Цени в ИКЕА

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Re: Цени в ИКЕА

Мнениеот Sashko_Trg » Нед 18 сеп 2011 9:22

BG_Golf4e написа:
Sashko_Trg написа:Понеже съм в бранша с мебелите и съм сглобявал разни спални, кухни и т.н. донесени от Румъния и със сигурност мога да твърдя че ИКЕА не са нищо особено. Ако някой си мисли че мебелите са нещо качествено просто жестоко се лъжете. Кухнята която сглобявах не беше нищо кой знае какво, но беше скъпа защото имаше тук таме някой друг меганизъм за плавно пребирене, а самата кухня струваше 2000 евра, аз за тея пари мога да направя кухня със сякви изгъзици.

Точно,даже полски сглобяеми модулни кухки\холове от МДФ\ПДЧ са със средно качество,а за тези незнам,ама то и марката е позната освен с ниските си,уж де,като гледам не са много ниски цени mhihi и с посредственото си качество :talk:
Ама много шум се вдига за нещо което в Европа е нищо,ама тук ааа ууу кухня от Икея баце scare

За тях там е нещо защото те нямат такива майстори които ние имам тук. И затова Икеа им се струва нещо готино и качествено, бяхме на една поръчка един път и едно момче което работи в Холандия, каза на баща ми, ако ти дойдеш там с тези познания няма да имаш равен ще направиш луди пари. Обаче като не знаеш езика къде да ходиш ....

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 18 сеп 2011 14:21

Sashko_Trg написа:За тях там е нещо защото те нямат такива майстори които ние имам тук...
Мдаа, никъде няма майстори каквито ние имаме тук. mhihi
Да се поспрете малко?

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Нед 18 сеп 2011 15:08

Защо да се спрем,на цената на Икеа може да се вземат много по-качествени български или полски мебели и кухни,какво ми ги хвалиш тези :talk:

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Нед 18 сеп 2011 16:02

BG_Golf4e написа:Защо да се спрем,на цената на Икеа може да се вземат много по-качествени български или полски мебели и кухни,какво ми ги хвалиш тези :talk:

1. Това беше казано вече няколко пъти.
2. Никой не кара никого да пазари в ИКЕА - въпрос на личен избор е.
3. Кой ги хвали?

Изказвания в стил "бойкот" и "стачки" са повече от смешни. Пазарът сам ще си регулира цените ...

Помните ли едно време като отвориха първите ресторанти МкДоналдс? Там се ходеше все едно е ресторант. Лапетата си пазеха салфетките с тъпото лого и/или събираха по 1 седмица, за да могат да си купят детско меню. Всеки, който е ходил навън, особено в САЩ, знае, че МкДоналдс си е тъпа закусвалня.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Нед 18 сеп 2011 16:04

Че то престижно ли е да се пазари в Икеа mhihi :screwy

Последна промяна от feikot на Нед 18 сеп 2011 16:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Нед 18 сеп 2011 16:11

Rijo написа: Всеки, който е ходил навън, особено в САЩ, знае, че МкДоналдс си е тъпа закусвалня.

То вече и в БГ е така :Mr Green Fun Просто при ИКЕА ПР-а почна от далече, още при подписването на договора за строеж и гръмките заглавия 'Най-голямата чуждестранна инвестия в БГ' и хората си мислят че е някакъв проект на НАСА сигурно :lol:
Икеа като всяко ново нещо ще е модерна известно време и това е, после ще си стане посредствен магазин за мебели :wink: Всички помним какво беше при откриването на Метро, Бриколаж, Сити център, Аутлет център и така нататък mhihi

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 18 сеп 2011 18:18

Практикер и бриколаж не са отворени от вчера и почти 60 процента от стоките им не съм ги виждал тук-отделно че цените в бг са по височки.с Икея ще е нещо подобно -имам последния им каталог за тази година и ако някой иска мога да му го препратя още другата седмица :да сравнява на спокойствие какво се предлага за франция и на какви цени,на бас се хващам че половината неща в бг каталога няма да ги има а за ценова разлика да не говорим.............

