помните ли,уважавате ли ,обичате ли вашите учители??????

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пет 05 окт 2007 9:38

Ами с две думи всичко е от частни уроци :roll:
Ами аз няма как,да!!!
Ами това ме влече и така!!!
Ами да увеличат само на даскалите по рисуване,музика и физе заплатите тогава :roll:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 05 окт 2007 9:39

DragoGT написа:аз я отключих
засега няма нищо лошо в темата бре wili98 :wink:

ми няма.. ма Даскала искаше катанец..
и понеже 1 седмица не бях влизал.. ме сърбяха ръцете .. ;)

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пет 05 окт 2007 9:40

Ми не!
Даскала искаше ТОЧКА на спора колко са кадърни даскалите!!
Да,Даскала иска тази тема да НЕ СЕ заклУчва :roll:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 05 окт 2007 9:41

Даскала™ написа:Ми не!
Даскала искаше ТОЧКА на спора колко са кадърни даскалите!!
Да,Даскала иска тази тема да НЕ СЕ заклУчва :roll:

добре бе Даскале...
...
ти стачкуваш ли...

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пет 05 окт 2007 9:42

Да,пиша от даскалото....виж Ай Пито :lol:

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пет 05 окт 2007 9:43

kotse_botse написа:Па помним ги, имаше много свестни между тях, имаше и големи шматки... което си е нормално.

абсолютно

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пет 05 окт 2007 9:52

VW_forever написа:
Милослав написа:МОже ли някой да ми обясни колко необлагаеми доходи получава един учител в годината

...Защо не зададеш този въпрос на полицая следващия път, когато му подадеш двайсетачката, за дадено нарушение, или на прокурора, за дадено престъпление на някой....
Милослав написа:Някой сметнал ли е, ей така простичко, с ваканциите които имат , аджеба колко работни дни имат в годината уважаваните от мен и аудиторията учители?

Това значи ли, че трябва да питаме Миленн Цветков, който толкова ги критикува, колко работни дни има в годината, при положение, че "работи" по един час на ден???
Милослав написа:И тук излиза онзи друг аспект на нещата - щом работят за да научат на нещо малките, защо дават частни уроци, защо не облагат тези доходи?

... Тук отговора е най- прост. Просто от скриването на доходите са им всичките лъскави хотели по морето и всичките луксозни коли по пътищата!... на учителите имам в предвид!

така - ще го карам под ред:
1. защото говорим за учителите - прочети първото мнение в темата
2. Милен Цветков като изреве за пари - Моля - иди го питай.
3.Не мисля че е по темата и няма да коментирам.

От твоя пост мирише на заяждане и ще ти кажа защо - не пишеш по темата, а ми даваш други неуредици за пример.Обори въпросите ми конкретно за учителите.

Последна промяна от Милослав на Пет 05 окт 2007 9:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 05 окт 2007 9:52

Благодарности за отключването.....
Не смятах да пиша,но се провокирах от няколко постинга...
DUDE.....не тъгувай за мен...тъгувай за изгубената си душа...аз може и да съм последния мохикан,но виждам неща от живота за които ти си напълно сляп....а тези нещо са страшно красиви,повярвай ми!!!...ако някога разбириш какво пропускаш сигурно ще се натъжиш!
VESO 101....не побеснявай и не сипи хвалебствия за частните училища и частните клиники......не бъди толкова убеден ,че като си плащаш добре ще получиш това което искаш....(повече нямам право да пиша)......и медицината и образованието са страшно скъпо и отговорно нещо с огромни последици далеч в бъдещето.....и никога ама никога държавата не бива да ги изоставя изцяло и безконтролно в частни ръце!!!......и не бъди сигурен,че добрите учители ще намерят реализация в частния сектор(с лекарите ситуацията е аналогична-това,че печелиш добре съвсем не означава ,че си добър лекар!)
VERITAS...моля те,не използвай умалителната форма на обръщение...звучи доста неуважително,а и май съм по-голям от тебе....
и не забравяй,че учителите са хора като всички нас с болки,болести,радости и тъги-кусури могат да им се намерят колкото си щеш......но не забравяй,че те са призвани да създават бъдещето на нацията(сега DUDE пак ще се натъжи :cry: )и ние като нация сме длъжни да осигурим за тях едно нормално житие....поне като на шофьорите от градския траспорт....Моите учители създадоха от нашия клас в езиковата гимназия(18 души) следните "индивиди"
1 световно известен режисьор-Иван Станев(режисьор на Берлинската трупа)..
1 артист...от 20 години работи във френското кино..
8 лекари
3 капитани далечно плаване
2 учители
2 инженери.......
1 икономист
Всички,ама всички до един продължихме без проблем образовнието си и вески от нас запази в сърцето си късче от душите на своите учители......до ден днешен..

