Тая работа не трябва да остава така

От опит знам, че по дела има по-голям ефект от "публика", така че е възможно да почернее от гоуфове пред съда

Antonio87 написа:не сте казали не сме се събрали в Костинброд и вярвам ,че това ще има ефект напълно подкрепям колегата да осъди тези мизерници аз затова съм си сложил надпис на колата
hooligans написа:Antonio87 написа:не сте казали не сме се събрали в Костинброд и вярвам ,че това ще има ефект напълно подкрепям колегата да осъди тези мизерници аз затова съм си сложил надпис на колата
Вместо да измислиш свой надпис, имитираш дългия бастун...
Няма ли да се осъзнаете, че е по прост и от гъза ми![]()
Antonio87 написа:не сте казали не сме се събрали в Костинброд и вярвам ,че това ще има ефект напълно подкрепям колегата да осъди тези мизерници аз затова съм си сложил надпис на колата
filipov написа:Antonio87 написа:не сте казали не сме се събрали в Костинброд и вярвам ,че това ще има ефект напълно подкрепям колегата да осъди тези мизерници аз затова съм си сложил надпис на колата
Аз съм ЗА предложението да се направи едно мирно събиране пред РПУ Костинброд. Нека се даде още малко медиина изява на полицията в града. Нека популяризираме безплатно хората пазители на реда.
Ако maladec е съгласен нека се разберам и да действаме.
Преди около три години ми беше открадната колата. Няколко дни по късно беше намерена в Костинброд на части. След като бе преместена в РПУ Костинброд стартира процедура по наказване на извършителите. Тази процедура стана ясно няма да бъде извършена до край и явно никой няма да бъде наказван. Междувременно от колата започнаха да изчезват части…
Колата беше Голф 3 ТДИ 110 коня . До РПУ-то съм ходил повече от 10 пъти . Всеки път нещо липсваше . Споделял съм със много полицаи , в това число дознатели и следователи от същото РПУ. За жалост никой не взе отношение и не ми обърна никакво внимание . От колата продължаваха да липсват все повече и повече части.
По времето , докато разпитвах за липсите на части от колата съм се наслушал на всевъзможни тъпотии от рода на: "Какво питаш за колата си? Тука е РПУ. Тука ние питаме, а не ти.", " Всички части са ти там , ти просто не ги виждаш ." , " Защо не вземеш да си ходиш " , " ти кой точно беше ? " това последното ми прозвуча стил Гриша Ганчев. Малко преди излъчване на репортажа отидох за пореден път, да видя дали още нещо липсва от автомобила. Докато разглеждах останките от голф-а един униформен полицаи ми каза: " Недей да се въртиш около колата, че да не вземеш да откраднеш нещо. Стана ми адски тъпо . Замислих се. Ако бях крадец , каква част щях да взема ? Погледнах Голфчето. То вече нямаше какво повече да се взима.
Най-гадното в целия случай е , че до ден днешен от РПУ Костинброд ми твърдят, че кражби от колата ми НЯМА !!!!! Дори и от полицията не са единни. Единни са само по позицията, че нищо от РПУ–то не е взимано, не е демонтирано и всички части са налице . Има две групи полицай . Първата от които, говорят, че колата си е дошла в такова състояние и с толкова много липси . Втората държи на това , че от колата няма липси и всичко си е там . Казват ми, че частите които не виждам , са в някакъв склад или са разпръснати по двора. По време на репортажа началника на РПУ-то сподели пред камера , че може някой от социалния дом да изнася части от РПУ-то. Та там ходят майки с деца . Едва ли някоя майка , ще вдигне 30-40 кг. панел или ще се разхожда с отверки и комплект гаечни ключове из двора на управлението и всичко това , да не бъде забелязано от никой. Също предполагам , че след репортажа позициите относно голфа, ще се обединят в една . Това естествено е мое лично мнение , което се базира само на предположения. Аз няма как да знам кой точно , краде или стои зад кражбите на части . Няма как да твърдя , че даден човек или организация се занимава с каквато и да е дейност . Но мога да твърдя , че части от колата липсват , като се базирал на 70 листа доказателства от прокуратурата и съда , плюс мой личен снимков материал и снимки от горе посочените институции преди влизането на колата в РПУ- то.
