Велосипед - какъв да бъде.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Re: Велосипед - какъв да бъде.Купен Ferrini R3

Мнениеот stoi4o.d » Чет 21 апр 2011 0:12

Мда и аз не знам защо при тях е намален,а даже бях разбрал,че отново ще вдигат цените и Драг и РАМ и Крос и тн...то преди година всички модели ги вдигнаха с по 100лв,Хакерът беше някъде 200лв :shock
Не съм купувал от Скриймбайка,но поне доста го хвалят в МТБ форума :да:
Питай,ако дават 2г гаранция от Драг на рамката и монтажа го взимай.
Веломания е представителят на Драг,незнам те на каква цена го дават,ама дават 2г. от Драг :да:

Питай Скриймбайка в кашон ли идва или сглобен,че сам ако си го монтираш гаранцията не важи!

ПП Виж дали това е новият Хакер,сравни го с този http://www.dragbicycles.com/?menu=bikes&cid=5&pid=13

Потребителски аватар
BukTop
Автомобил: Impreza WRX + Polo 2F GT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BukTop » Чет 21 апр 2011 10:26

Свързах се с тях, гаранцията е пълна, 2 години. Изпращат колелото в кашон, полусглобено кормилото и предната капла ги слагали отстрани, за да не ги прецакат куриерите нещо. Доставката за стоки над 100лв. е безплатна.
Живот и здраве от другия месец ще съм с колело и аз. :)

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Чет 21 апр 2011 10:36

Размерът на рамката е от голямо значение,по-малък или по-голям водят до неправилна стойка и проблеми!
Ако не си сигурен в размера виж и пробвай в някой магазин 1-2 размера и тогава поръчвай от нета :beer

Потребителски аватар
BukTop
Автомобил: Impreza WRX + Polo 2F GT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BukTop » Чет 21 апр 2011 10:42

Ориентирал съм се към "L" висок съм около 183-4. Все пак ще пообиколя магазините, да пробвам. :) А какви са критериите за това, че един размер е точен?

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Чет 21 апр 2011 11:42

17" 42-44 M 165-175

18" 45-47 M 170-180

19" 48-49 L 175-185

20" 50-52 L 180-190

21" 53-54 XL 185-195

22" или повече Над 55 XXL Над 190 см

http://www.niko-bikes.com/blog/?page_id=564

Измери си с Калкулатор :да:

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 21 апр 2011 19:23

Малко късно се включвам, но ...
Мели честито, младо ;) :beer

Обърни внимание на гумите. Вече си го купил и е късно за замени, но си помисли за покупка на сликове :idea: Не са много скъпи, а и казваш, че по асфалт основно ще джиткаш.
Миналото лято видях голям зор със стандартните гуми (големия грайфер за газене на метър сняг) по асвалта, без дори да си дам сметка.
Един пич ме запали по сликовете/шосейните и днес търчах цял ден да търся.
Накрая намерих перфектните :)
Масовите сликове са с 1.90 широчина, а с много търсене намерих с 2,125 (по-големия балон освен по-красив, дава и повече стабилност, а и дебелия ми гъз се вози по-меко :Mr Green Fun ).
Сложих ги и разликата е огромна!
Много по-малко съпротивление и се търкалят мазничко :) , няма шум, спира уникално, вози меко (това сериозно :lol: )
Та който кара по пътя основно - по-добре да помисли ;)

p.s. ето това сложих аз
CST C-1218
Изображение

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Пет 22 апр 2011 7:37

[quote="group®"]Малко късно се включвам, но ...
Мели честито, младо ;) :beer

Мерси дърто :D .
Мераклиите дето ме навиха ме заведаха на оффроуд.Оказа се че повече ще карам по черни пътища.
С малката ще караме по равно.Първия път ...доста тикане го тиках по баирити.Не ми стигна сулука.
Ама след това взех да влизам във форма.От колелото съм доволен ама..."велосипедите от висок клас нямат степенка" - трябва да му слагам ,рамката му е странна и ще видим как ще стане.Винтилите на гумите ми са френски стандарт - с игличка.Купих си преходник за автомобилна помпа ама как ще развия игличката като навия преходника.Та ей таквиз въпроси излизат....

mirror
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mirror » Пет 22 апр 2011 8:00

http://www.motorbike-bg.com/product.php?id=5830
тия гуми ше ти свършат работа ;) комбинирани за асвалт и черно с кевлар :!: забравяш за спуканите гуми :wink:

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пет 22 апр 2011 10:02

Колега рамката не е проблем да сложиш степенка,по средата няма да е,тъй като май няма отвор за болтовете,но може да сложиш задна,хем няма да ти пречи при МТБ :да:
http://www.dimibike.com/velosipedi-koloezdene/velosipedni-aksesoari/stepenki-grupa.htm

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Пон 25 апр 2011 8:01

mely написа:Оказа се че повече ще карам по черни пътища.