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пет 05 окт 2007 9:59

за съжаление явно е било отдавна
защото сегашните нищо немогат да направят

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пет 05 окт 2007 10:00

По темата, пусната от колегата joker: помня всичките си учители!
Благодарен съм им за това, което са ми дали - защото учителят дава част от себе си, за да те направи по-добър... В особена степен това важи за тези от гимназията, които идваха да преподават за 300 лв само и единствено за престиж, защото си докарваха основните доходи от частни уроци! Именно те са ми дали адски много, за да имам сега необходимия набор от знания.
Един от тези учители в момента е председател на стачния комитет: г-н Николай Николов! УНИКАЛЕН преподавател!
Помня ги, винаги ще ги помня! И ако някога пътищата ни отново се пресекат, ще направя мило и драго да им помогна :)
Но, те имаха нагласата да ни преподават, защото не разчитаха на тези мизерни 300 лв. Това е обидно!
Да, стандартът трябва да се повиши. Трябва да се почне от някъде. Една гилдия се опълчи - вдигнаха им заплатите. Сега е ред на учителите - стискам им палци да успеят. Това е начинът да се отстояват принципи и позиции.
Но съм напълно за диференцирано заплащане: в кварталните училища повечето преподаватели са посредствени! Ако са много добри, те щяха да бъдат в елитните гимназии, да дават частни уроци и тн. Но не, те не се напрягат дори да си предадат заложения материал. Те си заслужават 300-те лв. Не ме е яд за тях. Яд ме е за кадърните кадри, които са демотивирани от заплащането и нивото спада, а оттам и учениците излизат без каквито и да са основни познания!!!
И за финал само да загатна: учитеите скат повишение на заплатите->това идва от бюджета, а той се пълни от данъци. Ха сега някой да ми даде пример за учител, който е декларирал доходите си от частни уроци??? Къде сбъркахме???

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Пет 05 окт 2007 10:00

От толкова учители, които са минали през мене максимум 2-3-ма са оставили нещо в мен и са ме научили на нещо.За тях винаги ще си спомням и ще ги уважавам.За другите никак не искам да се сещам.Има големи некадърници и няма кво да си кривим душата.

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Пет 05 окт 2007 10:04

VW_forever написа:Това значи ли, че трябва да питаме Миленн Цветков, който толкова ги критикува, колко работни дни има в годината, при положение, че "работи" по един час на ден???

Хихихих това, че го гледаш по 1 час на ден, не означава, че той работи по толкова. :lol:

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Пет 05 окт 2007 10:10

...А това означава ли, че учителите работят по пет часа... :lol:

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Пет 05 окт 2007 10:13

помните ли,уважавате ли ,обичате ли вашите учители??????

Още ми се случва понякога да се събудя облян в пот ... mhihi mhihi

П.П. Възрожденски песни ше запеете още малко, а нема смисъл.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 05 окт 2007 10:14

DragoGT написа:за съжаление явно е било отдавна
защото сегашните нищо немогат да направят

Да отдавна беше,но ДРАГО аз имам отвратителния навик(и тези около мен...малко трудно ме изтрайват) винаги да си задавам въпроса защо ..тоест да търся причинно-следствената връзка....
1.Нека Даскала каже колко пъти сменят учебниците и учебните програми!.....това го прави Министерството,не учителите..
2.Колко истински учители с дългогодишен стаж участвят в написването на учебници....???
3.Кой одобрява учебниците???....тоест кой авторски колектив да гушне паричките от хонорарите.... и дали това са най-добрите учебници?
4.Как се учи в разрушени и смърдящи на мръсна тоалетна сгради...
5.На колко време се подновяват учебните пособия?
6.Къде са ясно формулирани правомощията на учителя при осъществяване на учебния процес и какви последствия има за ученици и родители опитващи се умишлено да поречат на този процес?
Съвременният учител е изоставен беззащитен,гладен,с избелели стари дрехи и опадали от стрес коси....а ние искаме тази хора да се изправят като колоси пред учениците и да кажат ПРАВИ КАТО МЕН???....сиреч учи за да станеш беден,бъди честен за да бъдеш онеправдан,бъди благороден за да страдаш дълго и болезнено....Е как да стане.......

Върни се в “ОФФ-Топик - други”