Нелегално сваляне от интернет

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Нелегално сваляне от интернет

Мнениеот icoico » Съб 11 яну 2014 18:44

VWGT написа:... адвокатска кантора да се обади на провайдера и да каже "абе тука подозираме че еди кой си точи торенти, я да видим логовете и да ни оставите малко да послухтим"...

Хубавото е, че такива кантори няма. Иначе адвокатската кантора те заковава от торент тракера по споменатата технология

Чудомир написа:... 200 маймунки обменят, а 201вата само стои, гледа и си записва на едно листче кой какво прави. Има вече софт написан специално за тази цел - кой какво кога е сийдвал.

Ся, адвокат Тарикатски на базата на това нещо подава жалба до съда за нарушаване на авторски права, в случая на колегата
Pokerstars написа:...Аз и всички мои познати си пиратстваме всеки ден, в момента имам и над 40 торента на сийд....

в особено големи размери - 2 до 8 години :mhihi . Оттам съдът вече има право да поиска от провайдъра житие-битието на Покерстарс в Интернет, а адвокат Тарикатски му пуска едно любезно писъмце с искане за ХХХХ лева обезщетение, иначе ше се разпраяме по съдебен ред :mhihi Ся, Покерстарс или си намира адвокат и започва дългото разкарване с неясен изход по съдилища, или си казва
Pokerstars написа:...Никой, никога не ми е поискал сметка за това! И сега трябва да се чувствам престъпник ли? Това ли е проблема на милата ни родина, та някой трябва да започне да ме съди. То сигурно 90-95 % от интернет потребителите дърпат нелегално! И, какво трябва да ни арестуват ли, да ни заключат 2 милиона човека за това, че сме си дръпнали филм...

и тегли една майна на адвокатите, политиците, милата родина и т.н. и т.н. с надеждата тоя патрон да е халостен. Оттам нататък пали една свещ и се надява адвокат Тарикатски да е достатъчно тъп и да осере сам почти спечеленото дело... :a045 :a045 Невероятно ли ви се вижда ? И на много Хансове им се виждаше невероятно до преди няколко години :mhihi :mhihi Аз разбира се съм песимист, разбира се няма никаква вероятност в България да се намерят такива негодници адвокати, които да започнат ей-така да искат пари от двата милиона потенциални жертви.. :rolleyes :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 11 яну 2014 19:24

Колега,
скрийншота от екрана не е доказателство в съда. Кой какво си е записал в тефтерчето по адрес на трети лица също. IP адресът е променлива величина и абсолютно всеки със средни познания в мрежата може да направи г-н Тарикатски да си чеше умно кокото и да се чуди "Ся аджеба ко точно стана?".
Доказването на престъпление не е лесно занимание и в общи линии ако не те угащят с ръце на клавиатурата да качваш торенти, трудно ще те осъдят на каквото и да било. Ако беше толкова просто и ставаше от служебния комп на г-н Тарикатски... със сигурност да се бяха нароили вече не само камара адвокатски кантори, а и колекторски фирми на ръба на закона по модела на известната от една друга тема SG-Group :wink

Не забравяй, че всяко законодателство е малко или много мудно. Технологиите винаги ще са едни гърди напред. Мислиш ли, че няма Хансовци, които свалят и качват на воля? Знаеш ли, че един руски или украински seedbox + холандски VPN струват около 20-30 евро месечно :mhihi
Какво ще види според теб доставчика освен един обем трафик? Никой не може да докаже какво си свалял (филми или свободна линукс дистрибуция) докато не те хване с ръчички върху машината.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 11 яну 2014 19:54

groznika написа:Колега,
скрийншота от екрана не е доказателство в съда. Кой какво си е записал в тефтерчето по адрес на трети лица също. IP адресът е променлива величина и абсолютно всеки със средни познания в мрежата може да направи г-н Тарикатски да си чеше умно кокото и да се чуди "Ся аджеба ко точно стана?"...

В тази тема съм бос, признавам си, но фактът, е , че из немско всеки динамичен ИП адрес на абоната за последните 6 месеца е абсолютно доказуем пред съда от данни на провайдърите, а немците откровено казано по различни причини са много назад от нас по технология и качество на достъпа до Интернет. Тези данни са достатъчни да се образува дело, съвсем друг въпрос е дали са достатъчни за осъдителна присъда.

groznika написа:...Ако беше толкова просто и ставаше от служебния комп на г-н Тарикатски... със сигурност да се бяха нароили вече не само камара адвокатски кантори, а и колекторски фирми на ръба на закона по модела на известната от една друга тема SG-Group :wink...

