Липса на квалифицирани кадри!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Липса на квалифицирани кадри!

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 05 юни 2011 19:17

Човек вместо да недоволстваш хвани и си направи собствен бизнес и сам ще си определяш заплатата

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Нед 05 юни 2011 19:17

Petrolhead написа:В момента в който работниците ми започнат да работят като за 3 бона им ги давам веднага.
Не е нормално 1 немец да се оправя с 2 машини, а нашите специалисти да работят по 3ма на 1 такава машина.

Продължавам да търся хора btw
Пловдив 600 лева база + храна, транспорт, дрехи, обувки, 13 заплата, великденски бонус и ежемесечен бонус в зависимост от резултатите, извънредния труд се плаща по 2.
Мисля си че като за нискоквалифициран труд е добре

Брат... не мога съвсем да се съглася...
В моя бранш и в моята фирма се скъсвам от работа! Работен ден под 14 часа е жив мираж. Стажът и нивото ми е не малко над част от колегите. Не се спираме по цял ден, а често и по цяла нощ. Нямам уикенди, официални празници и тн.
До тук ок. Естеството на работата е такова и не се оплаквам. Проблемът е, че всички колеги сме на едни пари. Значи аз мога да си съдера задника и няма да взема повече от другия, който се подпичква и се подпира докато другите блъскаме. Всичко това се знае, вижда се от ръководството, но реална политика за адекватно стимулиране на персонала няма. Айде сега ми кажи след като месеци наред давам най-доброто от себе си, правя компромиси със семейството си, свободното си време и тн. и в същото време виждам, че нищо не постигам... за какво по дяволите да си давам тоя зор? Защо да милея за фирма, която ме третира като един от многото и е сляпа към желанието и амбициите ми за развитие?
Животът ми ще е в пъти по-добър ако съм нагъл и безочлив, нахален, крадлив и скатаващ работник. Съжалявам, че съм възпитан и отгледан в различни морални норми и порядки и просто не мога да бъда някой паразит...

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 05 юни 2011 19:20

KirilGeorgiev написа:Човек вместо да недоволстваш хвани и си направи собствен бизнес и сам ще си определяш заплатата

И тва не е вариант-в момента в който се оказа,че са си гласували закон според който ми оставят само трохите и бябичките а Те си взимат хубавите и големи обекти-познай какво стана.Прибрах инструмента в гаража и си бачкам на заплата-мерси.

Между другото давам на 2 човека бачкатори по 50 кинта на ден!

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 05 юни 2011 19:25

Ми много ясно бе пич ти да не си помисли че някой го боли за теб

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Нед 05 юни 2011 19:27

z

Последна промяна от Petrolhead на Пон 06 юни 2011 0:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 05 юни 2011 19:29

Ако са ти такива бонусите съм съгласен с теб :да: Но обикновенно Бонусте са 50-100 кинта тук при нас 8)

Са да не ми кажеш че бичат до 2 часа през нощта за тия пари за да зимат по 2 :Mr Green Fun mhihi

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Нед 05 юни 2011 19:38

Знам само, че кой каквото иска да си говори, за нормален живот трябват пари над 3000лв на глава от двучленно семейство.
И това е сега. След два месеца може да е друго.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Нед 05 юни 2011 19:40

Matematiks написа:Ако са ти такива бонусите съм съгласен с теб :да: Но обикновенно Бонусте са 50-100 кинта тук при нас 8)

проблема е че и при нас са толкова, но не защото не даваме повече, а защото няма кой да ги вземе.

преди години, и аз обикалях по света, и работих много - по 12-16 часа на ден, за 200, 300 лева. много хора около мен правеха същото, защото са млади, имат сили, нямат акъл и им трябват пари. Масово българите в чужбина са примерни работници, защото им плащат добре за добре свършената работа. за съжаление същите тези хора в България се държат съвсем иначе, като кажеш нощна смяна, и тройна и четворна надница да им дадеш ще се разбягат след месец-два.

Това не разбирам, със 1500 евро в Норвегия ще си като крепостен селянин, от вкъщи на работа и обратно, защото няма да имаш пари нито за ресторант, нито за кола да не говорим за хоби. тук с 1500 лева на месец се живее съвсем нормално /говоря за млад човек без семейство/, има хора които биха дали тези пари на работниците си, но искат да работят така както биха работили в Норвегия. Но такива работници са единици, и бързо биват превъзпитани от останалите, които не си дават зор, но реват по кръчмите и форумите, че са им ниски заплатите, че шефовете не оценяват труда им и тн. Има нещо сбъркано в цялата работа

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 05 юни 2011 19:41

Милослав написа:Знам само, че кой каквото иска да си говори, за нормален живот трябват пари над 3000лв на глава от двучленно семейство.
И това е сега. След два месеца може да е друго.

Прав си мечка,айде и на 2 сме навити :D на калпак
След два месца ше требат по 4 с тая инфлация дето е 4% по стъкмистика 8)

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 05 юни 2011 19:51

Petrolhead написа:
Matematiks написа:Ако са ти такива бонусите съм съгласен с теб :да: Но обикновенно Бонусте са 50-100 кинта тук при нас 8)

проблема е че и при нас са толкова, но не защото не даваме повече, а защото няма кой да ги вземе.

