От 2013 г. – пътна такса за всеки изминат километър

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: От 2013 г. – пътна такса за всеки изминат километър

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 29 май 2010 17:05

profesor humel написа:извинявам се за грубата грешка :beat_butt2 а някои питал ли се е каде отиват тия пари death

Парите които се взимат за винетките нито един цент не се влага във пътна настилка! Ако някой мисли че не е така, значи е Баир Будала! Аз от както помня пътя София Бургас, си е един и същ от 10 години! Само се кърпи, да се затвори очите на такива невежи като нас! Парите отиват в Дупетатите, делят си ги и туко виш Бентли си взел човека, ма че го кара по дупките кво му боли, да не е давал пари за него!
Нека оправят пътищата, тогава да слагат такси! А не на път правен от покойният Тодор Живков, да изкарват пари от него, извинявай първо оправете нещата после гонете за парите! Или нека вземем парите за баничката та после ще му мислим дали ще дадем баничка!

АЗ лично съм твърдо против тази такса от 2013-та година, та 2012-та идва края на света, те мислят още как да крадат от нас, тяхната вера!

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 30 май 2010 8:38

Абе защо никой не извравнява с Европейските - зааплати, цени на електроенергия, цени на мобилните разговори и т.н.

Само ние трябва да даваме по европейски, а на нас да дават по... не знам с коя държава, може би някоя Африканска.

Въпреки, че имам приличен доход същественото е средната работна заплата за страната да я изравнят със средната работна заплата в някоя от Европейските, а не че имаме повече милиардери примерно от някоя от тях.
Тогава що да не карам нов автомобил, що да не му плащам не 230лв 500 ще плащам. Но ако това стане тогава горивото е ни стане по 50-60лв литъра, щото вече ще сме платежоспособни.

Само се пише, а нищо не се прави в тая държава това ние проблема. Може и електронни гривни на гърлата ни да сложат, като си траем що да не.

Всеки народ си заслужава съдбата - не знам кой го е казал, ама е бил прав.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 30 май 2010 10:28

Нероден Петко.
Някой си журналя си осмукал пръста едно хубаво, измислил някаква статия, пуснал в някакъв умрял вестник, и айде сега народа на възстание :screwy
Мани другото, вече измислиха и начини да прецакат системата, преди да е решено въобще дали ще има такава система.
Абе хора, ако вложите времето, загубено в плюене по държавата, в нещо по-полезно ще станете милионери...

Ама си е най-лесно да плюнчиш винетки и да псуваш пътното, че не са опраили дупката пред вас :dummy:

Потребителски аватар
UnLucky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот UnLucky » Нед 30 май 2010 10:40

ISRalien написа:Ама си е най-лесно да плюнчиш винетки и да псуваш пътното, че не са опраили дупката пред вас :dummy:

Колега, аз не плюнча винетките, а направо си правя седмична винетка не надупчена и си карам така, то бива бива ма миналата година от дъжда изкривих 2 чисто нови джанти 16-ки Кескин. Просто и да съдиш държавата няма да те огрее, просто няма кой да ти обърне внимание! От 6 години се правя на луд и все си купувам годишни винетки и всичко ми е изрядно обаче от другата страна положението си е трагедия от коя и страна да го погледнеш!
Истината е че ние сме си за Лъзгане, като количка на баир, както ни правят правителството! Трябва да се научим да се единни и да разберат че ние управялваме държавата е не те! Ако всички не плащаме винетки ще се усъзнаят и ще оправят всичко! А като ни виждат че на никой не му пука и си гледа само пред неговата паница, ще дойде ден когато няма да можем и колите да си караме! Поне 90% от нас ще ходят с колелата на работа, по здравословно е, иначе ще умреш от глад ако ползваш колата. Зато което казваш не си прав аз лично съм против тея винетки, защото парите се крадат и нищо не се прави. Просто на доверие караме 20 години, и на доверие ни го..... и накрая нищо!

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Нед 30 май 2010 15:22

Я викам да ги утепаме техната вера :roll:
Що се занимавате с глупости не ми е ясно?? :Mr Green Fun

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Нед 30 май 2010 23:40

LILO&STICH написа:
RoadRunner написа:
mely написа:Дядото с жигулата навъртял 220 км за година и аз 22000 км не е редно да плащаме еднакво.

А на Жигулата що не и сложат 1000лв данък дето замърсява природата 100 пъти повече от 1 нов автомобил ?

