Компания тип пирамида?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Radoslav Daudov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Компания тип пирамида?

Мнениеот Radoslav Daudov » Пет 19 окт 2012 18:41

Понеже говориш за потребител - какво пестиш? От верига магазини Кемъл? Ако пазаруваш за 700лв от тях ще си избиеш тези 50лв в началото. И после трябва да си купиш за още 700лв, за да има смисъл от цялата тази разправия. Да не говорим, че реално можеш да прецениш дали получаваш отстъпка само при покупка на продукти (и то не всички).

Искаш да кажеш, че да спестяваш по 20-30 лева на месец е смешно? Ако намериш 20 лева да не би да ги хвърлиш в кофата или да ги подминеш.

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Пет 19 окт 2012 18:54

Имам уеко участие в една Пирамида :lol: .. мда лошо е , че трябва да чакам 10 то /мисля че беше / число на месеца , за да ми преведат пари . Лошо е че трябва да съм спестил минимум 20 лв за да ги получиш ... Ама ми дреме , отстъпките само от горивата са ми по 80-90лв на месец :lol: понеже едно две приятелчета със служебни коли - леко ме подпомагат срещу други услуги от моя страна разбира се .
Ах да и не съм плащал и една стотинка :!:

Radoslav Daudov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Radoslav Daudov » Пет 19 окт 2012 19:04

Както и да е. Успех на всички. Хареса ми дискусията за това дали SCI е пирамида или иновация, макар че не ми остава време да участвам активно. Но аз си имам план, който следвам. Ще гледам през няколко месеца да пиша до къде съм стигнал с развитието си като бизнес партньор. И да речем след 10-12 месеца да разберем кой прав кой крив. На съобщения на ЛС обаче ще отговарям

Хайде до нови срещи.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пет 19 окт 2012 19:21

Radoslav Daudov написа:Искаш да кажеш, че да спестяваш по 20-30 лева на месец е смешно? Ако намериш 20 лева да не би да ги хвърлиш в кофата или да ги подминеш.

Не е смешно, макар че лично аз никога не бих си взел такава карта като потребител заради едни имагинерни 20-30лв на месец. Но да кажем аз съм изключение.

Като цяло описваш по погрешен начин модела - ти няма да намериш едни 20 лева, а трябва да отидеш в точно определени места, за да спестиш тези 20лв на месец. Което само по себе си е напълно ок ако тези места бяха посещавани по принцип места от теб или такива, в които нямаш против да отидеш. Затова и дадох примера с Карфур или друга голяма верига. Но това не е така, тук говорим за непопулярни места или такива, които не посещаваш често. Ти колко пъти годишно пазаруваш за по 1400лв в Кемъл? Или караш по 3км повече на ден, за да си вземеш заветната отстъпка от кафе и цигари? Затова и казах, че този списък с търговци не е атрактивен.

Но да оставим това настрана, да кажем, че за Иван, който всеки ден обядва в ale house инвестицията в картата ще се върне. Как точно същия този Иван ще направи допълнително по няколко стотин лева на месец между другото? Ами с голяма мрежа от малки балъчета. Тоест Иван трябва да отдели от времето си, за да търси и убеждава балъчета. Да не забравяме, че тази мрежа трябва да се поддържа активно, защото се губи членска маса, при това сериозно.

Та така, оставям на теб да сметнеш с твоя Бизнес Център mhihi колко балъчета трябва да имаш под теб и колко трябва да харчат те при ТЕЗИ търговци, за да спечелиш примерно 500лв на месец. Което е далеч от няколкото хиляди, които ти трябват за месечен приход, но да кажем просто искаш да изкарваш нещо допълнително.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 19 окт 2012 21:27

Някой бизнес- партньор, или по- добре адвокат ще ми разтълкува ли следната точка от общите условия по договора:

Чл. 14 Клиентът е длъжен да обезщети СКИ ООД и всички трети лица за всички претърпени вреди и пропуснати ползи,включително за платени имуществени санкции, платени адвокатски възнаграждения и други разходи,вследствие на предявени искове и/или платени обезщетения на трети лица във връзка с информация, касаеща отношенията между страните която Първата страна е направила достояние на трети лица или е направила достъпна чрез ползване на предоставения от СКИ ООД електронен офис.

