Тема за корона вирусa / Ковид 19 / Covid 19
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Тема за корона вирусa / Ковид 19 / Covid 19
Интересно ми е как състоянието се влошава рязко до степен четири часа да са фатални при ПНЕВМОНИЯ !? Да е инфаркт или инсулт ясно,ама за четири часа да умреш от пневмония.... ! Дали е било възможно да оживее ,дори само след час да е бил приет някъде,след като е потърсил помощ чак като е стигнал до такава фаза ?
Изобщо не става въпрос , за това дали е щял да оживее. Това го знае само един.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
бат рамбо написа: ...и тестовете ....
Назад в темата писах за отрицателни тестове на мои близки със 100% ковид.
Има някакъв момент в напреднало заболяване, когато и ПСР не хваща. В случая е правен бърз тест, който е още по-зле.
Прави ми впечатление в кадри от новините в други страни, че взимат проба и от гърло. Тук масово се взима само от носа. Не знам защо е тази разлика и дали има значение?
Докторите с какъв уред мерят тази сатурация?
Имам часовник, който я мери през пулса на китката като се ползва за височина климатизация на организма, това измерване доколко е реално в смисъла на Ковид?
На мен до сега един път са ми взимали проба и беше от гърлото (гърците на Кулата).
Иначе в София вчера през нощта ченгетата и РЗИ са чакали 2 часа пред някакво пълно заведение да им отворят вратата :) След като на управителя му омръзнало да се гаври с тях им отворил, а те са го ... глобили. Днес заведението пак работи. Е не е нормална тази работа.
Имам часовник, който я мери през пулса на китката като се ползва за височина климатизация на организма, това измерване доколко е реално в смисъла на Ковид?
На мен до сега един път са ми взимали проба и беше от гърлото (гърците на Кулата).
Иначе в София вчера през нощта ченгетата и РЗИ са чакали 2 часа пред някакво пълно заведение да им отворят вратата :) След като на управителя му омръзнало да се гаври с тях им отворил, а те са го ... глобили. Днес заведението пак работи. Е не е нормална тази работа.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Най-често с нещо подобно на това на картинката. Малко часовници мерят SpO2, но подхода е същият. А дали твоят часовник върши работа - ако показва повечето време 97-98 и като задържиш дъха тръгва надолу - най-вероятно да :) .
Насоките за самонаблюдение които са стигали до мен са, че ако SpO2 почне да пада под 92 и да задържа там си за болница. Реално седи ли под тия граници почват увреждания на органите, защото не стига достатъчно кислород до тях. За това в тази ситуация се слага кислородна маска.
Насоките за самонаблюдение които са стигали до мен са, че ако SpO2 почне да пада под 92 и да задържа там си за болница. Реално седи ли под тия граници почват увреждания на органите, защото не стига достатъчно кислород до тях. За това в тази ситуация се слага кислородна маска.
- Прикачени файлове
-
- 1.png (118.28 KиБ) Видяна 883 пъти
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
group® написа:бат рамбо написа: ...и тестовете ....
..., че взимат проба и от гърло. Тук масово се взима само от носа. Не знам защо е тази разлика и дали има значение?
На нас лятото ни взеха проба от носа и от гърлото, а на границата гърците ми взеха само от гърлото.
Нямам идея дали всички лаборатории действат на един принцип.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
В интерес на истината, ако пациент не може да диша може да се включи към машина, която обогатява кръвта с кислород извън тялото му.
Наистина е трудно да си представя как човек се влошава толкова жестоко от пневмония. Но е факт...
Много силно казано. Под 92 процента и шъ умрем. Първо уредите мерят в проценти, а реално е живачен стълб.
Второ много преди трайни увреждания ще започнат видими смущения като висок пулс, да не ти достига дъх и лесна уморяемост.
Наистина е трудно да си представя как човек се влошава толкова жестоко от пневмония. Но е факт...
brum написа: Реално седи ли под тия граници почват увреждания на органите, защото не стига достатъчно кислород до тях. За това в тази ситуация се слага кислородна маска.
Много силно казано. Под 92 процента и шъ умрем. Първо уредите мерят в проценти, а реално е живачен стълб.
Второ много преди трайни увреждания ще започнат видими смущения като висок пулс, да не ти достига дъх и лесна уморяемост.
Последна промяна от инжектопляктор на Нед 22 ное 2020 0:28, променено общо 1 път.
@brum
Това май се защипва на пръста нали, т.е. и те мерят пулса?
