Възрастова граница за шофьор?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Да има ли горна граница за книжка?

ДА
153
44%
НЕ
64
18%
След 65 да се полага изпит
133
38%

Общо гласове: 350
Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Пон 06 окт 2008 16:59

LILO&STICH написа:ама естественно че всички дето са в колите са потенциялни бре човек.Чете ли новото предложиние за младите шофери :!:

Не съм го чел,давай го насам и него да разнищиме..като сме тръгнали

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Пон 06 окт 2008 17:47

Или можеш да шофираш или не можеш,кво значение има на колко си,човек е на толкова на колкото се чувства.И 20 годишния може да направи птп,така както и този на 80...

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Пон 06 окт 2008 18:04

sick_fuck написа:

Ти в критиката ли си бре :twisted: Скоро имаше един пресен случай - незнам си колко годишна дядка при неправилно изпреварване помля цяло семейство слава богу, че се разминаха от смъртта.Ти незнам какъв човек си ама не можеш да ми кажеш, че човек който едвам ходи може да кара кола, нито рефлекси нито зрение абе какво обяснявам то е ясно ...

моа ти кажа че едната ми баба не мое да ходи (ходи едвам едвам), ама като се качи да кара ще каРА ПО-ДОБРЕ от теб!
много се издигна тогава в очите ми, е вече не кара

и като се замисля баба ми и дедо ми до 80г. си беха много нормални, сега остана само баба ми, а дедото вече се вдетени

Потребителски аватар
Viktor_99
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Viktor_99 » Вто 07 окт 2008 5:31

То това е малко относително....! Някой могат да карат и като по възрастни други и много преди 65 вече не са в състояние, но шофират ...

Потребителски аватар
d.borimirov
Автомобил: MK3_ABF
Двигател:

Мнениеот d.borimirov » Вто 07 окт 2008 15:56

след 65 примерно да минават психо теста за реакции, ако го минат от парви или втори път да джъткат, ако не....

mriankov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mriankov » Сря 15 окт 2008 23:49

Гласувах за изпити след 65 г. Редно е да се знае как ще се държи зад волана човек след тази възраст. Макар , че ако е бил ЛУД на 40 е много вероятно да е същия и на 70. Хората трудно се променят.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 16 окт 2008 0:05

Теоретично, всеки подлежи на проверка за способността му да управлява МПС при преиздаване на книжката. Друг е въпросът доколко органите следящи за това наистина си вършат съветно работата, и най-вече лекарите, които издават медицинските.
Като цяло трябва да се проверява всеки за концентрация, зрение, слух и реакции. Има хора и на по 30 години, които не стават за шофьори.

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Чет 16 окт 2008 0:22

batmilko написа:НЕ

:да:

Дядо ми е на 73 години и живее спокоен живот... реакциите му и нервите му са непокътнати... въпроса е че си продаде колата и ходи с градския.., но когато и да му дам да кара няма грешка... просто човека се е запазил във всяко едно отношение... дано и аз съм така на неговата възраст.... :roll:

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Мнениеот dj_nako » Чет 16 окт 2008 10:12

За в софия и градовете с много трафик може да се направи нещо като горна гранница,но за другите населени места не.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Чет 16 окт 2008 18:42

dj_nako написа:За в софия и градовете с много трафик може да се направи нещо като горна гранница,но за другите населени места не.

И после да ревнат всички, че са дискриминирани.

Потребителски аватар
the_unknown
Автомобил:
Двигател:

hah

Мнениеот the_unknown » Вто 21 окт 2008 17:49

като работих на една бензиностанция исдаше да зарежда няккъв дядо на 90 години със една жигула спира и минават 10 мин докато излезе от колата.Ама не беше изкуфял - навремето бил лекар.Засичал съм му колата из града на зелено докато трагнеее...не остава време за другите

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Re: hah

Мнениеот batmilko » Вто 21 окт 2008 18:37

the_unknown написа:като работих на една бензиностанция исдаше да зарежда няккъв дядо на 90 години със една жигула спира и минават 10 мин докато излезе от колата.Ама не беше изкуфял - навремето бил лекар.Засичал съм му колата из града на зелено докато трагнеее...не остава време за другите
виждал съм и доста по-млади да го правят това.... е и???

Vento_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vento_Power » Вто 21 окт 2008 19:00

Въпреки че дедо ми е на почти 72 и кара кола съм ЗА.Возил съм се при него доста пъти и мога да кажа че не се справя много добре,кара веднъж в насрещното,насмита другите шофьори че кара само на 2ра :lol: и т.н.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Re: hah

Мнениеот musura » Вто 21 окт 2008 20:20

the_unknown написа:из града на зелено докато трагнеее...не остава време за другите

Жена ми е така, ама съм и казал да не се пУаши ;) има време и място за всички. Всеки кара колкото може. В закона няма описано минимално време за реакция, както и минимална скорост на движение (поне в населени места), така че всички сме длъжни да се съобразяваме със закона и околните участници в движението...

Мен ако питаш, коли които се движат под 100 трябва да са забранени, както и да съществуват пешеходци ;) Обаче за щастие на всички, никой не ме пита :twisted:

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Вто 21 окт 2008 20:56

аз гласувам НЕ, имам близък на 76 г който се справя чудесно зад волана, живее си на село и му се налага да пътува често за да си купува лекарства, не мога да си представя как ще се оправя ако му вземат книжката. Мисля че сериозните проблеми по пътищата - тези които взимат жертви се създават от млади и неопитни шофьори които си мислят че носят фамилията Шумахер - на тях трябва да се правят по-често изпити(психо най-вече):idea:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”