Протест срещу акцизите на горивата, включете се, ако искате

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 20 май 2008 0:35

longora написа:Smoke аз миналата седмица сипвах бензин в едно шише от 10 литра .. като натисна пистолета докрай и спира течни бензин и пръска само пяна .. Такова нещо съм гледал и като сипвам в резервоара на пасата ... само измама. Аз като сипвам гледам стотинките да не скачат през 10-20 а да са като стотни общо взето 1 2 3 4 5... 20 и т.н. :) Тогава най-много се усеща че си сипал :)

Тубата е истината! С мерилка! Ако ми сипят по-малко, звънкам на мерки и теглилки да идват!!! :evil:

Потребителски аватар
CTaH4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CTaH4o » Вто 20 май 2008 2:14

Казвайте датата и идвам
не искам да продължавам темата с цитатите
но всеки си има собствено мнение и аз като гражданин, искащ да се защити от корупцията (която на това ниво си е ясна) ще присъствам на протеста

Потребителски аватар
SHARKI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SHARKI » Вто 20 май 2008 2:28

епа то всички протестираха...даскали,градски транспорт,бакшиши...та ние ли нема да се съберем :twisted:

Потребителски аватар
ericmax
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

За

Мнениеот ericmax » Вто 20 май 2008 8:08

Нямах време да прочета всички мнения,но според мен трябва да блокираме ЦЯЛАТА пътна мрежа в страната,та тогава "милите" ни управници може да им дойде акъл(то да беше член,да им го набиеш,ама то акъл.....)

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 20 май 2008 8:11

кое му е истината с тубата? всеки път ли ще ходиш с туба на горе на долу?
намираш си обект фаворит и си готов :wink:
аз пропускам бензиностанцията която ми е до гъза и отивам на другия край кажи речи на града да сипя :wink:

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Вто 20 май 2008 9:36

DimoNN, приятелю, като те гледам каква кола караш и ти си седнал да ми гледаш заплатата и т.н. Несериозно е, разбираш ли. Вземам, според това какво и колко работя. Позволил съм си такава кола, карам я както ми кефне, поддържам си я и храня семейстовото си доволно добре и така. Живея в малък провинциален град и се оправям. Друго да те интерсува? Ако аз мога в тия условия, значи и други могат. Който не може, се оплаква и все държавама му е крива. Това е простата истина. А на мен от оплаквачи тъй ми е писнало, че няма накъде. Съжелявам, ако наранявам нечий чувства, но аз виждам държавата да почва от обикновения гражданин, който мисли като гражданин, отговорен е като гражданин, има обществена позиция и не си мисли, че светът свършва до прага на вратата му. И го интересува да живее на чисто, например. Гражданина. Но за съжаление в повечето случаи е селянин и живее като на село. Нищо против, нали. Аз съм роден на село и знам много добре. За мен там е проблема. Щото и цигарите станаха маса пари, ама никой не спря да пуши. И никой не протестира даже. Сигурно щото няма форуми на пушачите. И 3 лв. да стане дизела, пак ще се кара и хората дето зареждат нелегално ще продължават да го правят, това исках да кажа с поста за 1 лв. и 70 ст.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 20 май 2008 10:06

Днес дочух някакъв слух че до края на седмицата нафтата щяла да се доближи до 3лв ... Информацията била от шофьор на цистерна на ОМВ ... Колко е истина не се знае, но пък не е невъзможно... Чакам датата, часа и мястото за стачката.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 20 май 2008 10:10

longora написа:Днес дочух някакъв слух че до края на седмицата нафтата щяла да се доближи до 3лв ... Информацията била от шофьор на цистерна на ОМВ ... Колко е истина не се знае, но пък не е невъзможно... Чакам датата, часа и мястото за стачката.

Вчера без да искам мернах на някаква бензиностанция (куча марка) дизел 2.62
От известно време видя ли бензиностанция си обръщам погледа на другата страна, някой може ли да каже днес колко е?

