Инициатива за почистване на България за един ден 09.04.2011

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Re: Инициатива за почистване на България за един ден 09.04.2011

Мнениеот mely » Чет 07 апр 2011 8:19

DarkForce написа:Здравейте,
дълбоко съжалява,че има хора, които смятат, че задълженията му към обществото се изчерпват с плащането на данък и от прага на дома му навън нищо не го интересува.
жалко е!

Ама ти наистина май не разбираш за какво иде реч.80% от колегите които казаха че няма да чистят не го правят от мързел ,а по съвсем други съображения които ти не искаш да разбереш .

"помогни си сам, за да ти помогне и Господ" - от ония горе чакам помощ за друго.Ако ти имаш бете Гойко за господ е друг въпрос.
По твоята логика - следващата инициатива на някой /който иска да си трупа дивиденти на гърба на хората/ може да е "Да закърпим България" е тогава да нарамваме лопатите и асвалта и да ходим да пълним и дупки пък общенарите ще инспектират коя е добре запълнена и коя не.Ама да не викаш тогава "- ама аз винетка ...такова..."
Не ни мързи и с удоволствие ще слезем да помогне да се почисти ако видим че ония на които това им е работата не се чешат по задниците и да ми казват как ние да чистим пък те видиш ли ще направят реверанс да осигурят чували за смет.Ама да бързаме че да не свършат.Аман бе..

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Чет 07 апр 2011 8:31

mely,
зад тази инициатива стои една медия, няма политически окраски и прочие "трупане на дивиденти"
ако теб те устройва да е кочина около теб, и ще търпиш докато някой евентуално дойде да ти почисти - твоя воля!
Това е инициатива "взета на заем" от далеч по напред от нашето развитие държави - значи и там този проблем съществува и не е решен !
Аз продължавам да твърдя, че ако ти лично се ангажираш с почистването след това ще си по-малко толерантен към тези, които си позволят да цапат!
И ако един път огромния боклук бъде премахнат, след това ще е много по-лесно на комуналните фирми да поддържат чистота
Ако те не го правят твое право е да отидеш пред общината и да им търсиш сметка за това!

Аз пак да попитам колко биха протестирали пред общината с реални искания тя да си спазва задълженията
да осигурява реда и чистотата на нейната територия - отново за липсващото гражданско общество повдигам въпроса :)

:beer

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Чет 07 апр 2011 10:19

Моят принос към почистването на България е целогодишно да не хвърлям боклуци по земята, а да търся кошче.
Другото да го оправят данъците, достатъчно големи са. Сметнах, че като живея сам в апартамента в центъра, толкова е голям данък Смет, че всеки плик с боклук, който изхвърлям в контейнера ми струва към 2лв. :shock

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Чет 07 апр 2011 10:22

DarkForce написа:ще цитирам две поговорки от родния фолклор:
"насила хубост не става"
"помогни си сам, за да ти помогне и Господ"

Само да ти общясня - не е насила - плащам си доброволно, защото закона го изисква, в протвен случай ме търсят да си платя. Така че хубоста е платена с парички.

Помагам си сам - работя по цял ден и изкарвам пари, от които ми удържат данъци, както и плащам такива за съществуването си. Помагам си, ама Господ не ми помага.

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 07 апр 2011 10:33

DarkForce написа:mely,
зад тази инициатива стои една медия, няма политически окраски и прочие "трупане на дивиденти"
ако теб те устройва да е кочина около теб, и ще търпиш докато някой евентуално дойде да ти почисти - твоя воля!

Именно тази медия имах предвид.Що не вземат да направят кампания "да вкараме политиците в пътя" или "да накараме политиците да не крадат толкова".Взе да ми писва от техните кампании и "-Благодаря ти България".То домове ли не строихме ...кво ли не беше.
Около мен е чисто.Имам претенциите Стара Загора да е един от чистите градове.При нас да ти кажа честно общината си върши работата и с по леки подръчквания нещата се оправят .
Милослав написа:Помагам си, ама Господ не ми помага.

Не съм от вярващите ама щом сме живи и здрави да работим - значи помага.Тази помощ имах предвид и по горе.
Казвам ЖИВИ ,защото и онези на Титаник били здрави ама... :shock

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Чет 07 апр 2011 10:35

ОК съгласих се, въпреки че не визирам твоето мнение, а това на колегата.
Иначе си прав - това че сме живи и здрави стига.
Метафорично - Общината не ми помага.

:beer :beer :beer

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 07 апр 2011 10:39

Милослав написа:ОК съгласих се, въпреки че не визирам твоето мнение, а това на колегата.
Иначе си прав - това че сме живи и здрави стига.
:beer :beer :beer

Разбрах ,само те подсетих че Ония и с това да помага стига.
Милослав написа:Метафорично - Общината не ми помага.

