martineli написа:днес говорих с един познат катаджия който ми каза че има промяна в закона за алкохола.вече дори и да имаш по малко от 0.5 промила по усмотрение на полицая се пише акт за това че въобще си опотребил алкохол.ама не съм сигурен за точките и глобата.дори и 0,01 да покаже ако ченгето иска ти пише акта и тва е а вече за 0.5 и нагоре се зима книжка
много добра промяна според мен защото има много ентусиасти които си мислят че сами могат да преценят колко да пият и как да карат пили.
Браво! И това подкрепям.
Отиде ми едната биричка
Иначе по темата смятам идеята на колегата 20vTurbo за страшно полезна, стига да се направи добра организация:
Пускат се теми във всички авто-форуми, търсещи доброволци-инструктори (с/без коли). От всеки клуб отива представител до официалния вносител за марката с предложение за спонсорство. Медиите със сигурност биха подкрепили подобна кампания, защото и без това постоянно подхващат някакви тип "не карам пил", "обади се като стигнеш" и т.н.
За местоположения предлагам неизползвани писти от летища (като това във Видин например), учебни полигони и т.н.
Обаче "курса" да е предвиден за младежи над 16 години.
Желаещи гаранция ще има повече от достатъчно, за това предлагам и някаква малка такса.
Парите от спонсорите да отиват за поддръжка+гориво на колите.
А дано не ме осерете сега

Аз смятам, че това би било подходящо тук...
едит: Гаранция ще ме питате - откъде коли? Няколко възможности - собствен автомобил "на тати", автомобил на инструктора срещу допълнително заплащане... нещо такова, знам ли...