Бай дъ уей, може би си мислите, че просто получавате карта за отстъпка? Да ама не. Подписвате договор за посредническа дейност при набиране, организиране и регистриране на нови потребители в сайта на СКИ ООД. :Mr Green Fun Аз на тва му викам пирамида ама както кажете :Mr Green Fun

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Съб 20 окт 2012 13:23

Ето втората статия във в. Стандарт - http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=414121

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 20 окт 2012 14:05

doubledTSI написа:Ето втората статия във в. Стандарт - http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=414121

Пропуснали са бележката "Платена публикация"...

Потребителски аватар
doubledTSI

Мнениеот doubledTSI » Съб 20 окт 2012 14:34

muns61 написа:
doubledTSI написа:Ето втората статия във в. Стандарт - http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=414121

Пропуснали са бележката "Платена публикация"...

Мисля, че е повече от ясно "Сейв Къмпани Интернешънъл"(SCI) е регистрирана в Търговския регистър на 13 януари 2010 г., т. е. държавата е признала дейността на тази компания." . Няма какво повече да добавя по темата. т.е. има - Синьото сирене е мухлясало нали? И мирише ... сигурно не е хубаво :beer

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Съб 20 окт 2012 16:24

doubledTSI написа:Мисля, че е повече от ясно "Сейв Къмпани Интернешънъл"(SCI) е регистрирана в Търговския регистър на 13 януари 2010 г., т. е. държавата е признала дейността на тази компания." .

Не разбрах какво доказва това, че бай Иван е регистрирал някаква си фирма? Доказателство за легитимност на кое? В подкрепа на каква теза го казваш, какво значи, като някой има фирма с капитал 100лв? Дори и в САЩ едно наглед легитимно ЮЛ може да се окаже пирамида, за справка Бърни Мадоф.

Впрочем във въпросната платена статия има някои неточности или пропуснати факти или лъжи, кой както иска да го тълкува. Като например, че изобщо не е достатъчно една фирма да продава стока/услуга, за да премине от графата пирамида в млм. В щатите, родината на тези системи, по закон ПОНЕ 70% от продукцията трябва да отива към крайния клиент, в противен случай дейността е незаконна и се класифицира като тип пирамида. Това е де юре, де факто пак се измъкват като цяло. В България не знам дали законодателството ни в тази сфера е развито достатъчно, за да обхване тези случаи. Също така какво значи "социален проект"? Те са измислили всичко, за да помагат на хората, а не за пари? Има ли някой тук с коефициент на интелигентост по-висок от стайна температура, който би повярвал, че движещата сила за тези хора е да помагат на другите, а не финансова облага?

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 20 окт 2012 19:34

doubledTSI написа:Мисля, че е повече от ясно "Сейв Къмпани Интернешънъл"(SCI) е регистрирана в Търговския регистър на 13 януари 2010 г., т. е. държавата е признала дейността на тази компания." . Няма какво повече да добавя по темата. т.е. има - Синьото сирене е мухлясало нали? И мирише ... сигурно не е хубаво :beer

Е,и?

С решение от 25.02.1993 година, обнародвано в Държавен вестник, бр. 18/93 год. по ф. д. № 4637/93 година, по описа на СГС – ФО, било вписано в регистъра на търговските дружества "ИСТ УЕСТ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ ГРУП" АД, с капитал 1 000 000 лева, разпределени в 1 000 акции с номинална стойност 1 000 лева, като 990 от тях били притежание на Иво Недялков и 10 акции – на Румяна Каменова.

Помниш ли кой беше Иво Недялков? Изобщо на каква възраст си бил по това време ако не е тайна?

