Подкрепяте ли легализацията на марихуаната?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Да се легализира ли употребата на марихуана или не

Да
30
24%
Не
94
76%

Общо гласове: 124
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Подкрепяте ли легализацията на марихуаната?

Мнениеот stefan4o » Пон 17 дек 2012 15:47

Не виждам смисъл, ще се изпокараме за едното нищо scare
Стига, всичката ни е наред, че и до марихуаната опряхме :screwy

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 17 дек 2012 16:03

stefan4o написа:....

Аз се чудя действително (докато си търся кибрита да драсна едно косче :D ), как още няма тема за АЕЦ-а!

Последна промяна от milmar на Пон 17 дек 2012 16:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 17 дек 2012 16:04

Милослав написа:Мисля че трябва да те окопчават за по една година като намерят в тебе тревица. Или каквото и да е друго упойващо, ако нямаш рецепта, която да може да бъде доказана след преглед от комисия.

Иначе ги гледам в градинката, копеленцата как ченгетата си лафят с тях и не ги прибират, щото утре трябва да търсят кой е новия им пласьор - демек работа да отмятат ще имат.
Нищо че са мега нагли и деца и жени се разхождат там с колички - смешна територия сме.

Тогава да се криминализира употребата на тютюн и да се арестуват и всички, които носят в себе си цигари. В определени количества той също действа упойващо пък и последиците от него са по-страшни.

Потребителски аватар
elimn
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD 2004

Мнениеот elimn » Пон 17 дек 2012 16:24

Съжалявам, че ще звучи като спам, ама... :063: Като чета как се подкрепя и какво се изписва... че то ще да е хубаво това нещо марихуана. Едвам ме навихте :D Да взема да ида да си купя една цигарка, знам от къде,/по-лесно е от това да си намеря сърца по този повод: viewtopic.php?f=60&t=299156&hilit=%D0%BC%D0%B5%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D1%8A%D1%86%D0%B8 / да си пафна пред комп. и след сигурно има няма 5 мин. ще запея друга песен :D

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 17 дек 2012 16:27

Не е съвсем безвредна (шурея беше показвал снимки от микроскоп на мозъчната кора на човек прекалявал с тревка и не беше красива гледка), но в никакъв случай не е по-опасна от цигарите и алкохола.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Пон 17 дек 2012 16:36

И аз съм пушил, но това не ми пречи да имам добро образование и хубава работа. Също така съм в отлично здраве! То е ясно че до консенсус няма да се стигне, всеки си излага мнение и всеки си е прав за себе си. То ако някой си реши да си пуши никой не може да го спре, въпроса е трябва ли да се влиза в затвора за това? Според мен НЕ, дайте да вкараме всички които пият и пушат в затвора и да слагаме точка по въпроса :063:

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пон 17 дек 2012 16:56

zografski написа:
Милослав написа:Мисля че трябва да те окопчават за по една година като намерят в тебе тревица. Или каквото и да е друго упойващо, ако нямаш рецепта, която да може да бъде доказана след преглед от комисия.

Иначе ги гледам в градинката, копеленцата как ченгетата си лафят с тях и не ги прибират, щото утре трябва да търсят кой е новия им пласьор - демек работа да отмятат ще имат.
Нищо че са мега нагли и деца и жени се разхождат там с колички - смешна територия сме.

Не мисля че мнението ти ще е такова ако закопчат сина или дъщеря ти и ги приберат в затвора за 1 храст! Стига с тия глупости, фанете се стегнете от към кръста! Ако ви забранят алкохола сигурно 98% ще ръгнете да ми ходите на протести! Нали виждаме кво стана като забраниха пушенето на открито... За сведения споделям, че НЕ ПИЯ АЛКОХОЛ И НЕ ПУША ТРЕВА, единствения ми порок са кафе и цигари, но не ми пречи да съм ЗА декриминализирането на тревата!

Пич, ако съм допуснал детето ми да е на тва дередже, ще ми се наложи да си му бера гайлето.
И пак казвам, тука трябва Крумови закони, в противен случай - резултата е на лице. Само излез на улицата и ще го видиш.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пон 17 дек 2012 17:00

maxpayne написа:
escrime написа:Малко е.
А трябва и глоба (конфискация на имущество).

Тъй, тъй, направо в Сибир да ги заточват. За сметка на това ако си пиян като животно и убиеш човек на пътя - получаваш условна присъда mhihi . Същото и за някоя скромна измама, към 50-60 милиона.
А ако сключиш неизгоден договор за 100 милиона като държавен служител - другарско мъмрене на следващата сбирка. Да, така като се замисля, 16-годишното лапе с цигара марихуана в джоба направо да го разкостят на място - върл престъпник е това. mhihi

Ооо, извинете, че писах в темата за пияните шофьори! Как ли не видях заглавието, че да се сетя за какво е тая тема? facepalm
Ох, грешка, тя темата била за нефункциониращия държавен апарат. mhihi
Или май за тютюна и алкохола?
А доходите на пушещите трева и останалите? :roll:

Принципно, действително има много по-сериозни проблеми от марихуаната, но поне се познава лесно кога доводите издишат/свършват... Когато спорът се обърне на "Да, ама...!". mhihi
Понеже няма доводи за марихуаната, да криминализираме и вредните газове от колите, а? mhihi

А всъщност кой си представя, че точно тук, в България, е добра идея легализирането?
Понеже няма да доведе до нови корупционни практики, понеже не сме тарикати на дребно или...?

