Свински грип - или първите дни с него!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Re: Свински грип - или първите 4 дни с него!
Марто, сега е времето да откажеш цигарите 

- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да да... Няма да рискувам. Ноу смокинг вече.
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Грипа определено си е по-сериозен от другите..
Като гледам колегата как си поддържаше температура от 40 градуса..
Аз преди 2-3 години бях хванал някакъв грип и ме тръшна на легло.. Тогава 37.5 ми се струваше ЕГАТИ ТЕМПЕРАТУРАТА! И тогава си се лекувах вкъщи.. А свинския ако го лекувам вкъщи, без лекар, до къде ли ще го избутам?
Или дай сега, че е модерно да се плюят медиите, да подценяваме вируса?
Всеки си знае за себе си, не е нужно да убеждава другите в собственото си мнение.
Като гледам колегата как си поддържаше температура от 40 градуса..
Аз преди 2-3 години бях хванал някакъв грип и ме тръшна на легло.. Тогава 37.5 ми се струваше ЕГАТИ ТЕМПЕРАТУРАТА! И тогава си се лекувах вкъщи.. А свинския ако го лекувам вкъщи, без лекар, до къде ли ще го избутам?
Или дай сега, че е модерно да се плюят медиите, да подценяваме вируса?
Всеки си знае за себе си, не е нужно да убеждава другите в собственото си мнение.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ISRalien е много прав. Сериозна е работата там. Ходих на контролен преглед преди малко и се заговорихме с лекарката докато чаках снимката да излезе, че преди 2 дни потвърдили A(H1N1) на 24 годишен. Момчето се е лекувало 12 дни вкъщи от какво ли не. Пило колтрекс, тайлол хот, парацетамоли, оспамокс, витамини. Най-много е вдигнал 38 кръгло. Накрая бил добре 1 ден и без никаква причина започнал да се задъхва и да диша тежко. Пуснал си изследвания за свински грип и резултата положителен. Сега го лекуват в инфекциозното и изкарва болеста много по-леко, отколкото аз. Лекарката сподели, че и до голяма степен това колко тежко ще го изкараш зависи и от имунната система. Явно пича е здрав като бик. Аз винаги съм имал проблеми с нея. Лепне ли ме нещо - замина.
Бях със свръхпотентност няколко дни. Изтри ми се линията на живота на дясната ръка.
rosy написа:Барбуков, а мерака по време на боледуването как е
Бях със свръхпотентност няколко дни. Изтри ми се линията на живота на дясната ръка.

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Тамифлу може да се пие и профилактично - по 1 таблетка на ден в продължение на 10 дни, така намаляте шанса да се разболеете от какъвто и да е грип многократно.
Същата е и процедурата с Реленца.
За съжаление, поради ограничените количества от тези два най-известни противогрипни препарата, се продават само с рецепта, въпреки, че имат и профилактично действие и е добре всеки, който си знае, че с по-слаба имунна система и често боледува от настинки и грипове, да изпие една опаковка.
За съжаление, поради ограничените количества от тези два най-известни противогрипни препарата, се продават само с рецепта, въпреки, че имат и профилактично действие и е добре всеки, който си знае, че с по-слаба имунна система и често боледува от настинки и грипове, да изпие една опаковка.
- oSViRePql
- Автомобил:
- Двигател:
musura написа:Тамифлу може да се пие и профилактично - по 1 таблетка на ден в продължение на 10 дни, така намаляте шанса да се разболеете от какъвто и да е грип многократно.
По ТВ чух че не трябвало да се пие предварително Тамифлу

- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
oSViRePql написа:musura написа:Тамифлу може да се пие и профилактично - по 1 таблетка на ден в продължение на 10 дни, така намаляте шанса да се разболеете от какъвто и да е грип многократно.
По ТВ чух че не трябвало да се пие предварително ТамифлуЗащото ако след това хванеш свински грип може да не ти подейства. Но какво ли не казват по телевизията така че..

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
аз мисля че не трябва да се пият Апчета без нищо , щото после организма свиква с тях и не действат така както трябва...
аз вечер си праскам една ракия , яко чесън и лук те така
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
hooligans написа:аз мисля че не трябва да се пият Апчета без нищо , щото после организма свиква с тях и не действат така както трябва...
Да бе ама и аз имам подобен проблем.. само, че при мен организма ми свикна с ракията и с чесъна

- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Блазе ти, поне няма да боледуваш.
Да вмъкна един лек за сваляне на температура без лекарства, 2 бутилки от минерална вода 500 мл. замразени и увити с плат се слагат под мишниците и се държат колкото можеш ,като замръзнеш почивка и пак,ръцете увити в напоен с оцет плат.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз директно под душа влизах. Водата я пусках топла и малко по малко усилвах студената и намалявах топлата. Стоях около 10 мин и после завит през глава в леглото. Здраво потене и така...
vladtod® написа:Да вмъкна един лек за сваляне на температура без лекарства, 2 бутилки от минерална вода 500 мл. замразени и увити с плат се слагат под мишниците и се държат колкото можеш ,като замръзнеш почивка и пак,ръцете увити в напоен с оцет плат.
Това не е оферта, понеже тялото може да получи нечовешки шок...

Barboukov написа:Аз директно под душа влизах. Водата я пусках топла и малко по малко усилвах студената и намалявах топлата. Стоях около 10 мин и после завит през глава в леглото. Здраво потене и така...
Това е вариант

blinder написа:...
Естествено ,че ще има и такива като теб разсъждавайки от своя гледна точка прилагайки логика и почесване по брадата,но този метод се практикува и в болниците

vladtod® написа:blinder написа:...
Естествено ,че ще има и такива като теб разсъждавайки от своя гледна точка прилагайки логика и почесване по брадата,но този метод се практикува и в болницитена което съм свидетел.Оферти има много и в аптеката където също може да получиш нечовешки шок
Естественно ще има и такива като теб, които докрай ще се опитват да защитят своята теза, била тя и невярна.
Ако се разровиш малко из търсачките, ще откриеш че температура не се сваля с ледени, било то бутилки пълни с вода, чаршави напоени с вода и т.н., а с леко хладки, препоръчително е температурата да е с около 2 градуса по ниска от тази на тялото в момента!
Да, за качеството по болниците не искам да коментирам.Някоя, мед.сестра, 2 години преди пенсия и в нощното си дежурство го направила, ако видя, на моето дете, близък или дори да мен да искат да направят тази манипулация, ще става джурасик парк.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”