СГ ГРУП - рекет от мобилен оператор или от фирма колектор?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: СГ ГРУП - рекет от мобилен оператор? (Глобул)

Мнениеот hooligans » Чет 17 ное 2011 0:18

Не се извинявам и не бих се извинил, точно на теб, по скоро бих те напсувал, но не искам да се излагам пред публика. Не си тълкувай думите ми, както ти изнася ;)
Просто ти разясних точките, които беше интерпретирал по свой си начин ;)
Иначе, за да си спокоен, мнението ми за теб си е същото.
След последния пост от твоя страна, само добавям, че пишеш дълги постове с празни приказки, от които нищо не се разбира за твоята морална работа!
ПП: Не се сдържах и за това пиша, хайде сега спри да ме цитираш, ба_тцани ;)

ПП:върнах си текста с псуването

Последна промяна от hooligans на Чет 17 ное 2011 1:22, променено общо 1 път.

Bat_Tsany
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bat_Tsany » Чет 17 ное 2011 1:05

А г-н hooligans,
като споменахте за псуване, се сетих нещо, преди някъде около месец в събота май беше или в неделя около 11 часа , тази шарената количка от аватара ти я видях по бул. 1 ва БГ армия в София, на сфетофара на гробищата. Там този който я караше, не знам дали си ти не те познавам лично(слава Богу) направи такива 'чудеса от храброст и маневри' че не само аз ами и доста хора на кръстовището благославяха. Интересно ми е за къде бързахте толкова и защо беше това рисково поведение? Иначе във форума всеки е 'толерантен на пътя', кликайки с мишката, обаче като е на пътя става безсмъртен, защото бърза, а другите(от село) му пречат, все пак фирмата е над всичко, трябва да се бърза иначе боята ще засъхне.

Накрая една молба, моля плащайте си задълженията, не чакайте данните ви да бъдат дадени на 'колекторски' фирми. Знам, че звучи глупаво от моя страна този призив, но напоследък се налага да се плаща много овъртайм на момчетата ... не смогват.

Лека нощ, трябва да се спи, че утре(днес) ме чакат пак малките тарикатчета, които не си плащат малките сметчици.

hooligans написа:Не се извинявам и не бих се извинил, точно на теб, по скоро бих те напсувал, но не искам да се излагам пред публика. Не си тълкувай думите ми, както ти изнася ;)
Просто ти разясних точките, които беше интерпретирал по свой си начин ;)
Иначе, за да си спокоен, мнението ми за теб си е същото.
След последния пост от твоя страна, само добавям, че пишеш дълги постове с празни приказки, от които нищо не се разбира за твоята морална работа!
ПП: Не се сдържах и за това пиша, хайде сега спри да ме цитираш, ба_тцани ;)

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 17 ное 2011 1:33

Г-н ба_тсани, не си измисляйте случки, само и само за да нападнете човек от форума. Това е смешно, да не кажа жалко и долно, каквито са повечето хора занимаващия се с вашия бизнес!
Това поло от аватара не се кара всеки ден, да не кажa, че от над месец е в сервиз, да не говорим, че колегите от форума, които влизат заради марката, знаят за неговите модификации и възможността с такива да се кара бързо в София. А Вие влизате тук, за да защитите професията си и да нападате хората, по доста интересен и смешен начин (стреляне на посоки), но да го приемем, че е нормално професионално изкривяване! mhihi
И за каква фирма ми говорите, че не разбирам, камо ли от боя?
Или сте прочели някъде из форумите, че рекламирам сикенс? :063:
Неспокойна нощ ви желая и каръшки ден утре
:beer :kissy:

А да отговорите на зададените въпроси към вас няма ли ?
Знам и без да отговаряте на въпроса ми.
:applause:

Bat_Tsany написа:А г-н hooligans,
като споменахте за псуване, се сетих нещо, преди някъде около месец в събота май беше или в неделя около 11 часа , тази шарената количка от аватара ти я видях по бул. 1 ва БГ армия в София, на сфетофара на гробищата. Там този който я караше, не знам дали си ти не те познавам лично(слава Богу) направи такива 'чудеса от храброст и маневри' че не само аз ами и доста хора на кръстовището благославяха. Интересно ми е за къде бързахте толкова и защо беше това рисково поведение? Иначе във форума всеки е 'толерантен на пътя', кликайки с мишката, обаче като е на пътя става безсмъртен, защото бърза, а другите(от село) му пречат, все пак фирмата е над всичко, трябва да се бърза иначе боята ще засъхне.

