Глобал Маркетс. Лъжци! Атлантик кепитъл - ново име!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Re: Глобал Маркетс. Измамници! Тормоз!

Мнениеот batmilko » Нед 24 окт 2010 17:41

broker написа:...акцийте ... акциите на компанийте ...... компанийте-......за такива големи компаний, .... найстина ...Въпроса е в това, че найстина в ...
Г-н Биг Брокер mhihi, ЗЕМИ СЕ НАУЧИ да пишеш правилно, за запетайките няма и да споменавам, пък после пиши супер ерудираните си мнения, мистър финанси mhihi mhihi mhihi
Влад 777 явно се е видял в чудо от вас, за да предпиеме тези мерки... сега е много лесно да кажете, дай си телефона... АМАН БЕ :beat_butt2

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Нед 24 окт 2010 18:13

Брокера не мое да пише, вие чакате парите да ви управлява... бахти брокера..
"сас"... SAS са авиолинии бе тиквеник... "са", "С" и "със" обаче са други неща

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 24 окт 2010 18:38

Ее,за две букви ще изядете човека.Той и Дянков говори с американски акцент ма не му придиряме толкова mhihi
Абе като се замисля-bullshitz не беше ли ли някаква порода куче?Всеки който дойде на власт прави кученца или какво... :gruebel

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 24 окт 2010 19:47

Г-н неграмотен "брокер", преди да направя темата тук и групата във фейсбук съм предупредил ХИЛЯДА ПЪТИ да не ми се обаждате. Е тогава да си бяхте записали телефона ми. Тогава, като ви се молих да не звъните, защо не спряхте?

Този въпрос го задавам, но отговор няма:
ЗАЩО НЕ СИ ГО ЗАПИСАХТЕ ТОГАВА И ТОГАВА НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАХТЕ? А?

АЗ НЕ ИСКАМ ДА СИ ГОВОРЯ С ВАС! НЯМАМ НИКАКВО ЖЕЛАНИЕ! КОГАТО АЗ ИСКАХ, НИКОЙ НЕ МИ ОБЪРНА ВНИМАНИЕ! СЕГА ИСКАМ ВСИЧКИ ДА НАУЧАТ КАК РАБОТИТЕ И КАКВИ НАРУШЕНИЯ ПРАВИТЕ!

Нека помислим малко. Една компания няма клиенти, но продължава да звъни на хората и да иска по 30-50 хиляди долара за инвестиции, които "със сигурност" ще са печеливши, но тази сигурност е само по телефона - черно на бяло нищо не се подписва - който клъвне, клъвне... С месеци никой не се съгласява да инвестира в зле маскираните уж примамливи оферти, които всъщност водят до печалба единствено за посредника. Компанията прави и прави разходи, от които няма приходи, но в същото време дава вид че работи на пълни обороти и съответно реализира приходи. Откъде идват парите за тези разходи? А дали не е схема за симулиране на дейност и всъщност пране на пари, които уж са печалба от тази дейност?

По случайност съм интервюирал бивши служители на фирмата и имам представа колко реални клиенти има...

И едно последно нещо:

ОБЕЩАВАМ ВИ, ЧЕ ТЕМАТА ТУК, КАКТО И ГРУПАТА ВЪВ FACEBOOK, ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ, АКО ПОСТАВИТЕ НА ЗАГЛАВНАТА СТРАНИЦА НА САЙТА СИ НА ЦЕНТРАЛНО МЯСТО ЗА 1 МЕСЕЦ СЛЕДНИЯ ТЕКСТ БЕЗ РЕДАКЦИИ:
Извиняваме се за тормоза, който осъществяваме!

Глобал Маркетс се извинява на всички, до които многократно изпраща непоискани търговски съобщения по телефона и по този начин нарушава закона за защита на потребителите. Извиняваме се на всички, които декларират, че не желаят да им се обаждаме, но ние продължаваме да го правим, защото нямаме подготвен IT отдел, който може да се справи с управлението на blacklist, а и освен това няма да има на кого да се обадим, ако спрем да се обаждаме на всички, които са ни отказали. Декларираме, че всички които Ви се обаждат по телефона и се представят за експерти или брокери, всъщност не са брокери, рядко имат някакво образование над средно, което пък още по рядко е по тази специалност и в крайна сметка имат повърхностни познания в областта на финансовите пазари и инвестициите. Също така се извиняваме, че всеки месец си сменяме телефонните номера, защото иначе ги записвате и не ни вдигате. Ще започнем да публикуваме списък с нашите актуални номера, от които Ви звъним, за да можете Вие да си ги добавите във Вашия блеклист и да не ни вдигате, когато например сте в роуминг и това Ви причинява разходи. Също така обещаваме да въведем работеща система за ограничаване на изходящите от нас обаждания към хора, които веднъж са заявили, че не желаят да ги безпокоим. За целта ще създадем и специален отдел, който ще следи за спазването на тези правила и при констатирано нарушение ще плащаме цялата месечна сметка за телефония на този, на когото сме се обадили, след като е настоял да не му се обаждаме повече.