Дай боже да си прав. Във всеки случай, понеже и аз не съм светец по-предпочитам да съм информиран правилно по въпроса за да мога да взема адекватни мерки при евентуална необходимост, отколкото да се самоуспокоявам, че видиш ли, щом всички така правят няма проблем. Има една поговорка, играе ли мечка в комшийския двор значи ще дойде и при теб :mhihi По- младите може и да не помнят да речем кога игра мечката у нас за въвеждането на задължителната застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилите, но се сещам как много хора, включително много мои роднини и приятели тогава викаха "е.@л съм им мамата на тия, от мен пари няма да видят квот ще да става" :a045

П.С. Пример от настоящето битие, що се отнася до колекторите:

СГ груп вади срещу мен изпълнителен лист за плащане. Оттук две възможности:

1. Аз съм си направил труда да се информирам кое- що и в законоустановения срок подавам възражение за изтекла давност на вземането, което автоматично оставя СГ груп с пръст в...там някъде :mhihi , или
2. Аз си казвам "тия па кви са, че ми искат пари,я да духат супата" и си праим пас. Срокът за възражение
изтича и voila, аз ставам съвсем законно длъжник на варненските псевдомутри поради прекомерно въобГъзяване :mhihi

За себе си съм решил по кой тротоар на калната торент улица да мина, ваше право е да направите своя избор...

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Съб 11 яну 2014 20:20

негодници адвокати ще се намерят, на тех тва им е работата, ама работливи бг съдии дали ще има :) представящ ли си едни 200-300 хиляди иска за СРС-та, тва значи българския съд да затвори врати за 5 години за други дела. Докато това се случи в БГ, технологиите ще са на някакво друго ниво, ако не и в друго измерение :) Застраховките е едно, там е регулирано и контролирано, докато технологиите и немците трудно ги догонят доколкото виждам.

точно така, избираш си тротоара и внимаваш да не джопнеш в локва, лайно или някоя крива плочка. Ако си гледаш в краката, ще се справиш.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 11 яну 2014 20:40

VWGT написа:...представящ ли си едни 200-300 хиляди иска за СРС-та, тва значи българския съд да затвори врати за 5 години за други дела...

Не, ама си представям 200-300, едно от което да е по случайност срещу мойта жена, чийто комп сийдва нонстоп 24/30/12/365 :mhihi :mhihi Отраканите адвокати в тая област май са малко и колкото ги има, ако лайното удари вентилатора вероятно ще бъдат от другата страна на барикадата. :mhihi Та по принуда се ограмотявам :mhihi

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Съб 11 яну 2014 20:47

groznika написа:Колега,
скрийншота от екрана не е доказателство в съда. Кой какво си е записал в тефтерчето по адрес на трети лица също. IP адресът е променлива величина и абсолютно всеки със средни познания в мрежата може да направи г-н Тарикатски да си чеше умно кокото и да се чуди "Ся аджеба ко точно стана?".

Говориш от собствената камбанария. В Германия преобладават динамичните адреси и въпреки това, на база законово задължение, провайдерите могат да кажат кой кога с кой адрес е бил кат стой та гледай. А пък в България с тия статични лан адреси е една доза по-лесно. Въпрос е някой да плати/лобира на вярното място, за да бъде вкаран един подходящ параграф в закона и готово.

П.С. В Германия тва беше предшествано с регулация на отворените мрежи - точния текст не ми се търси, но сумарно беше от рода "всеки, който пуска отворен Wifi е отговорен за закономерното ползване през тази точка"

groznika написа:Знаеш ли, че един руски или украински seedbox + холандски VPN струват около 20-30 евро месечно

Какъв ВиПиЕн, кви 5 лева. Тука говорим за липса на инициатива да се ползва Линукс и ОпънОфис, за да "му е мирна душата" на потребителя, ти за 30 евро на месец говориш. Тая инвестиция малцина ще я видят смислена.

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Съб 11 яну 2014 21:04

Чудомире,
исках само да кажа, че технологиите изпреварват законите.