преди години, и аз обикалях по света, и работих много - по 12-16 часа на ден, за 200, 300 лева. много хора около мен правеха същото, защото са млади, имат сили, нямат акъл и им трябват пари. Масово българите в чужбина са примерни работници, защото им плащат добре за добре свършената работа. за съжаление същите тези хора в България се държат съвсем иначе, като кажеш нощна смяна, и тройна и четворна надница да им дадеш ще се разбягат след месец-два.

Това не разбирам, със 1500 евро в Норвегия ще си като крепостен селянин, от вкъщи на работа и обратно, защото няма да имаш пари нито за ресторант, нито за кола да не говорим за хоби. тук с 1500 лева на месец се живее съвсем нормално /говоря за млад човек без семейство/, има хора които биха дали тези пари на работниците си, но искат да работят така както биха работили в Норвегия. Но такива работници са единици, и бързо биват превъзпитани от останалите, които не си дават зор, но реват по кръчмите и форумите, че са им ниски заплатите, че шефовете не оценяват труда им и тн. Има нещо сбъркано в цялата работа

А ако искаш да имаш семейство и жена ти взима от твойте заплати без бонуси и я осигуряват на минимално-къде отиваш???

Тоя 2000 евро са МИНИМАЛНАТА заплата под която не може да ти се плаща по закон(140 крони на час).Градския транспорт в осло е 3000 евро-примерно,тва е най лошия сценарий да кажем.Сега сложи и жена си ако искаш на минимална от 2000 и срвани със 1600 лв семеен бюджет в София :banghead:

А как ще си със 5 хилки евро семеен бюджет в Норвегия сравнено с 1600 лева при все че не плащам наем а там ще ми отива хилядарка в Евро,но пък имаме апартаменти и двамата,които ще са под наем,колкото и да са малко сравнени със стандарта са си половината наем в Норвегия(и аз давам нощни смени от тея дет си описал по горе,до 4 часа през ноща+както се падне събота и неделя)

Последна промяна от Matematiks на Нед 05 юни 2011 19:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Нед 05 юни 2011 19:59

Petrolhead написа:... тук с 1500 лева на месец се живее съвсем нормално /говоря за млад човек без семейство/...

Другото в поста ти навярно е така, но искам да ти споделя че със тази цифра не съм съгласен.

400 лв е минимум наем за "нормален" апартамент.
300 лв ти е нафтата за ходене на работа само.
600 лв са ти джобните пари, като това зависи къде и как ядеш, което се определя от това в каква среда си и къде ти е местоработата.
Консумативи?

Не дай си Боже да решиш да си купуваш апартамент. Уикенда дали не искаш да отидеш някъде?
Диско миско, кръчмичка, кафенце, приятели, биричка, коли ....
Забравяш за тази цифра. :kissy:

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 05 юни 2011 20:03

Да не говорим всъщност за спокойствието,възпитанието на децата ти,шанса им в живота...детските са около 500 евро ако детето ходи на градина,ако ли не + още 400....чистотата,спокойният живот колко струват?!??!?!НЕ отивам главно заради парите!!! :)

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 05 юни 2011 20:06

Тук ако заплатите са по 3000лв България ще се превърне в най голямата чалготека на земята

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 05 юни 2011 20:08

Matematiks написа:
Petrolhead написа:...

Тоя 2000 евро са МИНИМАЛНАТА заплата под която не може да ти се плаща по закон(140 крони на час).Градския транспорт в осло е 3000 евро-примерно.Сега сложи и жена си ако искаш на минимална от 2000 и срвани със 1600 лв семеен бюджет :banghead:

Дребно уточнение:
В Норвегия доколкото съм запознат,а и на други места не съществува понятието "минимална месечна заплата" и.Погрешно е да си правиш някакви сметки на базата на брутната минимална часова ставка.А и е почти невъзможно да се оферира предварително чиста месечна заплата,при положение ,че тя силно зависи от социалното/данъчното положение на предполагаемия-все-още-в-процес на издирване-работник...
KirilGeorgiev написа:Тук ако заплатите са по 3000лв България ще се превърне в най голямата чалготека на земята

Няма.За месец-два ще измрем от пиене и бЕло :Mr Green Fun

Последна промяна от icoico на Нед 05 юни 2011 20:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 05 юни 2011 20:09

KirilGeorgiev написа:Тук ако заплатите са по 3000лв България ще се превърне в най голямата чалготека на земята

1. България никога не е била във Европейският съюз и никога няма да бъде!
2. Няма как да зимаме толкова пари заплата, шот не сме ги изработили! Що се вика, трябва да дадеш за да търсиш, димек трябва на работодателя си да си изкаран 30 бона за да ти даде 3 бона!
3. Не сравнявайте Европейските държави с България, няма мярка за сравнение!
4. Нищо няма да се промени, ако самите ние не го променим, а то се вижда че не го искаме!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”