Проблем с купувач в ebay

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с купувач в ebay

Мнениеот Bobi85 » Сря 01 фев 2012 23:37

Като нищо може да си получи стоката и да му излезе безплатно...На мен ми се е случвало веднъж. Поръчвам от един магазин, от който пазарувам редовно и 30 дни нищо. Повдигнах dispute и claim и спечелих.След 2 месеца поръчката пристигна с извинителна бележка, че е била пратена в Бермуда, вместо България. Но понеже пазарувам редовно от този сайт, трябваше да върна парите, защото много магазини не работят с клиенти, които са повдигали клейм срещу тях.

mirror
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mirror » Сря 01 фев 2012 23:40

ами колега Бг пощите дават инфо само за пратките на територията на страната ;)след излитането инфото се търси от пощите на страната където е изпратена пратката ;)
ако не се лъжа пощите дължат обезщетение за загубена пратка (пратката трябва да е регистрирана с предимство маи... :roll: ) но трябва да питаш за по точна информация :)

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 01 фев 2012 23:42

Той ще си я получи, ама въпроса е дали ще трябва да си закривам картата и акаунта или ще се окаже свестен...
Да видим

След като дават тракинг номер и взимат пари за това, трябва да можеш да проследиш от до, а не само да четеш че е поставена в торба
За тва е тоя тракинг номер :banghead:

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Сря 01 фев 2012 23:50

Само не разбрах защо ще си закриваш акаунт и карта?

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Сря 01 фев 2012 23:58

hooligans написа:Той ще си я получи, ама въпроса е дали ще трябва да си закривам картата и акаунта или ще се окаже свестен...
Да видим

След като дават тракинг номер и взимат пари за това, трябва да можеш да проследиш от до, а не само да четеш че е поставена в торба
За тва е тоя тракинг номер :banghead:

Виж дали не ти висят парите като минус в ибея, не в пейпал, защото ако са там ще трябва и ибей акаунта да си закриеш.
Кофтито според мен е че тия пари рано или късно ще ги дадеш, ибей е измислен от евреи, а те лесно от пари не се отказват.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 01 фев 2012 23:58

Bobi85 написа:Само не разбрах защо ще си закриваш акаунт и карта?

За да не връщам парите, при положение че ще си получи това за което е платил.
С две думи, за да не се набутвам :да:

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Чет 02 фев 2012 0:18

На твое не бих го направил...Никога повече няма да можеш да отвориш акаунт в Пейпъл с твоите данни.Просто изчакай упоменатият срок, ако все още не е изтекъл, пък ако иска да се оплаква на арменския поп.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 02 фев 2012 0:36

hooligans написа:
Bobi85 написа:Само не разбрах защо ще си закриваш акаунт и карта?

За да не връщам парите, при положение че ще си получи това за което е платил.
С две думи, за да не се набутвам :да:

ако пейпал си изискат парите ще ги дължиш на банката картоиздател дори и вече да си ги прибрал в джоба

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Чет 02 фев 2012 11:01

Ето аз как виждам нещата:
единственият ти шанс да не се дупиш е оня да получи пратката и да се разпише за това. След това подписването трябва да излезе в тракинг страницата ( виж моят линк няколко страници по-назад ).
И чак тогава евентуално можеш да имаш някакви претенции за парите. До тогава ти нямаш никаква гаранция, че пратката е стигнала до човека и че някой байчо дето вози кашоните от пощенския клон до централната поща не си е припознал твоя колет.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 02 фев 2012 11:57

Хулиганче, сега се сещам, че веднъж бях в позицията на купувача...
от ени китайчета си поръчах две работи, немаше ги сума време -кейс в пейпал - парите обратно при мене.... и китайчетата писаха - пратили сме ги, ако ги получиш моля плати ни 80% от цената, дето са се забавили....
Получих едното и си платих 80% от цената...

Та предложи му отстъпка на оня купувача ти, действа стимулиращо и мое пак да си плати :idea:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 02 фев 2012 13:49

аз и за друго се сещам, ма не знам дали е вариант ... нашите т.нар. пощи едва ли собственоръчно доставят пратката до адреса в Енг, по-скоро ползват някои подизпълнители, които най-вероятно е да си имат собствена тракинг система, и много вероятно е те да са си издали надлежно друго номерче, което да са предоставили на нашите т.нар. пощи. Та идеята ми е да питаш за това номерче, сътоветно ти сам да си тракнеш пратката и да го пратиш на англето да мирне.

