10 = 11.6? Според OMV - да.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Пон 16 юни 2008 16:55

Аз съм чувал, че при зареждане в маркуча остава по литър някъде, който литър е за наша сметка...

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пон 16 юни 2008 17:10

Spectre™ написа:Аз съм чувал, че при зареждане в маркуча остава по литър някъде, който литър е за наша сметка...

преди 15 години може би ?
едно време като ходехме на някоя бензиностанция да скачаме на маркучите тогава ли ?
значи.. по твоята логика
пълни до горе маркуча.. и ти отчита че ти пълни в колата
след това като спре.. и го връща обратно помпата.. и пак после пълни маркуча ?
странно
аз че съм глупав ама нещо не мога да си го представя...
поне не и логично

Потребителски аватар
Dasti
Автомобил:
Двигател:

-

Мнениеот Dasti » Пон 16 юни 2008 17:44

бутилката ми лови 16-16,5 вижте колко ми сипаха на ОМV
Изображение
и след скандала които им заформих:
-е за 3лв ли става въпрос сега ще ви ги върна и айде всичко е ок.
демек ако мине

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Пон 16 юни 2008 18:15

Vizor написа:......

Не ме бийте.... :lol: Така ми казаха двама приятели, единият бачкаше на ЕКО, а другия на някаква странна беше бензиностанция.. :roll:

Потребителски аватар
Znajko
Автомобил:
Двигател:

re

Мнениеот Znajko » Пон 16 юни 2008 19:53

VW_forever написа:
Stefan написа:През нощта или в студено горивото се свива и побира повече, а брояча показва по-малко...

Тук не съм много съгласен, защото цистерните за гориво се намират в земята, а там температурата е кажи речи... еднаква.
"Метаморфозата" се получава после, в резервоарът... :wink:

А това, че ни "цакат" е ясно... и в качество и количество!
Ето и пример:
Отива приятел с празна туба от масло, 5-литрова, разграфена фабрично, да си сипе бенц за резачката за дърва.
Бензина е лев литъра, бензиностанция на "Петрол".
Подава 5 лева и казва да му сипят за тези пари.
... тубата се пълни малко над четвъртият литър, а брояча заковава на 5 литра- 5 лева.
На въпросът, "Как е възможно това?", служителката отговаря, че пластмасовите туби са неточно разграфени и от топлината си е увеличила обемът....
Човекът и казва, че расъжденията и не са правилни, защото когато си е купувал маслото, тубата е била до 5 литровата черта. Истината е, че:
Заводът, който произвежда моторно масло,... там са глупаците, а не ние...., защото им плащаш за 5 литра,
а същевременно са ти сипали 6 литра!

В интерес на истината веднъж ми се е налагало да сипвам в метална туба и на ШЕЛ в Монтана събра 19.9 литра....

Колега, чувал си си понятията обем и плътност на вечествата :?:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 17 юни 2008 8:34

Spectre™ написа:
Vizor написа:......

Не ме бийте.... :lol: Така ми казаха двама приятели, единият бачкаше на ЕКО, а другия на някаква странна беше бензиностанция.. :roll:

тоя от екото не разбира а тоя от странната бензиностанция е прав .. че при него става работата :lol:
СКАЧАЙТЕ НА МАРКУЧИТЕ МОМЧЕТА ТОВА Е ИСТИНАТА!

Stefan бате това кеото казваш е много вярно.. така е за през нощта и за през деня.. ОБАЧЕ ВСЯКА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ РЕЗЕРВОАРИТЕ СА И ПОД ЗЕМЯТА И СА С ПОДГРЯВАНЕ ПО СТАНДАРТ, защото нали се сещаш, че ТЕ могат да излязат на загуба от тази история защото горивото като го сипят ще е от цистерната която се е нагряла от слънцето а като слезе долу ще се "свие" и какво става тогава ?
мислете малко

Znajko а .. да си дойдем на думата .. от колко време го обяснявам това ;)

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Вто 17 юни 2008 8:41

какво значи подгряване по стандарт?
Стандарата за измерване на течните горива е 15 градуса

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 17 юни 2008 8:51

R@do написа:какво значи подгряване по стандарт?
Стандарата за измерване на течните горива е 15 градуса

имат си регулатори за температурата на горивото в резервоарите
което съответно под земята може да става много по лесно защото там температурната амплитуда 24 часа през денонощието не е толкова осезаема

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Re: re

Мнениеот VW_forever » Вто 17 юни 2008 13:11

Znajko [size=42](Знайко)[/size] написа:
VW_forever написа:
Stefan написа:През нощта или в студено горивото се свива и побира повече, а брояча показва по-малко...

...........

