Глобал Маркетс. Измамници! Тормоз!

Мнениеот williams_vn » Пон 20 сеп 2010 15:34

даи им моя телефон и аз да се забавлявам много ще ми е интересно да си говоря с тях

broker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот broker » Съб 23 окт 2010 23:24

За начало!
Аз работя в Глобал Маркетс ООД лицензиран инвестиционен посредник, притежаващ лиценз № РГ-03-0227 от 13.08.2008г., издаден от Комисията за финансов надзор по Решение № 799-ИП от 16.07.2008 г., и е вписан в регистъра на КФН.

И продължаваме:
1) До създадетля на темата: след като във ФБ управителя на компанията, г-н Моллов любезно Ви помоли да му кажете имената на фирмите си и телефонните номера, на които не желаете да се звъни, защо отказахте? Искате ли да не се звъни, или просто сте егоцентрик и си правите самореклама, чрез всички тези форумни теми, ФБ групи и т.н.? Бил сте казал на някого, той Ви обещал... ако аз 10 пъти звъня в офиса ви и секретарката казва, че ще Ви предаде, а после не Ви съобщава - виновен ли сте Вие, че не сме се свързали? (да не задалбочавам, че хората с които говорите не могат да редактират базата данни и както вече сигурно сте запознат, дори и да се случи това, следващият месец когато ЗАКУПИМ новата, номерата и фирмите Ви пак ще са в нея, единствено ако номерата Ви са в блеклиста, който съществува в офиса няма да получавате обаждания - ако накой се обади на номер от блеклиста рискува да бъде моментално уволнен).

2) Сега до измамата: Споменавате акцийте на Apple които са Ви предлагани в края на Юли и началото на Август - за справка - цената им е била около $250 - към днешна дата се търгуват на цена $308 :screwy страшно измамени щяхте да останете с приблизително 25% ПЕЧАЛБА за по малко от 3 месеца! :idea:

Сега дано сте разбрали как се издържа компанията и как някой хора са спечелили с "подвеждащата" информация която сме им предоставили :applause:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 24 окт 2010 9:11

За начало:
http://www.mee.government.bg/zp/doc_zp/ ... iki_A5.pdf
Като така и така си говорим за black list-и
...
Освен разгледаните по-горе конкретни заблуждаващи търговски практики,
Законът за защита на потребителите изброява и конкретни агресивни търговски
практики, известни като „черен списък” на агресивните търговски практики.
Търговските практики съдържащи се в този списък се разглеждат като агресивни
при всички случаи, без да е необходима преценка дали са използвани тормоз,
принуда, включително физическа сила или необосновано влияние. Накратко тези
практики са:

...Многократното изпращане на непоискани търговски съобщения до потребителя
по телефон, факс, електронна поща или всяко друго средство за комуникация
от разстояние, с изключение на случаите, предвидени в закон за изпълнението
на договорно задължение;
...
Доколко този текст се отнася към този вид ъъъ...досадници аз лично не мога да преценя :wink:
А,да не забравя-честито на Стив Джобс и на всички забогатели покрай него mhihi

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Нед 24 окт 2010 10:31

broker написа: ...акцийте на Apple които са Ви предлагани в края на Юли и началото на Август - за справка - цената им е била около $250 - към днешна дата се търгуват на цена $308 :screwy страшно измамени щяхте да останете с приблизително 25% ПЕЧАЛБА за по малко от 3 месеца!...

Утре ако акциите на Apple паднат какво прайм? Никой не е застрахован. Или пък курса на долара или еврото се разиграе? Само недейте казва, че акциите им ще вървят все нагоре и нагоре. Такива бързи и лесни забогатявания като на филмите, на живо са голяма рядкост. Това обяснявате ли го на клиентите Ви?

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Глобал Маркетс ПИРАМИДА

Мнениеот Vlad777 » Нед 24 окт 2010 10:49

Г-н "брокер", аз съм отлично запознат с темата за телемаркетинга и black list. Работил съм в организация с над 300 души на телефона, които работят на американския пазар и предлагат услуги. Когато един номер е в блеклиста те НЕ МОГАТ да го изберат. Просто телефонът и централата от която избират не им позволява да го направят :idea: Така че каквито и бази данни да се заредят централата автоматично филтрира номерата, които са в блек листа. :idea: Това се прави ЕЛЕМЕНТАРНО, но явно е непостижимо за този "лицензиран инвестиционен посредник"...

След като ми се обаждате десетки пъти и аз ясно и категорично заявявам, че не желая да получавам повече обаждания на този номер, защо трябва да си давам телефона на някой си във фейсбук :screwy

Всички знаем как се взимат лицензи в България mhihi Така че цитатите "лицензиран" и "притежаващ лиценз" си ги запазете за балъчетата, на които звъните mhihi

На мен служители от глобал маркетс са ми обещавали десетки пъти, че няма да ми се обаждате повече и НЕ СТЕ УСПЯЛИ ДА ГО ИЗПЪЛНИТЕ. Това ме кара да подлагам на съмнение ВСЯКА дума, която е казана от ваш представител. :idea:

И как няма да е така, като неграмотни 18 годишни телефонисти се представят по телефона за брокери... То при вас всеки е брокер... Колкото те са брокери, толкова и глобал маркетс е фирма, на която може да се има каквото и да е доверие :idea:

