Ремонтираш кола пред блока - глоба 1000 лв.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Re: Ремонтираш кола пред блока - глоба 1000 лв.

Мнениеот DaDiablo » Вто 11 фев 2014 12:16

Вълчан написа:Онзи ден говорих със един приятел във Германия.Има пробем със бившата ми кола и предложих да му купя от тук дист.капачка ...палец...бобина ...свещи и кабели и да ги пратя да си ги смени там.Категорично ми отказа да ги сменя сам пред тях.Големи са глобите и го е страх.В краина сметка даде 475 евр за всичко това в сервиз..Така че нашите гледат от вън как е и копират..Доста пъти правилни неща но неразбрани от нас....

Как ще са разбрани, кой ще ги разбере? Погледни назад в темата кви индивиди са писали ...

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Вто 11 фев 2014 12:17

Лично аз ако ще и европейска заплата да взимам пак няма да се лиша от кефа да си ровя по колата ! Ако всички сервизи са като един пич във форума няма да го назовавам да му не правя реклама тогава вече бих помислил ! Факт е ,че доста от хората в сервизите не ги интересува колатата ти като я закараш в сервиз и са малко хората на които това си им е интересно и си се занимават от - до !

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 11 фев 2014 13:00

silent написа:Е вие вече се оляхте... С изгорени 5литра масло годишмно...

Tи 5, аз 5, еди кой си 500 още няколко хиляди като тебе и те по 5 литра годишно, ти си фърлиш фаса през прозореца, още няколко хиляди и те го фърлат през прозореца че да не си цапат пепелника и така нататък, и така нататък ...
Нали ме разбираш, прощавай че те дразня с това че не ми се живее в кочина и предпочитам да ми е чисто и спретнато :biggrin
Колата ми няма Евро 6, с удоволствие бих си купил такава която има, ма неам кинти, това обаче не означава че ще си сменя маслото пред блока и старото ще го изсипя в градинката или ще си го горя в печката!
Не знам при вас в София колко струва да ти сменят маслото в сервиз, тук това удоволствие струва 10лв.

Потребителски аватар
Mitodji
Автомобил: VW Polo mk3
Двигател: AER 1997
Контакти:

Мнениеот Mitodji » Вто 11 фев 2014 13:11

Колег като стана дума за смяна на масла,аз като сменям на някоя от трите коли си го събирам в едно от тия 5 литровите шишета за минерална вода и после зимата го слагам в печката на вилата и как топли и гори отработеното масло... на нова година ми свърши перфектна работа.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Вто 11 фев 2014 13:18

Мен пък ме задушават тези които се топлят на въглища особено като ги затисне мъглата. Аз искам никой да не се топли с въглища. Смърди и замърсяа повече от горене на масало. Подемай дебата за забрана на отопление с въглища. И аз икам да си купя Бенц ама не мога , кат си купя няма сам да си сменям малото и да го горя в печката. Пак казвам това което си написал е лицемерие . Твоята кола змърсява много повече околната среда от тая на пенционера бай Генчо дето си гори 5 литра в печката веднъж или два пъти годишно и си кара колата два пъти по малко от теб.
Твоето е като напъните за задравословен начина на живот на една кифла дето познавам и която живее,здравословно задравословно се храни не с какво да е , чете етикетите вярва в светованта конспирация чиято цел е да я отрови с храната кара колело катери скали и като за капак пуши по кутия цигари на ден и по половинка водка на вечер.

the beast
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the beast » Вто 11 фев 2014 17:51

Със старото масло какво се случва след като го източиш от картера, чисто информативно?
А ми случва се това ,че ми е в мазето и ако има някъде ще го предам.А на теб случвало ли ти се е да ти напълнят ненормално количество масло и да ти каже-ми то ще го изгори...Плюс това ми е кеф сам да си го сменя,както и много други неща да си правя по колата.Ако вземам три,четири хиляди лева сигурно ще спра...

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 11 фев 2014 18:57

the beast написа:
Със старото масло какво се случва след като го източиш от картера, чисто информативно?
А на теб случвало ли ти се е да ти напълнят ненормално количество масло и да ти каже-ми то ще го изгори...Ако вземам три,четири хиляди лева сигурно ще спра...

Все още не ми се е случвало :smile
Ами вземай какво ти пречи да ги вземаш, освен разбира се това което имаш, или по-скоро нямаш под капака на втория етаж :biggrin
Ето, Приста Оил ги изкупува, предай го http://pesta-oil.com/

Последна промяна от forski на Вто 11 фев 2014 19:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Вто 11 фев 2014 19:05

Лоша работа...и тая свобода ни отнемат :death ....а какво ли следва за напред :death

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Вто 11 фев 2014 20:04

Не се задълбочих във въпроса,но доколкото разбирам цялата дъндания има за цел да спре бай ти Иван-комшията(кварталния МайсторО) да рови в на хората колите... :rolleyes
Едва ли на всеки ъгъл ще има лелка от общината,която да ме пита защо съм дигнал капака или защо за Бога съм свалил предна дясна гума... :screwy
Иначе за маслата от век и веков ясно,че не може да се извърлят в шахтата.

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Вто 11 фев 2014 20:25

Интересно ми е някой може ли да отрече,че бай ти Иван комшията разбира и полага повече труд от бай ти Гошо със сервиза ? Друг е въпроса,че бай Иван не иска да се регистрира никъде ! Обаче по ми е интересно как ще спрат Ванката като той в гаража в тех прави всекакви магии :mhihi едва ли ще му чукат на вратата на гаража да се покаже :screwy

П.С. : Верно ,че бай Иван нема подемник ама като вдигне колата на ботора е магьосник :biggrin :biggrin :biggrin :biggrin

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 11 фев 2014 20:34

На бай Ганьо и 10 000 евро да му е заплатата, той пак ще си хвърля фасовете, маслото и антифриза не където трябва :mhihi Ако имаше начин колата ми да е в идеално здраве БЕЗ да се налага да я пипам с удоволствие бих се отказал от това удоволствие, наречено "човъркане" :mhihi

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Вто 11 фев 2014 20:48

Да,ама държавата изобщо не я интересува дали бай Иван или Бай Герги разбира повече.

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Вто 11 фев 2014 20:58

Е да така е .... кварталните докато добросъвестно не се регистрират нема как да ги хванат ! А на тех май не им се плащат данъци и така !

the beast
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the beast » Вто 11 фев 2014 22:23

Ами вземай какво ти пречи да ги вземаш, освен разбира се това което имаш, или по-скоро нямаш под капака на втория етаж
Под капака на втория етаж имам достатъчно, че сам да си ремонтирам колата и да не слушам малоумници как трябвало да отида в сервиз щото там било мястото....И добре ,че на тоя няма да му минат предложенията...

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Сря 12 фев 2014 10:54

stefan4o написа:На бай Ганьо и 10 000 евро да му е заплатата, той пак ще си хвърля фасовете, маслото и антифриза не където трябва :mhihi Ако имаше начин колата ми да е в идеално здраве БЕЗ да се налага да я пипам с удоволствие бих се отказал от това удоволствие, наречено "човъркане" :mhihi

Тук много грешиш, бай Ганьо е доказал до 89г, до скапания преход колко е морален и колко е работен, виждам, че си на 31г попитай баща ти дали е можел да чопли семки в градинката или да хвърля фасове, настоящия проблем го имаме от 90г до днес!!!!!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”