некоректни наематели кв. Лозенец, София

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Re: некоректни наематели кв. лозенец София

Мнениеот niviat » Съб 03 мар 2012 22:33

иванчо написа:
drmilendd написа:Договора изтекъл ли е или е с опция за преминаване в безсрочен? Ей това е разковничето. Ако е станал безсрочен - адвокат. Ако е изтекъл - полиция и обвинение в незаконно проникване. Не може да няма (изтекъл) договор и иванчо да не може да влезе и да си ползва апартамента. Значи нещо в договора куца.

Договора е изтекъл и си е съвсем нормален. Няма опция да се поднови автоматично. След изтичането му съм взел един наем което се води че съм го бил подновил (това не съм го знаел а и как да не взема наем като имам да плащам 2000лв за парно). Затова съм я предупредил с нотариална покана да напусне жилището ми в срок от 1 месец, но тя не го напуска. Немога да ремонтирам никакви тръби вътре защото неотваря на никой нито на полиция, нито на призовкар, нито на домоуправителя.. Единствено може да бъде изгонена законно с съдия изпълнител, което отнема много време и даже може и с години да не стане. Другия вариант е незаконно като я изгона аз лично и след това да ме съди за самоуправство и т.н.

Ако един месец след изтичането на договора наемателя е останал да ползва имота със знанието и без притивопоставянето на наемодателя то се счита,че договора се превръща автоматично в безсрочен, а иванчо е приел един наем,значи се е съгласил наемателите да останат.Но безсрочният договор се прекратява с едномесечно предизветсвие за двете страни.Справка- ЗЗД.Изглежда странно, но ако наемателят откаже да напусне имота след изтичането на договора или предизветсвието, наемодателя няма право да изведе на своя глава наемателя.В противен случай има самоуправство,но пък при това самоуправство нещата са поразмити, говори се за нанесени немаловажни щети, т.е.ако щетите са маловажни няма самоуправство, няма дело.Вариант е влизане в имота със свидетели задължително!,съставяне на констативен протокол за наличните мебели, уреди и т.н.и смяна патрона на бравата, иначе може да те обвинят за изчезналите 10000 евро например.

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Нед 04 мар 2012 0:36

Преди година се сблъсках с подобен казус, на моя съдружник кумеца имаше същия проблем, само че с някакъв шопар от пернишко село. Тези хора явно са някаква апартаментна мафия, защото много добре знаят какво правят, въпросният беше продал с измама апартамента на една пенсионерка от същия вход, беше пратил някакъв азвокат да заплашва, че нещата са сериозни и тем подобни хуморески. Та, събрахме се ние компания от кибритлии и тамън да го ошамаросаме единия от нас ни усмири. Работи в БНТ и звъни на всеослушание на дежурния редактор, че е набарал гореща точка, а натрапника слуша, точно след 5 минути ситуацията се промени на 180 градуса и се изнесе по живо, по здраво. Забравих да спомена, че нашия човек беше извикал ключар и му бяха изнесли багажа навън. Този нагъл тип беше извикал ченгетата от 7-мо, че сме щели да го убиваме, но нямаше как да знае, че предвид бизнеса ми ги знам всичките куки. И няма как да знае, че големите шамари му се разминаха на минута, защото в нашата Родина много от нещата се оправят точно по този начин. :beer

Потребителски аватар
kjm
Автомобил: audi a3
Двигател: ALH

Мнениеот kjm » Вто 06 мар 2012 21:02

едно мнение на специалист-http://fakti.bg/mnenia/33155-za-kapanite-koito-krie-otdavaneto-pod-naem

Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Мнениеот vladobo » Вто 06 мар 2012 21:05

Преди 3 дни ми разказаха подобна история- 2 години и половина по съдилища докато изгонят наемателите по законен начин :horror: И аз съм под наем но не мога да си представя да не си платя и да остана да живея просто е така. Ужас facepalm

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Вто 06 мар 2012 21:07

vladobo написа:Преди 3 дни ми разказаха подобна история- 2 години и половина по съдилища докато изгонят наемателите по законен начин :horror: И аз съм под наем но не мога да си представя да не си платя и да остана да живея просто е така. Ужас facepalm

Не се учудвай.
Има всякакви навлеци!