Ще ти дам нагледен пример:
Закупувам си украински seedbox с биткоини. Закупувам си VPN базиран в Холандия, но ползващ IP-та от целия свят. Свалям си торенти от китайски или канадски сайтове. Свалям си ги на сийдбокса, филмите си ги стриймвам, софтуера и музиката си ги свалям от бокса през VPN-а на домашната машина. Настройвам си VPN-на да ми мени IP на всеки 5 мин. На теб оставям да се опиташ да си представиш кой и как точно ще ме проследи, каква информация ще получи от интернет доставчика ми и какви права и връзки трябва да има за да разплете мрежата от до и да стигне до мен със заповед за арест и доказателства за извършено престъпление.

Не е невъзможно разбира се. Просто не е рентабилно :smile

ПП
30 евро в БГ не са малко пари но в швабско при цени на нета от по 60 и глоби за сваляне от по 6-700... Дали не си струва инвестицията?
Лично аз VPN ползвам отдавна по различни причини. Закупен е с биткоини и на този етап ми е достатъчно и да свалям директно през него. Утре ако се наложи бих си взел и сийдбокс, но като цяло нямам много време за музики и филми и не ми се случва често да ползвам торенти.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Съб 11 яну 2014 21:38

groznika написа:един руски или украински seedbox + холандски VPN струват около 20-30 евро месечно

Бай Иван никога няма да даде 30 евро да си маскира трафика. Винаги ще има едни 2-5% от хората, които знаят как да си ре-рутират и маскират трафика, така или иначе те няма да са таргет групата на подобни адвокати АКО приемем, че се появят такива един ден в бг. Аз лично не вярвам това да се случи преди минималната заплата да стане двойна или тройна иначе от чисто финнасова гледна точка няма да е изгодно. Какво ще вземеш на същия този бай Иван, който има доходи от 300лв и никакъв имот на свое име? Отделно, че все пак една кантора трябва да успее да сключи договор с носителя на съответните авторски права за един куп продукти - музика, филми, игри и т.н., както и да има подготвени специалисти по авторско право, с необходимите познания по технологията на интернет.

Потребителски аватар
Pokerstars
Автомобил: Audi A4 B7
Двигател: 2006

Мнениеот Pokerstars » Съб 11 яну 2014 21:51

icoico написа:
Pokerstars написа:...Аз и всички мои познати си пиратстваме всеки ден, в момента имам и над 40 торента на сийд....

в особено големи размери - 2 до 8 години :mhihi . Оттам съдът вече има право да поиска от провайдъра житие-битието на Покерстарс в Интернет, а адвокат Тарикатски му пуска едно любезно писъмце с искане за ХХХХ лева обезщетение, иначе ше се разпраяме по съдебен ред :mhihi Ся, Покерстарс или си намира адвокат и започва дългото разкарване с неясен изход по съдилища, или си казва
Pokerstars написа:...Никой, никога не ми е поискал сметка за това! И сега трябва да се чувствам престъпник ли? Това ли е проблема на милата ни родина, та някой трябва да започне да ме съди. То сигурно 90-95 % от интернет потребителите дърпат нелегално! И, какво трябва да ни арестуват ли, да ни заключат 2 милиона човека за това, че сме си дръпнали филм...

и тегли една майна на адвокатите, политиците, милата родина и т.н. и т.н. с надеждата тоя патрон да е халостен. Оттам нататък пали една свещ и се надява адвокат Тарикатски да е достатъчно тъп и да осере сам почти спечеленото дело... :a045 :a045 Невероятно ли ви се вижда ? И на много Хансове им се виждаше невероятно до преди няколко години :mhihi :mhihi Аз разбира се съм песимист, разбира се няма никаква вероятност в България да се намерят такива негодници адвокати, които да започнат ей-така да искат пари от двата милиона потенциални жертви.. :rolleyes :mhihi :mhihi

Много се филмираш, какви адвокати, какви съдилища, къде отиде пък ти. Цялата ни държава, за съжаление, е потънала в далавери, мислиш ли, че някой ще тръгне да се занимава с мен обикновеният човек. Това са небивалици. Ами представи си живеем на даден адрес 4-5 човека и всички сваляме от едно IP. Кога и как ще докажат, кой точно ги е свалил дадените торенти и т.н.. Няма кой да се занимава, това, което го мислиш скоро няма как да стане. И докато ти продължаваш да се вкарваш яко във филма, аз и останалите стотици хиляди, милиони потребители ще си теглим свободно докато може.

п.п.В България за убийство не те вкарват в затвора, ти за 40-50-10000 торента викаш ще ме вкарат от 2 до 8 г.?

