Неуточнени отношения с колегата pavel_boychov

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Re: Неуточнени отношения с колегата pavel_boychov

Мнениеот drago_tr » Пон 03 юни 2013 12:03

Аналогичен случай....
Аз преди време на моя пасат, смачках желязната тръба, тази която е от турбото и води към кулера. Пак по обява от тук си поръчах от един колега такава тръба пак от пасат 1998 година 110 коня тди и т.н. Когато дойде тръбата ....се оказа че не е същата....само една буква по номера се разминава и въобще никак не пасва на местото....Наложих ги...коренна разлика. Причината беше в месеците на производство на колата. Обадих се на продавача, обяснявам случая, и той вика...ами и то и аз не знаех, а аз му казвам....ми то и аз самият не съм на ясно....но се съгласи без проблеми да ми смени тръбата с такава,(и идея нямам от къде я измъкна) точно като моята и работата заспа.
Извода е че трябва разбиране от двете страни и взаимен компромис.
Колкото до случая, според мен, логичното е продавача да върне парите и да си стиснат ръцете, освен ако не намери от някъде други читави дюзи каквито търси купувача и му ги прати. :rolleyes
....Момци....разберете се приятелски :th_up

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Пон 03 юни 2013 12:27

Ти сипи кофата с лайната пък после търси разбиране.... :screwy

Плюс това, човека е получил каквото е искал, знаел е и е бил напълно информиран (номера и обяснения в нета не е като да няма...) за това, какво иска и какво получава.

След време решава че не е това което иска... НО вместо да подходи човешки и дори да отиде при човека (който не е звяр! не е нагъл търгаш и не е никак страшен!) и да се разберат като хора , решава да сипе закуска обяд и вечеря в една тема и да го правят розов :screwy :banghead ... и следват 6 страници "Искрено и лично" , "Шоуто на Милен Цветков", "На кафе с Гала", и накрая "Море от любов" ... не е нещо

... да си сърба попарата и да не реве като вдовица за к*р .... На този, няма кой да му помогне.... :a045

Потребителски аватар
Pokerstars
Автомобил: Audi A4 B7
Двигател: 2006

Мнениеот Pokerstars » Пон 03 юни 2013 14:02

Ако аз бях на мястото на продавача, щях да си взема стоката и да върна парите. Форума е за взаимопомощ и след като тези дюзи не вършат работа на купувача, мисля че е редно продавача да си ги вземе. Разноските за сметка на купувача.

п.п. freestyler911: Не си страна в спора, но гледам яко се вкарваш във филма и то с остри изказвания. Не е нужно. От страни изглежда все едно от тебе искат да върнеш парите! Остави хората да си се разберат. Не целя да се заяждам, но наистина малко прекаляваш :th_up

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пон 03 юни 2013 14:24

freestyler911 написа:...Плюс това, човека е получил каквото е искал, знаел е и е бил напълно информиран (номера и обяснения в нета не е като да няма...) за това, какво иска и какво получава..

Я пак, че не схванах...

4бр. разпръсквачи свалени от 1.9 тди 110кс на 0.205um, подходящи за засилване на 1.9 тди 90кс.
Номер: DSLA150P357 GERMANY

pavel_boychov написа:...
Е снимах ги и на едната от снимките много добре си личаха последните цифри 520 от кода и щампата на Бош.
Обаче след като ги продадох свалих обявата и изтрих снимките, като ненужни за мен.
Ако знаех колко разправии ще ми създадът щях да ги запазя.
...

Аз снимките ги намерих, по-горе са показани...и с най- голямо въображение не си личи номер 520

pavel_boychov написа:...Нямам нищо против да върна парите на колегата lubo 007, ако ми върне разпръсквачи с номер DSLA 150 P 520 4бр свалени от Сеат Ибиза МК3 модел 2000г ТДИ АСВ код на мотора с размер 0.205um...

Продал едни, съгласен да му върнат други? :gruebel

P.S. Между другото, твоята позиция също претърпя бая забележима промяна от първа до шеста страница на темата:
Оттук тръгна:
freestyler911 написа: ...Днес се видях с Павел. Нито ще седне да пише, нито да се разправя с някакъв пубертет. Доста време си мрънкЯл и те е отсвирил .... :beat_butt2

дотук стигна:
freestyler911 написа:... НО вместо да подходи човешки и дори да отиде при човека (който не е звяр! не е нагъл търгаш и не е никак страшен!) и да се разберат като хора , решава да сипе закуска обяд и вечеря в една тема и да го правят розов :screwy :banghead ...

