Uber вече е в София

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Бихте ли използвали UBER

Да, определено
64
42%
Не, определено
27
18%
Нужна ми е повече информация
37
24%
Не съм от тук и съм за малко
25
16%

Общо гласове: 153
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Uber вече е в София

Мнениеот icoico » Пет 26 юни 2015 14:54

KOKO ГЕОРГИЕВ написа:
НарКол написа:Май ще излезе вярна приказката "Мы впереди планеты всей!" :mhihi

Разбира се! :beer :beer

Не чак толкова впереди, че при 48 млн. МПС в Русия 50 млн. от тях да са в Москва. Човекът просто е натиснал една нула отгоре, какво толкова?

Та за Юбер...при положение, че такситата поне в Европа са на концесионен режим(кинти, кинти, кинти...за Франция се спрягат ХХХ бона за автомобил, за Германия един порядък надолу) според мен таксиджийските профсъюзи даже малко бавно реагираха в познатия си стил "не ни взимайте лЕба, оти че ви дървариме" :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Пет 26 юни 2015 16:38

Не виждам защо такситата трябва да са на концесионен режим. Тяхната работа е да превозват хората по възможно най-ефективен начин, а не да правят държавата богата. :screwy

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 26 юни 2015 16:55

Защото така. Разкарването насам- натам с такси минава за луксозна глезотия в държавите със средна заплата петорно на българската.

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Пет 26 юни 2015 17:27

icoico написа: според мен таксиджийските профсъюзи даже малко бавно реагираха в познатия си стил "не ни взимайте лЕба, оти че ви дървариме" :mhihi :mhihi

Допускам, че основната маса протестиращи бакшиши са били африканци и арабели(нищо расистко!!)
На французите е препоръчително да се справят с въпросните две прослойки, които им душат държавата и икономиката. :gruebel
То и ние не сме цвете за мирисане с ромите и незаконно влезлите на територията на Република България странно защо наричани "бежанци"! :screwy

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пет 26 юни 2015 17:37

Такситата в Париж са адски скъпи ... Така, че Юбер си е далаверка

Потребителски аватар
НарКол

Мнениеот НарКол » Пет 26 юни 2015 19:00

icoico написа:Защото така. Разкарването насам- натам с такси минава за луксозна глезотия в държавите със средна заплата петорно на българската.

Затова ли по филмите постоянно се разкарват с таксита, за да покажат колко са заможни? :mhihi

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 26 юни 2015 19:19

НарКол написа:...Затова ли по филмите постоянно се разкарват с таксита, за да покажат колко са заможни? :mhihi

Виж сега...аз от петнадесетина години си изкарвам хляба предимно зад граница, ама щом по филмите така показват, кой съм, че да споря? :rolleyes :mrgreen

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Съб 27 юни 2015 8:58

НарКол написа:Затова ли по филмите постоянно се разкарват с таксита, за да покажат колко са заможни? :mhihi

В Стар трек се разкарват даже с космически кораби! Не ги е срам! Определено искат да ни покажат, че сме по-назад. :cry

Потребителски аватар
НарКол

Мнениеот НарКол » Съб 27 юни 2015 10:18

Мисълта ми беше, да дадеш 20 000 евро за кола + поддръжка + данъци + гориво, да не е по-евтино от това да си хващаш такси от време на време? :c020

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 27 юни 2015 15:15

Tо колата без друго си я имаш. От вкъщи до работата пътувам 15 минути, с такси ми излиза 55 евро отиване и връщане, с Юбер, да кажем една идея по-малко. За тези, които могат да си го позволят е луксозна глезотия, а тези, на които им се вижда евтино...те не се качват на такси, принципно, возят си се с яхтите :mhihi

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Пет 03 юли 2015 3:20

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 03 юли 2015 7:03

KOKO ГЕОРГИЕВ написа: наеха за сватба пак "незаконно" ЗИЛ и се повозихме.