Накрая една молба, моля плащайте си задълженията, не чакайте данните ви да бъдат дадени на 'колекторски' фирми. Знам, че звучи глупаво от моя страна този призив, но напоследък се налага да се плаща много овъртайм на момчетата ... не смогват.

Лека нощ, трябва да се спи, че утре(днес) ме чакат пак малките тарикатчета, които не си плащат малките сметчици.

Потребителски аватар
rosi17go
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosi17go » Чет 17 ное 2011 2:50

Яко форумче е това, спретнали сте си седянка и хубави пожелания @@@ Неспокойна нощ ви желая и каръшки ден утре @@@ :applause:
Ако може да попитам нещо по темата, имах карте 'юролайн' от пощенска банка, за 1 година приключих вземане даване с тази @@@@@ банка. Обаче сметката ми е останала 'замразена' а не закрита и затова дължа такса обслужване за 6 години. Трябва ли да плащам за всичките 6 години или само за последните 3, като разбира се ще я закрия тази сметка, че като чуя тази банка получавам един особен вид Рогазъм death

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 17 ное 2011 8:24

Bat_Tsany написа:...А за всички които плачат, че бизнеса на колекторските фирми запада, мога да използвам цитат от моя учител по математика и великолепен играч на покер Ил. Бл. - '(няма го цитирам, че е нецензурно и ще стане повод за :beat_butt2 ) , но завършва така ... за тях не давам 5 (пет) пари'...

Кой е казал ,че бизнеса ви запада ?Напоследък сте се нароили като мухи на лаааа... ...мед mhihi Попитах що така когато нещата опрат до съд кажи-речи единственият начин уж законните ви претенции да минат е когато длъжникът чисто и просто не е разбрал ,че го съдите ? Апропо ,във всичките европейски държави в които си живял не ти ли обясниха ,че там при тях даже само един "сбъркан" mhihi ,когото сте притиснали погрешка може да ви осъди за такива пари ,че Султанка,ЮлиЯн и Бойчо Цампарови (ако това наистина са онбашиите на СГ Груп) и насън да се изпускат като се сетят през следващите двадесетина години ? mhihi mhihi

И ...ъъъъ...таковата...
Bat_Tsany написа:...на сфетофара....

Предполагам учителят ви по български също е бил великолепен играч на покер?

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 17 ное 2011 8:59

Божеееееее,боже яла слеЗ си пребири версийте че тоз бЪт Цани го апе куче много яко,като гледам как пише с тез неговите писания май май е даскал по философия mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 17 ное 2011 9:18

Явно си намерил моя снимка в нета. Часовника ли ти харесва?

Аз за разлика от теб не се крия кой съм и какво правя и не ме е срам да се покажа пред хора! А ти мишкуваш анонимно във форума и се криеш зад фрази "няма да влизам в подробности" и т.н.! Това ли е типично за един колектор - дребен човечец, който е готов да мами и лъже, но се притеснява да каже кой е пред хора? :063:

Отново ти поставям въпросите тук. Дано успееш да ги прочетеш и да ме опровергаеш:

Vlad777 написа:Имам няколко въпроса:

1. Тъй като сте толкова педантични и точни, дали юрист проверява всеки един случай който поемате, дали се проверява дали имате законово основание да търсите парите и дали спазвате законите или се пробвате и "ако мине", базирайки се на страха и неграмотността на хората?

И защо не отговаряте на въпроса на dobrin:
... кредиторът не е предприел необходимите за защита на правата си действия в дадените му от закона срокове ... или ... задълженията се базират на липсващо правно основание.

След като по законите на държавата, в която живеем има неясноти доколко задължението е реално или погасено по давност например, проверява ли се всеки случай и познавате ли българското законодателство? Как става "предаването" на един такъв случай от мобилните оператори например? Спазва ли се закона и уведомява ли се надлежно длъжника?

