Попаднах на този форум чрез гугъл, докато търсех информация за байкове. Както на автора на темата, така и на мен ми е дошъл мерака да копувам колело и имам нужда от помощ с избора.
информация за мен:
Бюджет- 300-350лв.
Ръст: 180см.
Тегло: 72-75кг.
Сега живея в София, но до лятото се местя на Панчарево, а там има къде да се кара- по полите на Витоша, по разни големи шосета към София и обратно, баири. Определено няма да е само по асфалт, но засега определено не съм тръгнал на екстремен офроуд. Въпреки това съм на 20 и имам енергия и колелото е един от компонентите,с които ще поддържам тонуса и здравето си.
Преди карах: Робифир Аризона (нямаше амартесьорче). Купихме го за 185 лева преди 9 години, а преди 6 се развали. Тук питанката ми е дали има вариант да го дам някъде и да изкарам некой лев/отстъпка?
Имам роднина много навътре в нещата с колелата, с това си изкарва хляба, но уви... живее в щатите и не мисля, че има смисъл да се свързвам с него и да го разпитвам.
Едно приятелче кара Cannondale (
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 2233_n.jpg ) и знам, че е що-годе запален... той ми каза да търся "RAM", защото DRAG са "много дървени" (това не се ли оправя с предната вилка и какви пари трябват за нея ако купя хакер?).
Също ме посъветва, ако мога да се напъна за този модел Ferrini R1, който бил 380лв. (Видях, че човека е избрал R3 най-накрая

)
ПС: Помна едни гадни преживявания свръзани със задника ми на някогашната седалка на това Аризона. Това трябва да се избегне!
Колела с цена над тази на R1 няма смисъл да обсъждаме, по-скоро нещо към 300, което ше ъпгрейдвам лека, полека.
Утре като не е празник ще мина на 5 мин от нас има някакво "Bike Box" на бул. Сливница да видя какво има, но се притеснявам, че могат да ми кажат всичко и да ме навият, да ме излъжат едно хубаво и после да съжалявам. Трябва ми нещо солидно без излишни екстри => баирите които споменах ще са умерени, да не се хванете за тях, че да ми търсите "гръм в рая" на колелата

ПС2: Симпатизирам на Drag One- там как седят нещата с вилката?