Как възприемате отменянето на казармата?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Мнението Ви относно отменянето на казармата.

Да,трябва да я отменят...губене на време е!
136
65%
Всеки уважаващ себе си Българин трябва да я премине!
73
35%

Общо гласове: 209
Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 26 апр 2007 17:46

Vlad777 написа:Факт е, че много хора не съжаляват, че са били там, но ако ги питаш: "Ако можеше да върнеш времето и да избираш дали да ходиш или не, какво щеше да направиш?", всички отговарят: "Нямаше да ходя".

Това е от личен опит. Нека някой ме поправи ако не е така :idea:

Аз бих отишъл пак...

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Чет 26 апр 2007 17:54

Ото Кац написа:Гласувах за отмяна на военната служба по една единствена причина:

Системата за наборна служба не работи и не е адекватна! ако искаме модерна и ефикасна армия, то тя трябва да се професионализира...
:да:

Потребителски аватар
emils
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emils » Чет 26 апр 2007 18:04

тези, които са били в казармата, казват че е загуба на време, а пък тези които не са били се увличат по пушки и пистолети и ходят на стрелбищата да стрелят... казармата и преди и след 1989 г. си беше доста просто нещо (аз хванах точно този период)
но както е казано "казармата е един голям х*й с много та**ци" :056:

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Чет 26 апр 2007 18:15

Ам че аз ще я пропусна по здравословни проблеми.......макр че и да можех нямаше да ида....в казармата днес се учиш да пиеш и да се друсаш.....казвам го защото мой роднина пострада в казарма сериозно и от тогава нещата не са такива каквито бяха

Потребителски аватар
makaveli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот makaveli » Чет 26 апр 2007 19:54

губене на време

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Чет 26 апр 2007 20:02

за мен не е излишна поне три месеца трябва всички да минат едно обучени да се научат основни неща защото аз съм служил 1год и 3 месеца и мисля че тази една година е излишна просто едни и същи простотий!представете си една война и един младеж който незнае какво представлява автомат и ръчна граната :shock

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Чет 26 апр 2007 20:43

jaba7a написа:Ам че аз ще я пропусна по здравословни проблеми.......макр че и да можех нямаше да ида....в казармата днес се учиш да пиеш и да се друсаш.....казвам го защото мой роднина пострада в казарма сериозно и от тогава нещата не са такива каквито бяха

Който не е ходил неможе да има компетентно мнение..."Учил си се да друсаш" :shock" т'ва да не е комуна бре :roll:

Потребителски аватар
mx3333
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mx3333 » Чет 26 апр 2007 20:54

titi28 написа:за мен не е излишна поне три месеца трябва всички да минат едно обучени да се научат основни неща защото аз съм служил 1год и 3 месеца и мисля че тази една година е излишна просто едни и същи простотий!представете си една война и един младеж който незнае какво представлява автомат и ръчна граната :shock

Ако беше само заради научаването какво е автомат и ръчна граната щеше да стигне и 1 седмица само. Айде за дебилите 2. Но има неща, които не могат да се усетят само по разкази докато не ги преживееш. Най-същественото нещо е така да се каже "затворен мъжки колектив" - като нямаш право да го напускаш дълго време започват да се проявяват специфични явления и отношения. И оттам продължителността на службата е много важен фактор. Тъй наречените извращения по-рано са виреели някъде до служба година и половина (при 2 години е още по-ясно изразено). Но при 1 година и по-малко вече няма критична маса за "пълноценната" им проява - просто старите кучета не успяват за по-кратко време да се чалнат достатъчно. Аз съм закачил 9 месеца и не че беше пълно безгрижие, но нямаше почти нищо общо с историите, които съм слушал от служилите 2 години. Ако някой се интересува, нека порови по руските страници - там има безброй истории и то не отпреди 10 години, а съвсем пресни. В Русия бяха смъкнали за малко службата на 1.5 години, но покрай Чечения пак я върнаха на 2 г. Освен че е 2 години, там е и доста по-дивашко и почти несравнимо с положението тук даже и през най-тежките периоди. А последните набори от 6-9 месеца са абсолютно сравними с пионерски лагер (спрямо руската службица).