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niviat » Сря 07 мар 2012 18:39

Дашо написа:
vladobo написа:Преди 3 дни ми разказаха подобна история- 2 години и половина по съдилища докато изгонят наемателите по законен начин :horror: И аз съм под наем но не мога да си представя да не си платя и да остана да живея просто е така. Ужас facepalm

Не се учудвай.
Има всякакви навлеци!

Моите навлеци бяха вразумени и то по напълно законен начин.ПРОКУРОР.Жалба за прокурорска защита на основание чл.118 т.3 от ЗСВ.Четири работни дни от подаването на жалбата до разрешаването на проблема.
Благодарности на прокуратурата и най-вече на момчетата от полицията,защото те ми обясниха за по-краткият законен път. :applause:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 07 мар 2012 19:09

niviat написа:...
Моите навлеци бяха вразумени и то по напълно законен начин.ПРОКУРОР.Жалба за прокурорска защита на основание чл.118 т.3 от ЗСВ.Четири работни дни от подаването на жалбата до разрешаването на проблема.
Благодарности на прокуратурата и най-вече на момчетата от полицията,защото те ми обясниха за по-краткият законен път. :applause:

Много хубаво. Обаче член чл.118 от ЗСВ вече го няма...от четири години насам, както споменах по-нагоре :roll: Тоест има такъв член в новия закон, но той няма нищо общо. Ако ти си успял да накараш прокурор да се задейства по отменен текст от закона те признавам :bowdown :bowdown :bowdown
http://www.vks.bg/vks_p04_06.htm

Потребителски аватар
djofar
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: 1.9TDI ARL 2003

Мнениеот djofar » Пет 09 мар 2012 16:13

какво стана колега изрита ли ги

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niviat » Пет 09 мар 2012 18:22

djofar написа:какво стана колега изрита ли ги

Полицаите ме поканиха в районното където вече бяха и наемателите.Изглежда полицаите бяха убедили наемателите да напуснат сами имота.А по кой член не зная,аз лично не съм цитирал в жалбата до прокурора закони, просто че оставам на улицата с малко дете, докато против волята ми собственият ми апартамент е зает от нежелани обитатели.И молба за съдействие за незабавно извеждане от имота на незаконно настанилите се.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 09 мар 2012 20:14

Сякаш Иванчо питаха....

иванчо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот иванчо » Съб 10 мар 2012 18:21

Не съм още. Ще пробваме един вариант законен но по-бърз. Ако стане ще ви кажа.
Междудругото е завела дело срещу мен за някакви пари, че била правила ремонт. Няма толкова нахално същество.

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Съб 10 мар 2012 18:35

иванчо написа:

Междудругото е завела дело срещу мен за някакви пари, че била правила ремонт. Няма толкова нахално същество.

Бахти филма колега .... :shock
Искрено ти пожелавам да успееш най-скоро.
Та и дело завела. Баси майката .....
Ама едва ли ще успее да намери бележки и фактури за ремонт ...

И отново. Сподели коя и е колата и къде паркира :)
Сигурно доста хора проявяват интерес да и оставят персонално съобщение :lol:

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Съб 10 мар 2012 18:43

щом е завела дело е разбрала,че ще я съдиш нещо и си мисли,че ще е за наем,та за това бърза да върже гащите,че вместо наем е правила ремонт.Идеално става,в съда ще искаш експерти да оценят ремонта/даже и да има такъв/ и сигурно ще я осдят,да ти плати останалия наем....голям автогол си вкара тая пача проста,и дела ще ми води ба и мамата изродска.Щракай с пръсти ама си хвани и адвокат,че да му плати и на него разноските.Знаех си че жените като минат 30 откачат/не че я днам тая на колко е де/

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 10 мар 2012 19:30

иванчо написа:

Струва ми се, че ако наистина е правила някакъв ремонт без твое съгласие това си е самоуправство. Ако някой наемател смени плочките в моята баня ще го съдя да ми плати старите щото цвета на новите не ми харесва.
Имат ли наемателите право да правят ремонт без съгласието на собственика?

pepstroi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepstroi » Съб 10 мар 2012 23:37

ktamen написа:
иванчо написа:

Струва ми се, че ако наистина е правила някакъв ремонт без твое съгласие това си е самоуправство. Ако някой наемател смени плочките в моята баня ще го съдя да ми плати старите щото цвета на новите не ми харесва.
Имат ли наемателите право да правят ремонт без съгласието на собственика?

доста добра контра със това изречение адвоката трееше да си изкара хонорара но след като вече му го подсказа може и без него :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”