Говорим си за оръжие!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 28 мар 2007 21:58

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 28 мар 2007 22:09

Който знае английски, може да научи доста неща относно различните видове калибри за карабини от тук

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Сря 28 мар 2007 22:56

"Е и това е истина ", хора говорете за оръжия за които не само сте чували по американските филми, или ако някой си е купил такъв, знае, че е най-хубавия. Няма най-хубав. Има такъв който се е доказал като оръжие през годините. Лъскави много, ама тези които вършат работа са малко. Оръжието е за да гърми при всякакви условия. Виждал съм и съм гърмял с пистолет, за който се знае и е доказано, че японската мафия го ползва. Това е ТТ. Нищо и никакъв пистолет на външен вид. Пистолет със сменяеми цеви. Едната 9мм, а другата 7,62. Най-добри от тях са тези с инкрустиран сърп и чук. Некавзам, че това е единствения и неповторимия. Има и други които са се доказали с качествата си през годините. Просто той е един от тях. И недейте забравя защо е създадено оръжието и какво е основното му предназначение. Не да изглежда добре, а да върши работа.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Сря 28 мар 2007 23:14

Andrian_VT написа:.....
:да: :да:
Напълно съгласен с теб!
Ето още нещо, което смея да твърдя, че се е доказало като работещо оръжие.

Изображение

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Сря 28 мар 2007 23:16

brabus написа:
Напълно съгласен с теб!

Мдаа,обаче е доста скъпичко :? Един Макаров от Арсенал със една дървена дръжка правена по поръчка по ме грабва ненам защо така.Пристрастен съм явно :oops:

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Сря 28 мар 2007 23:37

Andrian_VT написа:"Е и това е истина ", хора говорете за оръжия за които не само сте чували по американските филми, или ако някой си е купил такъв, знае, че е най-хубавия. Няма най-хубав. Има такъв който се е доказал като оръжие през годините. Лъскави много, ама тези които вършат работа са малко. Оръжието е за да гърми при всякакви условия. Виждал съм и съм гърмял с пистолет, за който се знае и е доказано, че японската мафия го ползва. Това е ТТ. Нищо и никакъв пистолет на външен вид. Пистолет със сменяеми цеви. Едната 9мм, а другата 7,62. Най-добри от тях са тези с инкрустиран сърп и чук. Некавзам, че това е единствения и неповторимия. Има и други които са се доказали с качествата си през годините. Просто той е един от тях. И недейте забравя защо е създадено оръжието и какво е основното му предназначение. Не да изглежда добре, а да върши работа.

Еми кво да говоря, имам некаф газов, даже не го знам къв е.... а и неразбирам ! :)

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Сря 28 мар 2007 23:38

Huizel написа:
brabus написа:
Напълно съгласен с теб!

Мдаа,обаче е доста скъпичко :? Един Макаров от Арсенал със една дървена дръжка правена по поръчка по ме грабва ненам защо така.Пристрастен съм явно :oops:

Аз също уважавам руското оръжие. Цял свят знае, че Макаров или АК правени в България са в пъти по-качествени отколкото ако са правени в Русия. Макаровия е компактен пистолет, удобен и не зле изглеждащ. Има добра групираност при стрелба, но няма далекобойност, куршумите нямат пробивна сила на големи разстояния.
Никелиран с някой оксидирани детайли и черна дръжка е изключително красив.

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Чет 29 мар 2007 0:27

аз никаде не мърдам без това

Изображение

а ето и на нова година мойта мацка му се радваше
http://www.youtube.com/watch?v=Z1UUS5Wt8nM

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Чет 29 мар 2007 7:55

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Чет 29 мар 2007 8:28

К.Одаджийски написа:Както казва Вили който е стрелял Граничарското упражнение знае за какво става въпрос. АК 47 е номер 1. .....

Ех спомени :lol:
Относно релсата -> забита в земята на 100 метра -> 9 отпечатъка от десет изстрела. Единствената ми награда в казармата -> три дена отпуска е за стрелба.
А е голям кеф с трасиращи -> еб@хти зарята. Отцепките се окопават на метър под земята....

по темата: не нося железа в мене -> модераторите могат да спят спокойно :twisted:

Потребителски аватар
1.8i
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 1.8i » Чет 29 мар 2007 8:50

madmen написа:
К.Одаджийски написа:Както казва Вили който е стрелял Граничарското упражнение знае за какво става въпрос. АК 47 е номер 1. .....

Ех спомени :lol:
Относно релсата -> забита в земята на 100 метра -> 9 отпечатъка от десет изстрела. Единствената ми награда в казармата -> три дена отпуска е за стрелба.
А е голям кеф с трасиращи -> еб@хти зарята. Отцепките се окопават на метър под земята....

по темата: не нося железа в мене -> модераторите могат да спят спокойно :twisted:

При мен в казармата след стрелбата на 100м,релсата забита зад мишените имаше дупки и то си личеше че са нови!Като преди това ходихме да я видим тая релса и нямаше нови дупки :dontknow:

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Чет 29 мар 2007 9:04

Мисля че зависи от ъгъла на атака. Винаги съм гледал да се падам косо спрямо релсата, заради евентуелните рикошети. Релсата не беше пробита при мен.

чакала
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот чакала » Чет 29 мар 2007 9:11

Изображение
:twisted:

Потребителски аватар
1.8i
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 1.8i » Чет 29 мар 2007 9:13

madmen написа:Мисля че зависи от ъгъла на атака. Винаги съм гледал да се падам косо спрямо релсата, заради евентуелните рикошети. Релсата не беше пробита при мен.

То като си новобранец не знаш много много къде да застанеш.Сигурно си прав за ъгъла.

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Чет 29 мар 2007 11:33

Гледам че говорите за релсата и Ак-то.... само да добавя че 5.45мм има по големи шансове от 7.62 да я пробие и съм го виждал на живо: 3 истрела = 3 дупки на 100 метра :wink:

Tishku, стрелял ли си Desrt Eagle да видиш какво е! Гледам че те кефи особенно..... ако не си бегай във ВИП трайдинг в Дервеница и го пробвай!

Аз имам 2 стрелби с него, и показва много впечатляващи поражения. Проблема му е че е много тежък и отката му е огромен (.50 АЕ) За сметка на това ме учуди осбенната точност, на 25 метра ми даде две 9ки :roll:

Иначе си е тотален армейски пистолет, не е за всекидневно носене ако не си некой добре сложен с повече място под сакото!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”