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Нед 18 сеп 2011 19:58

Брабуса, а и други изчерпаха всичко в началото още:
Просто няма нужния стокооборот за да са такива цените, както в един град, една държава с население в пъти по-голямо и с много по-голяма покупателна способност (съответно подменят много по-често хората).
Наема, цената на парцела, инвестицията - все неща, които тук могат дори да са по-скъпи от тези в 'онези' държави.
Да - по-евтина работна ръка, но с пъти по-ниска производителност от 'онези' (няма смисъл да спорим, защо е така - просто факт от статистиката!!!).
Транспорт - поради малките количества: доста по-скъп от 'онзи'.
Съвсем нормално, нали?

Обречени сме, защото сме малко. Затова се множете и ще се оправим :lol:
Това е ;)

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Нед 18 сеп 2011 20:08

group® написа:Обречени сме, защото сме малко. Затова се множете и ще се оправим :lol:
Това е ;)

:да:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 18 сеп 2011 22:20

group® написа:Брабуса, а и други изчерпаха всичко в началото още:
Просто няма нужния стокооборот за да са такива цените, както в един град, една държава с население в пъти по-голямо и с много по-голяма покупателна способност (съответно подменят много по-често хората).
Наема, цената на парцела, инвестицията - все неща, които тук могат дори да са по-скъпи от тези в 'онези' държави.
Да - по-евтина работна ръка, но с пъти по-ниска производителност от 'онези' (няма смисъл да спорим, защо е така - просто факт от статистиката!!!).
Транспорт - поради малките количества: доста по-скъп от 'онзи'.
Съвсем нормално, нали?

Това е ;)

тук не си точно прав:много от мебелите в икея са с производство в Бг(в родния ми град има фабрика на икея)транспорта до НА ЗАПАД е много по скъп....................
п.п политика на фирмата и го отнасят обикновените потребители ,а съчетано с бг манталитета за "ново и модерно" изгллежда е и печеливш подход

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Нед 18 сеп 2011 22:36

niks76 написа:тук не си точно прав:много от мебелите в икея са с производство в Бг(в родния ми град има фабрика на икея)транспорта до НА ЗАПАД е много по скъп....................

Ники това за стокооборота важи с пълна сила и за производството. Едно е да произвеждаш 100 бюра на месец, друго 10000, нали?
Това за транспорта - същото: едно е да караш 100 легла (за разнообразие :lol: ), друго 10000.

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Пон 19 сеп 2011 7:59

group® написа:
Това е ;)

group®

съвсем не съм съгласен
веднага се сещам за няколко по-малки, и като територия, и като население държави, с по-голяма покупателна способност, НО където цените им на всичко, освен тези в заведенията са по-ниски от родните !!!!

не е това проблема, а липсата на култура като купувачи и потребители !!!

поздрави

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 19 сеп 2011 8:06

Къде пък ги виждате тия цени на всичко дето са по-ниски от тука... аз където ходя всичко е по-скъпо, че и обикновено е двойно по-скъпо, а в най добрия случай цените са еднакви .... :)

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 19 сеп 2011 8:20

Tyan написа:Къде пък ги виждате тия цени на всичко дето са по-ниски от тука... аз където ходя всичко е по-скъпо, че и обикновено е двойно по-скъпо, а в най добрия случай цените са еднакви .... :)

ела ми на гости и може пак да разискваме относно цени и стандарт(в испания е още по евтино от френско)

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 19 сеп 2011 11:38

стандарт и покупателна способност е едно...... аз под евтино разбирам друго, и тука има "сирене" за 2.30 лева килограма ако става въпрос за евтино, навсякъде пишете евтино-евтино, и бам кутийка безалкохолно в най-долнопробен магазин - едно евро.... :lol: A и след като дядото го е докарал до 6 милиарда значи добре си е избистрил маркетинговата стратегия с цените, не го грижете ....

Върни се в “ОФФ-Топик - други”