а така,данъци :idea:
Що аз на кола,която е на 2 години да бичим 300лв данък,па ти да плащаш под 100 :roll:

е па шот ти сам го казваш имаш пари за скъпа кола ревеш за данък...бива е хората които нямат възможност за нова да плащали повече :screwy много европейски сте настроени всички ама като се обърнеш и се огледаш в кво живееш...отново правителството почва да прай нещата отзад на пред и мисли как да ни мине.колега примерно като я плащаш тая винетка измислена какво подобрение си видял лично ти я кажи :?: що си мислите че тея неща ни правят повече европейци и че тея пари ще стигнат до хората щото това е смисъла да знаеш за кво плащаш, а в България плащаш за да те хендрят :idea:

Потребителски аватар
Виктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Виктор » Пон 31 май 2010 0:38

Nikkolay написа:Чрез електронната винетка, която работи успешно в Германия, Чехия и Словакия, ще се следи и трафикът по шосетата, за да се знае къде ремонтите по пътищата са най-необходими.

Къде ги тея винетки в Германия???
В Германия НЯМА такси за аутобана!!!
Що се оставяме да ни манипулират така?

Тея дето дават зор да се плаща повече за пътищата, да дойдат тук да видят как изглеждат пътищата за които не се плаща такса!

Не е проблема в това колко плащаме за дадено нещо а къде отиват парите!!!

Докато не почне да се търси отговорност за това къде отиват парите и как са построили пътя и по 1000 лева на изминат метър да плащаме пак ще караме по ливадите!

Потребителски аватар
heimdal
Автомобил: VW Polo
Двигател: 1997

Мнениеот heimdal » Пет 15 окт 2010 12:50

Много се филмирахте и доите бика!

1. GPS + датчици, дебитомер прочие играчки се поставят предимно на фирми които си следят разходите и времената ( е и на чичко паричковци да си следят скъпите автомобили - ако няма такъв заложен от производителя)

2. RFID EVI - Става дума за пасивни тагове струващи стотинки, четци по 1000 долара парчето (това е цена единична бройка, при повече - ще отиде много много надолу). Цел - платил, кола. Вкарваш пари за такса -
за аутобана (ех мечтииии). Ако не те кефи - пътуваш по първокласен път - написа някой.
Е сега си отворете очите, че въпросните пътища София - Варна например, минава през 100 села, това дори не става да се именува първокласен път!

3. Пак повтарям, пари се събират не за да построиш нещо. А след като си го построил - събираш такси.
В цял свят подобни схеми са за сметка на инвеститор а.к.а. експлоататор на високоскорстни пътища!
В България, след табелата изход от населено място, отговаря държавна агенция Пътна Инфраструктура + подизпълнители! Знае се кои са подизпълнителите ;) Своите хора. Затова при нас е най-скъпия километър настилка!

4. Тези дето се правят на плащачи, и да пишат че е нормално да плащаш за някаква химера да идат на лекар, може да им няма нищо!

Да е поискал някой някъде отчет къде отиват парите от акциз гориво ? Околона среда ?
Не ме разсмивайте! Ами винетките ? Стига писали глупости! 20 да не е, но 15 години само се руши.
Направили няколко улици, дето за няколко месеца пак стават на г*з.
Айде нема нужда! Не се е*ете гражданино!

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Пет 15 окт 2010 13:14

heimdal написа:..........
mhihi
+1 :applause:

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Пет 15 окт 2010 14:07

Само със скатавки не става. Последно време не обикалям много, но около Пловдив, поне за мен, видимо се подобрява положението. Не включвам разкопките из целия град - те са общинска грижа. Пловдив-Карлово - изцяло обновен път, посока Катуница си е чуден пътя, пътя за Пещера го правиха скоро. Асеновградско и 4-токласните пътища между селата в региона искат обновяване - къде цялостно, къде на парче...
Относно предложението - разбира се, че съм ЗА. За изминаването годишно на под 1000км извън града, не е редно да плащам колкото хора, обикалящи ежедневно страната. Общия знаменател никога не съм го харесвал. Като искам 2 баници - не плащам 20 и не е нормално всеки да плаща 20 баници и едни да ядат 2, други 80.

Относно проблемите от дупките свързани с гуми и джанти - има си съответните служби в общините. Като стане проблем с дупка - обаждаш се, идват хората, идва кат, пишат протоколче и тичаш при застрахователите, ако искаш и съответната община съдиш. Ако не ти се занимава - трайкаш си послушно, щото си се отказал от процедурата по установяване на нередността. Остава само да споделиш за дупката, да не се лепват други в нея.