Ето линк към обява за работа в jobs.bg: http://www.jobs.bg/f1003818

Изисквания:
• предварителен опит не се изисква
• средно образование
• отговорност, желание за научаване на нови неща
• комуникативност
• интерес в сферата на финансовите пазари
• амбиция за повишаване на квалификацията
• работливост и издържливост
• съответстващ бизнес вид

ВСЕКИ, който има СРЕДНО образование е БРОКЕР в тази фирма :applause:

Супер сте, ама ЧЕП ЗА ЗЕЛЕ НЕ СТАВА ОТ ВАС! Може ли един брокер да управлява пари без предварителен опит и образование?!????

broker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот broker » Нед 24 окт 2010 14:48

По ред:
1)Не разбирам защо някой си мисли, че хората умират да си говорят с "бизнесмени" които ги псуват като каруцари или с две думи - хора които няма как да им станат клиенти (губи се времето и на 2те страни), на никого не се изпраща мейл или факс, без преди това да е разговаряно по телефона (изключения сас случайте, когато мейла е взет от секретарка и то при първи опит за връзка с човека, с уговорката да му бъде предадено, че ще получи мейл(също не особено толерирана в офиса практика, но някой нови момчета си го позволяват), след това ако не прояви интерес не се заблуждавайте, че някой ще Ви праща 1000пъти поща, от която той самия няма какво да спечели - близко до логита?)

2)Разбира се, при търговията на борсата никой не може да Ви даде гаранция или да Ви обещае печалба (ако го направи, тогава вече е измамник), всеки брокер може само да анализира и прогнозира(на сайта ни има качен списък с последните 20 анализа на компанията ни - в над 90% прогнозите са верни) и пак ДА - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се обяснява на клиента за риска акцийте да поевтинеят, както и начините с който ограничаваме загубата до миниму, това се прави още по-телефона, и отново ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на срещата в офиса! Ако някой от форумците е бил на среща нека каже откровено, обяснено ли му е!
Малко допълнение - след срива на борсовата търговия в САЩ, пазарните индекси са реализирали ръст от близо 100% за година - това според вас на поевтиняване на акциите на компанийте ли се дължи? Да не говорим, какво ще стане, ако пак напечатат долари както се очертава - докато миналия път спасяваха компанийте-сега ще разкрият нови работни места, тъй като това им е главният проблем за момента, (при миналото пускане на "свежи" пари в икономиката, пазарите направиха ръст 50% за 3 месеца, дали пак няма да се случи същото?)
А относно забогатяванията - колко от най-богатите хора в света са такива точно заради борсова търговия? (втори Бил Гейтс няма да се роди!)

3) Доста силни реплики по адрес на лицензирана компания - пирамида, перачница на пари? Надявам се имате "топките" да застанете зад думите си, и да ги докажете :|
А в България или не лиценза си е лиценз, същото мога да твърдя и аз за вашата фирма с каквото и да се занимава - схващате логиката предполагам, а след като не сте от "балъчетата" дето се бъхтат в тая държава и работите за такива големи компаний, не знам какво правите при на "балъчетата" в България :)
Относно блеклиста, връщам се на темата за секретарката - ако аз кажа на нея, а тя на вас не - Вие в прегрешение ли сте?
Ясно ви е предполагам, че момчетата на телефона, не вземат решения, единствената им работа е да се свързват с клиентите и да предлагат това което найстина обучените хора, са взели като решение, винаги до тях има мениджър, който следи какво точно говорят, и ако си позволяват волности не се задържат дълго, точно поради факта че материята е доста специфична и всяка неточна дума, може да подведе клиент и да коства лиценза на фирмата!
А доколкото помня г-н Моллов доста любезно Ви предложи да се свържете и да изгладите недоразуменията, просто защото ФБ и този форум са единственото място където, може да осъществи връзка с Вас! Мисля, че вие бяхте този който отказа телефонен разговор или среща - от какво тогава недоволствате, типичен пример за Българско "балъче" - "аз искам нищо да не правя - но нещата да станат както аз ги искам..."
Точно за това и продължавате да получавате обаждания, защото номера Ви не е в блеклиста и АПИС ни го продават всеки месец в новата база, така че, моля - въздържайте се от коментари на неща с който не сте запознат! (дали централата допуска обаждане или не).
Отново Ви предлагам, кажете ми начин за връзка с вас, и ще направя необходимото да се свържем и да бъдете добавен в блеклиста, как да не звъним на номер който не знаем :gruebel
Относно обявата, за да говориш по телефона не се изисква нищо повече от добра дикция, и елементарна говорна култура, на интервю идват средно 50 момчета на седмица - остават около 5, в 99% от случайте - тези който учат финанси и са наясно, с възможностите за реализация в професията, или мислите че магистър по финанси ще седи да говори с по 100 човека на ден по телефона :063:
Въпроса е в това, че найстина в България доста малка част от хората са наясно, че могат да търгуват на световните капиталови пазари, за това е телемаркетинга, иначе още 20 години да си седим и да се оплакваме как са ни окрали комунистите и как всеки който дойде на власт прави същото - bullshitz!

:неграмотно

Върни се в “ОФФ-Топик - други”