За бездомните кучета по улиците - декларация

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: За бездомните кучета по улиците - декларация

Мнениеот Barboukov » Пет 08 окт 2010 23:06

dobrin написа:Хаха, какво да говорим. Днес минавам покрай Софийско градско и едно куче с каишка излиза от гаража, търчи по колата, лае, та чак се опитва да я захапе. Гледат си го нашичките, милите ...

И като спреш и отвориш врата се изтрелва като VR6. Чак няма да видиш къде се е скрило. Много се правят на интересни тия кучета, ама опре ли им до г.з@ палят подметките.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 08 окт 2010 23:06

няма прецеденти :mrgreen:
това си е жива самозащита
то човек, ако те нападне и ти отговориш в рамките на нападението /не той с голи ръце, а ти с базука/, няма вина, вие за куче...
за парите сте прави, които се разпределят...
Хули и ти си прав за поста на колегата...не трябва така, а хуманно...
мислим дека сите сте на едно мнение а
ако не да ключа mhihi

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 08 окт 2010 23:09

nosex написа:------------Oт мен, лека нощ.

темата е безкрайна, но гугутката ми СЕРЕ на колата и на мен, а не ми апе дупето...това е малката разлика
айде лека и от мен...

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 08 окт 2010 23:09

Мислим аз, да пуснеме една декларациика до кметицата ни :roll:

Последна промяна от hooligans на Съб 09 окт 2010 8:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 08 окт 2010 23:13

nosex написа:Утре пуснете тема за врабчетата и гълъбите, където ви цапат с фекалии парапетите на прозорци и балкони

Хаха, в цяла UK сградите са осеяни с шипове, които пречат на птиците да кацат, за да не цвъкат, а навсякъде е написано - не хранете птиците.

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 08 окт 2010 23:13

hooligans написа:Мислим аз, да пуснеме една декларациика до подкупната ни кметица :roll:

Хули, нищо не може да направи Фъндъкова.....организации с бюджети по няколкостотин милиона са захапали кокала и ще изригнат при каквато и да е реакция на кметицата....

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 08 окт 2010 23:34

не е така..
тя си е навътре в нещата
:lol:

Последна промяна от hooligans на Съб 09 окт 2010 9:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Съб 09 окт 2010 7:39

Бездомните кучета не са опасни само с това че могат да те ухапят,те създават реална опасност от птп,случвало ми се е в момент на изпреварване на магистрала хемус да ми излиза куче докато карам със 130 а дясната лента е заета от друг автомобил единственото което можех да направя е да натисна спирачките,имах късмет но другият път може и да нямам.Решението е да се прибират в приют да кажем за 2 седмици и ако никой не иска да да поеме ОТГОВОРНОСТ да се грижи за него да се приспиват.Мисля че това решение е най-хуманно и разумно!

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Съб 09 окт 2010 7:55

scuba написа:ДО: гусин пожарникаря - Бойко Борисов
ДО: гжата кмет на СОфия - Йорданка Фандъкова
ДО: гучезащитници - квито и да сте боклуци

ДЕКЛАРАЦЯ!
От мен :Виктор Агоп Мелконян.
Декларирам, че от утре започвам пречистване на квартала ми - Люлин 2. "Пречистване" да се разбира като необусновано ужищоение на бездомни псета, кастрирани такива и на всякви четириноги, пречещи на дъщерями да иде на училище. Благодаря на всикчи

death :bishop без да ги мъчиш ок ?

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Съб 09 окт 2010 8:06

момци, разберете че виновни са не кучетата, а техните собственици, а когато са бездомни съответната община. не можеш да се сърдиш на едно животно, че се държи като такова. То не мисли, не решава кой да нападне и кой не, не разбира че така не бива и тн. не може да трепеш нещо, и да го обвиняваш като самото то не осъзнава това което прави.

кофти работа е с бездомните кучета, но при добро желание има как да се оправите. разровете се по кучкарските форуми, ще намерите информация за приюти и организации, които биха били полезни. Малко по-трудно е отколкото да тровите и стреляте, но поне няма да слизате до нивото на животното, което се опитва да ви ухапе.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 09 окт 2010 9:02

Petrolhead написа:момци, разберете че виновни са не кучетата, а техните собственици, а когато са бездомни съответната община. не можеш да се сърдиш на едно животно, че се държи като такова. То не мисли, не решава кой да нападне и кой не, не разбира че така не бива и тн. не може да трепеш нещо, и да го обвиняваш като самото то не осъзнава това което прави.