Потребителски аватар
doubledTSI

Мнениеот doubledTSI » Съб 20 окт 2012 21:48

Не ми се спори вече. Времето ще покаже много неща - кой крив и кой прав. А и тази компания не е моя, за да и ставам адвокат. Аз виждам, че всеки месец и при всяка покупка ми се отразяват спестяванията в посочена от мен банкова сметка. Това за момента ми стига.

http://www.bgstuff.net/biznes-i-pari/76 ... ama-ili-ne

Потребителски аватар
Ivo_Golf3_GT
Автомобил: VW Golf 3 Syncro 1998 klimatronik
Двигател: VR6 2.9 ABV 190 PS
Контакти:

Мнениеот Ivo_Golf3_GT » Пон 22 окт 2012 1:58

Определено няма смисъл да се спори с шепа дървени фрезовани глави, които даже от куртоазия не са били на презентация на компанията, която се случва всеки втори вторник от 19 часа в Кемпински хотел в София например. Като истински нашенци, българи, те не вЕрват в добрите намерения на хората, основали компанията, и в доходите на успелите бизнес партньори и мислят само в измерение на кой-кого зарибява, кой колко балъчета лъже и тем подобни трагедии. Подарените БМВ-та 5-та серия са вече 5 (а на коледа ще има и още) - факт, който видях със собствените си очи на партито по повод първия рожден ден на компанията преди 10-на дни. Над 2 милиона лева са изплатени общо на бизнес партньорите на SCI само за първата година. Един от бизнес партньорите е получил в банковата си сметка над 207 000 лева за тази същата първа година, останалите успели са около и над 50 000лв. Партито беше звездно и хората(около 400 души) преживяха нещо уникално, което не може да се сравни с друго и не може да се обясни с обикновени думи. Ще отговоря на невежеството, което ме залива от неколцината упорити, неинформирани и не желаещи да се информират дебели глави в тази тема:

1. Ние не продаваме карти с отстъпки - ние продаваме услуга за отстъпка, картата е само регистрационен талон на услугата с име и номер - с нея не се разплаща нищо при покупките.
2. Повечето от бизнес партньорите печелят много повече от споменатите по-горе 500лв на месец. Да се говори за такава сума от неинформираните е смешно и трагично!
3. На колегата, който иска да се включи с петцифрена сума ще му кажа, че няма как да го направи, понеже най-високата бизнес категория в компанията струва 3000лв, еднократно. Това е най-високата цена на която може да се включи.
4. Бизнес центърът не е папка, а онлайн платформа, която е финансово, счетоводно и правно издържана във всяко едно отношение и ти дава възможност да развиваш собствен (разбирай личен) бизнес в рамките на тази платформа.
5. Клиентската програма на компанията (на стойност 50лв) също ти дава възможност да продаваш и да печелиш - но само от продажба на клиентската програма и от потреблението на тези, на които си я продал на едно ниво. Бизнес програмата ти дава възможност да печелиш до 3 нива от потреблението на хората в структурата ти, а над определен ранг и до n-та степен от потреблението на структурата ти - т.е. до където стига структурата. Писах и преди, че тя може да е и милионна на брой след няколко години.
6. Относно чистотата и истинността в намеренията на собствениците пак ще се повторя - познавам ги и двамата добре, а с единия сме приятели от над 20 години и мога да заявя, че той и жена му са изключително свестни и достойни хора, каквито рядко може да срещне човек.
7. Повечето нападки от колегите са предимно базирани на техните предразсъдъци и високоумни мъдрувания, без да са подплатени с факти и документи, а също така и на непознаването на дейността на компанията.
8. За домейна на SCI на Сейшелите - собствениците не харесват домейна '.com' и са търсели нещо по-бутиково, което да е интересно и запомнящо се - какво по-добро съвпадение от 'sci.sc' ?
9. Отвратен съм от негативизма и злобата на писарушките по-горе - мога само да им пожелая да се заразят от позитивизма на нашата компания, който да ги доведе до идеи, с които да градят, а не да рушат - по този начин ще разберат, че само с оптимизъм и позитивизъм ще градят, а не рушат и собствения си живот. Един от най-сериозните проблеми на България са критикарството и скептицизмът, които са пагубни за нацията ни.
10. Призовавам враждебно настроените тука да заповядат поне на една от нашите презентации да се запознаем и да обсъдим, заедно с някой от водещите бизнес партньори, всички теми които ги вълнуват - искам да им покажем кои сме ние и да се уверят в искрените ни намерения и практика в лична среща, за да видят и усетят каква е атмосферата и отношенията между партньорите в нашата компания. При нас има много адвокати, лекари, инженери, зам.-кметове, бизнесмени, хора на изкуството и всички, които искат доброто на България.