Е тоя явно може, със задържане от 99% го свалих на 97%, после 95%, повече няма да пробвам да не приритам, защото чета че от 90 надолу си за кислородна маска :) Но не стана от едно задържане, а 4-5 с "плитко" дишане и тн. Има и 24 часов мониторинг. Както и да е, мерси за инфото и дано не се налага да го ползвам за такова нещо.
Това май се защипва на пръста нали, т.е. и те мерят пулса?
Е тоя явно може, със задържане от 99% го свалих на 97%, после 95%, повече няма да пробвам да не приритам, защото чета че от 90 надолу си за кислородна маска :) Но не стана от едно задържане, а 4-5 с "плитко" дишане и тн. Има и 24 часов мониторинг. Както и да е, мерси за инфото и дано не се налага да го ползвам за такова нещо.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
VWGT написа:повече няма да пробвам да не приритам, защото чета че от 90 надолу си за кислородна маска
Реално нивото на кислород зависи от безброй фактори. Ако не се чувстваш като пиян, не ти святка пред очите, не се уморяваш като изкачиш 1 етаж стълби най-вероятно нищо ти няма. А да умреш защото за няколко часа сатурацията ти била ниска - едва ли. Хората на висока надморска височина перманентно са с по-ниска и още са живи.
Под 95 не значи - "Викайте линейка СЕГАА, ще пукна!", а значи да отидеш на лекар. Докато нивото на може да се измери с тази двъчка, ако ти е студено, ако имаш високо кръвно, лошо кръвообръщение или безброй други неща, може да покаже грешни резултати. И това не е тест за Covid и всъщност дори не е показателно за проблем, а може да означава моментно състояние.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Говорим за ситуацията на болен с covid. Критерия е сатурация под 92 докато не е натоварен и задържа под 92 за над 30 минути. Е тогава си за болница.
Иначе ако се опиташ да се натовариш до краен предел за 5 минути е нормално да падне. И при мен пада на 94-95 на 15тата минута на степера. Ама аз съм кекав :) .
Иначе ако се опиташ да се натовариш до краен предел за 5 минути е нормално да падне. И при мен пада на 94-95 на 15тата минута на степера. Ама аз съм кекав :) .
- Курт Деликуртев
- предупреждение за БАН
- Автомобил: Passat Variant 2001
- Двигател: AWT
Според мен Ковид 19 се раздухва от мейн стрийма, за да ограничат ходене по ресторанти, барове и културни мероприятия. Заради климатичните "промени" скоро ще започне свиване на стандарта на живот, ЕС ще си пълни бюджета с директни данъци, един такъв ще е данък СО2, естествено от нас с колите.
Аз от миналата есен дори настинка не съм имал, всичко зависи от имунната система на всеки човек. Затова носете си новите дрехи и по-малко четете стъкмистики! Починалите в Германия не са починали от Ковид 19, а с Ковид 19. Средната възраст на починалите е около 80 години, повечето с друго основно заболяване.
Аз от миналата есен дори настинка не съм имал, всичко зависи от имунната система на всеки човек. Затова носете си новите дрехи и по-малко четете стъкмистики! Починалите в Германия не са починали от Ковид 19, а с Ковид 19. Средната възраст на починалите е около 80 години, повечето с друго основно заболяване.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Курт Деликуртев написа:Според мен Ковид 19 се раздухва от мейн стрийма, за да ограничат ходене по ресторанти, барове ...
Не думай. Оня същият, дето ни пуска кемтрейлс и чипове от самолетите ли?
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
icoico написа:Курт Деликуртев написа:Според мен Ковид 19 се раздухва от мейн стрийма, за да ограничат ходене по ресторанти, барове ...
Не думай. Оня същият, дето ни пуска кемтрейлс и чипове от самолетите ли?
Ето, теб също са те зомбирали! Носиш ли си редовно фолиото на главата?
Stivi написа:Интересно ми е как състоянието се влошава рязко до степен четири часа да са фатални при ПНЕВМОНИЯ !? Да е инфаркт или инсулт ясно,ама за четири часа да умреш от пневмония.... !
Ако правилно връзвам този случай с интервюто, което гледах ... ами няма нищо рязко. Първо момчето е било с аневризма, и второ ... самолекувано е в къщи с антибиотици и антивирусни препрати в продължение на 10 дни.
Не знам дали е в резултат на паниката, която медиите разпрространяват, но много хора са си накупили всякакви лекарства по най-различни ФБ програми за лечение, и са в готовност...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”