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Пон 17 дек 2012 17:02

Да Крумовите закони може да са били факт по-онова време, но в момента живеем в демократична държава (а какво значи демокрация?!?!). Вски ден съм на улицата и какво е дереджето? Да не би само наркомани да виждаш на вънка? Ае стига с тия глупости... По цял свят се разхождат хора които пушат трева (не говоря за дилърите) и не ги затварят в затвора.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пон 17 дек 2012 17:09

zografski написа:(а какво значи демокрация?!?!)

За свободията ли питаш или за демокрацията?
Едното би трябвало да го виждаш на улицата, щом всеки ден се разхождаш.
И да запитам - какво като се разхождат хора пушещи трева по цял свят?
Ми то по цял свят има пияници, педофили, шизофреници... ако са ни малко да си внесем? mhihi

Не се заяждам, но помисли дали логиката не е огледална/същата на това, което ти си написал. ;)

"Ама, да, ама..." mhihi

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 17 дек 2012 17:41

escrime написа:Когато спорът се обърне на "Да, ама...!".

Не става въпрос за "да, ама..", а за реципрочност на наказанието спрямо "престъплението". И за това кое има повече вреда върху обществото.

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Пон 17 дек 2012 17:47

Е да ама аз не го гледам през твоята призма ;) И не мислете че не съм против да се продава дрога на децата! Ест. че съм против, просто който пуши нека си има отредено място където да може да го прави и там да е забранено за лица под 18год. примерно... Но нека не забраняваме неща които не одобряваме. И аз не одобрявам пиенето на алкохол, но не бих се наел да давам забрана на хората които им харесва да пият. Те децата не би трябвало да пият и пушат ама колко малолетни и непълнолетни пият и пушат? Процента от младежите е доста голям да не кажа голяма приказка ама със сигурност са над 80%

Последна промяна от zografski на Пон 17 дек 2012 17:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 17 дек 2012 17:48

аз нито пия, нито пуша, така че ми дреме кой как друса, ама имам един въпрос: защо Канабис не може, а алкохол и тутун може ? /темата все пак е за легалзиране на трева, без да намесваме дрогата .../

Питам, защото:

Първо: канабис, тютюн и алкохол навсякъде вървят ръка за ръка, защото и трите спадат към най-леката форма на опиатите (дори не влизат в групата на наркотиците, въпреки всеобщо известното нарицателно за тревата, но ако тя е наркотик, тогава как ще наричаме тютюна и алкохола ?)

Второ: Canadian Center on Substance Abuse кво казва:

Изображение

In terms of costs per user: tobacco-related health costs are over $800 per user, alcohol-related health costs are much lower at $165 per user, and cannabis-related health costs are the lowest at $20 per user. On the enforcement side, costs for cannabis are the highest at $328 per user—94% of social costs for cannabis are linked to enforcement. Enforcement costs per user for alcohol are about half those for cannabis ($153), while enforcement costs for tobacco are very low.

от тук се вижда, че пушещите трева са доста "по-евтини" на държавата, сравнено с другите категории "наркомани". Даже enforcement cost-a е наличен само защото е нелегална, health кост нямат ?! Докато цигарите имат най-големите health costs, а алкохола има от всичко по много.

трето: малко инфо от самата Световна Здравна Асоциаиция
http://www.huffingtonpost.com/2011/02/1 ... 21900.html
Alcohol causes nearly 4 percent of deaths worldwide, more than AIDS, tuberculosis or violence, the World Health Organization warned on Friday.

Та защо тогава едното е разрешено, а друго не ?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 17 дек 2012 18:00

Който много го кефи да пуши трева - да ходи да живее в Холандия. Педерастите и лесбийките ги приемам, ама наркоманите и тези, които постоянно са под въздействието на алкохол/трева/халю гъби и т.н. - не.
Пак подчертавам, че тук не става реч за ползването на такива за медицински цели - при хора, които крайно се нуждаят от силни болкоуспокояващи.
И аз не пия (пада ми се да изпия 50мл. ракия за цяла седмица за наздраве колкото) и не пуша, за протокола.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Пон 17 дек 2012 18:07

stefan4o написа:Който много го кефи да пуши трева - да ходи да живее в Холандия. Педерастите и лесбийките ги приемам, ама наркоманите и тези, които постоянно са под въздействието на алкохол/трева/халю гъби и т.н. - не.

Е кво, значи по тази логика, всички които пият повече от 50мл на седмица (а това са 60% от населението + мене + всички хора които познавам) да ходиме да живееме в Русия ли? :lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”