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 11 яну 2014 22:04

groznika написа:30 евро в БГ не са малко пари но в швабско при цени на нета от по 60 и глоби за сваляне от по 6-700... Дали не си струва инвестицията?...

Там е въпросът, че не са по 600-700. Фирмата, чиято WiFi ползвам на работа декларира 25 000 евро разходи през миналата година за адвокати, дела и обезщетения, свързани с нелегален даун/ъплоуд, извършен през служебната мрежа. Само едно в едно писмо/abmahung/, което прочетох преди 2 години,се искаха 5000 евро, слава на господа оказа се, че са сваляни албуми на популярен немски фолкизпълнител, което автоматично разкара подозренията от българите :mhihi Оттогава свърши комунизма и има акаунти с пароли за достъп на всеки човек, раздавани срещу подписване на декларация за поемане на пълна отговорност. Ся, знам, че пак някой ще каже то у нас не е така, ама хубаво е да си дадем ясна сметка защо не е така и да се запитаме докога няма да е така :question Определено не е поради нежелание на някого да вземе едни пари :mhihi По -миналата година, когато се вдигна як шум около споразумението АСТА, което накрая уж отпадна си направих труда да попрочета тук-там и открих, че 99 процента от изискванията в него тихомълком ВЕЧЕ фигурират в БГ законите, а ние просто така си шумим, колкото да ни мине времето...май единственото, което отървахме е правото на такива адвокатски кантори да изискват данните директно от провайдъра, а не по съдебен път icon_idea

Pokerstars написа:...Ами представи си живеем на даден адрес 4-5 човека и всички сваляме от едно IP. Кога и как ще докажат, кой точно ги е свалил дадените торенти и т.н.. Няма кой да се занимава, това, което го мислиш скоро няма как да стане...

Представих си. Не е проблем, вЕрвай ми, да се намери отговорен. Обаче ми писна да сдъвквам информацията до вид, подходящ за възприемане от твоя тип люде, на които основната антитеза е "Епа такова животно нЕма" и ако имаш желание можеш да си я потърсиш сам.

Pokerstars написа:...п.п.В България за убийство не те вкарват в затвора, ти за 40-50-10000 торента викаш ще ме вкарат от 2 до 8 г.?...

Никой няма намерение да те вкарва в затвора. Затворниците са лоши платци на задължения :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Съб 11 яну 2014 23:11

groznika написа:...

Никъде не съм отричал липсата на възможности. На 4 стр. написах
Не ми е жал за хора, който от лично удобство, познато и като мързел, не са си опекли работата.

Твоята схема е технически на високо ниво, но едва ли и и 1% от хората ползват такова решение. Никъде не съм казал, че не си струва инвестицията. Прави ми впечатление игноранщината, с която се подхожда по темата.

Само за протокола да кажа, че интернета в Германия почва от около 20 евро на месец, но това е без значение в случая.

А за всички, дето "няма на тях да се случи" - идеята е не да хванат "вас", а за назидание да изпукат 2-3ма, с необходимата медиина подкрепа ще има доволен резултат. Това е интереса на музикалните фирми. Което от своя страна налива масло в огъня на находчивите кантори....и така колелото се завърта.

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Съб 11 яну 2014 23:24

Само времето ще покаже какво точно и как ще се случи. Истината обаче е, че нещата не вървят на добре и е твърде вероятно скоро да дойде края на торент ерата :smile

bobbby11
Автомобил: Seat Toledo GT
Двигател: 2.0 2E 1994

Мнениеот bobbby11 » Нед 12 яну 2014 0:04

Споко пич... След "ерата на торентите" ще дойде друга "ера"...
Навремето играехме на "стражари и апаши"... "Апашите" винаги са крачка напред...
Така е откакто свят светува...

p.s. Съвестно ми е за "моралистите", но си гледах мача с екстра качество... Благодарско на братушките за своевременното "шунтиране" на разни "борци за авторски права"... За секунди оправят нещата...

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 12 яну 2014 1:28

Един от моралистите ще заключи темата. Не казвам, че трябва да си светец, но да казваш, че ще си нарушаваш закона, щото го правят много хора, или с някакво друго оправдание, е несериозно. Освен всичко друго, противоречи на правилата на форума и законите в страната, поради което темата приключва тук, въпреки някои интересни мнения по темата.

На колегата, който толкова се възхищава на апашите, и на тези, които смятат, че на тях такова нещо не може да им се случи, пожелавам да не попадат на стражар, който е по напред от тях - изненадата ще е голяма и болезнена.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”