Иначе картата и акаунта просто така няма да можеш да го закриеш. Незнам каква карта си регнал, но ако е без кредитна линия и по нея няма достатъчна наличност, няма от къде да ти вземат парите. Т.е. ще имаш някакво време да поизчакаш и да видиш какво ще стане.

mirror
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mirror » Чет 02 фев 2012 15:12

VWGT написа:аз и за друго се сещам, ма не знам дали е вариант ... нашите т.нар. пощи едва ли собственоръчно доставят пратката до адреса в Енг, по-скоро ползват някои подизпълнители, които най-вероятно е да си имат собствена тракинг система, и много вероятно е те да са си издали надлежно друго номерче, което да са предоставили на нашите т.нар. пощи. Та идеята ми е да питаш за това номерче, сътоветно ти сам да си тракнеш пратката и да го пратиш на англето да мирне.

Иначе картата и акаунта просто така няма да можеш да го закриеш. Незнам каква карта си регнал, но ако е без кредитна линия и по нея няма достатъчна наличност, няма от къде да ти вземат парите. Т.е. ще имаш някакво време да поизчакаш и да видиш какво ще стане.

няма подизпълнители ;) пощенските служби в цял свят са една система :!: изпращаш с Бг пощи там пристига в кралските пощи и те си ги разнасят :!:
но всяка пощенска служба си следи пратките само НА ТЯХНА ТЕРИТОРИЯ !!! колега провери в пощенския си клон дали пратката която си пуснал подлежи на обезщетение при загубване ;) провери и каква е процедурата и дори да не подлежи си подай жалба за загубена пратка :!: има вероятност да поискат справка от кралските пощи за статуса на пратката ;) все пак има тракинг номер :!:

един цитат от друг форум

Какво е тракинг номер?

Това е уникален идентификатор, който пощенските служби присвояват на пратката ви. Чрез него можете да проверявате on-line нейното текущо местоположение.

Всяка пратка ли има тракинг номер?
В общия случай - не. Обикновено проследяването е услуга, която се доплаща.

Как да проследя пратката си?
Основното правило, което трябва да запомните е, че пощенските служби проследяват пратките само в рамките на страната, в която работят. Да преположим, че чакате пратка от Великобритания, изпратена с Royal Mail. Кралските пощи ще я проследяват само докато напусне Великобритания. От този момент на сайта им ще пише просто, че пратката е напуснала страната и пътува към България. От този момент пратката се поема от българските пощи и ще трябва да използвате техния сайт, за да проследявате пратката си. Това не важи за куриерските служби, като например DHL. Тъй като те обработват пратката от изпращането, до получаването, проследяването се извършва само в техния сайт.

Пратката ми "увисна в нищото" - в чуждата система пише, че е изпратена за България, а в нашата система няма информация?
Това е често срещано явление и не е повод за притеснение. Имайте предвид, че в редица случаи пратките ви преминават през няколко пощенски служби преди да достигнат до България. Така например пратки изпратени от dealextreme преминават последователно през хонконгските, руските и българските пощенски служби. Можете да използвате съответните им тракинг сайтове, за да проследите пратката си.

Забележка: Обикновено track-trace.com извежда само тракинг информацията от страната на изпращача, а не тази от страната на получателя или от междинните пощенски служби. Затова или ще трябва да използвате дадените тук линкове или да използвате опцията "Track with Options" на track-trace.com и да изберете съответната страна.

Потребителски аватар
Милата
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Милата » Пет 03 фев 2012 9:48

Жоро, в този сайт се натъкнах на доста интересни неща за PayPal. Не знам колко от тях са верни, но може нещо да ти е от полза. Успех с казуса!

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Пет 03 фев 2012 10:19

mirror написа:няма подизпълнители ;) пощенските служби в цял свят са една система :!: изпращаш с Бг пощи там пристига в кралските пощи и те си ги разнасят :!:

Не е баш така, пратиха ми с Кралските пощи части за колата, през цялото време tracking-a го правих в сайта на bgpost и до последно стоеше на disptached и така и не знаех къде да го търся, оня също вика не знам-оправяй се...И след една седмица ми го доставиха Интерлогиситка :roll:

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Пет 03 фев 2012 11:18

Nikkolay написа:
hooligans написа:Според лелката от пощата някъде по пътя :banghead:
Кога ще се изкорени тази комунистическа система. :banghead: :banghead: :banghead:

същата работа. преди 22 дена съм пратил един пакет до Гърция...засега нищо.

междудругото моят пакет вчера е пристигнал. :applause:
23 дена бяха нужни, за да измине разстоянието от София до Солун :bowdown :lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”