Компания тип пирамида?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Re: Компания тип пирамида?

Мнениеот doubledTSI » Чет 18 окт 2012 19:02

Да си работник и работодател са два различни полюса. Да предлагаш работа и да търсиш работа - също! Различни хора, различни гледни точки, всеки прав за себе си. Някой от нас се заблуждава, че като има 5 научни титли и владее 5 езика си е оправил живота - да, ама не. Над него пак има един, който му е осигурил работно място и му използва капацитета и му дърпа ушите, когато прецени... Човека, който мисли различно. Малка част от всички нас са вникнали в идеята за мрежовото потребление. Било то с различните му фирми (Орифлейм, SCI, Амуей ...) Идея, която действа единствено, когато има потребление. Спре ли потреблението, спира всичко. Пирамида с потребление ... кой както го разбира. Аз имам SaveCard. Закупил съм и бизнес пакет. В собствения ми ресторант може да се пазарува с нея ... Дали съм балък ... или съм изпреварил времето с тази нестандартна идея за пазаруване? Всеки от Вас има различен отговор. Моя отговор е в банковата ми сметка. Аз си знам! В Пловдив е най-разпространена тази идея на пазаруване. По останалите градове - това предстои.
И преди да започнете да ме храните и да ме нареждате, че съм промит мозък се замислете кой от Вас има пасивен доход, кой от Вас не разчита шефа да му вдигне заплатата и кой може да каже - Аз мога да осигуря заплатите на едно семейство в България. Със сигурност има такива хора сред нас, но се броят на пръсти.

п.с. Не желая да влизам в излишни спорове. Това е моя гледна точка по темата и не задължавам никой да бъде съгласен с мен. За мен тази идея на пазаруване има бъдеще, но и трябва доста време за да бъде осмислена от хората.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 18 окт 2012 21:10

doubledTSI написа:

Разбира се, че няма бъдеще. Изобщо всички тези пирамиди обричат на провал балъчетата, които се зарибяват. Не всички наистина, има някакъв минимален процент, по данни за САЩ около 2-3%, които все пак успавят да печелят от това, разбирай успяват да излъжат доволно количество хора и продължават да лъжат нови, за да компенсират загубите във веригата. Факт - около 60% от зарибените фалират/отказват се в рамките на първата година

А относно изпреварването на времето (стандартна реплика от процеса на промиването на мозъци) - тези схеми съществуват от 60-70-те години, как мислиш, колко ново е това нещо?

Иначе за пирамидата с потреблението си съвсем прав и там именно можеш да откриеш проблема (не визирам твоя ресторант, защото не познавам бизнеса ти, говорим по принцип) - ако да изкарваш някакви прилични пари ти трябват 50 души под теб, за да изкарват и те трябва на всеки още 50, които от своя страна искат също още 50 - става скромната "сума" от 125 000 души. Че то всеки в Пловдив трябва да е в бизнеса. И понеже горния извод очевидно нямам как да бъде осъществен остава единствено вярно, че ОГРОМНА част на хората по веригата няма да печелят, те ще генерират приходи само на много малка група на върха

Потребителски аватар
doubledTSI

Мнениеот doubledTSI » Чет 18 окт 2012 21:38

Ето, че си наясно със схемата - верига след теб, потребление, което да те захрани. Простичко е, но не е за балъци. Излишно е да спорим, всеки си има мнение. Но тази такса от 50 лв за ниво потребител е смешна спрямо това, което пестиш. Относно купуването на бизнес пакета е по желание и никой не може да те задължи. Още веднъж казвам - не ми се спори и всеки си има мнение по въпроса. Но да ми казват, че няма смисъл в този вид потребление - не съм съгласен. За пример ще дам мой роднина, който 14 години се занимава с МЛМ и познай къде е ...?

пс. как можеш да фалираш, като имаш пестене от потреблението - имаш - харчиш, нямаш - не харчиш? Няма потребителска такса, няма задължения, има потребление и пестене от това потребление.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 18 окт 2012 21:54

И искаш да кажеш,че твоя роднина,който се занимава от 14г не те е светнал за супер далаверата по рано,за да може и ти сега да си на .....?!?
За теб е някаква "далавера",като си предоставил тази услуга в твоя ресторант,защото с даването на ...% отстъпка,ти печелиш клиенти и сътоветно пари от цялата тази работа!Но налките рибки(балъчетата),които само ще са обикновени потребители в цялата система няма да имат никаква полза!

