Свински грип - или първите дни с него!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Re: Свински грип - или първите 4 дни с него!

Мнениеот vasstop » Пон 16 ное 2009 23:25

Марто, сега е времето да откажеш цигарите ;)

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 16 ное 2009 23:50

Да да... Няма да рискувам. Ноу смокинг вече.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 17 ное 2009 9:41

Грипа определено си е по-сериозен от другите..
Като гледам колегата как си поддържаше температура от 40 градуса..
Аз преди 2-3 години бях хванал някакъв грип и ме тръшна на легло.. Тогава 37.5 ми се струваше ЕГАТИ ТЕМПЕРАТУРАТА! И тогава си се лекувах вкъщи.. А свинския ако го лекувам вкъщи, без лекар, до къде ли ще го избутам?
Или дай сега, че е модерно да се плюят медиите, да подценяваме вируса?
Всеки си знае за себе си, не е нужно да убеждава другите в собственото си мнение.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 17 ное 2009 11:11

ISRalien е много прав. Сериозна е работата там. Ходих на контролен преглед преди малко и се заговорихме с лекарката докато чаках снимката да излезе, че преди 2 дни потвърдили A(H1N1) на 24 годишен. Момчето се е лекувало 12 дни вкъщи от какво ли не. Пило колтрекс, тайлол хот, парацетамоли, оспамокс, витамини. Най-много е вдигнал 38 кръгло. Накрая бил добре 1 ден и без никаква причина започнал да се задъхва и да диша тежко. Пуснал си изследвания за свински грип и резултата положителен. Сега го лекуват в инфекциозното и изкарва болеста много по-леко, отколкото аз. Лекарката сподели, че и до голяма степен това колко тежко ще го изкараш зависи и от имунната система. Явно пича е здрав като бик. Аз винаги съм имал проблеми с нея. Лепне ли ме нещо - замина.

rosy написа:Барбуков, а мерака по време на боледуването как е :039:

Бях със свръхпотентност няколко дни. Изтри ми се линията на живота на дясната ръка. :beer

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 17 ное 2009 23:42

Тамифлу може да се пие и профилактично - по 1 таблетка на ден в продължение на 10 дни, така намаляте шанса да се разболеете от какъвто и да е грип многократно.

Същата е и процедурата с Реленца.

За съжаление, поради ограничените количества от тези два най-известни противогрипни препарата, се продават само с рецепта, въпреки, че имат и профилактично действие и е добре всеки, който си знае, че с по-слаба имунна система и често боледува от настинки и грипове, да изпие една опаковка.

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Сря 18 ное 2009 0:12

musura написа:Тамифлу може да се пие и профилактично - по 1 таблетка на ден в продължение на 10 дни, така намаляте шанса да се разболеете от какъвто и да е грип многократно.

За съжаление, поради ограничените количества от тези два най-известни противогрипни препарата, се продават само с рецепта, въпреки, че имат и профилактично действие и е добре всеки, който си знае, че с по-слаба имунна система и често боледува от настинки и грипове, да изпие една опаковка.

По ТВ чух че не трябвало да се пие предварително Тамифлу :roll: Защото ако след това хванеш свински грип може да не ти подейства. Но какво ли не казват по телевизията така че.. :)

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Сря 18 ное 2009 11:07

oSViRePql написа:
musura написа:Тамифлу може да се пие и профилактично - по 1 таблетка на ден в продължение на 10 дни, така намаляте шанса да се разболеете от какъвто и да е грип многократно.

По ТВ чух че не трябвало да се пие предварително Тамифлу :roll: Защото ако след това хванеш свински грип може да не ти подейства. Но какво ли не казват по телевизията така че.. :)

:да: Ваксината Тамифлу е за предварителна защита. Таблетките само ако те е лепнал.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 18 ное 2009 11:09

аз мисля че не трябва да се пият Апчета без нищо , щото после организма свиква с тях и не действат така както трябва...
аз вечер си праскам една ракия , яко чесън и лук те така

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 18 ное 2009 11:19

hooligans написа:аз мисля че не трябва да се пият Апчета без нищо , щото после организма свиква с тях и не действат така както трябва...
аз вечер си праскам една ракия , яко чесън и лук те така

Да бе ама и аз имам подобен проблем.. само, че при мен организма ми свикна с ракията и с чесъна :(

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Сря 18 ное 2009 11:59

Блазе ти, поне няма да боледуваш.

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Сря 18 ное 2009 14:21

Да вмъкна един лек за сваляне на температура без лекарства, 2 бутилки от минерална вода 500 мл. замразени и увити с плат се слагат под мишниците и се държат колкото можеш ,като замръзнеш почивка и пак,ръцете увити в напоен с оцет плат.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Сря 18 ное 2009 15:53

Аз директно под душа влизах. Водата я пусках топла и малко по малко усилвах студената и намалявах топлата. Стоях около 10 мин и после завит през глава в леглото. Здраво потене и така...

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Сря 18 ное 2009 15:56

vladtod® написа:Да вмъкна един лек за сваляне на температура без лекарства, 2 бутилки от минерална вода 500 мл. замразени и увити с плат се слагат под мишниците и се държат колкото можеш ,като замръзнеш почивка и пак,ръцете увити в напоен с оцет плат.

Това не е оферта, понеже тялото може да получи нечовешки шок... :!:
Barboukov написа:Аз директно под душа влизах. Водата я пусках топла и малко по малко усилвах студената и намалявах топлата. Стоях около 10 мин и после завит през глава в леглото. Здраво потене и така...

Това е вариант :wink:

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Сря 18 ное 2009 17:02

blinder написа:...

Естествено ,че ще има и такива като теб разсъждавайки от своя гледна точка прилагайки логика и почесване по брадата,но този метод се практикува и в болниците :!: на което съм свидетел.Оферти има много и в аптеката където също може да получиш нечовешки шок :!:

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Сря 18 ное 2009 17:14

vladtod® написа:
blinder написа:...

Естествено ,че ще има и такива като теб разсъждавайки от своя гледна точка прилагайки логика и почесване по брадата,но този метод се практикува и в болниците :!: на което съм свидетел.Оферти има много и в аптеката където също може да получиш нечовешки шок :!:

Естественно ще има и такива като теб, които докрай ще се опитват да защитят своята теза, била тя и невярна.
Ако се разровиш малко из търсачките, ще откриеш че температура не се сваля с ледени, било то бутилки пълни с вода, чаршави напоени с вода и т.н., а с леко хладки, препоръчително е температурата да е с около 2 градуса по ниска от тази на тялото в момента!
Да, за качеството по болниците не искам да коментирам.Някоя, мед.сестра, 2 години преди пенсия и в нощното си дежурство го направила, ако видя, на моето дете, близък или дори да мен да искат да направят тази манипулация, ще става джурасик парк.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”