Благодарим Ви, че не ни съдите!

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Нед 24 окт 2010 20:03

ХАха - Аз в тая фирма имах близък - такава пародия няма. Но ако искате някаде да ви се случи нещо интересно и да видите как в БГ няма закони/ и полиция/ продължавайте... :063: :063:

Потребителски аватар
lavidaloca
Автомобил: Seat Leon 1.9 tdi PD 1P
Двигател:

Мнениеот lavidaloca » Пон 25 окт 2010 16:45

Работил съм известно време в тази компания и мога да кажа, че са крайно некоректни. Определено агресивния им подход по-скоро им носи врагове, отколкото клиенти. Не са коректни и спрямо своите служители. Потърпевшите, ако на някой от тях съм звънял се извинявам, но и да ви кажа, че няма да спрат. Потока от потенциални брокери е голям и на новите се дава все една и съща БД. Това за блеклистите е бошлаф работа и на практика не се случва. От друга страна и притесняваните хора няма да получат възмездие, тъй като фирмата работи с публична информация от търговски регистър и само в случай на заплахи или неюо подобно могат да се активират органите на реда. Мога много да говоря за фирмата, но не искам да си спомням за един най-тъпо прахосаните ми месеци в живота ми :!: Ако някой иска допълнителни разяснения мога да му дам сравнително по-подробна информация.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 26 окт 2010 10:48

broker написа:За начало!
Аз работя в Глобал Маркетс ООД ...

Г-н broker,
Сигурно вече съжаляваш, че си се регистрирал в този форум, защото всички разбраха колко неграмотно пишеш, вероятно си бягал от часовете по български език в отделенията още...
По-добре да не беше се включвал тук, сега ще трябва да очакваш доста неудобни и нелицеприятни въпроси, ще береш голям срам и четеш доста докачливи коментари по твой адрес.
За начало!
1. Какъв е статута на операторите при Вас, имат ли трудови договори, плащат ли им се осигуровки за трудов стаж?
2. Колко е средната продължителност на престоя на един оператор там, преди да избяга и го замените с друг?
3. Получават ли операторите поне минималното за страната трудово възнаграждение или им се подхвърлят по 20лв. на 1-2 седмици?
4. Колко е продължителността на работното време?
Имам и още въпроси, но най-напред отговорете на тези. Предполагам в този многоброен форум има доста хора, били в "кухнята" и ще сверят отговорите с реалността.
Поздрави!

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Вто 26 окт 2010 10:58

Като чета темата направо немога да повярвам колко бошлаф фирми има в България.Явно г-н Брокер е някъв психично болен тип,който си мисли,че ще докаже ,че черното -> бяло ? :screwy

Евала на създателя на темата.Трябва гласност за такива боклуци като тези фирми!

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Вто 26 окт 2010 11:02

Имам колега който е работил там цели 2 месеца, и системата е супер глупава :063: . Мисля че заплата нямат а са на някакъв процент, сами разбирате че тази фирма няма как да продаде акций за да се земе процент :screwy
Общо взето-европейска ралта :applause:

Абе,тия как още съществуват :roll:, дали ще да препират някой друг мръсен ЛЕФФФ, щото тва са си разходи :roll:

Мойто дете БРОКЕРЧЕ-аз работя в такава фирма, и съм последния на телефона/чата. Но зад мен седят поне още 7-8 отдела на които съобщавам (секретарката) и които ми връщат мейл какво се случва с моя Таск :screwy . Работя в компания с над 300 човека само в БГ и над 4000 по целят свят. Начи кво се случва, аз казвам на телефониста, той на Пешо Менажерчето (ако въобще), ама после следите се губят-абе ти тъп ли си бе, тая 'секретарка' за какво сте взели :seeex :don't worry Член Шести-ДА СИ

Сега ше сърбате антирекламата, защото клиентите определят рейтинга на една компания, ако не се сещаш, няма нужда служителите я да се опитват залудо да я защитават

И не се притеснявай, има ФОРЕКС-няма нужда ТИ да ми управляваш финансите, щото явно нямате капацитет