Да - пътищата са леш, но с мрънкане по-хубави няма да станат.

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Пет 15 окт 2010 14:22

stan4o_mc написа:...... Като стане проблем с дупка - обаждаш се, идват хората, идва кат, пишат протоколче и тичаш при застрахователите, ако искаш и съответната община съдиш. Ако не ти се занимава - трайкаш си послушно, щото си се отказал от процедурата по установяване на нередността. Остава само да споделиш за дупката, да не се лепват други в нея.

Да - пътищата са леш, но с мрънкане по-хубави няма да станат.

Колега, като дойде кат ти пише АКТ заедно с протокола, който акт е наказателен и пак си плащаш. - Несъобразена скорост с пътната настилка.

Аз съм за да се плаща кой колкото кара, но да се плаща за пътища, а не за тези "магистрали" дето се блъскаш в бордюри по мостовете, а в другите участъци е пълно с кърпежи и шахти.

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Пет 15 окт 2010 16:30

ktamen написа:В нашата разбойническа държава всичко го плащаме по няколко пъти, а това което получаваме срещу парите си е под всякаква критика. На практика и сега плащаме на километър чрез акциза върху горивата (реално сумата е доста по голяма от цената на винетката) още веднъж плащаме данък, още веднъж винетка и разбира се плащаме и излишни ремонти, които не биха се наложили, ако поне малка част от парите действително се използваха за поддръжка на пътищата. Няма да се изненадам, ако просто ни задължат освен досегашните цени на винетките да плащаме И електронните.

:bowdown Точно така няма се изненадам ако ни дадът по един дебитомер да ни начисляват такса въздух.

Защо винаги правят всичко по най сложният начин.Толкова ли е сложно да се сложат по 2 стотинки към цената на литър гориво и така който кара повече ще плаща повече,караш мощна кола(гори повече)плащаш повече няма да има фалшиви винетки,подкупни полицаи и т.н

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 15 окт 2010 16:36

така е в германия доколкото знам
таксата е в цената на горивото...

Потребителски аватар
heimdal
Автомобил: VW Polo
Двигател: 1997

Мнениеот heimdal » Съб 16 окт 2010 14:14

Не е нужно да се питаш, такава информация би трябвало да присъства нейде из отчети.
Но не се контролира, запълват се дупки в нечии джобове :) Ето защо толкова се чакат пари от ЕС.
:)
Редно е да се събира някаква такса, за България е достатъчна. Но за последните над 10 години това са си чиста проба дарения за какво и колко - неизвестно :)
Ако някой може да задава въпроси - това са голяма група хора. Единицата - няма да ти обърнат внимание ако не се движиш да раздаваш пари по коридорите ...

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Пон 18 окт 2010 10:59

е па ако искат могат и гривна на крака да ми сложат за крачкомерен данък-крачиш повече,полащаш повече,в англия съм от 6 месеца и до сега не съм видян НИ ЕДНА ДУПКА!!!верно че тука пътищата не са равни,но неравностите позволяват шофиране с около 100-120км без проблем,тука видях нещо което в БГ не съм виждал с години-ВАЛЯК(наш'те цигани с лопатите по-добре го праят,хем пестят пари за нафта :horror: )(от който се носи миризма на разтопена СМОЛА mhihi )!!!хората и от двете страни на ремонтния отсег сложили светофар,който работи дори и през ноща-в бг даже и табела няма,МЕЖДУСЕЛСКИТЕ пътища по-добре от наш'та магистрала,верно-хората плащат по-високи данъци и застраховки за колите ама има за какво-платиш си застраховката за 1 месец-караш един месец,а в бг-плащаш за цяла година дори и да не си караш колата,а за цените на горивата няма да коментирам!!!в БГ само плащаш,имаше един малко неприятен случей преди време,един англичанин се хвърли с колата в следствие на обърнато маркиращо светлоотразителче посредата на лентите на пътя което му гръмна гумата,доидоха и полиция и линейка за 3-4 минути след инцидента,след това на човека му бе изплатена цялата щета по автомибила и болнично обслужване от фирмата която отговаря за подръжката на пътната инфраструктура :bowdown !!!когато това се случи в БГ съм съгласен да се вземат високи данъци,ама само да лапат ш*баните депутати и да реват няма пари за това,няма пари за онова а в същото време да се разкарват с S-class-и за стотици хиляди левове и само да мислят как да ни ощетат няма да плащам НИЩО-нито данък нито винетка,е*ах ги в ц*рвулите,ама ние сме си за е*ане,не е луд който продава баницата а който я купува!!!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”