Потребителски аватар
levonik
Автомобил: T3 Caravele D
Двигател: CS 1985

Мнениеот levonik » Чет 26 апр 2007 21:00

Уволнение, уволнение!
Ти си нашето спасение!
Уво 79!
Няма ли казарма или поне военно обучение, чака ни азисовцина, кукли Кен и пикане от клекнало положение.
Вярно, че е голям Х_ _, но е полезно. Ставаш търпелив хищник, научаваш се да чакаш. А живота е едно чакане. Който не може - алкохол, наркотици, комплексарски секс и самоубийства в най-добрия случай с пълна газ и 220 км/час и естествено във Фолки / за да те е яд повече/.

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Чет 26 апр 2007 21:17

Много добре стана, че няма да има повече казарма. Няма смисъл да се "спират" младите хора в казарма, като през това време могат да се развиват - да учат, да изкарват кинти и т.н. Добре е и от гледна точка на това, че се създава заетост в бедната ни държава, като се назначават професионални войници.

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Чет 26 апр 2007 21:42

blue_shadow написа:Много добре стана, че няма да има повече казарма. Няма смисъл да се "спират" младите хора в казарма, като през това време могат да се развиват - да учат, да изкарват кинти и т.н. Добре е и от гледна точка на това, че се създава заетост в бедната ни държава, като се назначават професионални войници.

А па най добре стана,че за да станеш ченге вече не ти искат отбита военна служба,досега повечето ченгета беха зле,ама сега си представям,некое НГВС ми стаа ченге,не е барало оръжие,не е видело нищо,обаче рииш ли става закона бате,големата работа,малииии :oops:

Потребителски аватар
mx3333
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mx3333 » Чет 26 апр 2007 21:54

blue_shadow написа:Много добре стана, че няма да има повече казарма. Няма смисъл да се "спират" младите хора в казарма, като през това време могат да се развиват - да учат, да изкарват кинти и т.н. Добре е и от гледна точка на това, че се създава заетост в бедната ни държава, като се назначават професионални войници.

За другото може да се спори, но специално това "се създава заетост в бедната ни държава, като се назначават професионални войници" е пълна глупост. Това е все едно да си сложиш тенджера на главата и да се набереш на дръжките. Ако измислиш работни места и им плащаш сравнително добри заплати намаляваш безработицата, но тия пари нали не падат от небето? Ако ЕС даваше заплати на професионалните войници можеше да разкрием и 100 хил. места. Да ама те идват пак от бюджета. Значи излиза, че наборната казарма е губене на време, но ако се плащат нормални заплати не е губене на време. Ми тогава просто да бяха вдигнали заплатите от 4-5 лв на 300-400 лв и пак да ходят всички по задължение. Никой нямаше да се оплаква колко пари е пропуснал да спечели и т.н.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 26 апр 2007 22:00

vasstop написа:
Vlad777 написа:Факт е, че много хора не съжаляват, че са били там, но ако ги питаш: "Ако можеше да върнеш времето и да избираш дали да ходиш или не, какво щеше да направиш?", всички отговарят: "Нямаше да ходя".

Аз бих отишъл пак...

Иди де! Сигурен съм, че ще те вземат! :предавам се mhihi

Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Пет 27 апр 2007 6:48

Абсолютно, сто-процентно губене на време.....пълна и безсмислена глупост....
Добре, че няма да я има вече :!:

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Пет 27 апр 2007 10:32

май си прав... аз дълго време си мислех, че бих отишъл пак, но сравнително скоро (а съм се уволнил януари '99та) сънувах, че пак ме взимат... в целия ми сън се чувствах ужасно... накрая се събудих със студена пот...
но наистина не съжалявам, защото имаше и много забавни моменти, които НАИСТИНА помниш за цял живот. лошотиите се забравят...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”