В това съм сигурен че е така.Затова да искаме от тях просто да си вършат работата.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Чет 07 апр 2011 11:35

DarkForce написа:Това е инициатива "взета на заем" от далеч по напред от нашето развитие държави - значи и там този проблем съществува и не е решен !

Всъщност не мога да се съглася.Идеята е взета назаем от Естония.Чак да са далеч по-напред...

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Чет 07 апр 2011 12:00

feikot написа:
DarkForce написа:Това е инициатива "взета на заем" от далеч по напред от нашето развитие държави - значи и там този проблем съществува и не е решен !

Всъщност не мога да се съглася.Идеята е взета назаем от Естония.Чак да са далеч по-напред...

feikot,
Миналата година в Словения чистиха по този начин, тази отново ще го правят - а тя е една от държавите в Европа с най -висок стандарт на живот !
прибалтийските републики са редовни от 2007 година, Португалия и Испания също, сигурно има и още и още
както и да е
не в това е въпроса
Всеки сам решава за себе си какво и как да прави, но не мога да приема едно от малкото неща, които наистина зависят от нас да не се правят и да търсиш причини и повод да си срещу него !

mely написа:Затова да искаме от тях просто да си вършат работата.

mely, и как точно го искаш, как ти предявяваш иска си ? - тук при нас във форума или... ?

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 07 апр 2011 12:11

Първо - не видях никой от колегите да е против инициативата, а само изказаха мнение дали ще участват и ако не защо.Така също и аз не съм кзл че съм против ,което не значи ,че за нещата за които не съм против трябва да ги подкрепя.
Второ - ако си направиш труда да прочетеш един мой по преден пост - ще разбереш как....Ако не ти харесва моя начин
mely написа:"Наритвам " редовно отговорникът на мангалите да не дремят,звъня в общината като изгасне уличното осветление,като разкопаят ги гоня до дупка да си го оправят в най кратък срок и КАЧЕСТВЕНО но така ли трябва да е всеки път

Кажи ми как трябва да го правя.Може пък да имаш по добра идея но ако е като горните от рода на " помогни си сам за да ти помогне и господ" моля те не я споделяй.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Чет 07 апр 2011 12:21

А и в крайна сметка,защо трябва да се стига до там.Ами да направим следното-да не плащаме винетки,да не плащаме такса смет и т.н.,ами да се събираме,да чистим,да се събираме и да оправяме дупките и пътищата,да се събираме и да строим разни неща :screwy
Нали в крайна сметка за това ми отиват парите мамка им.Прав си,че ако не ги ръчкаш в ребрата,няма да си свършат работата като свят.Прав си,че ако не досаждаш и не звъниш насам натам,ще хвърлят 2 лопати чакъл върху дупката изкопана в асфалта положен миналото лято,който си чакал 10на години...Защо се случва така ?

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 07 апр 2011 13:04

За пари :idea: Ако оправят дупката като хората следващата година няма как да вземат пак пари защото дупка няма да я има Някой от вас дали е обърнал внимание на новите контейнери за смет в София че точно на третия ден са без капак и всичко от тях лети а на петия са без дъно Който го влече да чисти ал лично в този цирк нямам намерение да участвам

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Съб 09 апр 2011 1:25

... а защо тази медия като държи на европейския стандарт не поведе хората да "поискат" от отговорните европейско поведение на държавни служители! :beat_butt2

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Съб 09 апр 2011 2:26

Аз лично смятам, че трябва да се правят такива инициативи редовно. Е, не като едновременшните ленински съботници де... mhihi .... не ме разбирайте погрешно. Макар с носталгия да си спомням олко беше чист градът в моето детство.
Просто сме станали такива, че гледаме у дома да е чисто, в колата - също - а че по улици и градинки е смрад и кочина - това като че ли не го забелязваме.
Яд ме е че плащам безбожна такса смет, която отива в джоба на някой. Но в същото време не ми се живее сред боклуци.
Да, щях да се включа, ама се оказа че трябва да съм на работа.

Потребителски аватар
7 speed DSG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 7 speed DSG » Съб 09 апр 2011 9:34

До сега бях пред блока с идеята да помогна в почистването, купих вчера за целта 30 плика по 60 л. и ръкавици. Слизам занчи долу и .... нямаше кой да ме напсува 8)

p. s. Най-големият куриоз е, че тези които хвърлят безразборно и целогодишно всевъзможни боклушаци насам и натам, където и да отидат, НИКОГА няма да ги срещнете на подобни мероприятия. Желание и готовност имат само хората, които се съобразяват с всички и всичко и НЕ ЗАМЪРСЯВАТ ПО ПРИНЦИП.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”