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 20 май 2008 10:53

Това което се заражда тук е добро, ако не за друго то заради сплотеността и готовността за отстояване на позиция и търсене на решение заедно, а не само по отделни клубове, групи и т.н. по дребни формирования. Браво на всички колеги от другите форуми.
Темата си има предистория и ще си позволя да оставя страници от нея тук:

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... 2%E0%F2%E0

Сигурно съм пропуснал няколко, но е единствено, за да не натоварвам излишно поста, а и който желае може да ги намери. Защо ги пускам тук сигурно мнозина ще се запитат. Ами за да се подсетим, че темата винаги е била особенно чуствителна за нас, които повече или по-малко, по принуда или за удоволствие ползваме превозно средство, зависещо от гориво. За да се подсетим от колко време на повечето им се върти идеята да се променят нещата към по-добро, но и че нещо все не ни достига и то пусто не се случва. Даже напротив положението се влошава.
Дали наистина едни такива протестни действия трябва да бъдат под лозунга "За намаляване цените на горивата", "Искаме справедливи цени на горивата, съобразени с доходите в България" или нещо подобно. За мен лично по-редно е това да се оглави, като искане за спазване темповете на увеличение на акциза за горивата, а не несъобразено и обслужващо определени икономически интереси(да им се пръснат гушите дано, все искат да лапат в аванс). Всъщност и заглавието го казва.
Мисля, че на всички вас тук е пределно ясно, че този форум не може да бъде трибуна и арена на искания за увеличаване доходите, което всъщност е основният проблем. Можем също спокойно, като авто-форум да търсим правата си, като се обявим за стриктно и целесъобразно разходване на събраните средства от налозите, които плащаме за ползване на пътната мрежа у нас. Това, може би някой ще каже, какво общо има по въпроса. Ами при добра пътна инфраструктура, разхода на гориво и за подръжка би намалял.
Та ми простете за отклонението, но желанието ми е да намерим възможно най-точната насока и формулировка за протестни действия.
Принципно съм за. Ще следя темата.
И само още нещо, което може би знаете - за протестно действие не трябва да искаме разрешение или да се молим на когото и да било, само трябва да уведомим общината, че то ще се случи.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 20 май 2008 11:21

И само още нещо, което може би знаете - за протестно действие не трябва да искаме разрешение или да се молим на когото и да било, само трябва да уведомим общината, че то ще се случи.

Тук май грешиш, на времето като бяха протестите за торентите, общината разреши в събота в южен парк да се проведе (на пикник).

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 20 май 2008 13:18

ISRalien написа:

Тук май грешиш, на времето като бяха протестите за торентите, общината разреши в събота в южен парк да се проведе (на пикник).

Точно така, никви приказки с общината, направо се действа ако ще ни бият ще ни бият.

Само ще говорим или ще действаме ам? Дори и нищо да не стане поне от опит глава не боли!

Предлагам всеки да положи максимални усилия и в петък вечер да затворим магистралата за варна! :evil: Без повече заканвания!

Да действаме!!!

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 20 май 2008 13:33

Tinko написа:
ISRalien написа:

Точно така, никви приказки с общината, направо се действа ако ще ни бият ще ни бият.

Само ще говорим или ще действаме ам? Дори и нищо да не стане поне от опит глава не боли!

Предлагам всеки да положи максимални усилия и в петък вечер да затворим магистралата за варна! :evil: Без повече заканвания!

Да действаме!!!

Ъхъ,най-добре на разклона за Правец при новото голф-игрище на Валентин Златев :idea: ГОЛФОВЕТЕ-на линия mhihi

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 20 май 2008 13:42

ISRalien написа:

Няма такова нещо брат :wink: .
Вижте какво е писано тук :deal : http://blog.peio.org/?p=842 а и си имаме добри юристи

Както сигурно сте чували една крилата фраза от америчко "Време е да посритаме няколко за.ника", в нашия случай такива, които си вършат работа само за лична облага.

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Вто 20 май 2008 16:05

Tinko написа:
Да действаме!!!

:arrow:

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Вто 20 май 2008 16:06

Ако наистина блокирате пътя, имате моите адмирации. Не защото ще направите нещо правилно, а защото ще имате смелостта да го направите. Пък ако не го направите, както тъй много се каните и палите, ще докажете другата позиция, тъй типична за голяма част от нашето общество. Пожелавам ви успех в ритането на задници.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”