Мога да напиша още много неща, но мисля, че това е достатъчно. Няма смисъл да убеждавам когото и да било в нещо, което не вижда. Трябва да мине време, да изтече много вода, да се наложи компанията, за да се променят мисленето и нравствените ценности на този народ. Всичко в тази компания е за добруването на българите - един ден ще го разберете! Дори само това, че компанията насърчава потреблението и по този начин помага на бизнеса в България, а не го конкурира с продажба на определени стоки, както правят всички останали мрежови компании от чужбина, е достатъчна мотивация да подкрепям тази бизнес платформа. Това е моята позиция. Затова не мисля да пиша скоро в тази тема. Не е защото нямам какво да кажа, а защото няма на кого да го кажа - малко хора ще го чуят. Ще пиша когато имам какво да ви покажа като успех в компанията. Пожелавам успех на вЕрващите и на невЕрващите.

Поздрав! 8)

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пон 22 окт 2012 4:14

Ivo_Golf3_GT написа: ...Над 2 милиона лева са изплатени общо на бизнес партньорите на SCI само за първата година. Един от бизнес партньорите е получил в банковата си сметка над 207 000 лева за тази същата първа година, останалите успели са около и над 50 000лв...

... 7. Повечето нападки от колегите са предимно базирани на техните предразсъдъци и високоумни мъдрувания, без да са подплатени с факти и документи, а също така и на непознаването на дейността на компанията...

Поздрав! 8)

Знаеш ли, Генов, много лесно се спори с теб. Първата година е 2011-та, нъл тъй? Е искаш ли ей тук да ми нагласиш тези цифри към финансовия отчет на фирмата, публикуван в Търговския Регистър? По точно раздадените над 2 000 000 (два милиона) лева бонуси към общо постъпилия паричен поток от 612 000 (шестстотин и дванадесет хиляди) лева? :Mr Green Fun Може би ще се обърнеш за помощ към "СКИ" ООД? Все пак сериозна фирма, поддържа финансово, счетоводно и правно издържана онлайн платформа за милиони...Аааа, ами то според същия отчет имало назначено по трудов договор 1 (едно) лице...тва ще да е чистачката на офиса, мей би? Или бизнес- партньорите го метете по график? ццццц :gruebel Некви други факти и документи ще искаш ли?

SCI.jpg

Потребителски аватар
doubledTSI

Мнениеот doubledTSI » Пон 22 окт 2012 8:30

Ivo_Golf3_GT Познаваш ги и двамата добре. Кажи им за този спор. Един от двамата да си направи регистрация и да пише от първо лице. Сигурен съм, че ще проявят интерес.

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Пон 22 окт 2012 10:50

icoico написа:
Ivo_Golf3_GT написа: ...Над 2 милиона лева са изплатени общо на бизнес партньорите на SCI само за първата година. Един от бизнес партньорите е получил в банковата си сметка над 207 000 лева за тази същата първа година, останалите успели са около и над 50 000лв...

... 7. Повечето нападки от колегите са предимно базирани на техните предразсъдъци и високоумни мъдрувания, без да са подплатени с факти и документи, а също така и на непознаването на дейността на компанията...

Поздрав! 8)

Знаеш ли, Генов, много лесно се спори с теб. Първата година е 2011-та, нъл тъй? Е искаш ли ей тук да ми нагласиш тези цифри към финансовия отчет на фирмата, публикуван в Търговския Регистър? По точно раздадените над 2 000 000 (два милиона) лева бонуси към общо постъпилия паричен поток от 612 000 (шестстотин и дванадесет хиляди) лева? :Mr Green Fun Може би ще се обърнеш за помощ към "СКИ" ООД? Все пак сериозна фирма, поддържа финансово, счетоводно и правно издържана онлайн платформа за милиони...Аааа, ами то според същия отчет имало назначено по трудов договор 1 (едно) лице...тва ще да е чистачката на офиса, мей би? Или бизнес- партньорите го метете по график? ццццц :gruebel Некви други факти и документи ще искаш ли?

SCI.jpg

В касата на кое да е дружество и кога има 209 000 лева в края на годината :screwy?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”