Любо какви осигуровки бе, я ги осигуряват на 4 часа, я не-Европейска компания-с Български манталитет :dummy: . Е на мен ми взимат по 6-700 лева всеки месец за осигуровки, ама случва се :Mr Green Fun

Абе мен, я кажи примерно, имате ли отдел който следи за Money Laundry??? Щото аз може да имам 2 милиона от наркотици примерно, да ги инвестирам при ВАС и да дръпна после 1,8 милиона чистички :041:

Потребителски аватар
lavidaloca
Двигател:

Мнениеот lavidaloca » Сря 27 окт 2010 12:20

Ще дам отговор на някой от поставените въпроси:
1. Договор - няма нищо! Ходиш 2 седмици всеки ден за по един час на обучение, след това започваш на говориш по телефона. Вземат ти някакви данни уж за договор, но няма нищо.
2. Потока от хора там е огромен. Постоянно има някакви групи, които се обучават, защото постоянно има хора, които напускат. Обикновено рядко някой се задържа за повече от 2-3 седмици, да не казвам и по-малко.
3. Относно възнаграждението - формира се на базата на процент от договора с клиента. Комисионната на полупко продажба е 3,6% (запознатите с такъв тип комисионни моля да го коментират :!: ), от тях се получава нещо за брокера. Отделно има и някакви допълнителни бонуси, които аз покривах, но така и не получих.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 27 окт 2010 13:58

lavidaloca написа:Комисионната на полупко продажба е 3,6% (запознатите с такъв тип комисионни моля да го коментират :!: ), от тях се получава нещо за брокера. Отделно има и някакви допълнителни бонуси, които аз покривах, но така и не получих.

Тоест все пак е имало хора, които са дали по 50 000 долара (или колкото беше там)?

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 27 окт 2010 14:04

Един-двама на година...

Чудно как се издържа такава фирма, офис, телефони и т.н. с комисионните от предполагам шепата клиенти, които биха се съгласили да си дадат парите на хора, които наемате без образование и опит?

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 27 окт 2010 14:13

Vlad777 написа:Един-двама на година...

Чудно как се издържа такава фирма, офис, телефони и т.н. с комисионните от предполагам шепата клиенти, които биха се съгласили да си дадат парите на хора, които наемате без образование и опит? ?

балъци,не е ли по-точна дума :063:

Потребителски аватар
lavidaloca
Двигател:

Мнениеот lavidaloca » Сря 27 окт 2010 16:55

Хора действително имаше. Минималната ставка обаче не е 50 000 долара, а 10 000 (поне по мое време беше). Сигурно е намалена заради кризата. Само че ще дам няколко допълнителни разяснения, не само и единствено по отношение на тази фирма, но и по оношение на този тип фирми като цяло. Ще го напиша с големи букви, за да се набие: ТЕ ИМАТ ИНТЕРЕС И СЕ СТРЕМЯТ ДА НАПРАВЯТ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ПОКУПКО ПРОДАЖБИ С ВАШИТЕ ПАРИ, А НЕ ДА ПРАВЯТ ПЕЧЕЛИВШИ ИНВЕСТИЦИИ!. Идеята е в това, че колкото повече "врътки" се направят с парите ви, толкова по големи отчисления като сума пари ще отиват от тях. Така например, ако в началото на месеца тръгнете със сума от 10 000лв. и за целия месец те направят 30 сделки с вашите пари (покупко-продажби), те ще вземат 108% комисионна, което на практика означава 10 800лв. Всичко това е добре и е приемливо, но само ако и вие печелите от тези сделки. Ако вие сте на 0% печелба в края на този месец де факто вие оставате без никакви пари. За сравнение ще кажа, че има брокери, чиито комисионни са около 0,1% (сравнете разликата с 1,8%).

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 27 окт 2010 17:09

Vlad777 написа:Един-двама на година...

Чудно как се издържа такава фирма, офис, телефони и т.н. с комисионните от предполагам шепата клиенти, които биха се съгласили да си дадат парите на хора, които наемате без образование и опит?

Ами никак! Всеки стопански субект фалира, ако няма приходи. ...Освен ако не пере пари.
Аз лично не съм чул някой да е взел комисионна оттам. То ако се взимаха реално пари, намаше всяка седмица да идват нови попълнения, като избягат старите с празни джобове и напразно изгубено време.
А г-н broker няма да се включи вече, то е ясно. Засега ще продължи да чете, без да се логва, анонимен, така е по-защитен, ха-ха! :dummy: :beat_butt2

Върни се в “ОФФ-Топик - други”