кофти работа е с бездомните кучета, но при добро желание има как да се оправите. разровете се по кучкарските форуми, ще намерите информация за приюти и организации, които биха били полезни. Малко по-трудно е отколкото да тровите и стреляте, но поне няма да слизате до нивото на животното, което се опитва да ви ухапе.

Ти изпрегна. Те и хлебарките и комарите не осъзнават какво правят....да се обаждам ли за приют?!?? :horror:

Еднократно пречистване на всички помияри ще реши бъдещото мъчение и убиване на животни!

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Съб 09 окт 2010 9:15

Petrolhead написа: не можеш да се сърдиш на едно животно, че се държи като такова. То не мисли, не решава кой да нападне и кой не, не разбира че така не бива и тн. не може да трепеш нещо, и да го обвиняваш като самото то не осъзнава това което прави...
... но поне няма да слизате до нивото на животното, което се опитва да ви ухапе.

но това не ти пречи да избиваш и да слизаш до нивото на бактериите по тоалетната чиния например :idea:

п.п. още ми е син крака от един помияр дето ме изненада в гръб. При това без каквато и да е провокация. Иначе беше маркиран, може би и кастриран, но това нямаше никакво отношение към захапката. За тази една седмица вече доста ми се промени виждането по решаването на проблема с псетата. Елиминация и превантивни мерки- насочени към собствениците на кучета така че да не се допуска кучета да озовават на улицата...

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Съб 09 окт 2010 9:23

Който е чел достатъчно книги ще знае, че напредъка на една нация се измерва с отношението им към животните. И това дето някъде ако до 2 седмици не се намери осиновител ги умъртвявали са глупости. Е, по танганайския Анимал планет може....
Сърдете се на общината и на държавата, а не на животните. Прави са цивилизованите хора да ни смятат за пълни боклуци...
А аз от хората съм видял много повече лошо, отколкото от което и да е животно. И да, хапало ме е куче :wink:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 09 окт 2010 9:27

пич, недей се изказва неподготвен поне!
попрочети, поразгледай... приспиват ги ако никой не се интересува от тях. и то приспиват остатъка, след поведенчески тест някои не минават. ако се окаже че много агресивно си бранят храната-не стават за осиновяване и директно ги приспиват. останалите чакат някой и ако не дойде никой-чао.
танганайския енимъл планет не съм го засичал-гледам само щатския. енимъл копс ли беше, кво там беше...
докога ще се самозаблуждавате че "по света" нещата са "толкова много различни" и че там живеят някакви извънземни...?
п.п. добри, и в германия са налични по всички сгради тия шишове да не кацат фтички и да кензат отгоре. :wink:

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Съб 09 окт 2010 9:51

vaskoto1 написа:пич, недей се изказва неподготвен поне!
попрочети, поразгледай... приспиват ги ако никой не се интересува от тях. и то приспиват остатъка, след поведенчески тест някои не минават. ако се окаже че много агресивно си бранят храната-не стават за осиновяване и директно ги приспиват. останалите чакат някой и ако не дойде никой-чао.
танганайския енимъл планет не съм го засичал-гледам само щатския. енимъл копс ли беше, кво там беше...
докога ще се самозаблуждавате че "по света" нещата са "толкова много различни" и че там живеят някакви извънземни...?
п.п. добри, и в германия са налични по всички сгради тия шишове да не кацат фтички и да кензат отгоре. :wink:

Не е ставало дума за агресивните. За тях е ясно. За другите обаче си в грешка. И че нещата по света /белия/ са много различни е ясно, само обърни внимание какви са наказанията за недохранено или зле изглеждащо куче, а за причиняване на смърт на домашен любимец дори по непразливост какви са наказанията? Не си приличаме по нищо с "там". Предполагам обаче, че не си наясно и колко много осиновени животни от Бг заминават навън- и по това са много различни нещата.
Всъщност всичко това няма особенно значение, от мизерията българина е станал урод и не виждам как ще се обърнат нещата, ако ще и 1000000000000 теми да си изпишем тук. Факт е, че за 4 откраднати вафли вкараха някакъв във Варна за няколко години в затвора, същото се случва понякога и за убито животно.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”