Слушай дъртото mhihi
С тези, които показах си караш офф съвсем спокойно. Сравнително мека смеска имат. Не са съвсем твърди, както повечето сликове.
Единствено, ако развиеш някакви бесни скорости по силно прашна пътека или кал може да усетиш някаква разлика.
Иначе на асфалт помагат много и си заслужава. Навъртях към 70км, благодарение на празниците, по смесени терени и си струват 30те лева ;) :idea:
А и реално се сменят за 5мин и ако решиш да правиш даунхил, кал, сняг - си ги сменяш за норматив ;)

п.с. мен ме вълнува въпроса със седалката ама си има тема за това :)

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 26 апр 2011 7:43

group® написа:p.s. ето това сложих аз
CST C-1218
Изображение

От тия гуми има ли широк размер имаш ли идея?

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Вто 26 апр 2011 8:14

1.9 има (нормални), а аз си взех 2.125
По-широко от това ... :roll:

turbonet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот turbonet » Вто 24 май 2011 9:38

Попаднах на този форум чрез гугъл, докато търсех информация за байкове. Както на автора на темата, така и на мен ми е дошъл мерака да копувам колело и имам нужда от помощ с избора.

информация за мен:
Бюджет- 300-350лв.
Ръст: 180см.
Тегло: 72-75кг.
Сега живея в София, но до лятото се местя на Панчарево, а там има къде да се кара- по полите на Витоша, по разни големи шосета към София и обратно, баири. Определено няма да е само по асфалт, но засега определено не съм тръгнал на екстремен офроуд. Въпреки това съм на 20 и имам енергия и колелото е един от компонентите,с които ще поддържам тонуса и здравето си.
Преди карах: Робифир Аризона (нямаше амартесьорче). Купихме го за 185 лева преди 9 години, а преди 6 се развали. Тук питанката ми е дали има вариант да го дам някъде и да изкарам некой лев/отстъпка?

Имам роднина много навътре в нещата с колелата, с това си изкарва хляба, но уви... живее в щатите и не мисля, че има смисъл да се свързвам с него и да го разпитвам.
Едно приятелче кара Cannondale ( http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 2233_n.jpg ) и знам, че е що-годе запален... той ми каза да търся "RAM", защото DRAG са "много дървени" (това не се ли оправя с предната вилка и какви пари трябват за нея ако купя хакер?).
Също ме посъветва, ако мога да се напъна за този модел Ferrini R1, който бил 380лв. (Видях, че човека е избрал R3 най-накрая :o )

ПС: Помна едни гадни преживявания свръзани със задника ми на някогашната седалка на това Аризона. Това трябва да се избегне!
Колела с цена над тази на R1 няма смисъл да обсъждаме, по-скоро нещо към 300, което ше ъпгрейдвам лека, полека.
Утре като не е празник ще мина на 5 мин от нас има някакво "Bike Box" на бул. Сливница да видя какво има, но се притеснявам, че могат да ми кажат всичко и да ме навият, да ме излъжат едно хубаво и после да съжалявам. Трябва ми нещо солидно без излишни екстри => баирите които споменах ще са умерени, да не се хванете за тях, че да ми търсите "гръм в рая" на колелата :idea:
ПС2: Симпатизирам на Drag One- там как седят нещата с вилката?

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Вто 24 май 2011 12:38

Кво има да ъпваш на велосипед от 300-500 кинта бе нашия,то да смениш някой компонент от по-висок клас другото като ти е супер нисък клас какъв ефект,а почнеш ли да сменяш по-добре дай още сега 500-700лв. има мн добри РАМ и Драг-чета,ама ти няма да го лашкаш на състезания и по някакви луди пътеки в гората с 5 метрови кратери от дърти бомби паднали през ВСВ,за 300лв взимаш новият Драг ЗХ1 или Вивело Скай и си ъпваш само седалката ако ти е неудобна и си свирукаш с новичко колелце,какви вилки ще сменяш,после ще трябва главини,скорости,простотии и тн,за твоя ценови клас сядаш и караш scare
Твоя приятел с РАМ-а да ти даде 2к и тогава да ти го препоръчва mhihi РАМ си е РАМ и е най-доброто правено в БГ,но не е за теб,нито ще му използваш напълно потенциала и възможностите,нито ще го оцениш правилно,нито висока цена ще ти се отплати,РАМ е за тези който знаят какво търсят и имат нужда от него :да:

Скачувай на СКАЙ или ЗХ1 и си готов :beer

turbonet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот turbonet » Вто 24 май 2011 14:43

Скай е над възможностите ми, а това 3X1 можеш ли да ми го покажеш, не го откривам?
Нещо по въпроса дали могат да се изкарат дивиденти от стари колела?
Ferini R1 за него няколко думи?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”