Имал съм 2 случая ,да отида до Костинброд след обаждане от дознател по телефона . Отивам аз в РПУ-то и този същия човек , който звъня по телефона, ми казва ,че се е объркал и не му трябвам. Аз съм от Габрово и повярвайте ми , пътят до Костинброд (като пари ), никак не ми излиза евтин . – Още в самото начало , когато голф -а беше намерен , аз многократно съм правил опити да си го взема . За съжаление отговора на органите беше , че това е невъзможно . Казаха ми , че автомобила е задържан , като веществено доказателство и няма как да си го взема . Малко след това , започнаха да липсват части . Първо изчезна интеркулера , тръбопроводите към него и компютъра. После радиатора , калниците ,предния капак и фаровете. После колата започна да се разтапицирва . Изчезна инсталацията , предния мост. За по - запознатите : Колко тежи макферсон с магарето и гумите към него ? Колко по дяволите хора са го носили това ? И, пак не ми дадоха да си я взема . Бяха си направили колибка на кучето, което стои точно до вратата . Познайте от какво? От седалките на колата ми . Най - последно ми свалиха електронния блок на нафтовата помпа . Тази помпа се разглобява със специален ключ който струва 70-80 лв. Какви хора ми до разглобяват колата ?
И дойде най - накрая момента ,в който вече можеше да си взема голф – а . Обаче то вече нямаше какво да взимам . Това се случи преди около половин година. Поисках да си взема и останалите части , които според мен липсваха . Никой , не направи опит , дори и не попита дали наистина има някаква липса .
Много съм благодарен , на екипа на Господари на ефира , за тово ,че излъчиха материала . В екипа работят много готини и точни хора , които ми дадоха кураж и помогнаха много в начинанието ми . Едно голямо БЛАГОДАРЯ , за това което те направиха за мен .
След репортажа се допитах до адвокат, за това , какво мога да направя по случая и виновните да си понесат отговорността . Оказа се, че имам шанс да осъдя крадците на голфа , като се позовавам на досега събраните доказателства . За целта обаче, аз нямам необходимите средства . Парите не са много , но аз нямам дори и тях . Смятам, че да оставя виновниците не наказани, ще е грешно . Затова ви моля за помощ .
Необходими са ми :
50 лв държавни такси ,
400 лв хонорар на адвоката ,
150 лв вещо лице ,
200 лв пътни ( за 2-3 ходения до Костинброд) .
Аз като нуждаещ ,се задължавам , да публикувам , всеки един дарен лев , също както да публикувам документ за веки един изхарчен такъв . ( Целта ми е , всичко да бъде ясно и прозрачно и така да гарантирам , че парите ви отиват по предназначение , а не в джоба или ” мерцедеса ” на някой ”чичко” . Нарастването на сумата и нейния завършек , също ще бъде оповестено ( нямам за цел ,да събирам повече пари от колкото са ми необходими ) . Ако това все пак стане , ще дарим колективно парите на някоя фондация или дом . Отворен съм за предложения .
сметка № BG60FINV91501015011896
БЛАГОДАРНОСТИ КЪМ ВСИЧКИ КОИТО МИ ПОМАГОТ И МЕ ПОДКРЕПЯТ
Всеки които иска да научи нещо повече за автомобила , крадците , купувачите или за престоя му в РПУ-то , може да ми пише в Facebook , Skype , Email , пък защо не да ми звънне и по телефона . Предварително благодаря на всички които ми помагат и ме подкрепят.
filipov написа:Antonio87 написа: Ако maladec е съгласен нека се разберам и да действаме.
filipov написа:Добре, да предложим една дата, на която да се съберем и да си поговорим пред портите на РПУ Костинброд в присъствито на някоя друга медия. За мен са удобни всички.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 33 госта