Потребителски аватар
doubledTSI

Мнениеот doubledTSI » Чет 18 окт 2012 22:07

k_garchev написа:И искаш да кажеш,че твоя роднина,който се занимава от 14г не те е светнал за супер далаверата по рано,за да може и ти сега да си на .....?!?
За теб е някаква "далавера",като си предоставил тази услуга в твоя ресторант,защото с даването на ...% отстъпка,ти печелиш клиенти и сътоветно пари от цялата тази работа!Но налките рибки(балъчетата),които само ще са обикновени потребители в цялата система няма да имат никаква полза!

Бъркаш, аз си плащам като поп за тази услуга, спрямо потреблението с карти. И плащам по-висок процент отколкото клиента получава. Разчитам на по-честото посещение, на рекламата и на заинтересоваността на клиента да получи сигурната отстъпка при мен и не само при мен. Ще си позволя да постна линк с всички обекти в които се използва картата http://web.sci.sc/merchants.php?P2=1 Безплатен обяд няма. За да вземеш, трябва да дадеш. Трябва и потребление. Спирам да пиша, щото ще се изтълкува, че зарибявам. И преди да твърдиш, че това е "далавера" - информирай се малко :да:

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 18 окт 2012 22:15

В проценти колко плащаш?И на кого?Ако не е тайна разбира се!Може и на лично да ми отговориш!

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 18 окт 2012 22:21

безплатен обяд че няма е така ,но все пак предната страница предложих петцифрена сума за участие и питах за конкретни дивиденти за месец по късно-чакам нещо конкретно като предложение :roll:
п.п по балъшкия начин предлагам да се включа ,чудно ми е защо никой не иска да ми предложи оферта от тази компания 8)

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 18 окт 2012 22:48

doubledTSI написа:
k_garchev написа:И искаш да кажеш,че твоя роднина,който се занимава от 14г не те е светнал за супер далаверата по рано,за да може и ти сега да си на .....?!?

Бъркаш, аз си плащам като поп за тази услуга, спрямо потреблението с карти. И плащам по-висок процент отколкото клиента получава. Разчитам на по-честото посещение, на рекламата и на заинтересоваността на клиента да получи сигурната отстъпка при мен и не само при мен. Ще си позволя да постна линк с всички обекти в които се използва картата http://web.sci.sc/merchants.php?P2=1 Безплатен обяд няма. За да вземеш, трябва да дадеш. Трябва и потребление. Спирам да пиша, щото ще се изтълкува, че зарибявам. И преди да твърдиш, че това е "далавера" - информирай се малко :да:

:да:
Може ли да ми обясниш какви са изискванията да станеш партньор?
И може ли да коментираш дали е сходно със сайтовете за колективно пазаруване.
Благодаря
:beer

Потребителски аватар
doubledTSI

Мнениеот doubledTSI » Пет 19 окт 2012 9:24

hooligans Предполагам имаш предвид партньор с търговски обект. Проверка за задължения, дали нямаш запор. Трябва да си коректна фирма. Моята процедура траеше два месеца докато подпишем едногодишен договор. Продължавам го, ако преценя. Всяко едно плащане минава по банков път. Пари на ръка не играят. Всичко е с фактура. И не на последно място те имат думата дали ще се съгласят да работят с теб. Трябва да си обект, който има бъдеще.

Дали е сходно със сайтовете за колективно пазаруване, ти ще си прецениш. Аз ще обясня как действа това. Аз съм ползвал картата лично (директно в търговски обект) и по пазаруване в интернет (диктувам номера на картата и те ми е отразяват покупката). Когато си в търговски обект (да речем при мен) ти консумираш определена сума (10 лв.) Тези 10 лв. ти си ги плащаш в търговския обект. Когато служителя регистрира покупката ти, на телефона ти идва СМС, чрез който разбираш, че покупката ти е отразена в системата. Отстъпката си е получаваш във твоя офис на SCI. За да си вземеш парите от натрупаните отстъпки е необходимо да посочиш банкова сметка, в която SCI да ти ги преведе (края на месеца) и пак получаваш СМС за този превод. Доколкото знам, преди да стигне натрупаната сумата до банковата ти сметка, минава през НАП за да може държавата да си вземе нейното.
Края на месеца търговския обект има определено потребление с карти. На база това потребление, той се издължава на SCI пак по банков път. С две думи - всичко зависи от потреблението. Ако нямаш за текущия месец потребление, не дължиш нищо. Няма такси.