Колега, чувал си си понятията обем и плътност на вечествата :?:

Да си призная, въпросът ти не го разбрах... :oops:
От това, което съм чувал... и най- вече учил е, че литър е мярка за обем, а той не зависи от плътността на веществата.
Обемът на дадено вещество зависи от температурата, при нагряване се разширява (увеличава), при охлаждане се свива (намалява).
Идеята беше, че в земята температурата е почти постоянна и от 1000 литра бензин през зимата, няма вариант да излезе 1500 литра през лятото.
От плътността зависи теглото, т.е. различни вещества с еднакъв обем имат различно тегло.
Някъде да съм споменавал килограми :?:
Лично аз не бих се отказал от 5 литра... злато :roll:

Накратко, 5 литра бензин, сипани в 5 литрова туба от масло са си.... 5 литра. Друг е въпросът, че маслото в тубата е по- тежко, но все пак ние плащаме за литри, а не за килограми.

А ти колега, чувал си си за обем и плътност на вечествата.... и какво :?:
Сподели :!:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Re: re

Мнениеот andro_ » Сря 18 юни 2008 7:03

VW_forever написа:От това, което съм чувал... и най- вече учил е, че литър е мярка за обем, а той не зависи от плътността на веществата.

Прочети си пак физиката за 4-5 клас.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 18 юни 2008 7:12

свиване разширяване ала бала...
тази работа е нагласена от самите колонки.
първото е че се усеща.
аз винаги сам си сипвам бензина и единственото ОМВ в ст.загора на което съм останал с впечатление че не ме цакат вчера ме метнаха...
като натиснеш спусъка се усеща как горивото минава през маркуча...
като го натиснеш до долу се усеща пък как идва на тласъци (цврък-цврък mhihi ) а брояча си върти смело....
принципно сипвам за 35 когато пътувам към Бургас .... вчера сипах за 40 лв 100 октана и нивомера ми показваше сравнително по-малко :wink:
така че сами си наливайте бензина докато не направите кривата сметка коя бензиностанция не ви мята поне с количество...качеството е ясна работа

Потребителски аватар
Dasti
Автомобил:
Двигател:

-

Мнениеот Dasti » Пет 20 юни 2008 21:43

защо всички измамени не се обадим на
Комисия за защита на потребителите гр.София

тел. 02 / 980 25 24
факс 02 / 988 42 18
гореща линия 0700 111 22

jojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jojo » Сря 25 юни 2008 17:50

не знам вече,но ще кажа само ,че преди година и нещо работих на OMW и клиентите искаха направо мен да бият,пък аз нищо не съм виновен.
при газовите уредби много често се получаваха разлики и бутилките с по малък обем си проличаваше най много:на бутилка 25л ,се пълни малко над 30л,при 30литровите се случвало и до 40литра газ ,при 50 (най-малко се забелязва) но ми се е случвало от 51литра до 63л,при другите явно собствениците не са обръщали внимание.за споменатите казвам,защото всички словесни находки ги отнасях(въпреки,че нямам нищо общо,нали уж бях там да изкарам някой лев и както и да е ..),тоя дето беше шефчето ,най "емоцианалните " хора ги пращахме при него и той се им "обясняваше" ,че един път било поради високите температури,после пък поради ниските (зависи от сезона).
при дизела също се наблюдаваха отклонения ,но при мен се е случвало мах 5литра разлика.
при бензина едно време нямаше уж,кой знае какви разлики,но не е да не имало.спомням си как на една Х5 ,човека искаше фулл и уж резервоар 90литра ,му "хвана" 85л ,а и собствеика казваше че е имал поне 10литра мин,но това бе към края на мойта служба там,демек до пролетта на 2007.
и така всички яко ни.....вече!

Потребителски аватар
Borsuka
Автомобил: vw passat B3 + reno laguna
Двигател:

Мнениеот Borsuka » Чет 07 авг 2008 12:00

зареждам газ на топливо ( в силистра ) обче и там взеха много да менкат. бутилката ми е 30л. и амам около 2-3л. останала газ в нея. ппоглеждам към колонката по едно време и какво да видя :shock 27,8л :shock казвам му стига а той си закръгли на 34лв. ( 1,21лв за 1л ) накрая излиза че в 30л бутилка съм сърал около 29 до 31 литра газ и то през лятото когато е горещо. зимата сигурно и до 35л ще могат да заредят :lol:

Потребителски аватар
Plehi
Автомобил: Passat B8 T4 Touareg W140
Двигател:

Мнениеот Plehi » Чет 07 авг 2008 12:15

На бул.Ботевградско шосе (бензиностанция Еко) преди седмица отивам да си сипа по спешност в една 5 литрова туба от прочута марка минерална вода.Та казвам на бензинджията да ми сипе за 12.50 лева.До тук добре.Миризливата течност започва да се изипва в тубата и на 12.50 оня спира притока,а до пълна туба остават близо 15см разстояние...скандал.....Ние не сме виновни(се оправдават от персонала) и в крайна сметка ми напълниха до горе и им оставих 12.50 :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”