2. Съдейки по местожителството и предоставената информация, става ясно, че си от някое пловдивско село. Кажи сега и от коя фирма си, за да си знаем! Или е тайна? mhihi

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 17 ное 2011 9:25

чисто хипотетично разсъждение:фигурира името X в списъците на бат цани ,обаче видиш ли селското тарикатче няма никаква собственост на негово име-какво правите в този случай "колега"?

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 17 ное 2011 9:28

взима му се душата mhihi mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Чет 17 ное 2011 10:17

По широкия свят всеки човек е невинен до доказване на противното.
Само тук в България всеки се третира като виновен до доказване на противното.
Такава ни е системата, такъв ни е манталитета.
Всички институции поддържат това правило и го прилагат постоянно, ежедневно...
Всеки гражданин на Републиката все някъде и по някакъв повод трябва да доказва, че е невинен!

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 17 ное 2011 10:53

golfer написа:Само тук в България всеки се третира като виновен до доказване на противното.

За всички, които си мислят, че това е феномен само за България:
http://www.youtube.com/watch?v=FZjSNJ17GMU
http://www.youtube.com/watch?v=Bjz4sdPlwUQ
http://www.youtube.com/watch?v=t0PRL7elc00

А честно казано проблемите по-скоро ще се задълбочават заради прогнозираното увеличение на фалитите през 2012.

Освен това да не забравяме, че вина в случая има и фирмата, подала погрешни данни към събирача на дългове. Случаите, в които някой наистина дължи суми, няма да коментирам. Та когато Глобул (примерно) продаде ваше задължение, нищо, че не сте им абонат от 5 години и всичко сте си изплатили, огромна част от вината носят те и трябва да има опция те да бъдат наказани заради немарливостта си.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 17 ное 2011 12:03

хора, за да се запази смисъла и съдържанието на темата, нека повече да не се обръща внимание на провокативни и персонално насочени мнения. На всички е ясно, че арлекин версията на Поло е налична в хиляди бройки, и това, че някой е видял едно такова, значи точно нищо. Също така е ясно, че отговори ПО ТЕМАТА от този човек няма да се получат. Неговата цел е друга, и за сега си я развива успешно.

Tа по темата, изводът е един: ако ви потърсят и притесняват, а вие мислите, че сте в правото си - съдете! Да, скъпо и времеемко е, но в държава като нашата, с хора като ... нашите колектори...
Също така пускайте сигнали до комисия защита на потребителите, на личните данни ... всъщност, кои са инстанциите, които следва да се потърсят в този случай ?

Трябва да сме активни, защото иначе ще продължим да бъдем виновни по подразбиране.
В тези времена парите са в съда и всеки го ползва и спекулира с него.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 17 ное 2011 15:19

Няма нужда да съдиш никого. Те трябва да водят дела за да докажат, че имат реализируеми права срещу теб.

Не съм се замислял, ама тъй като гледам начините на работа на някои колектори, за тях трябва да се уведомява най-вече прокуратурата. Иначе КЗП е също вариант.

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Чет 17 ное 2011 18:47

rosi17go написа:Яко форумче е това, спретнали сте си седянка и хубави пожелания @@@ Неспокойна нощ ви желая и каръшки ден утре @@@ :applause:
Ако може да попитам нещо по темата, имах карте 'юролайн' от пощенска банка, за 1 година приключих вземане даване с тази @@@@@ банка. Обаче сметката ми е останала 'замразена' а не закрита и затова дължа такса обслужване за 6 години. Трябва ли да плащам за всичките 6 години или само за последните 3, като разбира се ще я закрия тази сметка, че като чуя тази банка получавам един особен вид Рогазъм death

За разплащателна сметка ли говориш? Каква е тази юролайн карта, кредитна карта ли е била? Ако е разплащателна сметката, можеш да се направиш на приятно разсеян и те след известно време ще си я закрият служебно.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 17 ное 2011 20:19

Днес на пощенските кутии в моя вход са разлепили 5 (пет!) червени листчета, на които пише "Вашият апартамент беше посетен от С. Г. Груп, обадете се незабавно на еди кой се телефон". Става дума за 5 апартамента от общо 23 - сериозен процент.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”