Самата карта ти дава възможност към два пътя. Пътя на потребителя (50 лв еднократна регистрация) - само ползваш зададената отстъпка в търговския обект и не те интересуват вериги, бизнес пакети и възможности от създаване на верига от потребители след теб.
И пътя със бизнес пакетите - там трябва да си наясно какво правиш и как да изградиш веригата след теб, за да имаш доход от потреблението на тези след теб. На теория е възможно всеки доход, който ти обясняват на презентацията, но ти си представи какво потребление трябва да има. Не е невъзможно, но не при всеки се получава. Основното правило е, че трябва да си наясно какво правиш. Риск? Риска е да спре потреблението. Тогава цяла България да си регистрирал след теб, няма да имаш доход.
Относно цената на бизнес пакетите - тя е еднократна. Няма такси. След като си закупил бизнес пакет, ти трябва да си наясно какво правиш и как градиш веригата с потребители след теб, също закупили бизнес пакети. Пак се иска потребление и не само ... който е заинтересован, да си посещава презентацията и ако разбере модела структурата - да си изгражда и да се развива.

Извода до който аз стигнах е, че голяма част от хората, които обясняват ти обещават да станеш милионер за половин година ... Трудна работа. Иска се време, потребление и да знаеш какво правиш.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 19 окт 2012 9:43

doubledTSI написа:... Риск? Риска е да спре потреблението. Тогава цяла България да си регистрирал след теб, няма да имаш доход. ...
Много хитро и ефектно. Поздравления! mhihi

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пет 19 окт 2012 13:07

doubledTSI написа:Излишно е да спорим, всеки си има мнение. Но тази такса от 50 лв за ниво потребител е смешна спрямо това, което пестиш.

Понеже говориш за потребител - какво пестиш? От верига магазини Кемъл? Ако пазаруваш за 700лв от тях ще си избиеш тези 50лв в началото. И после трябва да си купиш за още 700лв, за да има смисъл от цялата тази разправия. Да не говорим, че реално можеш да прецениш дали получаваш отстъпка само при покупка на продукти (и то не всички). За услугите никога не можеш да си сигурен дали наистина пестиш. Пример - фирмата "уеб дизайн", която е в списъка на търговците. Никога не можеш да знаеш дали имаш реална отстъпка или не.

Да, наистина, ако обядваш всеки ден в ale house сигурно има смисъл - 20 дни по 10лв на ден, общо 200, от тях ще спетиш 20, тоест за няколко месеца ще си изплатиш картата. Особено ако сте с колеги или големи компании. Но това са частни случаи и важат за съвсем малък кръг хора. Като цяло списъкът на търговците не е особено атрактивен, да не говорим, че разни фирми като джим (wtf?) дават отстъпка от "цели", внимание, 2.5%.

Потребителски аватар
doubledTSI

Мнениеот doubledTSI » Пет 19 окт 2012 17:51

Понеже говоря за потребител да добавя, че идеята не важи само за София. Лично за теб обектите в които можеш да пазаруваш не ти допадат (в София) ... но тя важи за цялата страна. Пример, който мога да дам е http://web.sci.sc/%D1%85%D0%BE%D1%82%D0 ... D0%B7__617 може и този http://web.sci.sc/grand-hotel-pomorie__640 и http://web.sci.sc/merchantssearch.php?s ... ategory=20 и още много други ... Както казах, в Пловдив е най-разпространена http://web.sci.sc/merchantssearch.php?s ... &category= около 250 обекта обхващащи различна дейност. Всеки един момент навлизат нови обекти и отпадат некоректните - тези, които не изпълняват подписаните договори. И още нещо - никой не те задължава да пазаруваш само с нея. При друг вид отстъпка имаш право да избираш. Един договор към мобилен оператор е в пъти по-ангажиращ отколкото да имаш потребителска карта.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 19 окт 2012 18:17

doubledTSI написа:... Един договор към мобилен оператор е в пъти по-ангажиращ отколкото да имаш потребителска карта.

Аха, така си е. Ама гледам в общите ви условия пише, че СКИ има право да прекрати договора и деактивира картата при 60 дни неотчетена покупка в търговската мрежа или 90 дни след последното влизане в потребителския профил. Това на клиента разяснявате ли го или "да е чел внимателно?" :roll:

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пет 19 окт 2012 18:19

doubledTSI написа:И още нещо - никой не те задължава да пазаруваш само с нея.

Чакай сега, казваш ми, че не е нужно да ползвам тази карта ако не искам и това според теб е довод да си я купя... mhihi

Потребителски аватар
doubledTSI

Мнениеот doubledTSI » Пет 19 окт 2012 18:35

:D не бе човек, никой не те кара да си купуваш карта или пък да си промениш мнението. Сигурен съм, че ме разбра какво исках да кажа с това. Относно какво се разяснява на клиента - не мога да коментирам, щото по-голямата част обяснява това, което не разбира. Както и да е - помогнах с каквото знам.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”