88ма пристигаме на една гара в Москва и трябва да се придвижим до друга гара с такси. Такситата бяха супер евтини, но да си хванеш такси си беше като шестица от тотото. Вместо това имаше нормални руснаци дето се пазарят с пътниците, няколко такива искаха 15 рубли, при истинско такси цената сигурно беше под 1 рубла. Пари имахме, ама решихме да се пазарим заради принципа и предложихме 10. Спазарихме с един и тръгнахме след него. И той ни качи в ЗИЛ - нов новеничък триосен кран и си ни закара до Киевски Вокзал.
Та не знам за колко са го наели този ЗИЛ твоите познати, ама ако са дали повече от 10 рубли значи са се прекарали. По онова време тарифата беше толкова :mhihi

Потребителски аватар
НарКол

Мнениеот НарКол » Пет 03 юли 2015 10:52

icoico написа:Tо колата без друго си я имаш.

Е там е работата де. :smile А ако решиш да я нямаш? Да не плащаш вноска по 400-500 евро месечно (говорим за Западна Европа), да не купуваш/наемаш гараж, да не се занимаваш със сервизи, бензиностанции, застрахователи и т.н.
Макар че тия 55 евро скъпичко ми се видят. Колко вземат на км тамошните таксиджии?

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 04 юли 2015 5:16

Aко решиш да я нямаш, то най- вероятно:
А- живееш близо до центъра на град и се придвижваш основно с двойката, колело или градски транспорт. Щото 3 евро за повикване, 3 евро за първия километър, 1,75 на километър до петия и 1,5 евро на километър по- нататък(цените са от наше село) не се виждат оправдано дадени средства на средностатистическия данъкоплатец, освен, ако не мъкне (много)багаж до гара/летище. Да не говорим за зоновите добавки, туй означава, че за пътуване краен квартал- краен квартал, да речем ще ти дръннат едни до 30 евро отгоре допълнителна такса, освен парите за изминатите километри :mhihi

Б-нямаш пари да поддържаш кола, което автоматично означава(виж А) че нямаш пари да се возиш на такси :mhihi

С една дума-таксито не е вариант за ежедневен транспорт. Било то и Юбер, чиито цени реално излизат само малко по- ниски от горецитираните. Бай дъ уей, при тези цени шофЕр на такси/вкл. Юбер реално връзва някъде около минималната заплата...

Да не съм съвсем офф:

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4853883

Американската компания “Юбер” спря услугата си за поръчка чрез смартфон на превоз от непрофесионални таксиметрови шофьори във Франция, обяви говорителят на фирмата Грегоар Коп, цитиран от Ройтерс. Услугата бе прекратена в петък в 8 ч местно време...

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Съб 04 юли 2015 8:13

icoico написа:Да не съм съвсем офф:

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4853883

Американската компания “Юбер” спря услугата си за поръчка чрез смартфон на превоз от непрофесионални таксиметрови шофьори във Франция, обяви говорителят на фирмата Грегоар Коп, цитиран от Ройтерс. Услугата бе прекратена в петък в 8 ч местно време...

Има една приказка: "Който, каквото и да ти говори знай, че винаги става дума за пари".
“Преустановихме дейността си, за да гарантираме сигурността на шофьорите ни. Някои от тях станаха жертви на насилие през последните дни. На второ място, бихме желали да се върнем към диалог с властите”, обоснова решението си шефът на френския клон на “Юбер” Тибо Семфал.

Глупости!!! В целия свят, където оперира Юбер, шофьорите са последна дупка на кавала и често са "жертвани" от компанията. Но друга бира са мениджърите. След ареста и отправените обвинения на двама от тях, явно това е била необходимата сделка с прокуратурата за да не влезнат в кауша, което би стопирало дейността на Юбер във Франция поради липса на ръководни кадри- наличните ще напуснат, а нови няма да се намерят(защото вече ще знаят, че започнат ли работа в Юбер и те са пътници). И Юбер да продължи да работи.
Всичко това поставя Юбер на нивото на останалите приложения за поръчка на такси и едва сега то реално ще се конкурира с някой. Предвид последните събития във Франция, едва ли ще се намерят много бакшиши които да се "вържат", а да не забравяме и че във Франция би трябвало(нямам наблюдения) да има вече утвърдени приложения. Амин!

П.С.
Сега видях, че единия от арестуваните за "подбуждане на незаконно наемане на работа" е именно Тибо Семфал. Явно решението не е било толкова трудно :mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”