Последна промяна от icoico на Пон 03 юни 2013 17:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пон 03 юни 2013 14:33

Точно в това се загледах и аз.....нещо ми мирише на чеснови хлебчета....ама леко с мухал :screwy
Купувача много добре знае какво търси....от 110ка 205ци, да ама продавача май не е знаел какво продава :gruebel

Freestile....стига с тия К**ве и П***и... :no

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Пон 03 юни 2013 15:27

аз се обърках, кой прав, кой крив, някой да обобщи?

Потребителски аватар
lubo007
Автомобил: GOLF 5 TDI
Двигател: BKC

Мнениеот lubo007 » Вто 04 юни 2013 7:41

freestyler911 написа:Ти сипи кофата с лайната пък после търси разбиране.... :screwy

Плюс това, човека е получил каквото е искал, знаел е и е бил напълно информиран (номера и обяснения в нета не е като да няма...) за това, какво иска и какво получава.

След време решава че не е това което иска... НО вместо да подходи човешки и дори да отиде при човека (който не е звяр! не е нагъл търгаш и не е никак страшен!) и да се разберат като хора , решава да сипе закуска обяд и вечеря в една тема и да го правят розов :screwy :banghead ... и следват 6 страници "Искрено и лично" , "Шоуто на Милен Цветков", "На кафе с Гала", и накрая "Море от любов" ... не е нещо

... да си сърба попарата и да не реве като вдовица за к*р .... На този, няма кой да му помогне.... :a045

...тая вдовица се изтърка вече, мъжества по път и над път!

freestyler911 - ти юрист ли си!?

Звенях много пъти и по всяко време на денонощитео (до 22:00ч)на колегата Павел - неуспешно. Писах му не 1 лични съобщения (без обиди и заплахи). Кой ти каза на теб че дирекно съм пуснал темата - я виж кога съм купил/взел разпръсквачите и кога е пусната темата! Стига си мислете че дирекно съм пуснал тък темата и си нямам друга работа и следа сеири

Потребителски аватар
joro_tt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_tt » Вто 04 юни 2013 8:09

Добре де аз ли нещо не вдявам или :rolleyes
Ако това е обявата на продавача:
4бр. разпръсквачи свалени от 1.9 тди 110кс на 0.205um, подходящи за засилване на 1.9 тди 90кс.
Цена: 88.00лв. комплекта

от тук: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:8WjkPIKmt30J:www.tuning.bg/forums/index.php%3F/topic/81984-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D1%83%D0%B6%D0%BD%D0%B8-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8/page__fromsearch__1+&cd=1&hl=bg&ct=clnk&gl=bg

и купувача е получил разпръсквачи различни от 0.205um. Tо следва продавача да си ги вземе обратно и да върне парите. Толкова ли е сложно?!?! :rolleyes

Потребителски аватар
lubo007

Мнениеот lubo007 » Вто 04 юни 2013 9:42

joro_tt написа:Добре де аз ли нещо не вдявам или :rolleyes
Ако това е обявата на продавача:
Цена: 88.00лв. комплекта

от тук: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:8WjkPIKmt30J:www.tuning.bg/forums/index.php%3F/topic/81984-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D1%83%D0%B6%D0%BD%D0%B8-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8/page__fromsearch__1+&cd=1&hl=bg&ct=clnk&gl=bg

и купувача е получил разпръсквачи различни от 0.205um. Tо следва продавача да си ги вземе обратно и да върне парите. Толкова ли е сложно?!?! :rolleyes

Ми именно! Но нещо ме набеждават мен че съм сменил разпръсквачите и сега се мъча да върна моите а неговите съм си ги монтирал!

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Сря 05 юни 2013 8:37

И сега какво,вече няма заплаха да го изрисуват в розово и продавача няма нужда да отговаря повече,а бил много коректен и точен,не бил търгаш,ама според мен май точно на такъв се изживява като мълчи и не казва как ще процедира въпреки,че се установи,че май по-голямата вина е негова :mhihi :mhihi
Пп ей аман от дребнави печалбари :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 05 юни 2013 18:07

най-добре е двете страни да се споразумеят!
за да няма административна намеса :a045

Потребителски аватар
lubo007

Мнениеот lubo007 » Сря 05 юни 2013 23:31

Pichaga написа:най-добре е двете страни да се споразумеят!

ами аз съм съгласен, но до този момент Той не ме е потърсил за някакво решение на проблема

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 06 юни 2013 15:04

какво става в крайна сметка ? Изяснихте ли се ?

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 06 юни 2013 22:21

lubo007 написа:
Pichaga написа:най-добре е двете страни да се споразумеят!

ами аз съм съгласен, но до този момент Той не ме е потърсил за някакво решение на проблема

още ден-два, за спогодба!
дори съдът дава две възможностти в делото
после ще се решава кой прав, кой крив или и двамата
съвет-разберете се и да приключваме!

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Пет 07 юни 2013 0:22

най-лошото се случи